Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Pewno za mowę nienawiści siedzą.

A tymczasem planeta płonie. Popioły zasłoniły niebo i promieniowanie dłonecznd nie dochodzi.

Przy mżawce jest 3⁰.

Jutro 3, pojutrze 2. Ale idzie ocieplenie bo za tydzień ponownie prognozują 3⁰.

Jeszcze tylko -5⁰ w sierpniu, kukurydze ludziom wykosi i sami mercosur o szybsze dostawy błagać będziemy

Zimno owoców zero będzie, wczoraj sadziłem morwę białą i czarną to łopaty nie mogłem wbic. Będzie co z tego jeszcze teraz? Pamiętam jak się tym zajadałem za dzieciaka u kuzynów rosło, smaki dzieciństwa wracają 🤭 

Jeszcze tylko kasza manna i będzie git 🤔😁

Opublikowano
racyl napisał:

Twoja logika to pasuje do wypowiedzi jednej z polityczek koalicji "wpuszczać wszystkich a potem się ustali kto to jest "

Miszczu! Z czegoś to wyczytał? Aczkolwiek przedstawiona recepta ma odniesienie nawet do każdego nowego pokolenia. Jest w tym sens.

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał(a):

Screenshot_20250510_132714_Facebook.jpg

Sławek po tobie się tego nie spodziewałem że tak nisko upadniesz. 😥

Opublikowano
mikad napisał:

23 minuty temu, DTaras napisał(a):

Yyyyy collaborate to z angielska współpracować. Ło co chozi?

Spoko wiem co znaczy po angielsku jednak w naszym języku ma wydźwięk pejoratywny.

1 godzinę temu, racyl napisał(a):

następny mądry się znalazł 😂 . kolaborować sprzedając odcinki programu sportowego po kosztach dla tvp sport o tematyce sportowej ? 😂

Inteligencja na miarę Koalicji obywatelskiej 😂 Sport i polityka to jest to samo 😂

Skąd was biorą ?

Z niemcami też współpracowali, jak się później tłumaczyli, tylko po to żeby przeżyć. Są rzeczy których się po prostu nie robi ot tak dla zasady. Poza tym jak można udawać antysystemowca a potem doić kasę z systemu.

Pejoratywny... Kwestia kontekstu. Tematy które Stanowski opierdzielał dla TVP jaki miały wydźwięk?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, mikad napisał(a):

Z niemcami też współpracowali, jak się później tłumaczyli, tylko po to żeby przeżyć. Są rzeczy których się po prostu nie robi ot tak dla zasady. Poza tym jak można udawać antysystemowca a potem doić kasę z systemu.

Stanowskiemu do niczego nie są potrzebne żadne media . Sprzedał udziały w kanale sportowym i otworzył nowy społeczny, polityczny.

Tylko ciemnej masie można opowiadać że stanowski w programie o sporcie na kanale tvp sport miał coś wspólnego z polityką

Edytowane przez racyl
Opublikowano
PRIMO napisał:

31 minut temu, DTaras napisał(a):

Skąd wiesz? Nie sprzęt jest istotny poza tym. Kobita od 22-25 roku życia ma już ciśnienie na bycie matką. Jeżeli trafi się taki co nie kalkuluje i przyjmie to nastuka do jej trzydziestki i czwórkę. To jest impotencja prawdziwa - lenistwo usprawiedliwiane tzw. odpowiedzialnością. Gejowienie gatunku zaczyna się od wygody.

No i sam widzisz kogo wybiorą na ojca swoich dzieci. 🤪

Niewiem czy wybiorą. To chyba jakiś automat.

Opublikowano
14 minut temu, DTaras napisał(a):

Pejoratywny... Kwestia kontekstu. Tematy które Stanowski opierdzielał dla TVP jaki miały wydźwięk?

Dorota schnepf  prawdę powiedziała bez mózgowym wyborcom PO i ci to powtarzają nawet bez zastanowienia 😂

Wystarczy poglądać jej programy teraz to niczym się nie różni od rachonia czy kłeczka

Opublikowano
19 minut temu, Leszy napisał(a):

To co? Może Trzaskowski ma rację z tą planetą jak to taka anomalia? Chyba, że naprawdę te samoloty coś rozpylają.......

Pozostańmy może przy tym że to efekt działalności człowieka.

17 minut temu, Wpaw napisał(a):

Zimno owoców zero będzie, wczoraj sadziłem morwę białą i czarną to łopaty nie mogłem wbic. Będzie co z tego jeszcze teraz? Pamiętam jak się tym zajadałem za dzieciaka u kuzynów rosło, smaki dzieciństwa wracają 🤭 

Jeszcze tylko kasza manna i będzie git 🤔😁

Przy domu to o każdej porze możesz sadzić bo podlejesz. U mnie morwa zmarzła.

Kiedyś miałem drzewo o średnicy korony ponad 10m. Owoce olbrzymie , gałęzie się uginały.

15 minut temu, PRIMO napisał(a):

Sławek po tobie się tego nie spodziewałem że tak nisko upadniesz. 😥

Wytłumacz ten upadek i jak nisko się stoczyłem oraz wytłumacz czemu miłośnicy Trzaskowskiego mają monopol bycia na wyżynach?

Też mogę zapytać - czemu zacząłeś płynąć z nurtem?

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał(a):

Pozostańmy może przy tym że to efekt działalności człowieka.

Eeeee tam człowieka. Allach tak chciał.

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Eeeee tam człowieka. Allach tak chciał.

Masz rację, i natchnął niewielu by zgotowali piekło wielu🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

i natchnął niewielu by zgotowali piekło wielu🤣

Albowiem są oni tylko narzędziem w ręku jego. Mieczem dla głuchych na słowa Proroka. 

Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał(a):

Przy domu to o każdej porze możesz sadzić bo podlejesz. U mnie morwa zmarzła.

Kiedyś miałem drzewo o średnicy korony ponad 10m. Owoce olbrzymie , gałęzie się uginały.

Ale obmarzly owoce czy całe drzewko? U kuzynów też takie duże było ale sciely 

Opublikowano

W środę NASK błędnie poinformował, że reklamy z dwóch podejrzanych profili zostały zablokowane na Facebooku po jego interwencji. Jak dowiedzieliśmy się od firmy Meta, nic nie zostało zablokowane. Po prostu opłacona kampania dobiegła końca. NASK nie odpowiedział nam, dlaczego wprowadził w błąd opinię publiczną.

Za publikowanymi w internecie reklamami politycznymi promującymi Rafała Trzaskowskiego i atakującymi jego konkurentów stoi pracownik i wolontariusze fundacji Akcja Demokracja – wynika z informacji Wirtualnej Polski.

Prezes Akcji Demokracja Jakub Kocjan kilka dni temu rozmawiał z wicepremierem oraz ministrem cyfryzacji Krzysztofem Gawkowskim o bezpiecznym przeprowadzeniu wyborów. Do niedawna był asystentem posłanki KO, a w 2020 r. otrzymał nagrodę od prezydenta Warszawy Rafała Trzaskowskiego.

Pełna nazwa firmy, na którą wskazują przedstawiciele Akcji Demokracja, to Estratos Digital GmbH z siedzibą w Wiedniu. Do 2023 r. występowała pod nazwą Datadat. Na jej czele stoi dwóch Węgrów: Ádám Ficsor (minister ds. służb specjalnych w lewicowym rządzie Gordona Bajnaia, czyli z czasów przed epoką Victora Orbana) i Viktor Szigetvari.

Większościowym udziałowcem Estratosa jest fundusz Higher Ground Labs Fund III LP, powiązany z amerykańską Partią Demokratyczną.

https://wiadomosci.wp.pl/ujawniamy-ingerencja-w-wybory-spoty-bez-autora-i-akcja-demokracja-7156892271278624a

po-lszewiki ściągają posiłki z całego świata

Opublikowano
40 minut temu, DTaras napisał(a):

W d#pie mam co sprzedawał kurwizji, kolaborował z reżimem za kasę i tyle. Dla mnie typ jest śliski.

36 minut temu, racyl napisał(a):

Stanowskiemu do niczego nie są potrzebne żadne media . Sprzedał udziały w kanale sportowym i otworzył nowy społeczny, polityczny.

Tylko ciemnej masie można opowiadać że stanowski w programie o sporcie na kanale tvp sport miał coś wspólnego z polityką

Ty już byłeś zagorzałym pisowcem, potem peowcem a teraz h#j wie kim. Idź policz procenty w oryskiwaczu.

Opublikowano
1 minutę temu, mikad napisał(a):

W d#pie mam co sprzedawał kurwizji, kolaborował z reżimem za kasę i tyle. Dla mnie typ jest śliski.

Ty już byłeś zagorzałym pisowcem, potem peowcem a teraz h#j wie kim. Idź policz procenty w oryskiwaczu.

Chłopie ty nawet nie masz swojego zdania i rozumu tylko lubisz powtarzać bez namysłu co inni powiedzą czy napiszą.

Dzisiaj bycie za PO to wstyd i głupota jak ci robią i mówią to co pis jak rządził . PO ma ludzi za głupków którzy nie pamiętają co mówili czy obiecywali .

Procenty były i będą w każdej mięszaninie a ten kto nie chodził do szkoły to może mu się wydawać że nie ma i będzie mu bez różnicy czy doda 1kg czy 1,5kg na tą samą ilość wody .

Trzeba zdobywac wykształcenie kiedy jest na to pora

Opublikowano
26 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ale obmarzly owoce czy całe drzewko? U kuzynów też takie duże było ale sciely 

U nas wszystkie morwy czarne, ale pewnie odbije to jeszcze. Te drzewa to taki chwast trochę. 

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał(a):

U nas wszystkie morwy czarne, ale pewnie odbije to jeszcze. Te drzewa to taki chwast trochę. 

U nas? Podlaskie? Dużo mrózu było? Czarna ponoć lepsza o białej?

Opublikowano
16 minut temu, Wpaw napisał(a):

U nas? Podlaskie? Dużo mrózu było? Czarna ponoć lepsza o białej?

U mnie mazowsze. Czarne znaczy, że zmarzły 🙃. Formalnie to typowe morwy czarne u nas nie występują. Jedynie niektóre morwy białe mają ciemniejsze owoce. 

IMG_20250502_174933.jpg