Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

No dziś to oceniam cie na 9 galanów i 3 kaftany. Idź na całość!😄

Ty wylecisz na Ukrainę wiec mało masz do powiedzenia w granicach Polski .

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

granice jak wyznaczył  Stalin .

Toż ciągle się zmieniają..

Czemu ty ciągle czekasz na jakieś klęski?.

Czemu tak czekasz destrukcji.

Nie dogonisz takim sposobem reszty.

Taka klęska i ciebie obejmie.

Czy nie lepiej jak jest spokojnie, zwyczajnie?

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Ty wylecisz na Ukrainę wiec mało masz do powiedzenia w granicach Polski .

a po co na ukrainę

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Toż ciągle się zmieniają..

Czemu ty ciągle czekasz na jakieś klęski?.

Czemu tak czekasz destrukcji.

Nie dogonisz takim sposobem reszty.

Taka klęska i ciebie obejmie.

Czy nie lepiej jak jest spokojnie, zwyczajnie?

Całe jego życie i on sam to jedna wielka klęska więc dla niego nic się nie zmieni🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

Taaa? A kiedy się rozpadnie? 

ale jak to? Z takiego bogatego regionu wyjeżdzali? Źle im było?

image.png.a84f4ddc23de6cc6aeb69085b9b5bf71.png 

cos sie zmienilo... kiedy masz termin ??

Godzinę temu, dysydent napisał(a):

"wielki mistrz"?

no mi się od razu z "zakonny" kojarzy

xD

jestem swiezo po wizycie w malborku-czego szwedzi nie ukradli to zniszczyli smai niemcy a potem armia czerwona..

po drodze  mozna obejrzec .. puste wnetrza .chyba jeden oryginalny mebel.

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Do niedawna mówiłeś - Yes my Master , a teraz  ""Now i am the Master" ?

kupilem sobie robota odkurzajacego-ktory na komendy wasnie tak reagowal,do dzsiaj mnie to smieszy.

33 minuty temu, jahooo napisał(a):

kiedyś jeden z rzymskich cesarzy wydał wojnę Posejdonowi, to legiony miały młócić Morze Śródziemne mieczami, więc z tymi decyzjami cesarzowej to bym polemizował

to sie wydarzylo naprawde-tylko kontekst byl zupelnie inny niz sie pisze.

18 minut temu, GABBER85 napisał(a):

jacus  to jest  wielki  człowiek

w porownaniu z toba to zaden wyczyn,,, niewieu tego moze nie dostapic 

15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wielki to ma bebech xD

i poroze.. nie zapominaj o porozu.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, jacus napisał(a):

kupilem sobie robota odkurzajacego-ktory na komendy wasnie tak reagowal,do dzsiaj mnie to smieszy.

teraz nie te czasy kiedy "wielki mistrz"

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Marnie skończył...ten ostatni... słynny 

zatem nie bój fatum @Pafnucy12 
dostałeś tylko uprawnienia do obsługi robotów sprzątających

a ja do przetrząsaczozgrabiarek
a czekaj, napisałem takiego posta a teraz "wschodząca gwiazda? (pochodzi z fasolowego tematu)

W dniu 31.12.2024 o 10:48, dysydent napisał(a):

dokładnie a nawet jeszcze dokładniej to jest wycinarka tylko eunuch bo wykastrowana z ... zz.. "wycinadła"
image;s=1000x700

szkoda że cena jak za rasowego ogiera :P
nie ma za co i 5 tys dać w relacji do czynności a co mówić o... ile tam jest? 34tys?

u nas chłopaki sobie rodzaj przedniego tuza do ciapeczka c330 ulepili i podczepiają "pajączka" czwórkę i w/g mnie na tę czynność w zupełności wystarczy
LLudzie! do przewrócenia na drugi bok fasolowego chwasta kupować pokraki wymagające ciągników z mocą i o zużyciu paliwa średniego czołgu? bezsens i logistyczny i ekonomiczny

to jest prosta i o niskich wymaganiach energetycznych czynność i akurat nie kluczowa dla powodzenia uprawy i ja np zwykłą ciąganą przetrząsaczozgrabiarką w zupełności tylko najlepiej siódemką bo IDEALNIE PASUJE KOŁAMI W POKOSY PO ROTACYJNEJ no i jeśli w rosę i się nie osypuje to i szosowym biegiem można o ile kto ukieruje a gdy suche fasolinie to da się tak ustawić i dobrać szybkość jazdy... no w południe o trzynastej dwa lata temu zgrabiałem bo master się nieplanowy napatoczył i praktycznie nic się jasiek nie osypywał tylko jakieś do 5km/h nie szybciej trzeba było . Kupiona w cenie złomu a nawet dwie bo taniej było dokupić jeszcze "piątkę" na części niż te części choćby same druty po cenach nowego, trochę połamanych było w tej siódemce no i jeden flak w kole to w dziesięć minut przerzuciliśmy z tej piątki.

jedna gwiazda osługuje tak mniej więcej szerokość około jednego rządka fasoli jeśli między 40 a 50 cm rozstaw siewu m.rzęd. (ktoś tam pytał .. dobra; sprawdziłem - @odrion pytał, zatem masz jakieś odniesienie ile gwiazd trzeba na żądaną szerokość pasa)
Też zamierzałem taką czołówkę do ciapka klecić ale poprzeczki ręcznie w pół godz na ha widłami ręcznie mi wychodziło "podryzować" na uwrociach tej siódemki to bodaj tyle gimnastyki na całe żniwa bo tylko tyłek się wozi na tych traktorach

przy koszeniu rotacyjną czołowe niekonieczne no chyba że ktoś pasywnymi podcinarkami to wtedy czołowa bo między koła nie da rady pokosu po takich wycinarkach

poniżej odczepiłem siódmą gwiazdę bo na innych polach z trzech pokosów za grubo wychodziło tak że na 6 rzędów 6 gwiazd tylko dla wałów z dwu rzędów trzeba inaczej jeździć niż tu widać

vlcsnap-2024-12-31-11h52m40s880.png

to tak a'propos?

a Oni tu mają uprawnienia do... nadawania uprawnień?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Co jest powodem decyzji?

Okazuje się, że w ciągu nadchodzących dwóch lat, produkcja w polskim zakładzie, ma zostać przeniesiona do „sieci starannie wybranych, wysokiej klasy partnerów produkcyjnych w Europie”. W skrócie - Oriflame będzie wytwarzać kosmetyki przez zewnętrznych dostawców świadczących usługi kontraktowe. Wciąż pozostaje jednak cień szansy na to, że chociaż część produkcji pozostanie w Polsce – jednak poza strukturami Oriflame.

image.png

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

Co jest powodem decyzji?

Okazuje się, że w ciągu nadchodzących dwóch lat, produkcja w polskim zakładzie, ma zostać przeniesiona do „sieci starannie wybranych, wysokiej klasy partnerów produkcyjnych w Europie”. W skrócie - Oriflame będzie wytwarzać kosmetyki przez zewnętrznych dostawców świadczących usługi kontraktowe. Wciąż pozostaje jednak cień szansy na to, że chociaż część produkcji pozostanie w Polsce – jednak poza strukturami Oriflame.

Firma prywatna, właściciel decyduje ...

Opublikowano
W dniu 10.01.2025 o 09:52, racyl napisał(a):

Pis gra Smoleńskiem a kto na siłę próbuje grać zabójstwem Adamowicza, sugerując polityczny motyw ?

W dniu 10.01.2025 o 12:16, hubertuss napisał(a):

A gdzie tam. Niech by tylko spróbował to by pisowcy powiedzieli, że robi korki na mieście. 

A to nie jest obowiązkiem włodarza miasta aby uczestniczyć w takiej uroczystości ?

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Firma prywatna, właściciel decyduje ...

A gdyby Pis był u władzy, co byś wtedy mówił :ph34r: ?

Opublikowano
Godzinę temu, GABBER85 napisał(a):

widzę , stan bez zmian

jakie zmiany.u mnie pizdzi  jak w kieleckim a u ciebei nigdy jak w krakowskiem nie bedzie.

30 minut temu, dsbh napisał(a):

Pis gra Smoleńskiem a kto na siłę próbuje grać zabójstwem Adamowicza, sugerując polityczny motyw ?

A to nie jest obowiązkiem włodarza miasta aby uczestniczyć w takiej uroczystości ?

a niby jaki mialby to byc motyw  ???

obowiazkiem wlodarza jest to zeby mozna bylo spacerowac bez niebezpieczenstwa zlamania nogi..

pomyliles  fora-to nie strona wyznawcow pis-u ..

Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

A jaka to uroczystość? Jeszcze kilka lat temu to nie była żadna uroczystość. Poza tym nie żyjemy w państwie wyznaniowym tylko świeckim.

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał(a):

Oriflame będzie wytwarzać kosmetyki przez zewnętrznych dostawców świadczących usługi kontraktowe. Wciąż pozostaje jednak cień szansy na to, że chociaż część produkcji pozostanie w Polsce – jednak poza strukturami Oriflame.

W spożywce jest tak samo. Marki które znasz z opakowań w dużej części same tego np nie mrożą. Została im tylko czysta część produkcji, czyli pakowanie w ładne torebki. Ale nie bój nic jest spora szansa że e tym roku dwie spore marki się "wy.ebią". Więc czekaj cierpliwie i obserwuj. A poznasz że to już, jak chłopy będa stali pod bramami i pytali o swoje pieniądze,