Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

A i za PiSU w 2023 było 

372,90 zł za 1000 l olejów napędowych, więc jak rudy zwiększył 15 gr na litrze ? Znowu kłamiesz, bo nie 15gr a 6gr na litrze w ciągu 2 lat.
https://sip.lex.pl/akty-prawne/mp-monitor-polski/wysokosc-stawki-oplaty-paliwowej-na-rok-2023-21770910

Edytowane 22 godziny temu przez Tomasz0611

orka 

Krajowym Funduszu Drogowym w 2025 roku opłata paliwowa wyniesie: - 202,20 zł za 1000 litrów benzyn silnikowych, - 436,07 zł za 1000 litrów olejów napędowych, - 246,87 zł za 1000 kilogramów gazów.

23-12-28-paliwo.jpg

w ciągu 2 lat 20% 

Do lemingów i tak to nie dociera szkoda czasu i słów.

orka

Według opublikowanego w Monitorze Polskim obwieszczenia w 2024 r. opłata paliwowa wyniesie 195,74 zł za 1000 l benzyny silnikowej oraz wyrobów powstałych z jej zmieszania z biokomponentami wobec 172,91 zł w tym roku.

Opłata dla olejów napędowych, wyrobów powstałych ze zmieszania tych olejów z biokomponentami oraz biokomponentów stanowiących samoistne paliwa wyniesie 422,13 zł za 1000 l olejów napędowych wobec 372,90 zł w tym roku.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

Image

A więc to tak. Za rozliczanie Trumpa z rzekomych powiązań z KGB, wzięła się pani Krysia Kurczab-Redlich. Dla kogo Krysia dla tego krysia, dla kogo Tajny Współpracownik komunistycznej SB ,,Violetta" - dla tego Wioletka...

I Wioletka rozlicza Trumpa w TVN - telewizji założonej przez PZPR-owskiego towarzysza Mariusza Waltera, którego Urban polecał Kiszczakowi do robienia esbeckiej propagandy.

A rozmowę z Wioletką prowadził Morozowski, syn Mordechaja Mozesa, który działał w młodzieżówce Komunistycznej Partii Polski a potem służył komunistycznej dyktaturze na państwowej posadce.

tego by orwell nie wymyślił

to prawdziwy fachowcy wiec pewnie maja racje.

Opublikowano

Mentzen wrzucił  filmik na jutuba ze Lwowa z czasu tej pyskówki z tamtejszym merem i pewnie zostanie to na tym jutubie; znaczy - nie usuną bo trudno tam się do czego przyczepić no i jutub jest amerykański
w sumie nic czego byśmy nie wiedzieli wcześniej i dosyć pobieżnie nagrane i bardziej to rodzaj pamiątki z wycieczki niż jakaś prowokacja polityczna
jeśli kto chce sobie wyszuka, ja nie uznałem za sensowne linkować bo na prawdę są od innych twórców wyrazistsze i agresywniejsze w wymowie materiały na tematy banderowskiej Ukrainy i linkowanie tego filmu tylko że od Mentzena... no właśnie

Opublikowano
11 godzin temu, Wpaw napisał(a):

pewnie nie wiesz ze prawdziwie wolne media sa wlasnoscia spolki srebrna lub skok-ow biereckiego..

pani basia albo tw kujda mowi ci to cos ? 

szydlowiec to twoje strony ?? szydlowieccy byli tez kiedys wlascicielami wsi z ktorej pochodze.

lwow byl kiedys stolica galicji .nie krakow 

jesli los pozwoli kiedys sie wybiore..

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał(a):

pewnie nie wiesz ze prawdziwie wolne media sa wlasnoscia spolki srebrna lub skok-ow biereckiego..

pani basia albo tw kujda mowi ci to cos ? 

szydlowiec to twoje strony ?? szydlowieccy byli tez kiedys wlascicielami wsi z ktorej pochodze.

lwow byl kiedys stolica galicji .nie krakow 

jesli los pozwoli kiedys sie wybiore..

Do Szydłowca mam całkiem niedaleko. Mały ten świat😅

Jeśli los pozwoli to lwów znów będzie Polski🤔🤭

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

"mało masz bidy?"
a Wrocław znów niemiecki?

Jakoś sercem bliżej mi do Lwowa. 

Chociaż Wrocław piękne miasto.

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Jakoś sercem bliżej mi do Lwowa. 

Sercem nie zaprowadzisz porządku na tamtych terenach, mało jeszcze użerania z ukaińcami w obecnych granicach?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wrocław też był polski.

No dosyć krótko, Lwów chyba dłużej ... Tak historycznie. Od 1335 do 1945 nie był polskim miastem. Lwów wtedy był polski. A PiSowscy przyjaciele z AfD chcą abyśmy go oddali ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

jakiej "zadymy ludów" trzeba aby ...
przebudowa architektury granic państw w jakich okolicznościach najczęściej?

pokoju czy wojny?

uważajcie o czym marzycie bo jeszcze może się spełnić

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał(a):

Sercem nie zaprowadzisz porządku na tamtych terenach, mało jeszcze użerania z ukaińcami w obecnych granicach?

A to jak się z nimi użerasz ?? Użerać to się dopiero z nimi będziemy jakby nam dopisali tą zachodnią UPAdlinę ... Już raz w latach 40-tych pokazali jak sobie radzą z polskim panem ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Dobry gospodarz zaprowadził by spokój szybko, ale tu u nas sami nieudacznicy, wypinają tylko tyłki.

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Dobry gospodarz zaprowadził by spokój szybko, ale tu u nas sami nieudacznicy, wypinają tylko tyłki.

Ale wygoń ich, śmiało, niech sobie jadą, budowlanka stop, na kuriera będziesz czekał nie jeden dzień tylko trzy, bo na sortowniach paczek siedzi UPAdlina, tak samo magazyny ... Oni sobie pojadą do Niemiec czy gdzie indziej, my będziemy mieli duże problemy jak z rynku pracy zniknie około 1mln pracowników ...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v