Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

ego nie jest w stanie nauczyć żadna szkoła - albo się ma ten gen w sobie, albo jest się tylko poganiaczem

analizuję masę zapisków z czasów Wielkiej Wojny i to widac jak na dłoni, co znaczy dobry dowódca

Kużwa, system dowodzenia to jednak bardziej feudalizm. Różne są szkoły dowodzenia. Szczególnie kiedy służba przebiega w czasie pokoju. W czasie wojny to już inna bajka.  A w czasie Wielkiej Wojny dochodziły jeszcze oddziały zaporowe NKWD za plecami. Komenda mogła być tylko jedna, czyli -naprzód.

Nie ma czegoś takiego jak gen dowodzenia. A żadna szkoła nie przygotowuje do chwili kiedy staniesz przed 30 ludźmi i masz ich szkolić, bo tak naprawdę, to nie wiesz co i jak. Generalnie największa rola jest w tym dowódcy kompanii.  Ale to opowieść na elaborat dość obszerny. 

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał(a):

Kużwa, system dowodzenia to jednak bardziej feudalizm. Różne są szkoły dowodzenia. Szczególnie kiedy służba przebiega w czasie pokoju. W czasie wojny to już inna bajka.  A w czasie Wielkiej Wojny dochodziły jeszcze oddziały zaporowe NKWD za plecami. Komenda mogła być tylko jedna, czyli -naprzód.

Nie ma czegoś takiego jak gen dowodzenia. A żadna szkoła nie przygotowuje do chwili kiedy staniesz przed 30 ludźmi i masz ich szkolić, bo tak naprawdę, to nie wiesz co i jak. Generalnie największa rola jest w tym dowódcy kompanii.  Ale to opowieść na elaborat dość obszerny. 

Wielka Wojna to lata 1914-18, jakie NKWD ? Carska Rosja nie miała oddziałów zaporowych, a jednak przynajmniej do końca 1916 roku, dezercje nie były masowe a oddziały wpadały w panikę raczej sporadycznie bym powiedział

Feudalizm - bo jest to zaszłość historyczna, która się sprawdza, niestety, z nowym narybkiem już nie bardzo. A człowiek może iść za dowódca albo ze strachu, albo z powodu zaufania, że to najlepsze wyjście. A stojąc naprzeciwko drużyny zielonych rekrutów, albo masz talent do tego, aby zrobić z nich coś więcej niż mielonkę dla artylerii, albo nie. I nie ma takiej szkoły, która by tego uczyła. A wsparcie dowódcy kompanii polega na tym, że jak jakaś piz.... poleci na skargę, to ma go spacyfikować, żeby żałował, że taka głupota mu do głowy przysżła. Bo wojsko to nie demokracja. ALbo wykonujesz rozkazy, albo wypad, ewentualnie kulka w łeb, bez różnicy, czy zrobią to swoi czy nieprzyjaciel. Nawet lepiej jak nieprzyjaciel, mniej problemów.

Opublikowano
14 godzin temu, nie napisał(a):

morawiecki ustawiał scholza a tusk bije mu pokłony

Image

jaki wstyd

9 godzin temu, MariuszDe napisał(a):

No już Merkelowa po rękach całował to była ,,kobita,,wtedy zmieszana że ja pierwszy facet w życiu w rękę pocałował...

No i kto komu ''składa hołd''? Pisowskie wycieruchy oczywiście puszczają po sieci tą drugą grafikę, ale to że ten sam gest zrobił Scholz Tuskowi to już nie podają, manipulatory. Żeby bazować na wybranej stopklatce to trzeba być na prawdę albo pisowcem albo umysłowo chorym, nie wiem czemu 2 razy napisałem że pisowcem.

829a6a54d5c6fe3d899c5a7452356bf47344f1c4bab7d5a82af2b4d8b347ae9f.png

• Like 1
Opublikowano
Tusk, w latach władzy 2008- 2015 robił z państwowych spółek wyprzedaż jak na Allegro, zapowiada "repolonizację", bo mu tak wyszło z sondaży. W 2007 roku Polska miała udziały w 1343 spółkach. Po dwóch kadencjach rządów PO-PSL zostało... 393. Reszta? Sprzedana z opisem "mało używane, polskie, tanio oddam".
A teraz ten sam człowiek opowiada o "obronie polskiego majątku"? Chłopie, Ty oszukujesz 40 mln ludzi. Ty się nad sobą zastanów,...
Popatrzmy, jak robią to "poważne państwa". Francuzi? Kiedy tylko pojawiło się zagrożenie, że ich energetykę wezmą obcy, premier Élisabeth Borne zapowiedziała nacjonalizację EDF. Gdy Kanadyjczycy chcieli kupić Carrefour, francuski rząd zablokował transakcję, bo – "suwerenność żywnościowa".
A Niemcy? Zablokowali przejęcie fabryki półprzewodników przez Szwedów i chińskie wejście do telekomu. Wszystko w imię ochrony własnych interesów. Donald Tusk spróbuj kupić istotną z punktu widzenia istnienia państwa spółkę we Francji czy Niemczech. Oni ci wyjaśnią.
A u nas? Jedynym dobrem, jakie uznano za strategiczne, to TVN 😀 Za Tuska polska energetyka ma być sprzedana hurtowo. Enea, Energa, PGE – wszystko w planie prywatyzacyjnym.
LOT? Nie pomoc, nie ratunek. Sprzedać. Bo przecież po co komu narodowy przewoźnik, skoro Lufthansa tak ładnie lata?
W sumie za jego rządów sprzedano 950 polskich spółek. 950! DZIEWIĘĆSET PIĘĆDZIESIĄT SPÓŁEK.
Więc jak dziś Donald Tusk mówi o "repolonizacji", to można tylko przyklasnąć, ale nie z uznania – tylko z ironii. Bo kto jak kto, ale Tusk o repolonizacji wie tyle, co drwal o manicure.
Nie jest łatwo żyć w kraju, którego premierem jest patologiczny kłamca. 🤦

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i tłum

Może być zdjęciem przedstawiającym 6 osób i tekst

Młodzieżówka Trzaska xD

Opublikowano

peowska fabryka idiotów

Patryk Słowik
Ja tam na pewno nie będę krytykował Donalda Tuska za to, że w 2025 r. zorganizowanie świąt jest kosztowniejsze niż w 2023 r., bo to naturalna kolej rzeczy, ale poziom tej propagandy jest niesamowity.
Święta są droższe, ale o niedużo, więc są tańsze 😁

Opublikowano
Godzinę temu, Roman176 napisał(a):

umysłowo chory hmmmmmm a kto jest oszukany przez rudego j**any na paliwie z kartami referendum oszukał 

A  co tam Roman w twojej psychozie paliwowej? Są jakieś nowe rewelacje?

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, mirro napisał(a):

Aaaaa a ja durny o Wielkiej Wojnie Ojczyźnianej pomyślał, 

Wielka Wojna Ojczyźniana  to 1812 i walka z Napoleonem, u rosjan 1941 -45 to Druga Wojna Ojczźniana

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

ale z ciebie tępak jpr poczytaj parę stron wcześniej 

Rozumiem że nie chcesz wdawać sie w dyskusje żebyś się znowu nie zaorał. Jednak czegoś się uczysz i jakieś resztki  instynktu samozachowawczego jeszcze pozostaly😄

Opublikowano
2 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

Czemu usunięte? Mowa nienawiści?

Jak usunięte? W tv to oglądałem.. 

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Książkę piszesz?że tak cię to interesuje?

Znasz słowo nastepowalnosc pokolen?slyszales o demografii?

Tu nie masz dzieci..pr,uroda nieznosi pustki przyjdą ci co maja