Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Dla mnie pisowiec peowiec czy lewicowiec każdy powinien odpowiadać równo wobec prawa. Dla ciebie jak widać co piszesz na pewno nie. 

Powinni odpowiadać Ci co realizowali ten proceder ale i Ci co o nim wiedzieli i nic nie robili aby to zatrzymać będąc u władzy ... Zajmowali się jakimiś komisjami parówkowymi, Czarnek HiTy wymyślał a edukacji nie pilnowali ...

Opublikowano (edytowane)

Ale przecież kolegium tumanum to robota obatela Czarneckiego z pisu. On i rektor o wszystkim wiedzieli i tak to zrobili by dało się te dyplomy kupować. Żonka obatela ma nawet dwa zrobione ekspresowo.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał(a):

Zwykły niestrzeżony DPS to jest zamknięty zakład psychiatryczny?należało by odróżniać.

te rewelacje podała tylko szambo z republiki ..więc to tyle warte ,,,podobno miał grozić " 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to kto odpowiada za ściganie złodziei i oszustów ?? Sami kupowali dyplomy i nie wiedzieli że istnieje taki nielegalny proceder ?? 

A kto handlował? Przecież lektor tej pseudoszkoły to peowiec a robili wszyscy po równo. Tylko aresztują i przesłuchują pisowców a swoich nie ruszają albo tylko płotki.

Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

te rewelacje podała tylko szambo z republiki ..więc to tyle warte ,,,podobno miał grozić " 🤣🤣🤣🤣

Żródło- Polska Agencja Prasowa. Masz napisane na dole artykułu z WP.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

A gdzie ja napisałem, ze ci co kupowali sobie MBA są nie winni? Pewnie, że są winni bez wyjątku Ale bandycki proceder to robota pisu.

zaraz zaraz; jeśli coś jest w ofercie legalnej na rynku to kupujący nie powinien ponosić żadnej winy o ile uczciwie cenę wybulił czy tam sztywno ustaloną czy wynegocjowaną w uczciwych negocjacjach.
Klient ma prawo nie wiedzieć zwłaszcza w tym przypadku gdy przychodzi po ... no właśnie - wiedzę i stosowną tej wiedzy certyfikację ;)

jak to mówią - "klient nasz pan"  a klient collegium tomanum to nawet dosłownie xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Sąd Okręgowy w Łodzi wydał postanowienie o zawieszeniu wobec osadzonego "postępowania wykonawczego w zakresie wykonywania kary pozbawienia wolności". Służba Więzienia podaje, że "osadzony 18 marca konwojem został przewieziony do właściwej placówki".

Rzecznik prasowy ds. karnych Sądu Okręgowego w Łodzi podkreśla, że w tym przypadku nie ma mowy o wyjściu na wolność.

1 minutę temu, witejus napisał(a):

Szambo z tefałenu, ledwie go puścili a zaraz kogoś napadł.

przeczytaj kilkakrotnie i spróbuj zrozumieć 🤪

Opublikowano

Leszek Kraskowski Reporterzy Online
Dziennikarz "Gazety Wyborczej" dostał wgląd w akta toczącego się śledztwa wobec posła PiS Dariusza Mateckiego. Prokuratura najpierw temu zaprzeczała, a póżniej - po interwencji Rzecznika Praw Obywatelskich - ogłosiła, że "w sprawie Mateckiego zachodzi wyjątkowy wypadek". 
Postanowienie o umorzeniu śledztwa wobec Romana Giertycha, które jest prawomocne, jest nadal tajne/poufne - prokuratura nie udostępnia go dziennikarzom. Dlaczego? Ze względu na dobro (umorzonego prawomocnie!!!) śledztwa. 
Uśmiechnij się! Tak wygląda państwo prawa. 🙂 Jesteśmy w Burkina Faso 2.0. Po uszy w bagnie.

peowska praworządność - na podobieństwo rosji

• Like 2
Opublikowano

I ta właściwa placówka to DPS🤦‍♂️

"Cyba został przewieziony do domu pomocy społecznej, a następnie do szpitala psychiatrycznego." -PAP

Chorego psychicznie morderce zawieźli do zwykłego  DPSu🤣🤣🤣

Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Żródło- Polska Agencja Prasowa. Masz napisane na dole artykułu z WP.

tylko piszą co podało szambo  z republiki ...więc szambo to nie źródło 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Chorego psychicznie morderce zawieźli do zwykłego  DPSu🤣🤣🤣

Podobno miał być tam pewien emeryt z demencją z Żoliborza, ale to była fałszywa informacja ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

konwojem został przewieziony do właściwej placówki".

Czyli zwykłego DPS, nic innego tu nie wymyślisz.

6 minut temu, nie napisał(a):

Jesteśmy w Burkina Faso 2.0. Po uszy w bagnie.

Już nie trzeba porównywać do Burkina Faso, teraz wystarczy do Francji, Anglii .

Edytowane przez witejus
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

zaraz zaraz; jeśli coś jest w ofercie legalnej na rynku to kupujący nie powinien ponosić żadnej winy o ile uczciwie cenę wybulił czy tam sztywno ustaloną czy wynegocjowaną w uczciwych negocjacjach.
Klient ma prawo nie wiedzieć zwłaszcza w tym przypadku gdy przychodzi po ... no właśnie - wiedzę i stosowną tej wiedzy certyfikację ;)

jak to mówią - "klient nasz pan"  a klient collegium tomanum to nawet dosłownie xD

Jeśli MBA rutynowo i legalnie zajmuje 2 lata tj 4 semestry a ty zdobywasz dyplom w kilka dni to serio uważasz, ze tłumaczenie nie wiedziałem wystarczy? Nie znajomość prawa szkodzi i nie zwalnia z odpowiedzialności. Z drugiej strony ten co oferował MBA trwające normalnie jak wyżej a załatwia to w kilka dni lub miesięcy bo i takie akcje były to też łamie prawo. To byłą akcja ludzi pisu dla głównie ludzi pisu. A że inni się złapali no cóż tu się z tobą zgodzę nasz klient nasz pan. Może Obatel myślał, że jak przyjdą ci z ko to nie bedą potem ścigać no i się pomylił.

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

tylko piszą co podało szambo  z republiki ..

Weź się ogarnij, PAP to tuba TUSKOIDÓW I BODNAROWCÓW, PRZEJĘTA SIŁĄ W KOŃCU GRUDNIA 2023

Opublikowano

Prokurator generalny zaleca, by prowadząc postępowanie prokurator dokonywał ustaleń w zakresie wpływu uprzedzeń na sytuację motywacyjną sprawcy. Czyli powinien wziąć pod uwagę wypowiedzi sprawcy w czasie zdarzenia, a także przed i po czynie, również w mediach społecznościowych, np. wypowiedzi obraźliwe wobec danej grupy ludności lub wyrażające stereotypy dotyczące dyskryminowanych grup. Należy także zwrócić uwagę na symbole i znaki wykorzystane przez sprawcę, np. emblematy atakowanych społeczności, symbole nurtów czy organizacji radykalnych, gesty wykonywane przez sprawcę, np. wyrażające pogardę albo związane z określoną ideologią, tradycją bądź religią, miejsce zdarzenia, np. miejsca ważne lub symboliczne dla dyskryminowanej grupy, duże skupiska jej przedstawicieli, miejsca ważne dla środowisk radykalnych, miejsca, w których poprzednio popełniono głośne przestępstwa motywowane uprzedzeniami, czas popełnienia czynu, np. uroczystości, w tym święta religijne i narodowe, duże spotkania dyskryminowanej grupy, np. festiwale, parady, rocznice wydarzeń ważnych dla tej grupy, okres krótko przed albo po zaistnieniu innych przestępstw motywowanych uprzedzeniami.

Ważnym elementem oceny powinny być też właściwości atakowanej grupy lub osoby, np. lidera dyskryminowanej grupy lub osoby powszechnie z nią kojarzonej, osoby o cechach charakterystycznych dla dyskryminowanej grupy, a także właściwości sprawcy, np. powiązania z organizacjami radykalnymi, wcześniejsze popełnienie przestępstw motywowanych uprzedzeniami, nietolerancyjne poglądy i postawa.

Prawo.pl

potomkowie stalinowców

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Podobno miał być tam pewien emeryt z demencją z Żoliborza, ale to była fałszywa informacja ...

Teraz żartujesz? A jakby tam był ktoś z twojej rodziny i dostał nożem między żebra też śmiesznie by było?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz żartujesz? A jakby tam był ktoś z twojej rodziny i dostał nożem między żebra też śmiesznie by było?

Nikogo z mojej rodziny w DPS nie ma ... A jakby taki wariat zapolował na Kaczora, Tuska i jeszcze kilku to by wyszło tylko na plus dla tego kraju, a zamiast więzienia to takiego kogoś trzeba by obwieścić medalami ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nikogo z mojej rodziny w DPS nie ma .

Co nie znaczy że nie będzie.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jakby taki wariat zaplowoał na Kaczora, Tuska

Spodziewaj się wizyty o 6 rano gości z fajerwerkami.

Opublikowano
15 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

Sąd Okręgowy w Łodzi wydał postanowienie o zawieszeniu wobec osadzonego "postępowania wykonawczego w zakresie wykonywania kary pozbawienia wolności". Służba Więzienia podaje, że "osadzony 18 marca konwojem został przewieziony do właściwej placówki".

Rzecznik prasowy ds. karnych Sądu Okręgowego w Łodzi podkreśla, że w tym przypadku nie ma mowy o wyjściu na wolność.

przeczytaj kilkakrotnie i spróbuj zrozumieć 🤪

https://www.tysol.pl/a137961-zabojca-polityka-pis-wyszedl-na-wolnosc-jest-wyjasnienie-sluzby-wieziennej

"Na obecną chwilę ten człowiek jest człowiekiem wolnym, w związku z tym podlega jurysdykcji ośrodka, w którym przebywa 

- dodała rzecznik Służby Więziennej."

Ogólnie to dali ciała i teraz nie wiedzą jak z tego wyjść. Jedni mówią tak, drudzy inaczej.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Spodziewaj się wizyty o 6 rano gości z fajerwerkami.

Za co ?? Ja żadnego morderstwa nie planuje. Wariatem nie jestem ... Szkoda tylko że takie miernoty są największą siłą polityczną w tym kraju, ale w sumie to nie ich wina, polityk dostosowuje się do wyborcy, jaki poziom wyborcy taka władza ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jeśli MBA rutynowo i legalnie zajmuje 2 lata tj 4 semestry a ty zdobywasz dyplom w kilka dni to serio uważasz, ze tłumaczenie nie wiedziałem wystarczy? Nie znajomość prawa szkodzi i nie zwalnia z odpowiedzialności. Z drugiej strony ten co oferował MBA trwające normalnie jak wyżej a załatwia to w kilka dni lub miesięcy bo i takie akcje były to też łamie prawo. To byłą akcja ludzi pisu dla głównie ludzi pisu. A że inni się złapali no cóż tu się z tobą zgodzę nasz klient nasz pan. Może Obatel myślał, że jak przyjdą ci z ko to nie bedą potem ścigać no i się pomylił.

miał nadzieję (bo myśleniem nazwać za duży komplement) że popaprańce też będa klientem takim samym jak pisdzielce bo i u nich też deficyty nalepek do nazwisk i biznes będzie się kręcił.
W sumie to i ja jestem zdziwiony i zdało by się pokopać tu i ówdzie bo i popaprańce muszą mieć jakąś swoją certyfikatornię gdzie byle bałwan gnojas i kanalia i mgr do nazwiska dostanie byle tylko był "swój"

poziom polskiej nauki i szkolnictwa z góry definiuje nieuznawalność tytułów doktoranckich i wyższych w polskim systemie zdobytych.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ale przecież niewinni nie maj sie czego obawiać 🤣

taki stary chłop i jeszcze w takie bajki wierzy
 no dobra, emotka trochę Cię usprawiedliwia xD