Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

A ile za prąd więcej mi osobiście rachunek na koniec roku przyszedł wyższy  o 80% 

Chcieli mieć ludzie więcej banknotów w portfelu to mają ... Tak działa sztuczne wpompowywanie pieniędzy na rynek i sztuczne podnoszenie pensji ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

W zeszłym roku miałem bezszkodową jazdę, w tym roku też, wiek taki, że chyba wpływu nie ma, w programie lojalnościowym policji gdzie się punkty wymienia na rower ostatni raz brałem udział 4 albo 5 lat temu, ale zdecydowanie za mało punktów miałem aby ten rower dostać ...

Z tego co aby rozmawiałem, jak byłem ubezpieczyć pojazdy, to właśnie za te punkty sporo sobie teraz liczą przy ubezpieczeniu ...

nie wiedziałem o punktach
dzięki

a co do roweru to ja i rowerem sześć punktów potrafiłem "zdobyć" "za kolizję" jak przypaliłem w kufer jakiejś osobówki bo linka od hamulca trzasła i ... wezwałem sam policję bo żądał odszkodowania ale policjanty tylko ubitek rdzy na złomiszczu stwierdzili a w rowerze krzywe koło to szkodę u mnie większą uznali no mandat musieli jakiś mi dać bo sam przyznawałem że moja wina to pięć dyszek wystawili; to było wiele lat temu i stawki minimalne wtedy były inne no ale niższej już nie było

jeszcze protokół z danymi stron tylko mi dali a tamtemu nie, no ale jemu dlaczego? przecież mandatu nie dostał to tak z friko nie ma. Tylko info dostał jak zechce mnie sądzić o odszkodowanie to dane zdarzenia u nich w razie co

xD

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

przeniesienie do zakładu psychiatrycznego  zamkniętego na leczenie to nie wypuszczenie na wolność .....należało by to rozróżniać 🤪

Z tym że on najpierw był przewieziony do opieki spolecznej i między 18 a 20 marca tam przebywał osoba skazana za zabójstwo na dożywocie z możliwością warunkowego zwolnienia po 30 latach.

,,MOPS wskazał schronisko dla bezdomnych z całodobową opieką medyczną. Pan Cyba transportem służby więziennej został tam przewieziony w asyście wychowawcy. 20 marca policja dostała zgłoszenie od pracowniczki schroniska, że pan Cyba odmówił przyjmowania leków i awanturuje się. Policja wezwała pogotowie i pan Cyba został przewieziony do szpitala psychiatrycznego - tłumaczyła,,

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oni mają na wszystko tam podgląd ... 

a to ja akurat wiem bo audytowaliśmy soft ... a zaraz żeby za dużo nie napisać; no soft który do tego służy

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

a to ja akurat wiem bo audytowaliśmy soft ... 

I na podstawie tych danych sobie wyliczają stawki ... Chwila nieuwagi, kilka punktów, i oprócz mandatu potem i OC większe ... A niech ktoś ma na siebie jeszcze kilka pojazdów, to się spora suma uzbiera ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

łee; to jeszcze nie jest tak źle jeśli się o tylko pół procenta kłócą

choć z drugiej strony też dobrze nie jest bo i jeden i drugi koszyk to majstersztyk manipulacji i jaka jest rzeczywista inflacja ta konsumencka tzn obciążajaca koszty utrzymania tego nikt nie wie a jedynie szacunkowo plus minus dziesięć procent można zgadywać ale skala bliżej pięćdziesięciu r.d.r a nie tych nędznych pięciu jakimi mydlą nam wszystkim oczy

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Z tym że on najpierw był przewieziony do opieki spolecznej i między 18 a 20 marca tam przebywał osoba skazana za zabójstwo na dożywocie z możliwością warunkowego zwolnienia po 30 latach.

,,MOPS wskazał schronisko dla bezdomnych z całodobową opieką medyczną. Pan Cyba transportem służby więziennej został tam przewieziony w asyście wychowawcy. 20 marca policja dostała zgłoszenie od pracowniczki schroniska, że pan Cyba odmówił przyjmowania leków i awanturuje się. Policja wezwała pogotowie i pan Cyba został przewieziony do szpitala psychiatrycznego - tłumaczyła,,

no i co chcesz ,wszystko elegancko i profesjonalnie ...a dureń to wiadomo że się awanturuje co tu dziwnego 🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

Oglądałem wystąpienie ministry sprawiedliwości ws Cyby i powiem tyle cyrk na kołach. Kto jeszcze wierzył w uczciwy proces polityków Pis dzisiaj do reszty pozbył się złudzeń. Mam nadzieję, że to ostatnia kadencja tego nie-rządu

Opublikowano
3 godziny temu, Wpaw napisał(a):

chcesz uszlyszec  prawdziwe gwizdy ?? poszukaj jak brozke w krakowie witali..

3 godziny temu, nie napisał(a):

Image

Image

jeśli to nie fake to ciekawe czy znajdzie się odważny policjant

a prezes ma telefon ?? umie dzwonic ?

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Dasz link?

wieczorem 

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ja tylko szukam jaka prawda...

Nie czekam na ciapatych...

byłe budynki telekomunikacji polskiej są szykowane pod imigrantów 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A nie znam nagrań z Lublina 

Dasz link?

Ja tylko szukam jaka prawda...

Jeżeli jakaś wiadomość pochodzi od Janusza Kowalskiego albo tej Żukowskiej z lewicy to prawdy i logiki ciężko tam szukać ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli jakaś wiadomość pochodzi od Janusza Kowalskiego albo tej Żukowskiej z lewicy to prawdy i logiki ciężko tam szukać ...

No wstawiałem że nie ma nowych ciapatych...podobno...

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

no i co chcesz ,wszystko elegancko i profesjonalnie ...a dureń to wiadomo że się awanturuje co tu dziwnego

Problem w tym że facet chyba ma Alzchaimera. Demencja postępuje i zdaje się trzymanie go w innym miejscu niż szpital psychiatryczny mija się z celem. Ja tylko jestem ciekaw kiedy sie połapali że gościu jest w takim stanie. Bo jeżeli od początku wiedzieli, to wyrok został wydany na siłę i w ramach potrzeby chwili.

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

skąd wiesz media robią zagrywkę ...

No całkiem nie wiem..

Wolę kościelne dzwony ..

Jednak z tego co czytałem...to nie nowość tam...

Jednak to nie tuskowe, te już som..

Opublikowano
NIELEGALNI IMIGRANCI na polskiej wsi!
Życie we wsi Czerwony Bór w powiecie zambrowskim zmieniło się, gdy otwarto tam ośrodek dla imigrantów. Mieszkańcy boją się o swoje bezpieczeństwo.
We wsi mieszka 178 mieszkańców, a z nieoficjalnych informacji wiemy, że powstały tam ośrodek gromadzi obecnie 70 imigrantów z całego świata. Cudzoziemcy poruszają się po samych Czerwonym Borze, jak i po okolicznych wsiach niepokojąc mieszkańców. Ci boją się o swoje bezpieczeństwo oraz o dobytek. Mieszkańcy sugerują, że imigranci mają pochodzić z niemieckiego centrum deportacyjnego. Warto wskazać, że ośrodek znajduje się w niewielkiej odległości od jednostki wojskowej, co również rodzi pytania o bezpieczeństwo.
W Polsce liczba nielegalnych imigrantów wciąż rośnie, a rząd gdzieś ich musi lokować i robi to z dala od dużych miast, próbując ukryć problem. Jednak im więcej imigrantów, tym również problem będzie większy. Musimy natychmiast powstrzymać niemieckie przerzuty imigrantów oraz wzmocnić granicę wschodnią, zaś już obecnych w Polsce imigrantów deportować!
Może być zdjęciem przedstawiającym 5 osób i tekst
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, parma napisał(a):

Oglądałem wystąpienie ministry sprawiedliwości ws Cyby i powiem tyle cyrk na kołach. Kto jeszcze wierzył w uczciwy proces polityków Pis dzisiaj do reszty pozbył się złudzeń. Mam nadzieję, że to ostatnia kadencja tego nie-rządu

Zacznijmy od tego że wiceminister i nie żadne ,,ministra,,tylko pani wiceminister nie powielaj tej lewackiej nowomowy nie będą bronił posłów PiSu bo jak we iekszosc bylych i obecnych na pewno mają coś za uszami ale proces uczciwy nie będzie to o taką polityczna rozgrywka

Edytowane przez MariuszDe
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v