Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dariusz Matecki
Wczoraj żartowałem, że będą na nas nasyłać zadymiarzy. I co się stało? Wracam z oświadczeń poselskich około 22 i przed dalszą pracą - w barze, w Hotelu Poselskim chciałem zjeść kolację. Jem sobie spokojnie zupę rozmawiając z posłami PiS i Konfederacji i nagle podchodzi do mnie z pełną agresją jakiś człowiek krzycząc, że „Ziobro to c***!” I pyta czy mam coś przeciwko. Zgodnie z prawdą odpowiedziałem, że jak najbardziej mam coś przeciwko. Uderzył mnie a następnie drugiego posła PiS. Zabrała go Straż Marszałkowska, a następnie policja. Straciłem niemal dwie godziny. Okazało się, że to aktor z M jak Miłość Jacek Kopczynski, jak widać po jego profilu, ideologicznie sprofilowany, wielokrotnie atakował PiS.

Uprzedzając dziwne komentarze - poprosiłem od razu policja o zbadanie mnie alkomatem, na wszelki wypadek żeby było w papierach. Oczywiście wyszło 0,0 - niestety przez chorobę nie mogę nawet lampki wypić 🥲

Ale wróćmy do sprawy, bo to jest jak najbardziej poważna sprawa. Dwóch posłów opozycji, na terenie Kancelarii Sejmu, zostało pobitych przez prorządowego aktora. Co dalej? Będą nasyłać bojówki na wiece Karola Nawrockiego? Będą nas zabijać?

jak u ruskich 🤮 takiego zamordyzmu to nie było od czasów komuny, światła elita, rzygać się chce

Szanowny Panie Prokuratorze Generalny 
@Adbodnar
,

Działając jako obrońca p. podinspektora Tomasza Waszczuka w sprawie zawisłej przed Sądem Rejonowym dla m. st. Warszawy w Warszawie o sygn. akt V K 902/24, zwracam się do Pana z wnioskiem o wydanie polecenia podległym Panu prokuratorom w trybie art. 7 par. 2a ustawy z dnia 28 stycznia 2016 r. – Prawo o prokuraturze i nakazanie cofnięcia aktu oskarżenia w sprawie mojego Klienta oskarżonego o rzekome przestępstwo popełnione w związku z działaniami służącymi ochronie wschodniej granicy Rzeczypospolitej Polskiej.

Pan podinspektor Tomasza Waszczuk przez 28 lat sumiennie służył jako funkcjonariusz Policji. Oceniany był jako policjant wzorowy, sumienny i zaangażowany.

Mój Klient przez długi czas pełnił służbę na wschodniej granicy Rzeczypospolitej Polskiej, broniąc jej w najtrudniejszym okresie hybrydowych działań destabilizujących prowadzonych przez władze Białorusi i Rosji. Ze swoich obowiązków wywiązywał się sumiennie, przestrzegając obowiązującego w Polsce prawa i w celu ochrony porządku naszego kraju.

Jego problemy zaczęły się w lutym 2022 r., kiedy odmówił  wjazdu na przygraniczny pas zamknięty p. posłance 
@JachiraKlaudia
 oraz p. posłance 
@Ula_Zielinska
.

Po tym zdarzeniu do Prokuratury wpłynęło zawiadomienie o możliwości popełnienia przez niego przestępstwa. 

Prokuratura nie dopatrzyła się znamion przestępstwa i najpierw odmówiła wszczęcia w tej sprawie śledztwa, a następnie – po ponownym zbadaniu sprawy – umorzyła prowadzone postępowanie.  

Wszystko zmieniło się po wyborach 15 października 2023 r. i uformowaniu nowego rządu, w  którym objął Pan stanowisko Ministra Sprawiedliwości-Prokuratora Generalnego.

Wtedy też Prokuratura Rejonowa w Ostrowi Mazowieckiej przedstawiła mojemu Klientowi zarzut popełnienia przestępstwa z art. 231 par. 1 KK, polegającego na tym, że przekroczył on swoje uprawnienia, bowiem miał „niezasadnie” odmówić wjazdu paniom posłankom Klaudii Jachirze i Urszuli Zielińskiej na teren Białowieży w dniu 3 lutego 2022 r.

Prokurator skierował w tej sprawie akt oskarżenia do Sądu Rejonowego dla m. st. Warszawy w Warszawie, a w sprawie do dzisiaj Sąd nie podjął żadnych czynności.

Z uwagi na stanowisko rządu Rzeczypospolitej Polskiej, którego jest Pan członkiem, podkreślającym konieczność ochrony granicy wschodniej naszego kraju i deklarowany szacunek do funkcjonariuszy Policji, Straży Granicznej i żołnierzy Wojska Polskiego, broniących naszej Ojczyzny, liczę na to, że Pan Prokurator podejmie wszelkie niezbędne kroki, aby skorygować błędną decyzję podległych Panu prokuratorów o postawieniu w stan oskarżenia p. podinspektora Tomasza Waszczuka.

Sprawa mojego Klienta była bardzo głośno komentowana w polskich mediach i wywołała protesty służb mundurowych, bowiem udowodniła, że obrońcy polskich granic mogą spotkać się z represjami za wykonywanie swoich obowiązków służących zagwarantowaniu bezpieczeństwa na naszej wschodniej granicy.

Jest to szczególnie ważne w sytuacji, w której media ujawniły wczoraj, że jedna z osób powołana przez Pana do komisji przy Ministerstwie Sprawiedliwości, miała utrzymywać kontakty z osobami podejrzanymi o pomoc w organizowaniu nielegalnego przekraczania granicy Rzeczypospolitej Polskiej w ramach wojny hybrydowej prowadzonej przez służby białoruskie i rosyjskie.

Łączę wyrazy szacunku

Adwokat dr Bartosz Lewandowski

Przemysław Wipler
Najpierw mówią „murem za polskim mundurem!”, a później stawiają zarzuty i kierują akty oskarżenia wobec chłopaków broniących naszej granicy przed ekscentrycznymi posłankami robiącymi gnój i szopki w chwili próby. Mam nadzieję, że ten akt oskarżenia zostanie wycofany. A jeśli nie, to że Polacy wybiorą prezydenta, który zagwarantuje ułaskawienie tego funkcjonariusza!

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Takimi dyrdymałami się szczuje ciemnotę  Ja słyszałem, ze mają pierwszeństwo przed Polakami w kolejkach do lekarza. Ale w to nie wierzę ciemnota wierzy.

Najlepiej powiedzieć że ludzie są ciemna masa. Sam mówisz że słyszałeś czyli nie wiesz do końca co się dzieje w twoim narodzie. A słyszeć to znaczy że wolisz żyć w świecie który tylko istnieje na papierze zamiast spojrzeć co tak naprawdę się dzieje. 

5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Przecież widać, że ty nie masz o tym bladego pojęcia. Rynek pracy się zmienia co roku odchodzą z niego ludzie bo idą na eme bo chorują umierają wyjeżdżają. Co roku musza na niego wchodzić nowi a jest niż demograficzny i co roku wchodzi coraz mniej Polaków. Wielu młodych nie bardzo chce pracować w takich zawodach jak salowa w szpitalu czy jakiś robotnik mechanik itd. DO tego powstaje wiele firm wiele miejsc pracy rynek rośnie. 

Najlepiej powiedzieć że nikt nic nie wie. Tylko że ja nie żyje tym co jest napisane w internecie. Życie zawsze jest inne niż nam się wydaje jeśli chodzi o rynek pracy. Ile ludzi odchodzi na emeryturę tak naprawdę?  Skąd masz pewność że ludzie dalej nie pracują? Zgodzę się tylko z tobą z tym że ludzie umierają bo to jest fakt nie zaprzeczalny. Ludzie młodzi nie chcą pracować dlatego że za mało im proponują za pracę która mają wykonywać lub praca jest zbyt ciężka dla nich. A nie zapominajmy że praca to obowiązek i trzeba coś dać z siebie w niej a nie tylko brać co miesiąc pieniądze. Tu nie tylko chodzi o zawody które wymieniłeś czy nie wymieniłeś ale o całokształt myślenia młodych ludzi.

Druga przyczyną jest to że ludzie młodzi nie chcą pracować w takich a nie innych miejscach pracy bo mają dość traktowania ich w taki a nie innych sposób. Nie można tylko patrzeć na statystyki bo one nie wnoszą nic tak naprawdę do tego co się dzieje. Pokazują nam tylko co się dzieje a każdy ma sam sobie dośpiewać resztę  

Rynek pracy według ciebie rośnie chciałabym bym to zobaczyć bo jak patrzymy na oferty pracy to zazwyczaj one maleją a nie rosną ale to już zapewne zaprzeczasz bo wiesz lepiej. Tylko że pamiętać trzeba że liczby są tylko liczbami a rzeczywistość jest rzeczywistością 

Zazwyczaj jest tak że wszystko jest sztucznie tworzone aby stworzyć iluzje że wszystko jest dobrze i nic się nie zmienia. 

O jednym zapomnieli tworząc iluzje  że ludzie kiedyś się obudzą ze snu i zobaczą jaki jest nowy świat i jakie mają możliwości ale to już będzie dla nich za późno ( przedsiębiorstwa)   

Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał(a):

Chyba Donld Tusk wsłuchał się w lód , są ploteczki żę Bodnara wykopie , jeszcze żęby min . nowacką wykopał to zyska kilka % w sondażach 

Kotule,Zielińską chyba musiałby z połowę rządu wywalić...

• Like 1
Opublikowano

Kotula ma głupie pomysły ale one nie są niebezpieczne dla ludzi , natomiast bodnar jest niebezpieczny np . anulowanie wyroków wydanych przez sedziów  nominowanych przez PIS , nowacka brak zadawania prac domowych i jeszcze kilka 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

Kotula ma głupie pomysły ale one nie są niebezpieczne dla ludzi , natomiast bodnar jest niebezpieczny np . anulowanie wyroków wydanych przez sedziów  nominowanych przez PIS , nowacka brak zadawania prac domowych i jeszcze kilka 

Przecież to tylko gra pod publiczke przed wyborami. Nawet jak zwolni to pójdą od razu na stołki w spółkach państwowych i oni to wiedzą że mieli zrobić swoje żeby Donaldek rąk nie brudził.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

A coś mądrego masz do napisania?

Tak

Skoro się tu męczysz czemu nie wyjedziesz do Niemiec gdzie będziesz żył szczęśliwie?

Po co ci te nerwy, nadzieje , rozczarowania ?

Jaki ty i podobni tobie macie w tym  interes że  polski przemysl , złoża i wszystko co cenne dla Narodu Polskiego musi byc zniszczone bądź oddane w obce ręce ?

Przecież to już jawnie wszyscy dookoła mówią 

Świat się z was śmieje

Nawet wasi " koledzy" zleceniodawcy 😂

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

O niego to co najwyżej w Choroszczy lekarze się biją, komu przekazać tego pacjenta, taki beznadziejny przypadek i wszyscy ręce rozkładają.

Ile ty masz lat? Czterdziecha minęła a jak dziecko. Ulżyło ci przynajmniej jak temu drugiemu gamoniowi jak sobie o mnie popisałeś. Cieszę się twoim szczękiem. I zapytam ty życia nie masz że ciągle wypisujesz tu te głupoty?

51 minut temu, jarecki napisał(a):

Chyba Donld Tusk wsłuchał się w lód , są ploteczki żę Bodnara wykopie , jeszcze żęby min . nowacką wykopał to zyska kilka % w sondażach 

Rekonstrukcja będzie a w ministerstwie sprawiedliwości słabo idzie rozliczanie pisuaru.

17 minut temu, pawel885 napisał(a):

Tak

Skoro się tu męczysz czemu nie wyjedziesz do Niemiec gdzie będziesz żył szczęśliwie?

Po co ci te nerwy, nadzieje , rozczarowania ?

Jaki ty i podobni tobie macie w tym  interes że  polski przemysl , złoża i wszystko co cenne dla Narodu Polskiego musi byc zniszczone bądź oddane w obce ręce ?

Przecież to już jawnie wszyscy dookoła mówią 

Świat się z was śmieje

Nawet wasi " koledzy" zleceniodawcy 😂

Co ty znowu bełkoczesz? Jaki świat? Po co mam gdzieś wyjeżdżać? Jaki przemysł? Człowieku ktoś ci dyrrdymałów do tej pustej głowy nakładł a ty bredzisz. O zbożu to lepiej nie wspominaj bo to twój pis otworzył granice z UA i załatwił rolników. Póki co rolnicy w Tuska jajkami nie rzucali a w pisowskich ministrów a i owszem.. Podsumowując znowu nic mądrego do napisania nie miałeś tylko jakieś dyrdymały i urojenia. 

Opublikowano
Godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

Najlepiej powiedzieć że ludzie są ciemna masa. Sam mówisz że słyszałeś czyli nie wiesz do końca co się dzieje w twoim narodzie. A słyszeć to znaczy że wolisz żyć w świecie który tylko istnieje na papierze zamiast spojrzeć co tak naprawdę się dzieje.  

Ty nawet czytanego tekstu nie rozumiesz. Napisałem, ze słyszałem ale to są bzdury wiem co się dzieje żadnych przywilejów dla Ukraińców teraz nigdzie nie ma względem Polaków. Potem dziwota, że na pis głosują słabo wykształceni przecież to nawet tu widać. Cała trójka lekko trącona.

1 minutę temu, witejus napisał(a):

Pieprzony propagandysta

Kto ty czy który?

Opublikowano (edytowane)

Ale ja napisałem do ciebie. Nie mogę?

@racyl pomysł ciekawy ale Metzem coś pisu nie chce popierać a sztab tak się łasił o tych relacjach. Czemu ten Mentzen tak tego pisu i Nawrockiego się wypiera?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

@racyl pomysł ciekawy ale Metzem coś pisu nie chce popierać a sztab tak się łasił o tych relacjach. Czemu ten Mentzen tak tego pisu i Nawrockiego się wypiera?

Warunki Mentzena są nie do zakceptowania przez trzaskowskiego

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

A może 😄 taki pomysł?

main_01rafa_idzie_po_bandzie.jpg

Ale ja o Nawrockim pisałem Trzaskowski powiedział, ze nie podpisze a zdesperowany Nawrocki będzie podpisywał w ciemno. A mentzen i tak go się wypiera. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Warunki Mentzena są nie do zakceptowania przez trzaskowskiego

Ja to jestem ciekaw jak Mentzen zniszczy Alfonsa pytaniami o mieszkanko xD Jeszcze się czkawką odbije Nawrockiemu to spotkanie z Mentzenem xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Najpierw przeczytaj ze zrozumieniem warunki mentzena a potem samo wyjdzie komu bliżej do kogo

Mieszkanie Nawrockiego ma znaczenie dla idiotów

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Mieszkanie Nawrockiego ma znaczenie dla idiotów

No to Menztzen to idiota, bo uprzedził Alfonsa żeby się spodziewał pytań o mieszkanie xD I że chce w końcu usłyszeć jedną, spójną, prawdziwą wersję, zgadzającą się z tym co było powiedziane do tej pory xD 

Opublikowano (edytowane)

Widać gołym okiem że spotkanie Nawrocki Mentzen nie pójdzie tak gładziutko jak się wydaje pisowcom. A mieszkania bym nie bagatelizował całkiem jak pisałem. Dla wielu nie ma znaczenia a niech ma dla 1 czy 2 % znaczenie może to idioci dla ciebie @racyl ale te 2 % może rozstrzygnąć o wyniku. I zobaczysz, że nawet jak mu Nawrocki wszystko podpisze i będzie się łasił to Mentzen i tak wprost nie powie że popiera. I to już widać, że to pisuar boli.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja to jestem ciekaw jak Mentzen zniszczy Alfonsa pytaniami o mieszkanko xD Jeszcze się czkawką odbije Nawrockiemu to spotkanie z Mentzenem xD 

Tak może być...

Opublikowano (edytowane)

Mentzen teraz będzie grał jak Zandberg na lewicy na niszczenie obu. Trzaskowskiego ale i pisu. Bo to z pisem konfa będzie walczyć na prawicy.. O ile ma głowę to powinien zrozumieć, że dla niego na ten moment najlepsze jest zwycięstwo Trzaskowskiego. Bo przegrana Nawrockiego może oznaczać rozłamy w pisie i miejsce na rozwój konfy być może w oparciu o niektórych posłów pis.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Widać gołym okiem że spotkanie Nawrocki Mentzen nie pójdzie tak gładziutko jak się wydaje pisowcom. A mieszkania bym nie bagatelizował całkiem jak pisałem. Dla wielu nie ma znaczenia a niech ma dla 1 czy 2 % znaczenie może to idioci dla ciebie @racyl ale te 2 % może rozstrzygnąć o wyniku. I zobaczysz, że nawet jak mu Nawrocki wszystko podpisze i będzie się łasił to Mentzen i tak wprost nie powie że popiera. I to już widać, że to pisuar boli.

Mentzen czy inny przegrany może sobie mówić a ludzie nie są jego niewolnikami i tak zrobią co będą chcieli.

Najbliżej tym wyborcom jest do nawrockiego a nie trzaskowskiego który kompletną skrajnością konfederacji

9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to Menztzen to idiota, bo uprzedził Alfonsa żeby się spodziewał pytań o mieszkanie xD I że chce w końcu usłyszeć jedną, spójną, prawdziwą wersję, zgadzającą się z tym co było powiedziane do tej pory xD 

Każdy jeden takie mieszkanie przytuliłby a tym bardziej nie robiłby tego tak ślimaczo jak nawrocki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v