Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli myślisz, że podam ci jakiekolwiek dane, informacje to sie grubo mylisz. Podałem przykłady ze swojego otoczenia, dlatego nic nie dostaniesz. wierzyc nie musisz, na tym akurat mi nie zależy. Dalej nie rozumiesz o czym pisalem, ale to twoj problem. Ile razy mozna powtarzac, ze chodzi o problem wsi! Dobra, szkoda czasu.

Opublikowano

No i giełdy poszły w dół, paradosksalnie dla USA nie dość, że nałożyli cła na większość rzeczy, ktore muszą sprowadzać, bo ich nie produkują w wystarczających ilościach, to dodatkowo ich dolar się osłabił na giełdach. Czyli chytry dwa razy traci. Mam niestety takie przeczucie, że ruchy Trumpa doprowadzą do zapaści gospodarczej w USA takiej jak 100 prawie  lat temu.

4 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

jesli myślisz, że podam ci jakiekolwiek dane, informacje to sie grubo mylisz. Podałem przykłady ze swojego otoczenia, dlatego nic nie dostaniesz. wierzyc nie musisz, na tym akurat mi nie zależy. Dalej nie rozumiesz o czym pisalem, ale to twoj problem. Ile razy mozna powtarzac, ze chodzi o problem wsi! Dobra, szkoda czasu.

Nie wiem, dlaczego chcesz dyskutować z botem, który w "koło macieju"  ciągle o tym samym, bez żadnych argumentów

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, MariuszDe napisał(a):

ten na koncu to rzeczywisice mlodziezowka 

15 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

po co klamiesz ??? klamstwami chcesz swiat urzadzac ?? w sumie to typowe dla kucykow konfy.

idz na fb tam mozesz do woli konfabulowac..

problem wsi ze w miescie jest jakis zlom ??? rzeczywiscie ze nie rozumiem,tym bardziej ze go nie ma 🤣🤣

Opublikowano
Ulman napisał:

a skąd ta teoria?

Jak skąd? Trump zachłystuje się ruskim porządkiem a najlepiej ten porządek reprezentuje jej stosunek z Bialorusią. Najpierw wprowadzi cła, potem przyłączy Kanadę a na koniec zaanektuje Grenlandię i zrobi specjalną operację wojskową w Mwksyku i Panamie...

• Haha 1
Opublikowano

Krzysztof Stanowski
Państwowe Muzeum Etnograficzne w Warszawie otworzyło wystawę "Wybielanie". Uwaga, będzie mocno, dość wybielania Polski z grzechu kolonializmu!

"Wystawa czasowa Wybielanie jest autokrytycznym spojrzeniem Muzeum na swoją przeszłość. Jej celem jest ukazanie kolonialnych schematów oraz próba zmierzenia się z nimi – to ważne zadania instytucji znajdującej się w kraju, który starał się realizować swoje kolonialne ambicje, będąc zarazem przedmiotem wewnętrznej kolonizacji europejskiej. Tytuł wystawy nawiązuje do mitu „kolonialnej niewinności” Polski i innych krajów Europy Środkowo-Wschodniej"

Ktoś mógłby zapytać, na czym polegał grzech kolonializmu u Polaków, skoro nigdy nie mieliśmy żadnej kolonii. Muzeum przychodzi z odpowiedzią:

"Próbowali oni zaznaczyć swoje miejsce w zachodniej kulturze i potwierdzić swoją przynależność do tzw. „cywilizacji białego człowieka”. Aby ugruntować swoją pozycję, należało http://m.in. zdefiniować Czarnych jako odmiennych, czy wręcz obcych. Służyły temu naukowe i muzealne praktyki, które opierały się na egzotyzacji oraz wartościowaniu cywilizacji pozaeuropejskich jako słabiej rozwiniętych. Kolonialne ślady widzimy zarówno w sposobach prowadzenia badań, organizowania ekspedycji, pozyskiwania obiektów do muzealnych kolekcji, jak i tworzenia wizualnych reprezentacji rasy za pomocą medium fotografii".

To doprawdy szokujące, że w XIX wieku robiono zdjęcia Czarnym i zdefiniowano ich jako odmiennych, czy wręcz obcych. I jeszcze wartościowano Afrykę jako gorzej rozwiniętą! Szok i niedowierzanie. Całe szczęście, że znaleziono coś, czym możemy się obwinić, bo dawno niczego nowego nie było. Myślę, że powinniśmy czym prędzej wdrożyć klękanie przed meczami w ramach akcji "Black lives matter".

Opublikowano
20 godzin temu, jacus napisał(a):

byles we wloszech jak ja ,w szwecji ,niemczech ?? w polsce nie tej wiejskiej ??  wszedzie takie rzeczy dzieja sie codziennie..

Długo tam byłeś ? Ile lat za granicą ?

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wkładam Ci Memcena w wypowiedź. Chodzi mi tylko o to, że nie ma ani jednego sensownego kandydata ... Jakieś Biejaty czy inne Jakubiaki to i tak wiadomo komu by służyli po swojej wygranej. Jedynym zachowującym pozory niezależności jest Memcen ... Tylko znając życie to tylko właśnie pozory a po wyborach i tak przyklei się do kogoś z wielkiej 2-ki ...

A to już zależy od kolejnych wyborów parlamentarnych. Jeżeli Konfederacja zostanie trzecią siłą polityczną to może być ciekawie. Co do prezydenta w Polsce to mam pewien dylemat bo oznacza to polityczną emeryturę dla takiego delikwenta. To może jednak ten Trzaskowski :ph34r:.

1 godzinę temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym 14 osób i tekst „Wiec Hołowni w Gdańsku XD Tak się kończy nieustanne atakowanie Mentzena własna pustka programowa”

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W polityce 2.5 roku to wieczność więc może być różnie,wszystko zależy od wyborów prezydenckich w których prawdopodobnie wygra ,,Bonżur,, ale Szymek vel chihuahua dostanie tak słaby wynik że trzecia droga się być może rozpadnie i ,,Szymek,, będzie chciał utrzymać stanowisko Marszałka,co spowoduje zgrzyt w koalicji i  sprzeciw lewicy, rozpadu koalicji i tak nie będzie bo reszta jest w tej chwili na dnie i by to oznaczało koniec rządzenie.Na koniec wszyscy razem być może nawet już po zmianie ordynacji wyborczej pójdą w jednym bloku z upadającą lewica i coś ala Hołownia, PSL,razem z dość mocnym PO, i dwie pozostałe partie PiS+ Konfederacja a jak to się skończy?nikt nie wie...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

ludzie, którzy w około 65% głosowali na po, teraz tusk im się odwdzięcza 

pieniądze dostał owsiak za pomoc w wygraniu wyborów, powodzianie mają pecha

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, nie napisał(a):

ludzie, którzy w około 65% głosowali na po, teraz tusk im się odwdzięcza 

pieniądze dostał owsiak za pomoc w wygraniu wyborów, powodzianie mają pecha

A jakieś dane...będą?

Opublikowano
1 minutę temu, Siedzacybyk napisał(a):

juz troche zyje na tym swiecie, ale nie pamietam by rudy kiedykolwiek prawde powiedzial. wedlug po nigdy pieniedzy nie bylo i nie bedzie. przeciez oni przed przegranymi wyborami zdazyli sprzedac 10 % akcji kghm!

Ale jak da, to weźmiesz?

Opublikowano
Ulman napisał:

U nas niema wojny i zgniluchy jabłka WOGi kupują jak deser eksportowy... W naszym narodzie drzemie taka sama wyobraźnia i żyłka do szybkiej kasy. Ot taka Conotoxia... Tak, że ten - zluzuj gumę.

dsbh napisał:

Długo tam byłeś ? Ile lat za granicą ?

Ja, że się tak wpier..le, pojechałbym do Szkocji zobaczyć czy naprawdę umiem po angielsku...

Opublikowano

daja wam tak po nocach pisac ?? nie macie lekarstw ??

9 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

juz troche zyje na tym swiecie, ale nie pamietam by rudy kiedykolwiek prawde powiedzial. wedlug po nigdy pieniedzy nie bylo i nie bedzie. przeciez oni przed przegranymi wyborami zdazyli sprzedac 10 % akcji kghm!

na szybko znalazlem to

https://tvn24.pl/biznes/najnowsze/rzad-stawia-na-swoim-sprzedaje-akcje-kghm-ra121068-ls4390543

czyli znowu klamiesz..2010 r wtedy przegrali wybory ?? z kim ??

jaki dom maklerski sprzedawal akcje ?? kto byl wtedy prezesem  tego banku ??

Opublikowano
55 minut temu, jacus napisał(a):

daja wam tak po nocach pisac ??

Nie masz innych zmartwień na łbie?

56 minut temu, jacus napisał(a):

nie macie lekarstw ??

zabrakło ci?chcesz pożyczyć?

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał(a):

Nie masz innych zmartwień na łbie?

zabrakło ci?chcesz pożyczyć?

Jemu na ciśnienie czy cholesterol raczej nie pomogą bardziej ty możesz wspomic kolegę pis-owca lub raczej barana 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v