Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wątpie żeby to była prawda. Jeżeli zaś jest to jest sprytne posunięcie lewactwa bo wiadomo że oni będą na nich głosować.

Wymieniono siedem warunków, z których spełnienie jednego umożliwia wnioskowanie o polskie obywatelstwo. Może się o nie starać m.in. cudzoziemiec, który: - co najmniej od 2 lat przebywa nieprzerwanie i legalnie w Polsce na podstawie zezwolenia, które uzyskał w Polsce jako uchodźca; - co najmniej od 3 lat, nieprzerwanie i legalnie, przebywa w Polsce na podstawie zezwolenia na pobyt stały, zezwolenia na pobyt rezydenta długoterminowego Unii Europejskiej lub prawa stałego pobytu, ma stabilne i regularne źródło dochodu w Polsce i ma tytuł prawny do zajmowania lokalu mieszkalnego; - co najmniej od 10 lat nieprzerwanie i legalnie przebywa w Polsce; ma zezwolenie na pobyt stały, zezwolenie na pobyt rezydenta długoterminowego Unii Europejskiej lub prawo stałego pobytu; ma w Polsce stabilne i regularne źródło dochodu oraz tytuł prawny do zajmowania lokalu mieszkalnego.

Opublikowano

ja bym zaryzykowal stwierdzenie ze jezus w ogole nie zyl w czasach muzulmanskiej ekspansji..ale co ja..

7 godzin temu, dsbh napisał(a):

Muszę się poważnie zastanowić nad swoim życiem jak widzę :ph34r:. A te twoje zmiany to w którym kierunku poszły tak z ciekawości ? Rok czasu czekasz aby za darmo wejść na basen i siedzieć tam cały dzień. Na Podlasie nie pojedziesz bo nie ma bonu turystycznego. Na targ czekasz aby się zabrać ze znajomym. Wypraw zagranicznych nie będę komentował bo pewnie za pół darmo i dłużej tam jedziesz niż zwiedzasz. Ile wydałeś na tą ostatnią wycieczkę ?

Po pierwsze w tej Polsce A jest straszne zacofanie jeżeli chodzi o edukację. Widać to na twoim przykładzie jak szkoła kuleje. Chyba że do szkoły miałeś pod górę 🤣. Po drugie nie potrafisz sam jechać tylko czekasz na darmowy przejazd ? Po trzecie, ile w tej Wenecji byłeś godzin a ile tam jechałeś ?

Jakbyś zapomniał to ci przypomnę, że tu ktoś chciał się z tobą spotkać w Krakowie. Jakoś nie byłeś taki odważny.

A ile myślisz że ta wycieczka trwała, tydzień ? Kilka godzin i do domu.

Przypomnę że Pis już od dawna nie rządzi i tu mam pytanie do Ciebie. Jakie osiągnięcia ma Kosiniak jako minister ? Chyba można go już rozliczać.

Z tego co mówił Mazurek ostatnio to Afryka powoli wysuwa się do przodu jeżeli chodzi o wiarę. Także za kilka lat zamiast misjonarze z Europy do Afryki to będę jeździć odwrotnie. Z Afryki do Europy 🙃.

Nigdy. Bardziej ciekawe kiedy kobieta zostanie prezydentem USA czy w PL.

Byłem kilka razy w kościołach w dużym mieście i pustek nie było. Nawet na tygodniu. Również inna mentalność ludzi jest. U mnie osoba jest do ławki przyspawana i za nic się z niej nie ruszy a tam ludzie robią miejsce aby można było sobie usiąść.

I zapłaci z ? U mnie sprzątanie kościoła przez wsie jest od dawna.

Taca tego nie obejmie. Za mało a jeszcze dolę z tacy dostaje biskup.

a ty misiu ile wydales na swoja ostatnia podroz ???a ty  ile byles w wenecji ?? moze jakis kurort wloski polecisz na wakacje-ze swojego doswiadczenia...

podaj namiar na biura ktore robia za poldarmo wycieczki- adresy i terminy..

jakie to szkoly w polsce c macie wysoko w rankingu perspektyw ?? 

podaj skad pochodzisz to podjade zeby napawac sie waszym bogactwem.

na podlasiu bylem wczoraj.

na termy jezdze kilka razy w roku-jesli  jest okazja zeby za zlotowke wejsc to musialbym sie z toba na glowe zamienic zeby nie skorzystac..

kurna-jakie te wiejskie asy maja kompleksy..

ten scyzoryk z problemami psychicznymi wymiekl pierwszy..ty przynjamniej jakis post napiszesz, a on przewaznie kropki wstawial albo slowa bez sensu.

nie mysl. bo ci to nie wychodzi 5 dni wycieczka trwala..

pelne koscioly w tygodniu w miescie- tego nawet komentowac nie trzeba..😂😂 jakie to miasto bylo ?? watykan ??

7 godzin temu, racyl napisał(a):

To że kogoś nie policzyli to nie oznacza że odciął się od kościoła i wiary . Ludzie słuchają tego straszenia od dłuższego czasu i nic sobie z tego nie robią. Straszą a żaden kościół nie świeci pustkami w niedzielę ani nie zbankrutował/

Możesz sobie wsadzić te statyski obok obietnic tuska 😄

To nie jest jakieś astronomiczne koszty. 4 soboty w miesiącu .

Za 200-300zł za jedną sobotę spokojnie ktoś mógłby posprzątać . Nie mów że takich pieniędzy nie ma w kościele

ale dziecko to sami ministranci licza...oni oszukuja ?? sprawdz sam statystyki.

do kosciola nie chodzisz, wiec nie wiesz jak to wyglada...

6 godzin temu, nie napisał(a):

konwencja nawrockiego jest mega, fachowo przygotowana, przypomina się rok 2015

bardzo dobre (ostatnio było z tym kiepsko) wystąpienie dudy

jest moc i siła na dobry finisz

a smoki w tej bajce byly ?

Opublikowano

przepraszam, ale nie za bardzo rozumiem twoja wypowiedz. pisalem o nie wypieraniu KK z naszej kultury w obliczu najazdu muzulmanow do europy. rzymianie podbijali polnoc europy, ze wzgledu na bogactwa i ziemie uprawna. ludzi bylo juz dosc duzo, trzeba bylo to wyżywić. klimat nie byl juz taki surowy, wiec mozna bylo zapuszczac sie na polnoc.

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał(a):

..

Jakież to perspektywy miałeś i jak je wykorzystałeś mieszkając tak blisko wiodącej placówki edukacyjnej?

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał(a):

A dziś, do cholery, pokaż wreszcie te nędzne chałupy z suwalszczyzny!🤣

1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Jakież to perspektywy miałeś i jak je wykorzystałeś mieszkając tak blisko wiodącej placówki edukacyjnej?

Jak je wykorzystał to co chwilę tu widać w jego postach, pisząc jak półanalfabeta.

Opublikowano

a po co ?? jedz sam.od ciebie to nawet blizej...sa ciekawsze rzeczy do fotografowania... bon turystyczny bedzie niedlugo na podlasie 😂

na googlach sobie poogladaj.. 

kurna-mahomet sie urodzil gdy po imperium rzymskim sladu nie bylo .a chrzescijanska afryka i bliski wschod szybko przeszedl na islam ,jedynie gruzja i armenia sie oparla.nawet bizancjum padlo.

4 minuty temu, Agrest napisał(a):

a ty ?? ja ja skonczylem a ty co ,zawodowke ?? 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

a po co ??

Po jajco, obchwaliłeś się jaka to nędza na suwalszczyźnie, i nie zrobiłeś zdjęć?

Gdybyś widział te nędzne chałupy to byś narobił zdjęć i tu je zamieścił.

Gówno widziałeś nie chałupy , w d*pie byłeś, konfabulancie.

Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał(a):

ja bym zaryzykowal stwierdzenie ze jezus w ogole nie zyl w czasach muzulmanskiej ekspansji..ale co ja..

a ty misiu ile wydales na swoja ostatnia podroz ???a ty  ile byles w wenecji ?? moze jakis kurort wloski polecisz na wakacje-ze swojego doswiadczenia...

podaj namiar na biura ktore robia za poldarmo wycieczki- adresy i terminy..

podaj skad pochodzisz to podjade zeby napawac sie waszym bogactwem.

na termy jezdze kilka razy w roku-jesli  jest okazja zeby za zlotowke wejsc to musialbym sie z toba na glowe zamienic zeby nie skorzystac..

kurna-jakie te wiejskie asy maja kompleksy..

ten scyzoryk z problemami psychicznymi wymiekl pierwszy..ty przynjamniej jakis post napiszesz, a on przewaznie kropki wstawial albo slowa bez sensu.

nie mysl. bo ci to nie wychodzi 5 dni wycieczka trwala..

pelne koscioly w tygodniu w miescie- tego nawet komentowac nie trzeba..😂😂 jakie to miasto bylo ?? watykan ??

ale dziecko to sami ministranci licza...oni oszukuja ?? sprawdz sam statystyki.

do kosciola nie chodzisz, wiec nie wiesz jak to wyglada...

a smoki w tej bajce byly ?

Ocho....

Znowu kompleksy w natarciu u Jacusa...😆

Opublikowano

pisalem przeciez ,ze jezus nie zyl w czasach naporu muzułmanów. czasem wydaje mi sie ,ze wiele osob nie czyta ze zrozumieniem postów. bylem na podlasiu w zeszle wakacje. wstapilismy po drodze z lublina do jeruzalem. zadbane miejscowości, nie bylo widac jakies wiekszej biedy. drogi dosc dobre, zabudowa jak wszedzie. mi sie podobalo.

Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

przepraszam, ale nie za bardzo rozumiem twoja wypowiedz. pisalem o nie wypieraniu KK z naszej kultury w obliczu najazdu muzulmanow do europy. rzymianie podbijali polnoc europy, ze wzgledu na bogactwa i ziemie uprawna. ludzi bylo juz dosc duzo, trzeba bylo to wyżywić. klimat nie byl juz taki surowy, wiec mozna bylo zapuszczac sie na polnoc.

Było przede wszystkim łatwo... a i faktycznie - drewno do łaźni skądś trzeba było brać.

Opublikowano
6 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

pisalem przeciez ,ze jezus nie zyl w czasach naporu muzułmanów. czasem wydaje mi sie ,ze wiele osob nie czyta ze zrozumieniem postów. bylem na podlasiu w zeszle wakacje. wstapilismy po drodze z lublina do jeruzalem. zadbane miejscowości, nie bylo widac jakies wiekszej biedy. drogi dosc dobre, zabudowa jak wszedzie. mi sie podobalo.

Wszędzie jest tak samo. 

Opublikowano
9 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wątpie żeby to była prawda. Jeżeli zaś jest to jest sprytne posunięcie lewactwa bo wiadomo że oni będą na nich głosować.

Przecie4ż to jest fejk dla ludzi na poziomie Romka. Piszą, że z automatu można dostać obywatelstwo a potem Romek pisze o jakichś warunkach.

To akurat racja a że ludzie wciąż jeszcze pamiętają rządy pisu bardzo dobrze to nie odrzucą rządu Tuska bo wiedzą, ze wróci pis i alfons przegra.

• Haha 1
Opublikowano

tylko ktos kto nigdzie nie byl moze mowic ze wszedzie jest tak samo...

nie nie jest ,poska jest rozna i w tym jest jej sila.ktos musi siedziec na wsi i gnoj wyrzucac zebym mogl pic mleko,jesc sery i mieso..gdy miaem krowy tez w domu siedzialem jak wy..a teraz do pracy trzeba isc a wy bedzieice w stolki pierdziec.

8 godzin temu, Agrest napisał(a):

Reklamy uczelni  nie zrobiłeś

rzeczywiscie nie mam plakietki wybitny uczen szkoly specjalnej -jak ty 🤣

8 godzin temu, witejus napisał(a):

Po jajco, obchwaliłeś się jaka to nędza na suwalszczyźnie, i nie zrobiłeś zdjęć?

Gdybyś widział te nędzne chałupy to byś narobił zdjęć i tu je zamieścił.

Gówno widziałeś nie chałupy , w d*pie byłeś, konfabulancie.

czemu lekarst nie bieresz ?? znowu pijesz i bredzisz ??

juz zapomniales lekcje wenecji,to samo pisales 😂

gowna tez duzo widzilem -co kawalek sterty pod domami ina polach. 

7 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ocho....

Znowu kompleksy w natarciu u Jacusa...😆

chyba nie znasz znaczenia slowa kompleksy..

takie pisanie jak wasze o nich swiadczy.. 

ja ci wierze gdy piszesz ze masz motor i na nim jezdzisz-kazdy moze sobie kupic i jezdzic..tak samo na wyczieczki kazdy moze. 

20 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wszędzie jest tak samo. 

a gdziekolwiek byles ??  wez pojezdzij troche po polsce..

czemu od was ludzie uciekaja ?? czemu jestescie ewenementem na skale swiatowa- jak nie wierzysz sprawdz dane -i na 103 mezczyzn jest 97 kobiet ??

• Haha 2
Opublikowano
jacus napisał:

mahomet sie urodzil gdy po imperium rzymskim sladu nie bylo .a chrzescijanska afryka i bliski wschod szybko przeszedl na islam ,

Co ciekawe, że imperium wcześniej przeszło na Chrześcijaństwo. Mahomet to był jeden z proroków po Abrahamie, Mojżeszu, Dawidzie, Jezusie. Problem polega na tym, że Jezus był w oczach Chrześcijan Synem Bożym i ostatnim z Proroków co wycina z życia Mahometa przez śmierć na krzyżu. Saraceni nie bez powodu mają Sarę w nazwie a i Mahomet wpisuje się w obietnice dane im od Boga. popierd**lenie tematu wynika z konkurencji raczej. Jak to było? Co dane od Boga - przetrwa a co wychodzi od ludzi się rozpadnie. To i Chrześcijaństwo i Islam - przetrwały. Czy wynika to z ciągłej walki pomiędzy? No byćmoże. Wtedy Bóg to misja i to też pasuje. Ale gdy wrócić do instrukcji życia jednej i drugiej religii to pochodzą z jednego kierunku i są dość... "lewackie". Trzecia religia - ta najstarsza miała je mocno prawicowo pokomplikowane i może dlatego napisano ciąg dalszy.

Siedzacybyk napisał:

A kontekst tego jaki? Bo są tu też tacy co księdzom nie pasują bo im komplikują Ewangelię...

hubertuss napisał:

9 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Przecie4ż to jest fejk dla ludzi na poziomie Romka. Piszą, że z automatu można dostać obywatelstwo a potem Romek pisze o jakichś warunkach.

To akurat racja a że ludzie wciąż jeszcze pamiętają rządy pisu bardzo dobrze to nie odrzucą rządu Tuska bo wiedzą, ze wróci pis i alfons przegra.

Ale PiS wróci bo w pamięci pozostaną jeno legendy o wspaniałościach...

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

takie pisanie jak wasze o nich swiadczy..

Nie chłopie...masz spory problem...powinieneś się udać z tym do lekarza....

Nikt tak nie próbuje dzielić na lepszych i gorszych jak ty.

Prawdę już wszyscy poznali.

Nic twoje puste pisanie nie zmieni 

Jesteś kim jesteś...i tyle...

Opublikowano

ja wam pokazuje swiat za wsia- a ze to niepasuje do waszych wyobrazen to juz nie moj problem..

mnie wnuki z wasami nie narysuja.. chyba ze zapuszcze 🤣

bez odbioru..

• Haha 1
Opublikowano

To kultura wychowania przekazywana z pokolenia na pokolenie.

Musi chodzić z taboretem by zawsze móc patrzeć na innych z góry i być zauważonym.

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał(a):

ja wam pokazuje swiat za wsia- a ze to niepasuje do waszych wyobrazen to juz nie moj problem..

bez odbioru..

Póki sam nie za akceptujesz siebie, to będziesz tak się męczył.

Nie oczekuj że inni uwierzą w twoje urojenia. ...bo sam w nie już nie wierzysz...

Opublikowano
37 minut temu, jacus napisał(a):

teraz do pracy trzeba isc a wy bedzieice w stolki pierdziec.

było się uczyć

39 minut temu, jacus napisał(a):

rzeczywiscie nie mam plakietki wybitny uczen szkoly specjalnej

Boś ją ledwie skończył

42 minuty temu, jacus napisał(a):

gowna tez duzo widzilem

U siebie na podwórku pod oknami.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

bez odbioru..

nie bardzo ta kupa złomu i gnoju pasuje ,nawet bym nie pomyślał że można w takim syfie żyć ....z wąsami nie narysują  ale koło kupy gnoju na bank 🤣

ty nie masz nic do pokazania ,nawet ubrania masz nędzne a ta twoja to zeby ma dziurawe .....ot mi dorobek 🤣🤣🤣🤣🤣

świat dawno odjechał a ty pozostałeś w swojej zacofanej norce i możesz tyko popatrzyć  z za szyby autokaru jak ludzie żyją i se rozwijają ..ty na to nie masz żadnych szans 

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Było przede wszystkim łatwo... a i faktycznie - drewno do łaźni skądś trzeba było brać.

Yyyyy było korzystnie, bo tutejsi mieszkańcy do drewna dorzucali też transport, czyli niewolników łapanych tu i tam. A że łapali ich nawet nasi władcy , co to  teraz tysiąclecie ich koronacji świętujemy, to widać szło sprawnie.😂

9 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

wstapilismy po drodze z lublina do jeruzalem.

Ale do Jeruzalem czy do Jeruzala?

21 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

i możesz tyko popatrzyć  z za szyby autokaru jak ludzie żyją i se rozwijają

Dla mnie wycieczka autokarem nie ma żadnej atrakcji. Ja z tej drogi nic nie pamiętam.🤣

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v