Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, witejus napisał(a):

Wyszło, ale ty jako fanatyk Tuska ślepy na rzeczywistość nie przyjmujesz niczego do wiadomości.

Otóż czarno-brązowi nie będą pracować i płacić podatków, chyba tylko vat, i to z naszych pieniędzy, czy też będziesz miał do nich szacunek?to samo tyczy się ukraińców masowo jeżdżących raz w miesiącu do Polski po zasiłki i darmowe leczenie.

NO przecież wszystko ci napisałem. Jak nie pracują nie będę miał do nich szacunku tak jak do polskich niepracujących patusów. Bez różnicy na kolor skóry. CO do ukraińćów pis im to dał. A teraz jest jasno powiedziane, że im to zostanie ukrócone. Trzeba pozbyć się tylko błazna z pałacu. Moje stanowisko jest jasne i było takie w 2015 roku. Czarny brązowy biały nie ważne nie pracuje jest zdrowy może pracować nie powinien nic dostawać. 

3 godziny temu, Roman176 napisał(a):

zobacz film zanim coś powiesz doj**ali podatkami transport , co rudy nie doj**ał ? ty jesteś jak ta dziennikarka

tvp przebite w propagandzie 

nie obsmarowało  cię gównem jak @hubertuss

Roman ty sobie świadectwo wystawiasz. Nie nam. Myślisz, ze jak wyzywasz to jesteś od tego mądrzejszy. A wychodzi z ciebie upośledzony prostak. 

Dobrosz Oracz taka głupia nie jest zalicza wpadki ale ostatnio zniszczyła Mentzena po tym jak ten wyszedł od Dudy.

• Haha 1
Opublikowano

wiec co maja rozwalic dobre prosperujace gospodarstwo na kawalki ? 

wiesz co to za firma tam dzierzawi ?? co bedziesz jadl ?? chyba ze do lidla pojdziesz.

5 godzin temu, Roman176 napisał(a):

zobacz film zanim coś powiesz doj**ali podatkami transport , co rudy nie doj**ał ? ty jesteś jak ta dziennikarka

tvp przebite w propagandzie 

nie obsmarowało  cię gównem jak @hubertuss

tylko to nie ja wyglądam jak menel z pod sklepu  .. ja wieku trzydziestu parę lat więcej osiągnąłem niż ty przez całe życie , wiec szkoda twojej wybiórczej opowieści Andersena nawet powieka mi nie opadła 

wiesz jacuś to nie craców    gdy dostali wszyscy podwójne obywatelstwo zaraz do Niemiec , u mnie nikt tam nie pojechał ani się nie wybiera  ... wypij sobie kolejno piwko 

u nas podwojne obywatelstwo ??? 

ty nawet bez piwa bredzisz.. a twoj onkiel to gdzie mieszka ?? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

NO przecież wszystko ci napisałem. Jak nie pracują nie będę miał do nich szacunku tak jak do polskich niepracujących patusów. Bez różnicy na kolor skóry. CO do ukraińćów pis im to dał. A teraz jest jasno powiedziane, że im to zostanie ukrócone. Trzeba pozbyć się tylko błazna z pałacu. Moje stanowisko jest jasne i było takie w 2015 roku. Czarny brązowy biały nie ważne nie pracuje jest zdrowy może pracować nie powinien nic dostawać. 

Roman ty sobie świadectwo wystawiasz. Nie nam. Myślisz, ze jak wyzywasz to jesteś od tego mądrzejszy. A wychodzi z ciebie upośledzony prostak. 

Dobrosz Oracz taka głupia nie jest zalicza wpadki ale ostatnio zniszczyła Mentzena po tym jak ten wyszedł od Dudy.

No już co jak co ale mówić o tej lewackiej pseudo dziennikarce kiedys z GW teraz z tvp że jest ,,nie taka głupia,,czyli pewnie chciałeś napisać że  inteligentna  to nawet nie ma co komentować sam sobie świadectwo wystawiasz...

Edytowane przez MariuszDe
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

czym ?  zadam ci jedno pytanie co zrobił dobrego rudy ? ile podatków obniżył ? 

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Rolnik: OPR Giżyno trafi w ręce GoodValley

Gospodarz ocenia, że do przetargu na wydzierżawienie Ośrodka Produkcji Rolnej zapewne przystąpi GoodValley.

- GoodValley w ogóle nie powinien mieć możliwości przystąpienia do przetargu, skoro był dzierżawcą, a nie wyłączył „trzydziestek”. Oczywiście, ministerstwo na pewno będzie tłumaczyło, że jest to inna forma rozdysponowania gruntu. Ale my przecież widzimy co się dzieje. To jest nic innego jak kontynuacja tej samej umowy, tyle że na nowych zasadach i naszym kosztem – mówi rolnik. 

no qurwa zaskoczenie oddają ziemie zagranicznemu 🤣 

co na to rolnicze platfusy .......... ?   lepiej się 🤣   

Opublikowano (edytowane)

Najważniejsze że chcą powsadzać tych ,pisiorow,,reszta się nie liczy dla niektórych to nawet chleb z masłem by mogli jeść byle by tamci siedzieli...ludzie mają krótka pamięć teraz pamiętają co robił PiS ale już nie pamiętają co robiła PO przez 8 lat rządów a za 2 lata z kolei pewnie znowu PO straci władze już trzeciej drogi i lewicy nie ma chociaż można się domyśleć co się będzie działo przy następnych wyborach te przystawki będą klękać przed Tuskiem żeby ich wpisać na jedną listę i znowu będzie coś ,,ala,, koalicja europejską jak w 2019 roku w wyborach do PE

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 2
Opublikowano

a to jest najlepsze 

Bardzo niski czynsz wywoławczy. Niecałe pół tony pszenicy za hektar

Rolnicy są też zdumieni bardzo niską cena czynszu wywoławczego, jaki KOWR ustanowił za grunty wchodzące w skład OPR. Jest to 2 480 dt pszenicy. Czyli niecałe pół tony pszenicy za hektar.

- To jakieś 415 zł za hektar. Jest to drastycznie niska cena wywoławcza, nawet jeśli zgodnie z przepisami o dzierżawie kandydat będzie musiał płacić trzykrotność czynszu wywoławczego. Byłoby to ok. 1200 zł/ha. A my w regionie płacimy 2000, a nawet 3000 zł/ha dzierżawy państwowej ziemi – mówi. 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiele osób może  sobie pozwolić na dzierżawe tylu ha , a przecież obecnie do produkcji trzody chlewnej hodowcy dopłacają dzierżawa chlewni jest w pakiecie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ewidentnie ustawione pod duńczyków. Co tu siędziwić jak ustawiają przetargi w powiatach o działki po pare hektarów. Nabijają czynsze ch. wie jakie a później nie płacą, bo piszą listy o suszy i trudnej sytuacji rodzinnej a kolega prezes miejscowego kowru czynsz umarza.

Nic nowego.

• Like 1
Opublikowano

ciekawe jest że podobno tam płacą nawet po 3 tys dzierżawy. W tym rejonie pewno jakaś chujnia do uprawy jak w całym tamtym rejonie. Chyba im na dekiel padło żeby tyle płacić za suche piochy. 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

ciekawe jest że podobno tam płacą nawet po 3 tys dzierżawy. W tym rejonie pewno jakaś chujnia do uprawy jak w całym tamtym rejonie. Chyba im na dekiel padło żeby tyle płacić za suche piochy. 

U mnie tak samo. ch*j wie o co chodzi. Po 2 tony pszenicy za V i VI klase aby mieć tylko więcej.

A ci co tak robią później pierwsi strajkują.

Opublikowano (edytowane)

PGR powstawały na dobrych kompleksach rolnych a w koszalińskim te ziemie nie są najgorsze , Koszalin ma do portu niedaleko .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 godzin temu, MariuszDe napisał(a):

Najważniejsze że chcą powsadzać tych ,pisiorow,,reszta się nie liczy dla niektórzy to nawet chleb z masłem by mogli jeść byle by tamci siedzieli...ludzie mają krótka pamięć teraz pamiętają co robił PiS ale już nie pamiętają co robiła PO przez 8 lat rządów a za 2 lata z kolei pewnie znowu PO straci władze już trzeciej drogi i lewicy nie ma chociaż można się domyśleć co się będzie działo przy następnych wyborach te przystawki będą klękać przed Tuskiem żeby ich wpisać na jedną listę i znowu będzie coś ,,ala,, koalicja europejską jak w 2019 roku w wyborach do PE

co robili i czemu im zero  przez  8 lat nie postawił zarzutów skoro kradli ...dlaczego ?

czyżby był fujarą 🤔🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Był roast (pa)jacusia, byl roast bimbru, co serwuje kuchnia na łikend? @mirro ty podobno leżysz na dnie poziomu 🤪, zaproponuj coś...

A tak na poważnie, kiedy przełom polityczny, a tak naprawdę polityczno/gospodarczo/wojskowy? Nasze wybory prezydenckie to tylko drugi, a może i trzeci plan 😜. Chyba najdalej do jesieni dużo pozmienia się w geopolityce, jakiś mundry jest w stanie coś prorokować?  Trampek wprowadził tyle losowych zmiennych do równań...

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał(a):

A może Ziobro tylko straszył a trzymał układ, który Tusku obecnie złamał ?

straszył i oskarżał że Tusk ukradł 350 miliardów na które PiS miał już plan jak ukraść i zwalać na innych ...no niestety wzięło i nie pykło bo wyborcy zawiedli 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v