Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Gdyby nie kuroń czy olszewski to ten sk***ysyn balcerowicz z kolegami włącznie z młodym tuskiem zniszczył by ten kraj do zera.

Człowieku, to było jedno i to samo, jak teraz Tusk i Kaczyński, dla publiki się kłócą, a w kuluarach rękę sobie ściskają ... Konfederacja wywróci stolik ?? xD Aby szuka przy nim miejsca ... A te wszystkie partie i partyjki tylko po to aby sondować kierunek poglądów narodu i dostosowywać pod niego Magdalenkę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jakby się spisał to tak, dla Ameryki czy Bidon czy Samoopalacz to porażka, na prawdę w tym kraju nie ma nikogo lepszego ?? Same stare dziady z problemami umysłowymi ?

Tu sie z tobą zgodze nie jestem takim zatwardziałym betonem jak ty i potwierdze że usa ma problem z klasą poltyczną. Siedzą stare bogate  dziady które dzieki medycynie jakoś funkcjonują założyły koła wzajemnej adoracji w obu partiach i tak to leci.

Tam ogólnie polityka idzie za bardzo w parze z kasą. Wiem że to głupie porównanie ale jakiś obraz jest i wystarczy pooglądać jakieś filmy nawet z lat 70 do współczesnych gdzie zawsze są skorumpowani politycy współistniejący z wielkim.biznesem.

Kurde tak nawet to już w westernach tak jest.

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak to wszyscy? Jak w tv cały czas krzyczą że ukraina wygrywa. W internecie pokazują jak w rejonie kurskim giną setki ukraińców, wyrzynają ich jak kaczki a nawet sam zełeński mówi że jest ciężko🤣🤣🤣 Faktycznie, niedługo wszystkich zabiją ale jest ciężko.

Jest tragicznie nie ciężko.

no jest
i co? mają bezwarunkowo skapitulować? po trzech latach wojny? bo Trump "wynegocjował" że jak złożą roń to kacapy obiecują ich nie wymordować?
kacapy z raz w Historii dotrzymali jakiegoś słowa gdy chodzi o ich dobrą wolę wobec kogokolwiek?

no dobra
cóż zatem Ty byś radził Ukraińcom, czy zrobił na ich miejscu?

Opublikowano (edytowane)

Tu sie z tobą zgodze nie jestem takim zatwardziałym betonem jak ty i potwierdze że usa ma problem z klasą poltyczną. Siedzą stare bogate  dziady które dzieki medycynie jakoś funkcjonują założyły koła wzajemnej adoracji w obu partiach i tak to leci.

I u nas masz to samo, nie wiem jak ty, ale wg mnie najlepszy człowiek do władzy to taki 45-55 lat, doświadczenie życiowe już jest, ale jest jeszcze w miarę silny i zdrowy ... A powyżej 65 r.ż powinien być zakaz kandydowania na jakiekolwiek stanowisko państwowe i samorządowe, od głupiego sołtysa na prezydencie kończąc ...

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Człowieku, to było jedno i to samo, jak teraz Tusk i Kaczyński, dla publiki się kłócą, a w kuluarach rękę sobie ściskają ... Konfederacja wywróci stolik ?? xD Aby szuka przy nim miejsca ... A te wszystkie partie i partyjki tylko po to aby sondować kierunek poglądów narodu i dostosowywać pod niego Magdalenkę ...

Za bardzo to spłycasz. 

To co niby olszewski ni chciał ujawnić teczek?

Czemu wałęsa z kolegami to obalił w środky nocy? Nawet tusk się bał. Czego się bał? Że żonka mu poszła w długo z kolegą i to ukawnią czy że sam współpracował?

Zobacz jak oni bali się ujawnienia akt sb i ub.

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Trzeba pamiętać jakie były czasy.

Nie no lepszy był geremek, balcerowicz, wałęsa i ten jego przydupas łącznik z UB - wachowski?

Gdyby nie kuroń czy olszewski to ten sk***ysyn balcerowicz z kolegami włącznie z młodym tuskiem zniszczył by ten kraj do zera.

A co by się stało z Polską gdyby w tym 90 r odsunąć całkowiscie komunistów od władzy ? Czy ta solidarność ze swoimi ,, członkami '' nadawała by śię do samodzielnej władzy i tworzenie na nowo Państwa Polska ? ja wątpie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

To co niby olszewski ni chciał ujawnić teczek?

Zobacz jak oni bali się ujawnienia akt sb i ub.

Człowieku, myślisz że te ujawnianie teczek było legitne ?? xD Jak zajmował się tym Antoni Smoleński to sprawę to skreśla na samym początku ... Myślisz że ujawnili by teczki dotyczące Olszewskiego czy Kaczyńskiego ?? To nie była sprawa dla polityków ... Co za problem wywalić jedną teczkę a kazać jakiemuś staremu komuchowi przygotować nową na kogoś innego ??

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I u nas masz to samo, nie wiem jak ty, ale wg mnie najlepszy człowiek do władzy to taki 45-55 lat, doświadczenie życiowe już jest, ale jest jeszcze w miarę silny i zdrowy ... A powyżej 65 r.ż powinien być zakaz kandydowania na jakiekolwiek stanowisko państwowe i samorządowe, od głupiego sołtysa na prezydencie kończąc ...

Doswiadczenie jest dobre ale trzeba też mieć fantazje bo doswiadczenie możę nas ograniczać i tu młodych też potrzeba 

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

no jest
i co? mają bezwarunkowo skapitulować? po trzech latach wojny? bo Trump "wynegocjował" że jak złożą roń to kacapy obiecują ich nie wymordować?
kacapy z raz w Historii dotrzymali jakiegoś słowa gdy chodzi o ich dobrą wolę wobec kogokolwiek?

no dobra

Po pierwsze -mniej hardości.

Po pierwsze pozwolić na ekshumacje.

Po drugie podpisać umowy gospodarcze np z Polską że spłacą uzbrojenie np prądem czy innymi dobrami gospodarczymi.

Publicznie podziękować polakom i innym za pomoc.

Podpisać umowy że jak wojna sie skończy to nasze firmy będą miały udział w odbudowie kraju.

I tak z poszczególnymi krajami.

Pobór od 18 roku życia.

Do tego to od czego powinni zacząć - konfiskata majątku oligarchów i porządek z korupcją. - kula w łeb za korupcje na froncie.

Zakaz transferu pienuędzy za granice.

A nie tylko dejdejdejdejdejdej i straszenie ruskimi żołnierzami u granic.

Ostatnio żądania polskich migów.

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

A co by się stało z Polską gdyby w tym 90 r odsunąć całkowiscie komunistów od władzy ? Czy ta solidarność ze swoimi ,, członkami '' nadawała by śię do samodzielnej władzy i tworzenie na nowo Państwa Polska ? ja wątpie 

Polska jako jedyny kraj postsowiecki nie dokonała rozliczenia z przeszłością.

Jedyny.

Wszędzie powypierdalali starych komuchów sędziów, prokuratorów itp.

U nas jak sądzili morderce polskich oficerów z AK to sędzia uniewinniał albo dawał wyrok w zawieszeniu 🤣🤣.

Jeden reżyser, zdrajca zabił strzałem w głowe żołnierza podziemia i jego ciężarną żone to "sąd" też uniewinnił.

Mało tego - dostali wysokie emerytury. Ja pier**le co za kraj - gówna i kartonu.

Teraz jak tusk wrócił do władzy to jedno z pierwszych rozporządzeń to przywrócenie emerytur ubekom i innym mordercom.

Ludzie to są tak głupi że aż boli jak się patrzy co piszą i mówią.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Polska jako jedyny kraj postsowiecki nie dokonała rozliczenia z przeszłością.

Jedyny.

Wszędzie powypierdalali starych komuchów sędziów, prokuratorów itp.

I teraz taki komuszy prokurator siedzi w TK, rozumiem że to nie przeszkadza, bo on z prawicą związany ?? Razem z Kryśką brudzą blaty chińczykiem ...

W PO resortowe dzieci ?? Sprawdź sobie kim był tatuś Terleckiego ?? Bohater spod Monte Cassino czy TW SB ??

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po pierwsze -mniej hardości.

Po pierwsze pozwolić na ekshumacje.

Po drugie podpisać umowy gospodarcze np z Polską że spłacą uzbrojenie np prądem czy innymi dobrami gospodarczymi.

Publicznie podziękować polakom i innym za pomoc.

Podpisać umowy że jak wojna sie skończy to nasze firmy będą miały udział w odbudowie kraju.

I tak z poszczególnymi krajami.

Pobór od 18 roku życia.

Do tego to od czego powinni zacząć - konfiskata majątku oligarchów i porządek z korupcją. - kula w łeb za korupcje na froncie.

Zakaz transferu pienuędzy za granice.

A nie tylko dejdejdejdejdejdej i straszenie ruskimi żołnierzami u granic.

Ostatnio żądania polskich migów.

a ebać ekshumacje Polskę i całą resztę świata jak kacapy mogą wymordować czy to we wojnie czy w okupacji i to coś nawypisywał to niby ma być rada dla Ukrainy na już, na dziś?

coś masz do poradzenia ukrom co mają zrobić wobec kacapów czy tylko jakieś poboczne własne jeszcze wobec tych ukrów roszczenia?

To nie nasza wojna ale gdybyśmy to my byli na ich miejscu to też byś podobne durnoty robił co ukrom zalecasz?

no wybacz ale dyskusję na poważnym poziomie w tym wątku'śmy właśnie skończyli bo nawet oszukujesz sam siebie że jakieś ekschumacje mają szanse na teraz cokolwiek ważne dla Ukraińców. Póki co nie nadążaja z zakopywaniem świeżych własnych trupów by rzetelnie chcięli się jeszcze przyłożyć do odkopywania jakiś stuletnich trucheł i to jeszcze obcych i dla nich kłopotliwych

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał(a):

no jest

no dobra

problem jest w tym, że ani rosja a ni usa nie dotrzymały zawartych porozumień, przeciez gwarantowali ukrainie bezpieczeństwo, gdy ta prekazała rosji broń jądrową, więc teraz ukraińcy mają wierzyć jednym i drugim ?

ja też popieram, aby ukraińcy rozliczyli się z korupcją i oligarchami, myślę, że konfiskując olbrzymie majątki oligarchów mogliby toczyć wojnę jeszcze kilka lat bez "dej dej dej", a mając spore poparciemiędzynarodowe, mogliby nawet przejąc majątki wywiezione za granicę, w tym do USA

• Like 1
Opublikowano

Prawie 50 lat kładzenia do głowy propagandy zrobiło swoje. 

Ogładałem niedawno film z "Klosem" tzn Mikulskim jak jako żołnierz kbw cz lwp walczy z podziemiem akowskim gdzie żołnierze armi krajowej razem z ssmanami ramie w ramie napadają na polaków.

Naoglądał sie jeden taki z drugim głupot, uwierzył nakładł takich samych swoim dzieciom, wnukom a ci później piszą na af takie same głupoty.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I teraz taki komuszy prokurator siedzi w TK, rozumiem że to nie przeszkadza, bo on z prawicą związany ?? Razem z Kryśką brudzą blaty chińczykiem ...

W PO resortowe dzieci ?? Sprawdź sobie kim był tatuś Terleckiego ?? Bohater spod Monte Cassino czy TW SB ??

Wszędzie. Ja nie jestem taki tępy jak koń w okularach jak ty. Dlatego moim zdaniem.wszyscy co w tym siedzieli ileś tam lat powinni być wywaleni do zera.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Prawie 50 lat kładzenia do głowy propagandy zrobiło swoje. 

Jak widać ZaRublika.tv ma nie gorsze efekty i tam samo pierze niektórym mózgi ...

A Ci AK-owcy po wojnie to też nie wszędzie tacy święci byli ... 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

problem jest w tym, że ani rosja a ni usa nie dotrzymały zawartych porozumień, przeciez gwarantowali ukrainie bezpieczeństwo, gdy ta prekazała rosji broń jądrową, więc teraz ukraińcy mają wierzyć jednym i drugim ?

ja też popieram, aby ukraińcy rozliczyli się z korupcją i oligarchami, myślę, że konfiskując olbrzymie majątki oligarchów mogliby toczyć wojnę jeszcze kilka lat bez "dej dej dej", a mając spore poparciemiędzynarodowe, mogliby nawet przejąc majątki wywiezione za granicę, w tym do USA

Te wszystkie porozumienia są tyle warte co papier na których je napisano.

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jak widać ZaRublika.tv ma nie gorsze efekty i tam samo pierze niektórym mózgi ...

Myślałem że ty mądrzejszy od galicyjskiego dziada i horoszczy. Myliłem się.

Opublikowano

Wszędzie. Ja nie jestem taki tępy jak koń w okularach jak ty. Dlatego moim zdaniem.wszyscy co w tym siedzieli ileś tam lat powinni być wywaleni do zera.

Czyli twój idol Kuroń jako były członek PZPR tak samo ???

Myślałem że ty mądrzejszy od galicyjskiego dziada i horoszczy. Myliłem się.

Właśnie mądrzejszy, to ty łykasz tą zaRublikową propagandę ...

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

a ebać ekshumacje Polskę i całą resztę świata jak kacapy mogą wymordować czy to we wojnie czy w okupacji i to coś nawypisywał to niby ma być rada dla Ukrainy na już, na dziś?

coś masz do poradzenia ukrom co mają zrobić wobec kacapów czy tylko jakieś poboczne własne jeszcze wobec tych ukrów roszczenia?

To nie nasza wojna ale gdybyśmy to my byli na ich miejscu to też byś podobne durnoty robił co ukrom zalecasz?

no wybacz ale dyskusję na poważnym poziomie w tym wątku'śmy właśnie skończyli bo nawet oszukujesz sam siebie że jakieś ekschumacje mają szanse na teraz cokolwiek ważne dla Ukraińców. Póki co nie nadążaja z zakopywaniem świeżych własnych trupów by rzetelnie chcięli się jeszcze przyłożyć do odkopywania jakiś stuletnich trucheł i to jeszcze obcych i dla nich kłopotliwych

A co to przeszkadza? Powiedzieć - jak chcecie to sobie kopcie ale my nie zapewniamy wam ochrony bo jest wojna. Tyle. Wystarczy dobra wola. Albo dać na papierze że jak sie wojna skończy będzie można to zrobić.

Nie widzisz tego że ukraińcom brakuje dobrej woli i to jest ich podstawowy błąd.

Opublikowano

Problem jest taki - kto miał wywalić ? komuniści sami siebie, czy sterowani przez komunistów tzw "liderzy" Solidarności ?

Przecież 99% z tych "liderów" miała teczki współpracy z bezpieką, a tzw "okrągły stół" to był układ biznesowy towarzyszy partyjnych i ich protegowanych. Gdyby w Polsce przerowadzić dekomunizację rzeczywistą, to Wałesa nie zostałby prezydentem, nie powstałaby telewizja TVN ani Polsat, bo ich właściciele nie mogliby takiej działalności prowadzić. Nie byłoby afery Rywina i wątpię, aby Kaczyński mógł założyć "Porozumienie Centrum"

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał(a):

a kto ci oligarchowi ukraińscy? Kliczko? Budanow czy ten co mu huty w Mariupolu kacapy zabrali, ci co mieli pouciekać pouciekali już dawno a ci co zostali tak samo walczą przeciwko rosji a nawet jeszcze lepiej bo mają za co kupić broń jeśli rumpiszon do reszty pomoc wstrzyma
to nie jest takie proste jak lewacka propaganda dla gołodupstwa maluje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

a kto ci oligarchowi ukraińscy? Kliczko? Budanow czy ten co mu huty w Mariupolu kacapy zabrali, ci co mieli pouciekać pouciekali już dawno a ci co zostali tak samo walczą przeciwko rosji a nawet jeszcze lepiej bo mają za co kupić broń jeśli rumpiszon do reszty pomoc wstrzyma
to nie jest takie proste jak lewacka propaganda da gołodupstwa maluje

połowa tych "oligarchów" uciekła, bo jawnie lub mniej jawnie stanowi opcję "prorosyjską" , więc jakies rozliczenie jest tam potrzebne, poza tym, ten układ oligarchiczny jest źródłem układów korupcyjnych i defraudacji środków na wojnę

nie mówię tu o jednostkach takich jak Kliczko, ten akurat stoi politycznie i finansowo za ukrainą, przynajmniej oficjalnie, ale sam jest za demontażem układu oligarchicznego

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@jahooo ty się powinieneś tym zainteresować, zobacz jaki skarb udało się w okolicy wykopać.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-03-14/banka-na-mleko-skrywala-skarb-niezwykle-cenny-symbol/

widziałem, zanim pojawiło się w mediach