Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jarecki napisał:

no proszę , odnalazł się syn pana ,, jerzego '' od mieszkania 

Uuu. Zależy ile czasu minęło i czy akurat Nawrocki nie udokumentuje nakładów to może być rozmaicie.

Opublikowano

Nawrocki w 2011 roku po wykupie mieszkania od miasta przez Jerzego ustanowił się z żoną pełnomocnikami Jerzego. W 2017 roku Nawroccy kupili mieszkanie sami od siebie. Z jednej strony podpisali jako pełnomocnicy sprzedającego z drugiej jako kupcy i zapłacili 12 tys. Pieniądze sam zaniósł do banku i sam wpłacił na konto Jerzego.

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Uuu. Zależy ile czasu minęło i czy akurat Nawrocki nie udokumentuje nakładów to może być rozmaicie.

Jerzy dzieci wydziedziczył Nawroccy zadbali o swój interes. Wydziedziczony nie ma żadnych praw do zachówku itd.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Czemu Nawrocki nie wykupił? Bo nie mógł w danym momencie. Bonifikata przysługuje tylko lokatorowi. Zatem jeżeli się teraz ktoś przyznaje, że ominął przepisy i działał w celu to już się teraz znajdą pokrzywdzeni - choćby zarządca nieruchomości..

dał kasę na wykup, spłacił długi, opłacał rachunki, kupił po cenie rynkowej

• Haha 3
Opublikowano
racyl napisał:

9 minut temu, DTaras napisał(a):

Niema krewnych do schedy, Jerzu nie wskazuje, twierdzi, że jest sam lub zerwał kontakty - koniec poszukiwań.

To tak nie działa. To że ktoś coś twierdzi to i tak urzędnik musi sprawdzić a szczególnie w mops.

Dadzą ci jakiś zasiłek stały bo nie masz dochodów a jak podejmiesz pracę to od dnia nowej pracy to co ci dali wszystko jest do zwrotu . Tam nic nie przepada.

Wiem jak to działo z pierwszych rak . to nie jest jakaś tajna baza danych do której nie ma dostępu

Ale co z tego że z peseka wyciągnie jak stary powie, że więzi rodzinne zostały zerwane?

*pesela

Opublikowano
nie napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Czemu Nawrocki nie wykupił? Bo nie mógł w danym momencie. Bonifikata przysługuje tylko lokatorowi. Zatem jeżeli się teraz ktoś przyznaje, że ominął przepisy i działał w celu to już się teraz znajdą pokrzywdzeni - choćby zarządca nieruchomości..

Inaczej - niech se dał tę kasę. Miał to dał. Nie on jeden cycka staruszków a Banki to mają nawet odwróconą hipotekę. Tylko po wsiach niech teraz nie wieszczy, że to zrobił. Rozumiesz teraz?

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, nie napisał(a):

komunalne sprzedać? masz wszystkie klepki? widać masz moralność peowską, nawet nie swoje byś sprzedał

nawrockiemu sprzedał bo wcześniej nawrocki dał mu pieniądze na wykup

Czyli komunalne Nawrockiemu mógł sprzedać a komuś innemu już nie. Oj krzycz głośniej, bo spadasz na dno i coraz słabiej Cię słychać xD

41 minut temu, DTaras napisał(a):

Liczyłem że będzie węższy albo choć niższy ten silnik. Niższy pewnie jest.

Gabarytowo jest dokładnie to samo. Na pewno jest inna głowica, blok silnika ten sam.

Aż sam sprawdziłem, blok z zewnątrz jest ten sam, ale średnice tłoka i skok się różnią.

Wadę fabryczną, czyli odklejające się magnesy z koła magnesowego mają dokładnie taką samą ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

Ale co z tego że z peseka wyciągnie jak stary powie, że więzi rodzinne zostały zerwane?

*pesela

Ja napisałem jak to wygląda w mops czy gops mając wiadomości z pierwszej ręki od pracownika a nie że mi się tak wydaję czy gdzieś przeczytałem .

100tys rocznie za dps to nie jest mała suma

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czyli komunalne Nawrockiemu mógł sprzedać a komuś innemu już nie. Oj krzycz głośniej, bo spadasz na dno i coraz słabiej Cię słychać xD

głupi tomuś nie rozumie tekstu pisanego? czy zrobił z siebie głupka i teraz udaje nierozgarniętego?

tak czy siak to intelektualne dno 

8 minut temu, DTaras napisał(a):

Nie on jeden cycka staruszków

to jest cyckanie czy ratowanie bytu?

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

głupi tomuś nie rozumie tekstu pisanego? czy zrobił z siebie głupka i teraz udaje nierozgarniętego?

tak czy siak to intelektualne dno 

Widzę zaczyna się obrażanie bo nie ma już sensownych argumentów. Oj idzie ten wasz kandydat na dno oj idzie, gangus, alfons, spotkania międzynarodowe w hotelu, oj ciekawie jest, ciekawie xD

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widzę zaczyna się obrażanie bo nie ma już sensownych argumentów. Oj idzie ten wasz kandydat na dno oj idzie, gangus, alfons, spotkania międzynarodowe w hotelu, oj ciekawie jest, ciekawie xD

wiedziałem, że tak napiszesz :D ale faktów i tak nie zakrzyczysz

a co do braku argumentów i obrażania to 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

gangus, alfons

i zdziwiony, że ktoś napisze o nim głupek

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

wiedziałem, że tak napiszesz :D ale faktów i tak nie zakrzyczysz

a co do braku argumentów i obrażania to 

Oj nie obroni sie Obywatelski kandydat z tego szamba xD

Miał być taki super, nie umoczony, a się okazało że to zwykły PiSowiec xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Ten Nawrocki to jest jednak gość. Dzięki niemu rodzina się zeszła po 37 latach nieutrzymywania kontaktów🤣🤣🤣.

Niech wezmą tego menela i umieszczą na listach KO w wyborach jak żone Adamowicza.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
hubertuss napisał:

Nawrocki w 2011 roku po wykupie mieszkania od miasta przez Jerzego ustanowił się z żoną pełnomocnikami Jerzego. W 2017 roku Nawroccy kupili mieszkanie sami od siebie. Z jednej strony podpisali jako pełnomocnicy sprzedającego z drugiej jako kupcy i zapłacili 12 tys. Pieniądze sam zaniósł do banku i sam wpłacił na konto Jerzego.

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Jerzy dzieci wydziedziczył Nawroccy zadbali o swój interes. Wydziedziczony nie ma żadnych praw do zachówku itd.

Jak spełniono owych siedem warunków to tak. Jednakowoż należy zadać pytanie czy nie doszło do niekorzystnego rozporządzenia bowiem jak młody wykaże, że został od ojca odseparowany... Gdyby nawet było mi po drodze z obywatelskim to jednak hiena i to by było na tyle. Samo jego pokrętne wejście do kandydowania niby obywatelski a jednak z PiS. Lawirant i tyle.

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To jakaś żuleria jest. Zdrowa polska patologia.

Tu się akurat z tobą zgodzę. Patologia po obu stronach w rodzinie Jerzego raz a dwa to co robił Nawrocki jak przejmował mieszkanie i jak się nim niby opiekował. Trafił swój na swego. . 

Opublikowano
hubertuss napisał:

@nie Nawrocki jest skończony jako kandydat. Trzaskowski już może świętować a Batyr musi walczyć o 2 turę. 

Nie jest. Teraz będzie kampania szuflowania popiołu na łeb. Odwrócą to. Będzie ratował jakieś szczeniaczki. Zobaczysz.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Tu się akurat z tobą zgodzę. Patologia po obu stronach w rodzinie Jerzego raz a dwa to co robił Nawrocki jak przejmował mieszkanie i jak się nim niby opiekował. Trafił swój na swego. . 

Karol wyczuł kase na menelach. Pewnie zrobiło by tak 99% społeczeństwa ale moralnie takie sobie.

Opublikowano
racyl napisał:

Ja napisałem jak to wygląda w mops czy gops mając wiadomości z pierwszej ręki od pracownika a nie że mi się tak wydaję czy gdzieś przeczytałem . 100tys rocznie za dps to nie jest mała suma

Gdzieś tu padło, że doszło do wydziedziczenia to mops już alimentami nic nie zrobi. To działa w dwie strony racyl.

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Karol wyczuł kase na menelach. Pewnie zrobiło by tak 99% społeczeństwa ale moralnie takie sobie.

jeżeli, jak podają media, kupił mieszkanie po cenie rynkowej to gdzie jest afera????????????????

wygląda na to, że jest to gówno wrzucone w wentylator przez służby specjalne, nic więcej

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, nie napisał(a):

jeżeli, jak podają media, kupił mieszkanie po cenie rynkowej to gdzie jest afera????????????????

wygląda na to, że jest to gówno wrzucone w wentylator przez służby specjalne, nic więcej

To kupił legalnie i całość zapłacił u notariusza tak jak jest w akcie notarialnym ?? Czy tak jak mówił, płacił w ratach, ale wtedy poświadczył nieprawdę przed notariuszem ??

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, DTaras napisał(a):

Nie jest. Teraz będzie kampania szuflowania popiołu na łeb. Odwrócą to. Będzie ratował jakieś szczeniaczki. Zobaczysz.

Problem jest, ze sztab Nawrockiego też sobie z tym nie radzi. Co dzień jest inna wersja. teraz to w ogień musiał by się rzucić by ratować matkę z dziećmi czy coś by to odrobić. 

18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Myślę, że mniej. Moja mama miała taką opcję i nie skorzystała. 

10 minut temu, nie napisał(a):

Problem w tym, że Nawrocki chyba sam nie wie jak to było bo co dzień jest inna wersja. Było już, ze dostał za opiekę potem, ze kupił. Raz wpłacił kasę na konto w całości innym razem dał gotówkę a jeszcze innym wypłacał w ratach w miarę potrzeb. A jaka wersja będzie jutro? Wasz sztab sobie z tym nie radzi co dzień inna wersja inaczej mówi Nawrocki inaczej rzeczniczka w oświadczeniach sztabu w imieniu Nawrockiego. Batyr traci na wiarygodności i się pogrąża w wyborach.

Teraz będzie musiał przyjść do sejmu na komisję i pod rygorem odpowiedzialności karnej powiedzieć jak było naprawdę I tu żarty i kity się skończyły. Bo za wyrok grozi mu wylot w IPN.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
nie napisał:

dał kasę na wykup, spłacił długi, opłacał rachunki, kupił po cenie rynkowej to jest cyckanie czy ratowanie bytu?

Ratowanie bytu i opieka8 była by wówczas gdyby stary we własnym mieszkaniu mógł nadal pasjami oddawać się czytaniu internetu lub degustacji taniego wina bo emę jakąś przecież miał. Opieka skończyła się typowo czyli z datą gdzie stary już nie mógł cofnąć swych decyzji. Jeżeli kupił to mieszkanie to dziadek dostał 120 kpln choć co do kwoty były problemy z ustaleniem. Zazwyczaj jest tak. Że lokator przy wykupie już długów mieć nie może więc zawarto ugodę o dobrowolnej spłacie i to zrobił pan Kandydat. Długów pewno było w okolicach 15 koła bo rozpoczęto akcję windykację i stąd Nawrocki wiedział z kim się zaprzyjaźnić. Nakręcił staruszka, spłacił zadłużenie zażądał zabezpieczenia i stąd stado dokumentów i testament jako gwarancja dla Nawrockiego i umowa dożywocia - opieki dla staruszka. Potem doszło do odkupienia mieszkania przez Nawrockiego czego śladem jest akt notarialny a widełki w cenie odkupu zapewne wynikają z tego, że Nawrocki sobie potrącił za spłatę zadłużenia. W tak zwanym międzyczasie ogarnęli wydziedziczenie bo zachowek liczy się z wartości mieszkania. To wskazuje iż żadnego dożywocia nie ustalano aby nie można było cofnąć aktu. Jako pełnomocnik Jerzego Nawrocki sam ustalił cenę i sam sobie zapłacił. Co dalej z pieniędzmi? Jerzy pozostał wspaniałomyślnie w mieszkaniu nie bez powodu. Nawrocki "uczciwie" powie - środki te zapewne zostały skonsumowane. Tak zwykle to przebiega.

Krzysztof81 napisał:

To jakaś żuleria jest. Zdrowa polska patologia.

Tak. Są jeszcze mieszkania do wzięcia.

Sztuka to jest namówić. właściciela aby przepisał na jedno z zamieszkujących dzieci swe gospodarstwo - ojcowiznę a potem kupić za psi chu i nagrodę w niebie od następcy aby wszystkich po jakimś czasie z chaupy wygnało zadłużenie i jakiś pożar niewielki... Takie rzeczy.

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

Ratowanie bytu i opieka8 była by wówczas gdyby stary we własnym mieszkaniu mógł nadal pasjami oddawać się czytaniu internetu lub degustacji taniego wina bo emę jakąś przecież miał. Opieka skończyła się typowo czyli z datą gdzie stary już nie mógł cofnąć swych decyzji. Jeżeli kupił to mieszkanie to dziadek dostał 120 kpln choć co do kwoty były problemy z ustaleniem. Zazwyczaj jest tak. Że lokator przy wykupie już długów mieć nie może więc zawarto ugodę o dobrowolnej spłacie i to zrobił pan Kandydat. Długów pewno było w okolicach 15 koła bo rozpoczęto akcję windykację i stąd Nawrocki wiedział z kim się zaprzyjaźnić. Nakręcił staruszka, spłacił zadłużenie zażądał zabezpieczenia i stąd stado dokumentów i testament jako gwarancja dla Nawrockiego i umowa dożywocia - opieki dla staruszka. Potem doszło do odkupienia mieszkania przez Nawrockiego czego śladem jest akt notarialny a widełki w cenie odkupu zapewne wynikają z tego, że Nawrocki sobie potrącił za spłatę zadłużenia. W tak zwanym międzyczasie ogarnęli wydziedziczenie bo zachowek liczy się z wartości mieszkania. To wskazuje iż żadnego dożywocia nie ustalano aby nie można było cofnąć aktu. Jako pełnomocnik Jerzego Nawrocki sam ustalił cenę i sam sobie zapłacił. Co dalej z pieniędzmi? Jerzy pozostał wspaniałomyślnie w mieszkaniu nie bez powodu. Nawrocki "uczciwie" powie - środki te zapewne zostały skonsumowane. Tak zwykle to przebiega.

czyli tak jak mówiłem

dał kasę na wykup, spłacił długi, opłacał rachunki, pozwalał mieszkać, zamiast zysków z wynajmu musiał jeszcze dokładać i kupił po cenie rynkowej

gdyby tego nie zrobił to koleś zostałby eksmitowany pod most

11 minut temu, DTaras napisał(a):

W tak zwanym międzyczasie ogarnęli wydziedziczenie

jakie wydziedziczenie? z komunalnego? :D nie było co dziedziczyć i komu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v