Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Trump myśli, ze nakładając cła przywróci USA przemysł i amerykanie rzucą się do roboty za chińskie stawki na godzinę by wyprodukować dobra w chińskich lub podobnych azjatyckich niskich cenach.

Opublikowano

nie ważne ile kosztuje produkcja w azji ale jakie marżę mają handlowcy czy produceni , gdzieś widziałem buty Nike koszt wyprodukowania 7 dolarów a w sklepie ponad 100 dolarów , nawet jak produkcja wróci do USA co raczej nie jest możliwe to ta sama para butów wzrosnie niechby do 50 dolarów 

Opublikowano

ale te pisy kradną

Szymon Jadczak
100 TYSIĘCY ZŁOTYCH DLA HEJTERA PABLO MORALESA OD PAŃSTWOWEJ FIRMY NADZOROWANEJ PRZEZ ZAUFANEGO CZŁOWIEKA DONALDA TUSKA
totalizator
 wypłacił 100 tys. zł. Bartoszowi Kopani vel Pablo Morales. 
Za co hejter, wyzywający ludzi od debili,  dostawał 17 tys. miesięcznie? Trudno powiedzieć.  Oficjalnie państwowa firma twierdzi, że za "wsparcie m.in. w obszarze redagowania tekstów marketingowych". Ale kiedy Pablo Morales to robił, skoro od rana do wieczora siedział na Twitterze i publikował po kilkadziesiąt wpisów?
w sumie w okresie pracy dla totalizator
 Kopania vel Morales napisał kilka tysięcy wpisów chwalących 
Platformę i atakujących jej przeciwników. 
totalizator
 ani Kopania vel Morales nie pokazali żadnego dowodu na pracę wykonaną dla firmy. 
totalizator wprowadził nas w błąd. Początkowo firma twierdziła, że Morales pracował dla nich 3 miesiące. Okazało się, że pracował dwa razy dłużej. 
Moralesa zatrudnił wiceprezes totalizator Szymon Gawryszczak. To kolega R Kropiwnickiego, wiceministra MAP, który kontroluje tę spółkę. Kropiwnicki od tygodni lekceważy pytania WP.

być dymanym to ulubione zajęcie po-łgłówków 

Opublikowano

Wczoraj ci pisałem to są wszystko leszcze przy tych milionerach kradnących miliony za pisu.

26 minut temu, jarecki napisał(a):

nie ważne ile kosztuje produkcja w azji ale jakie marżę mają handlowcy czy produceni , gdzieś widziałem buty Nike koszt wyprodukowania 7 dolarów a w sklepie ponad 100 dolarów , nawet jak produkcja wróci do USA co raczej nie jest możliwe to ta sama para butów wzrosnie niechby do 50 dolarów 

Czy produkowane w USA czy w Chinach to klient do fabryki po parę butów nie pójdzie. Pośrednicy marże i tak będą. Z tym, że Amerykanin nie pójdzie do fabryki za pensje chińczyka. Plan wzbudzenia przemysłu w USA poprzez cła nie wypali raczej. To samo by było u nas. Czy raptem Polak przy minimalnej 4 tys poszedł by do pracy za 2 tys by konkurować z Chińczykiem? Nie.

Opublikowano
Godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

Uważam, e temat aborcji jest mało znaczacym dla losow panstwa, ale klepany na okraglo odbiera im glosy, podgrzewa atmosfere. Przeciez polityka to emocje, a lewacy graja na emocjach - wlasnie aborcja.

Jakoś tam było aż prawacy wpieprzyli łapska jadąc na emocjach. No to lewacy zaczęli drzeć japy. Trza było pomyśleć gdzie się te łapy pcha a szczególnie jak w majty.😂

26 minut temu, nie napisał(a):

ale te pisy kradną

Taka ładna pogoda, ale bym se pościgał jakiego PiSowca. 🤣

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Albo USA zamiast Great Again to upadną całkowicie ...

Poczekaj niech w salonach samochodowych skończą się zapasy europejskich samochodów przed cłem sprowadzonych, A pewnie skończą się zaraz bo pójdą jak ciepłe bułeczki.😂

Opublikowano

35 lat mija a takich patologii nadal pełno, tyle rządów już było i żadnemu nie zależało na zmianie

41 minut temu, mirro napisał(a):

Taka ładna pogoda, ale bym se pościgał jakiego PiSowca. 🤣

no to nie gadaj tylko ścigaj

chyba nie jesteć, jak mówi hołownia,  pi.........żmak :D 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał(a):

no to nie gadaj tylko ścigaj

No popatrz, ale żaden mi przed traktorem akurat nie ucieka.🤣 Kuźwa dzisiaj jeden pedalarz mi tylko drogę blokował, ale w końcu go wyprzedziłem. To jest tak zj***na ekipa że tez przydałoby się pościgać.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Trump myśli, ze nakładając cła przywróci USA przemysł i amerykanie rzucą się do roboty za chińskie stawki na godzinę by wyprodukować dobra w chińskich lub podobnych azjatyckich niskich cenach.

a skąd ta teoria? 

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał(a):

a skąd ta teoria? 

A no ze słów samego Trumpa. Twierdzi, ze chce wprowadzić cła aby było drogie z importu i zaczęli produkować w USA. Tylko kto mu pójdzie do fabryki za stawkę chińczyka.

2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „LEŻAŁAM NA ŁÓSZKU 56790 Lacznik Lą BAnana I SŁYSZAŁAM CZASK blasty.. pl”

Roman jak słyszysz czask to najpierw idź do laryngologa a potem do logopedy.

Opublikowano (edytowane)

Pytanie czy w przypadku wielu wyrobów aż tak drogie by wystarczyło na stawkę Amerykanina to raz a dwa wiesz kto za te drogie zapłaci? Wyborcy. A wiedz dlaczego wyborcy pogonili Bidena? No właśnie bo było drogie. Trump wyleczy amerykanów z republikańskich prezydentów na długie lata. Bo będzie jeszcze drożej niż za Bidena.

main_03to_naprawd_proste_i_nie_trzeba_d_ugo_t_umaczy_.jpg

main_13piosenka_lu_no_nawi_zuj_ca_do_mateusza_morawieckiego_ny_sarka.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Wszystko by sie zgadzało ale -

-chińczyki już za darmo nie pracują. 

- średni jankeski robol albo meksykaniec też zarabia niewielkie pieniądze. 

- zysk z całego łańcucha dostaw ma zostać w stanach a nie na zewnątrz.

- no i wreszcie sprawa najbardziej widoczna. Skoro Trump sam sobie tak bardzo szkodzi to dlaczego tak sie wszyscy w europie czy w chinach buldoczą? Toż Trump osłąbiający USA powinien być im jak najbardziej na rękę i wręcz powinni mu w jego działaniach kibicować. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Inni tez dostaną po tyłku. Ale inni mogą sobie nawzajem jakoś pouzupełniać wymianę handlową. Najbardziej ucierpi USA. Będzie drogo i ekonomiści już pokazują sytuację z lat 30 stych ubiegłego wieku kiedy USA wpadło na ten sam głupi pomysł. To nie wypali bo nie ma prawa wypalić. Najdrożej zapłaci Amerykanin i podziękuje przy urnie Trump już kandydować nie może to nie jemu ale kolejnemu republikaninowi.

Chińczyk czy inny Hindus lub Pakistańczyk pracuje wciąż dużo taniej niż meks w stanach nawet na czarno o ile Trump go nie wyrzuci.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

dodaj koszty transportu, prowizje pośredników  i fakt że podatki z działalności nie zasilają budzetu. Gdyby to było szkodliwe głównie dla stanów to świat by nie darł ryja a europejskie i azjatyckie giełdy byłyby w euforii. 

Opublikowano

W dniu 2.04.2025 o 08:50, jacus napisał(a):

.

a kto bedzie sterowal alfonsem nowogrodzkim ??

masz problemy z gwaltem ?? moze wiagra pomoze 🤣, zapisz sie do seksuologa .mlody chlop i nic ??

@dysydent i Ty twierdzisz że jacuś jest inteligentny ? Przecież on ma problem ze zrozumieniem tekstu czytanego.

W dniu 2.04.2025 o 11:01, Siedzacybyk napisał(a):

bitwy kiboli to ich sprawa, ludzi na ulicy nie atakuja. Ich wojny to tzw sprawdziany sily i oddania, najlepszych sie potem werbuje do swojego gangu.

Chodze po miescie na co dzien,jakos nie mam obawy o swoje zdrwie , aczkolwiek dzieci juz nie puszczam, bo u nas duzo czeczenow i ukraincow. Jeszcze raz napisze, moze wyrazniej: mamy swoje problemy, nie potrzebne nam dodatkowe!!!

wiec ustalilismy, ze najblizszy sklep masz blsko, dajmy na to 500 m, a zabka b daleko. Nie chce cie urazic, ale slowa zabka to taki synonim - sklepu za rogiem - nie chodzilo mi o typowa zabke, napisales ze masz ja 3,5 km dalej wiec zakladalem ze wiesz o co chodzi, ale....ty wolisz jak to lewak, najpierw napisac ze nie masz zabki ,a potem ze masz inny sklep o nazwie rozpucha i z tego zrobic problem. Natomiast nie wypowiedziales sie, czy dla ciebie nie ma problemu puszczac dzieci do sklepu , gdy bedzie tak duzo imigrantow nieznanego pochodzienia!

Powinniśmy przyjąć tych migrantów i to zdecydowanie.........potem zapakować w samolot i odwieźć do rodzinnego kraju i tak do skutku.

23 godziny temu, hubertuss napisał(a):

To są wszystko leszcze przy złodziejach z pisu.

Czyli jak kradną z PO to nie szkodzi ale jak z Pis to olaboga moje podatki kradną 🤔?

23 godziny temu, hubertuss napisał(a):

main_04istnieje_jeden_prosty_trick_dzi_ki_kt_remu_mo_na_zwi_kszy_poparcie_dla_mentzena_oraz_nawrockiego_r_wnocze_nie.jpg

Widzę strach przed drugą turą i bardzo dobrze.

12 godzin temu, marulekk napisał(a):

Dopiero obejrzałem wczorajszą aferę Giertycha z Kaczyńskim bo tak wszędzie trąbią, widzę że Giertych to odżył niesamowicie , jeszcze kilka lat temu umierającego wywozili z domu jak policja pukała  do jego drzwi😂

Powinien zostać ministrem zdrowia. No i jednak słoma mu z butów wychodzi.

6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Trzaskowski go ułaskawi. A tak na poważnie jest szansa ,ze w 2027 Tusk nie zbierze większości. Ale jest też duża szansa, że pis się rozpadnie w końcu a jakaś część posłów pisu wyląduje w pace. Po kolejnych przegranych wyborach jedność w pise nie jest taka pewna.

I o czym ty bidoku wtedy będziesz pisał :ph34r:.

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, hubertuss napisał(a):

Inni tez dostaną po tyłku. Ale inni mogą sobie nawzajem jakoś pouzupełniać wymianę handlową. Najbardziej ucierpi USA. Będzie drogo i ekonomiści już pokazują sytuację z lat 30 stych ubiegłego wieku kiedy USA wpadło na ten sam głupi pomysł. To nie wypali bo nie ma prawa wypalić. Najdrożej zapłaci Amerykanin i podziękuje przy urnie Trump już kandydować nie może to nie jemu ale kolejnemu republikaninowi.

Chińczyk czy inny Hindus lub Pakistańczyk pracuje wciąż dużo taniej niż meks w stanach nawet na czarno o ile Trump go nie wyrzuci.

europe też czeka nałożenie ceł na chinskie produkty , ostatnio na targach motoryzacyjnych wiekszosc sprzetu to firmy chińskie targi motocyklowe , samochody też już czesciej pojawiają się na drogach , rynek autobusów miejskich tez zdobywają chińskie firmy itd .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

europe też czeka nałożenie ceł na chinskie produkty , ostatnio na targach motoryzacyjnych wiekszosc sprzetu to firmy chińskie targi motocyklowe , samochody też już czesciej pojawiają się na drogach , rynek autobusów miejskich tez zdobywają chińskie firmy itd .

W motocyklach to chinczyki już nieźle się rozpychają, robią fajne sprzęty, jedynie muszą teraz udowodnić że ich awaryjnosc nie jest za wysoka i że części są dostępne.

No Benelli, też chińczyk, sporo już tego jeździ po naszych drogach, w cenie używanej kilkuletniej Japonii masz nowego Chińczyka, a jak ktoś jeździ te 5000km rocznie to pewnie z 10-15 lat to pojeździ bez większych problemów.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
36 minut temu, dsbh napisał(a):

Ty twierdzisz że jacuś jest inteligentny ? Przecież on ma problem ze zrozumieniem tekstu czytanego.

...z ciekawości...

Gdzie się znowu wyłożył?

20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

motocyklach to chinczyki już nieźle się rozpychają, robią fajne sprzęty, jedynie muszą teraz udowodnić że ich awaryjnosc nie jest za wysoka i że części są dostępne

No ciekawe jak z trwałością.

Wizualnie i ...bajery to lux ..i dużo taniej.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Gdzie się znowu wyłożył?

a gdzie on się nie wyłoży ? 

@hubertuss patrzaj 

Wygrałem 300 000, ale nie mogłem ich odebrać!
Cześć wszystkim! 👋 Myślę, że wielu z Was słyszało już o арlikacji Pіorun Sріn, którą stworzył Camіl Вudda. Dla tych, którzy nie wiedzą – to aplikacja, w której Budda rozdaje 8 miіionów złоtуch wśród graczy.
Zobaczyłem to na jego Instagramie i pomyślałem: czemu nie spróbować? I naprawdę! Już pierwszego dnia wygrałem 2700 zł! 🤯 Byłem w szoku, ale znałem Buddę i wiedziałem, że ma świetną reputację. Camil pomaga wielu ludziom, więc nie miałem żadnych wątpliwości.
Przez następne półtora tygodnia grałem dalej. Wуgrane były niesamowite – 1600, 3300, 7100 złotусh – codziennie! 💵🔥 Nigdy nie grałem na najwyższe stawki, a mimo to kasa ciągle wpadała. Oczywiście, zdarzały się drobne przegrane, ale to normalne. W sumie zarobiłem ogromne pieniądze – nie mogłem w to uwierzyć! 😍
Aż do tego tygodnia… Jak zwykle grałem w Wolf Treasure, kiedy nagle trafiłem bоnus… 🎉 Po kilku sekundach na ekranie pojawiła się liczba 300 000! 😱
Zaniemówiłem. Siedziałem z otwartą buzią, nie mogąc wydusić ani słowa. 🤯 W głowie już planowałem, jak wydam te pieniądze – naprawię samochód 🚗, kupię nowego laptopa 💻, zabiorę dziewczynę do tej ekskluzywnej restauracji, do której nigdy nie mogliśmy pójść…
Po 10 minutach ekscytacji postanowiłem wypłacić wygraną. Wszystko wyglądało jak zawsze – zleciłem przelew na kartę, aplikacja potwierdziła transakcję. ✅ Było to około południa, a do tej pory pieniądze zawsze przychodziły w ciągu 10 minut.
Ale tym razem… 15 minut, pół godziny, godzina, dwie… I nic. 😨
Zacząłem panikować. No to się wkopałem… Zaufałem influencerowi, a oni wszyscy są tacy sami…
Po trzech godzinach napisałem do supportu. Na szczęście odpowiedzieli od razu. Okazało się, że wystąpił błąd techniczny ⚠️. Nie będę wchodził w szczegóły, ale wsparcie zapewniło mnie, że wszystko jest w porządku i już nad tym pracują.
Mimo to, nic się nie działo przez resztę dnia. Nie mogłem zasnąć, w głowie miałem milion myśli. 😔 W końcu, totalnie rozczarowany, zasnąłem…
Rano obudziłem się bez większych nadziei. Wziąłem telefon… i moje ręce zaczęły drżeć! 😵
Powiadomienie z banku: +300 000 zł! 🎊💵
Otworzyłem aplikację – mnóstwo przeprosin od supportu, wyjaśnienia, że błąd został naprawiony, a jako rekompensatę dostałem bonus do mojej ulubionej gry! 🎁
Ostatecznie wszystko dobrze się skończyło. Minęły już dwa tygodnie i nie było żadnych problemów. Codziennie gram, wygrywam i bez problemu wypłacam pieniądze. Spełniłem kilka marzeń, a teraz rozglądam się nawet za nowym samochodem! 🚘
Ogromne podziękowania dla Camila – miałem okazję spotkać go na jednym z eventów, osobiście podziękować i zrobić zdjęcie! 📸
Nie przegapcie takiej okazji! Link do aplikacji zostawiam poniżej. Grajcie i wygrywajcie! 🍀

Październik 2023 - baryłka ropy BRENT 90 USD - a litr ON około 6.30 zł
Dzisiaj baryłka o 20% niższa tj 73 USD , a cena ON -6.01 zł czyli tylko niecałe 5% mniej.
Ot taka różnica.

dlaczego ?