Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Powiedz lepiej skąd dorwałeś tą skajkę z lat 90-tych xD 

:D 

mieszka nad wisłą, więc pewnie z darów dla powodzian

• Haha 1
Opublikowano

Uwaga mocne, witamy w Polsce xD

Prezydent Puław Paweł Maj idzie do więzienia na 5 dni za dzieci grające w piłkę na boisku XD Brzmi jak żart, ale nim nie jest xddd

"Zło rozprzestrzenia się w ciszy. I tutaj z dumą idę siedzieć za nasze dzieci. " - Paweł Maj

Ale o co chodzi? Więzienie, to kara za niezapłacenie 5  tysięcy złotych grzywny nałożonej na miasto za korzystanie przez dzieci z Orlika przy Szkole Podstawowej.

Sprawa zaczęła się w 2018 roku, gdy mieszkające w okolicy małżeństwo poskarżyło się na hałas z boiska. Miasto musiało zamknąć orlik poza lekcjami. Jednak walczące o dobrą zabawę dzieci na świeżym powietrzu, postawiło ekrany akustyczne i znów udostępniło boisko poza lekcjami. To dalej przeszkadzało parze, która tym razem wnioskowała o 15 tysięcy złotych grzywny. Jeden sąd oddalił wniosek, ale Sąd Okręgowy w Lublinie stwierdził, że miasto ma zapłacić 5 tysięcy grzywny.

Prezydent miasta Paweł Maj odmówił zapłaty, a karę grzywny zamieniono na 5 dni więzienia.

"Biorę na te dni urlop w pracy. Z własnej kieszeni opłacam czynności komornicze i pobyt w areszcie. W Polsce jest 2,6 tys. orlików i właściwie każda miejscowość, gmina jest narażona na to, że ktoś poda do sądu hałasy z boiska, a dzieci poza lekcjami nie będą wpuszczane na ten teren. Jeśli nikt z nas, włodarzy, nie będzie reagował, to nic się nie zmieni."

kolejne kur............o! za taki wyrok sędzia powinien mieć dożywotni zakaz, ale mafia w togach nie do ruszenia

• Haha 1
Opublikowano

podobno ci starsi panstwo nie mieszkaja przy boisku. ich mieszkanie jest ciut oddalone. widac ze dziadki chca kase wyrwac i im sie prawie udalo.podobnie jest z mieszczuchami budujacymi sie na wsi. nagle im warkot traktora przeszkadza i do sadu. k.....a a jak w miescie jezdzily setki aut pod oknem to nikogo do sadu nie podaja. mieszkalem w wierzowcu,wysoko. o 6!!! k ...a 6!!!! od pon do piatku na złomowisku te ciule zaczynaly ladowac zlon na samochod. unosil wysoku i j....b!!! chalas byl tak ogromnny, ze bylo slychac przez zamkniete okno. mieszkalem z 500 m w lini prostej. dlaczego ich nikt nie skarzyl? albo ogromne wentylatory ,ktore u nas chodz 24 h /dobe. ogromne, nie takie jak w suszarni,tylko jeden jak stodola. nikt nie poszedl do sadu. ale z rolnikiem mozna, dlaczego???

Opublikowano
7 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

ja tej sprawy nie znam z internetu. to opowiadala mi kobieta ,ktora tam mieszkala, lokalna mieszkanka. wyprowadzila sie po trzesieniu ziemi. co ty dzisiaj jacek z tym sexem tak wyskakujesz? albo cos bedzie albo na glodzie jestes? 😃

Głodny ciągle o chlebie.

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

jesteś idiotą i tyle jak zadaje pytanie nie odpowiadasz kręcisz jak prostak 

Zajrzyj na priw

Opublikowano
7 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

jesli ktos umie sobie naprawic taki ciekawszy samochod, czy jak piszecie motor, to bym sobie jakiegos takiego starszego mercedesa kupil.

Polecam w 211 raczej przedlift jeździ nie gorzej jak wiele współczesnych aut wciąż jeszcze można kupić dobrze wyposażone nie zjeżdżone sztuki. Ma jeszcze jakość starych mercedesów ale już nie gnije jak stare mercedesy,

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał(a):

kolejne kur............o! za taki wyrok sędzia powinien mieć dożywotni zakaz, ale mafia w togach nie do ruszenia

A to nie takich powinien ułaskawiać prezydent ??? A nie przestępców którzy są jego kolegami z partii politycznej ?? Ale nie, nie dla takich ułaskawienie od Anżeja, on ułaskawia Kamisia, Wąsika, Ogórkową czy Ziemkiewicza ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał(a):

Już ci kiedyś pisałem ty nie rozumiesz dlaczego Temida ma opaskę na oczach i trzyma wagę. A jedno z drugim się łączy. Winny nie jest tu sędzia ale głupie przepisy. Czego ty nie rozumiesz i chyba nigdy nie zrozumiesz. Bo ty rozumiesz tylko przekaz partyjny. A nie czekaj ty ten przekaz przecież bezmyślnie tu klepiesz.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

juz nawet na ten tekst o viagrze nie napisalem, bo po pierwsze sa tansze zamienniki, a po drugie oprocz sildenafilu, pojawil sie juz tadalafil. wiec nie chcialem jackowi mieszac w glowie, bo i tak juz ma metlik z calej tej polityki. niestety nie zrozumial o gwaltach, nie wie co to stada czarnych szukajacych tylko mlodej sztuki! w szwcji do niektorych dzielnic sie nie wchodzi. w jakims miasteczku we wloszech, zaciagneli dziewczyne w kilku, zgwalcili wielokrotnie, zabili i zjedli jej watrobe i serce. reszte pokroili i wyrzucili do wielu koszy. dlaczego do koszy, oodobno mysleli ,ze jak porozrzucaja ja w ten sposob, to nikt jej nie znajdzie. na poludniu wloch problem migrantow jest olbrzymi. spia na plazach, w laskach przy olazy, kradna domostwa. dla mnie jest to jedno z wazniejszych postulatow , dlatego teczowy rafalek jest dla mnie skonczony.

problem jest poważniejszy bo takie rafałki i im podobne są potężnym zagrozeniem właśnie dlatego że się mylisz iż są skończone.
Ja tych sqr... synów traktuję bardzo poważnie i poważnie oceniam ich siłę sprawczą i to że możemy sobie co najwyżej tutaj popisać to wszystko, nie zmienia faktu że ta szumowina ma największe szanse na pozostanie przy władzy i opamiętanie nas większości oczywiście nadejdzie ale - jak zwykle - za późno.
Kolejnym problemem jaki mamy i to jeszcze większym jest fakt że nie mamy na miejsce tych rafałków nikogo zamiast który by nie był jeszcze bardziej ryzykowny.
Dopóki nie sprawimy że nasi politycy najbardziej się boją nas a nie jakichś "innych" z zewn to my powoinniśmy się bać swoich własnych polityków tym bardziej ile mają więcej władzy.

dlatego tych wyborów nie powinien wygrać nikt z obozu popaprańców a nawet nikt kto ma potencjał się z tym obozem dogadać

Edytowane przez dysydent
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jahooo napisał(a):

dla mnie nikt z "wiodących" partii ani PiS ani KO, to by było optymalne rozwiązanie

Memcen gadający, że gwałt to tylko taka nieprzyjemność ??? Nie ma ani jednego dobrego kandydata ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Memcen gadający, że gwałt to tylko taka nieprzyjemność ??? Nie ma ani jednego dobrego kandydata ...

ja nie wskazałem żadnego kandydata, tylko jakie rozwiązanie widział bym w tej chwili, więc nie wkładaj w moją wypowiedź tego, czego tam nie było

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jahooo napisał(a):

ja nie wskazałem żadnego kandydata, tylko jakie rozwiązanie widział bym w tej chwili, więc nie wkładaj w moją wypowiedź tego, czego tam nie było

Nie wkładam Ci Memcena w wypowiedź. Chodzi mi tylko o to, że nie ma ani jednego sensownego kandydata ... Jakieś Biejaty czy inne Jakubiaki to i tak wiadomo komu by służyli po swojej wygranej. Jedynym zachowującym pozory niezależności jest Memcen ... Tylko znając życie to tylko właśnie pozory a po wyborach i tak przyklei się do kogoś z wielkiej 2-ki ...

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

A kto powinien wygrać?

nie widzę takiego choć - przyznam a i Ty zapewne też - szkoda czasu na dogłębniejsze wsłuchiwanie się we wszystkich zarejestrowanych kandydatów "who i who?" aby na siłę wyszukiwać czegokolwiek jeśli sami nie potrafili tego wyeksponować co by zwróciło na nich pozytywną uwagę większości.

zatem pozostaje wykluczyć na których nie głosować czyli tych którzy są przypinka do obecnie rządzącej "tęczowej" koalicji, wszyscy pozostali mogą być poddani równie dobrze losowaniu i niczego to nie zmieni bo w Polsce prezydent jedyne co może to tylko trochę przeszkadzać. Popaprańce mieli czas na zrobienie wszystkiego co obiecują i jeśli czegoś nie zrobili tego do tej pory to nie zrobią tego już nigdy i ich i im podobnych czas już mija a jeśli tego kraj jakiś nie zauważy i nie otrzaśnie z siebie tego już tylko syfu jaki pozostał po dawnych reformatorach ten kraj zginie razem z tym syfem bo już teraz nikt nie zaprzeczy że świat się zmienia w tempie już dawno nie widzianym i nigdy nie ma niczego dość dobrego by się kiedyś coś lepszego nie znalazło. (chcesz? to mnie popraw że kategorie; "dobre vs "lepsze" trochę tu nieadekwatnie nazwane i ew lepiej, trafniej je nazwij ;) )

Mieli czas popaprańcopodobni i we własnych krajach i xujnię urządzic na własną modłę i skoro czegoś nie zdołali to już i nie zdołająa skoro jeszcze pokazują że jedyne co potrafia to warianty - "rumuński" a teraz koljny - "francuski" na radzenie sobie z innymi punktami widzenia to koniec ich bliski i to w najżałośniejszy z możliwych sposobów. ale to już sfery futurystyki i za dużo się moich przewidywań sprawdziło abyście chcieli poznać i to.
 resztą kto dość rozgarnięty to sam widzi co się dzieje i ja tylko zalecam nie martwić się jak wpłynąć na te zmiany a jak się do nich przygotować, dostosować.
NADĄŻYĆ

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

polska ginie od poczatkow jej powstania i jakos nie moze zginac.

niedlugo minie 1000 lat krolestwa polskiego-z przerwami oczywiscie.. 

ile kasy na to idzie -przynajmniej w krakowie. jakies imprezy , wystawy, iventy.

swietujemy przeniesienie stolicy do krakowa.

dysydent-nie zamierzasz zostac wernyhora czy inna saba ??🤣 

10 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

ja tej sprawy nie znam z internetu. to opowiadala mi kobieta ,ktora tam mieszkala, lokalna mieszkanka. wyprowadzila sie po trzesieniu ziemi. co ty dzisiaj jacek z tym sexem tak wyskakujesz? albo cos bedzie albo na glodzie jestes? 😃

cos bylo..

ta kobieta to byla zdrowa na umysle ?? o takiej sprawie media by trabily na caly swiat.

10 godzin temu, nie napisał(a):

:D 

mieszka nad wisłą, więc pewnie z darów dla powodzian

ja pis-owiec wiec z kontenera pck ukradlem ;

chyba teraz sadza tych zlodziei ..

przyjedz do nas z kolegami-ubrania walaj sie przed pelnymi kontenerami-bedzie na kampanie obywateskiego alfonsa.

9 godzin temu, witejus napisał(a):

I te drelichowe portki, chyba prosto z roboty do Wenecji jechał.

pokaz swoje zdjecia ..

drelichowe ?? to sa jeszcze takie ??

tyle nakradles w hucie ?? nie rozlatuja sie ze starosci ?

8 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

podobno ci starsi panstwo nie mieszkaja przy boisku. ich mieszkanie jest ciut oddalone. widac ze dziadki chca kase wyrwac i im sie prawie udalo.podobnie jest z mieszczuchami budujacymi sie na wsi. nagle im warkot traktora przeszkadza i do sadu. k.....a a jak w miescie jezdzily setki aut pod oknem to nikogo do sadu nie podaja. mieszkalem w wierzowcu,wysoko. o 6!!! k ...a 6!!!! od pon do piatku na złomowisku te ciule zaczynaly ladowac zlon na samochod. unosil wysoku i j....b!!! chalas byl tak ogromnny, ze bylo slychac przez zamkniete okno. mieszkalem z 500 m w lini prostej. dlaczego ich nikt nie skarzyl? albo ogromne wentylatory ,ktore u nas chodz 24 h /dobe. ogromne, nie takie jak w suszarni,tylko jeden jak stodola. nikt nie poszedl do sadu. ale z rolnikiem mozna, dlaczego???

6 pietro z 500 metrow 😂 bajki to kolegom ze wsi opowiadaj, corka wlasnie tak mieszka.

pare lat 20 tys aut mi za oknem na parterze przejezdzalo..nawet autobusu czy tira nie bylo sychac z odleglosci chodnika..

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Głodny ciągle o chlebie.

ty juz nawet nie myslisz ??

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał(a):

dysydent-nie zamierzasz zostac wernyhora czy inna saba ??🤣 

Eeeeeee tam, do tego to tylko srogie piguły trza brać w sporych ilościach i swoją szkołę magii można zakładać.🤣

2 godziny temu, dysydent napisał(a):

Dopóki nie sprawimy że nasi politycy najbardziej się boją nas a nie jakichś "innych" z zewn to my powoinniśmy się bać swoich własnych polityków tym bardziej ile mają więcej władzy.

Iiiiii dlatego zamykanie polityków ma sens. Długofalowy ale ma. Można też z nimi robić coś innego, tylko czy niedźwiedzie w ZOO wytrzymają taką karmę?😂

• Haha 2
Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/znalezc-plazynskiego-posel-pis-nieuchwytny-dla-sadu-od-dwoch-lat/347ld62,79cfc278

jak ich znalezc jesli tyle mieszkan maja ??

18 minut temu, witejus napisał(a):

Są, na twojej d*pie.

mam  w ciagniku marynarke mittal steel .ostatnie niedobitki jeszcze w hucie pracuja . 

pokaz swoja i swoje stylowke .. moze byc nawet z jarmaku z proszowic-cos pisali ze jakis remont robili.

Opublikowano
31 minut temu, jacus napisał(a):

juz nawet nie myslisz ??

Krowa co dużo ryczy...itd.

Się robi...nie myśli i gada...🤭

9 minut temu, jacus napisał(a):

pokaz swoja i swoje stylowke .. moze byc nawet z jarmaku z proszowic-cos pisali ze jakis remont robili

A ty coś pokazałeś?

Musiał ktoś inny...😆