Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, binek napisał(a):

No niektórzy to nawet mdleją na widok CBA, by później cudownie ozdrowieć - znane są takie przypadki 🤣

pewnie mają końskie zdrowie

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, binek napisał(a):

No niektórzy to nawet mdleją na widok CBA, by później cudownie ozdrowieć - znane są takie przypadki 🤣

po-łgłówki myślą, że wyśmiewaniem zakryją aferę, gdzie starszą, schorowaną kobietę, która była tylko świadkiem, nie podejrzaną, osaczyło trzech oszalałych z nienawiści, skrajnie upolitycznionych i żądnych zemsty prawników, jednocześnie pozbawiając przesłuchiwanej możliwości skorzystania z pomocy adwokata

żeby nie było świadectwa przesłuchania nie dopuszczono pełnomocnika przesłuchiwanej (dopuszczono dwóch pełnomocników strony przeciwnej), nie nagrano przesłuchania i nie dopuszczono protokolanta

"nie jest czas żeby trzymać się litery prawa"

"będziemy stosować prawo tak ja my je rozumiemy"

" popełnimy czyny, które według niektórych autorytetów prawnych będą niezgodne albo nie do końca zgodne z zapisami prawa"

"z pełną świadomością ryzyka, że nie wszystkie będą odpowiadały kryteriom pełnej praworządności"

kilkadziesiąt godzin później ta kobieta zmarła na zawał serca

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, nie napisał(a):

kilkadziesiąt godzin później ta kobieta zmarła na zawał serca

Smoleńsk za mało "chwytliwy" że teraz PiS musi budować kapitał polityczny na innej śmierci ??

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Smoleńsk za mało "chwytliwy" że teraz PiS musi budować kapitał polityczny na innej śmierci ??

pis nie musi nic budować, wystarczy, że będzie domagał się wyjaśnienia afery i ukarania winnych

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

że będzie domagał się wyjaśnienia afery i ukarania winnych

Ale jakiej afery ?? Ludzie umierali i będą umierać... Może doznała tego stresu po rozmowie telefonicznej z Karakanem z Żoliborza a nie po przesłuchaniu ?? Tak samo realne są obie te teorie ...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jakiej afery ??

24 minuty temu, nie napisał(a):

aferę, gdzie starszą, schorowaną kobietę, która była tylko świadkiem, nie podejrzaną, osaczyło trzech oszalałych z nienawiści, skrajnie upolitycznionych i żądnych zemsty prawników, jednocześnie pozbawiając przesłuchiwanej możliwości skorzystania z pomocy adwokata

żeby nie było świadectwa przesłuchania nie dopuszczono pełnomocnika przesłuchiwanej (dopuszczono dwóch pełnomocników strony przeciwnej), nie nagrano przesłuchania i nie dopuszczono protokolanta

"nie jest czas żeby trzymać się litery prawa"

"będziemy stosować prawo tak ja my je rozumiemy"

" popełnimy czyny, które według niektórych autorytetów prawnych będą niezgodne albo nie do końca zgodne z zapisami prawa"

"z pełną świadomością ryzyka, że nie wszystkie będą odpowiadały kryteriom pełnej praworządności"

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@nie mógł Ziobro wprowadzić przepisy, że nie można odmówić osobie przesłuchiwanej jako świadek aby w przesłuchaniu uczestniczył jej adwokat ... Rozumiem, że wtedy to było dobre a teraz jest nie dobre ?? Jak teraz się podejrzanego aresztuje to źle, ale jak Karpiński siedział w areszcie 270 dni to było wszystko w porządku ??

Rozumiem, że teraz nie można przesłuchiwać, a co dopiero aresztować jakiegoś PiSuara bo to prześladowanie polityczne ??

Księdza też zatrzymać nie można, bo jak facet chodzi w kiecce to na pewno jest niewinny ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

sprowadzanie sprawy do absurdu nic ci nie pomoże, fakty są jednoznaczne

To wy robicie absurd z tej sprawy i tyle, tylko Smoleńsk V2 i robienie polityki na trupach drugi raz się nie uda, tak samo jak próba wysłania bezmózgiego pajaca do Pałacu Prezydenckiego ...

• Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, dysydent napisał(a):

pewnie mają końskie zdrowie

Później muszą jechać za granice żeby wrócić jak wiatr zmieni kierunek. 

Wtedy już nie mdleją i są zdrowi jak koń( aż do zmiany wiatru tzn wyborów).

16 minut temu, nie napisał(a):

pis nie musi nic budować, wystarczy, że będzie domagał się wyjaśnienia afery i ukarania winnych

Nic nikt nie wyjaśni. Szkoda tylko pieniędzy podatników.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

drugi raz się nie uda, tak samo jak próba wysłania bezmózgiego pajaca do Pałacu Prezydenckiego ...

masz rację, komorowski się prześlizgnął, ale drugi raz się nie uda, trzaskowski nie ma szans :D 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To wy robicie absurd z tej sprawy i tyle, tylko Smoleńsk V2 i robienie polityki na trupach drugi raz się nie uda, tak samo jak próba wysłania bezmózgiego pajaca do Pałacu Prezydenckiego ...

Chodzi o pajaca z trzecią nogą?

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

A czy ja pisze że nie było. Nieważne kto rządzi, prokuatura sądy czy inne instytucje państwowe powinny być z tego wyleczone. Wy peowcy tego nie rozumiecie bo wszędzie widzicie tylko pis.

Do tego jeszcze ci co to wynoszą i udostępniają mediom pewnie biorą za to kase i powinien być za to dodatkowy paragraf.

Chyba że to była celowa zagrywka żeby peowskie pachołki zaraz pisali że kaczyński fałszował podpisy - co z resztą tutaj nawet robili🤣🤣🤣.

Ano właśnie - były wtedy , są teraz. Jeden ch*j czy to przygłupy z pis czy durnie z PO. To jest to samo draństwo - niedołęgi, krzykacze, schizofrenicy, nawiedzeni społecznicy z poczuciem misji i do tego plaga głupich i pracowitych. 

No ale co się dziwić skoro taki a nie inny jest suweren. Poczytaj co piszesz. Ty dokładnie wiesz kto co przekręcił, gdzie był przewał, kto wydał zły wyrok i jakie powinny być kary za różne przewinienia. Nie masz wrazenia ze to ponad twój potencjał intelektualny?

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ulman napisał(a):

Nie masz wrazenia ze to ponad twój potencjał intelektualny?

Nie nie mam. Stwierdzam fakty. Jak pada deszcz to jest deszcz. Jak ktoś pluje albo na ciebie szcza to nie mówie że to ciepły deszcz tylko siki.

Teraz właśnie w radio jest rozmowa o kłamstwach jakoby sekretarka kaczyńskiego fałszowała pełnomocnictwo kaczyńskiego albo sprawa nagrań. Wszystkie przesłuchania w tej sprawie oprócz p Barbary były nagrywane a te akurat nie🤣. Co za przypadek. qr** no litości. Tu naprawde trzeba być debilem żeby uważać że wszystko jest ok i nie ma jakiś machlojek. Ale i tak miejscowe platformerskie trole powiedzą że było w porządku albo można tak robić bo pisowcy robili tak samo. Nie , nie można niezależnie od parti która rządzi.

Pis robił machloje a ci mimo tego iż obiecali( trzeba być debilem żeby uwierzyć) robią nie to samo bo jeszcze gorsze przewały. 

Do śledztwa w sprawie przeciwko kaczyńskiemu wyznacza się poyebaną babę która jest peowskim odzwierciedleniem pawłowicz z pisu. Babsko w internecie wypisuje jebać pis i czas na zemste a w radiu senator po twietdzi że jest to niezależna prokurator🤦‍♂️. Jak trzeba być głupim żeby to łykać? Jedyny kontrargument to że pis robił to samo. Pewnie że robił ale to nie jest wytłumaczenie. Jak masz sąsiada złodzieja to nie znaczy że sam możesz być złodziejem.

Trzeba mieć po prostu swój rozum, kojarzyć fakty i dobrą pamięć.

Ja np mam poglądy prawicowe i na pawno anty rosyjskie ale i antybanderowskie. A w Polsce kto powie prawde o ukraińcach to jest od razu człowiekiem putina, podobnie jak zrobili w rumunii.

Mam nadzieje i wszystko na to obecnie wskazuje że władze w pl przejmie konfederacja.

4 godziny temu, nie napisał(a):

Image

skrzydełka i mcchickeny :D 

Polska jest największym producentem drobiu w europie. Walczą z tym zawzięcie zwłaszcza Holendrzy i Ukraińcy, którym UE idzie mocno na ręke. Teraz są problemy z chorobami i export się mocno kurczy.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Jak masz sąsiada złodzieja to nie znaczy że sam możesz być złodziejem.

Ale życie pokazuje że możesz mieć przechlapane, czasem służby wchodzą z drzwiami zamiast do sąsiada, to do Ciebie.🤣

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Ale życie pokazuje że możesz mieć przechlapane, czasem służby wchodzą z drzwiami zamiast do sąsiada, to do Ciebie.🤣

Zdarza się. W rodzinie miałem taki przypadek. Są dwie wioski jedna z nazwą "stary" a druga "nowy". Antyteroryści pojebali i wpadli do wujka.

Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieje i wszystko na to obecnie wskazuje że władze w pl przejmie konfederacja.

Chłopie, od 20% w sondażach do przejęcia władzy jeszcze daleko. Już bywały Kukizy, Palikoty, Nowoczesne, Trzecie Drogi które osiągały podobne wyniki w sondażach, jakoś władzy nie przejęli ... I ty mówisz że trzeźwo myślisz i twardo stąpasz po ziemi ?? xD

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie, od 20% w sondażach do przejęcia władzy jeszcze daleko. Już bywały Kukizy, Palikoty, Nowoczesne, Trzecie Drogi które osiągały podobne wyniki w sondażach, jakoś władzy nie przejęli ... I ty mówisz że trzeźwo myślisz i twardo stąpasz po ziemi ?? xD

Sama raczej nigdy nie przejmie władzy ale z PiSem i częścią pslu to kto wie? Jesteś pewny że to jest niemożliwe? Ja nie...świat może zmierzać w różnym kierunku lewactwo też już zaczyna niektórym ,,wychodzić bokiem,

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jakiej afery ?? Ludzie umierali i będą umierać... Może doznała tego stresu po rozmowie telefonicznej z Karakanem z Żoliborza a nie po przesłuchaniu ?? Tak samo realne są obie te teorie ...

Tak pracowała z nim i umarła po telefonie od niego, z jakiej przyczyny zmarła wiadomo ale czy pod wpływem stresu czy ???? 

Jedno jest pewne tych 3 od Tuska nie powinno jej przesłuchiwać. Mało jest innych prokuratorów? I jeszcze ten od konia mdlącego. Ta staruszka miała więcej jaj niż koń 🐎 mdlący😁

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Sama raczej nigdy nie przejmie władzy ale z PiSem i częścią pslu to kto wie? Jesteś pewny że to jest niemożliwe? Ja nie...świat może zmierzać w różnym kierunku lewactwo też już zaczyna niektórym ,,wychodzić bokiem,

Jak z PiSem pójdą to stracą część wyborców, tych AntyPiS i AntyPO ... I po 4 latach skończą jak Kukizy,Palikoty i Nowoczesne ... Kukiz co to miało nie być. A skończył jako szmata do podłogi na Nowogrodzkiej ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v