Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

mieć w domu w zabezpieczonym miejscu

Jak się poczyta AF  to kupa ludzi ma problem żeby szafkę zamykaną na ŚOR ustawić. A Ty chcesz żeby ludzie zabezpieczali broń odpowiednio? A pod ręczniki wsadzą albo w pudełko po butach i na szafę.

Edytowane przez mirro
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

23 minuty temu, DTaras napisał(a):

Za każdym rogiem niema.

...może nie te....rogi...

Np sprzedawca...poszukiwany... mechanik...o kierowcach nie wspomnę...kanalizowano gminę, to nawet łopatkowych cza bylo.

...a już o innych ..budowa czy inny zamiatacz nie wspomnę...

Jak ktoś chce, to znajdzie pracę....za rogiem...

Problem jest taki, że wygenerowano klasę średnią poprzez minimalną pensję a ta pensja przestała wystarczać na to co wcześniej by wystarczyła. Oczywiście dobrze jest mieć zajęcie za 3800 na rękę ale trzeba by pozostać na etapie szkoły średniej. Na ptodukcji znajomek zatrudnia na 3/4 etatu bo wg kodeksu pracy funkcjonuje ponadnormatywny czas pracy i w zasadzie mu poprzednia władza temat zalegalizowała. Nawet sprzedawców tak się zatrudnia. Takiej pracy i owszem jest sporo - choć i do wymagającej ona nie należy.

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś nie byłem zwolennikiem broni ale jak to sami uryńce mówią ze jest ich w PL 10% to zmieniam zdanie i właśnie krótka broń to by było to , bo czai sie taki banderowiec z widłami czy siekierą ( dziś to oni w PL juz maja broń)  a ty z pod kurtki wyciągasz pukawkę i od razu rura im mieknie bo oni są waleczni tylko wobec słabych a jak pokaże się im "argumenty" to od razu kwiczą i sie oddalaja . Taki naród .

Jak w starym dowcipie wchodzi maczo do klubu z muzełmaninami a na kórtce napis: muzełmanie mają 3 problemy . Oczywiście chryja i  wychodzą na zewnątrz a tam maczo mówi ;Pierwszym problemem waszym jest że od razu się gorączkujecie .Drugim problemem jest że wszystkie wasze problemy chcecie rozwiazać przemocą . I tu muzełmanie w kurzeni wyciagają noże , maczety i pytają  a co z trzecim problemem . Na to maczo -a trzeciw waszym problemem jest ze na strzelaninę przychodzicie z nożami - i wyciaga giwerę spod kurtki :) 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
mirro napisał:

Ja to bym wprowadził broń krótką od 35 lat

I na co to komu? 

22LR na wqrwiające koty, psy i lisy? Czemu nie...

• Haha 1
Opublikowano

Mam tylko na proch trzeba mieć pozwolenie

Z tego co pamiętam to tylko na komendę trza było zgłosić 

Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

a ty z pod kurtki wyciągasz pukawkę i od razu rura im mieknie bo oni są waleczni tylko wobec słabych a jak pokaże się im "argumenty" to od razu kwiczą i sie oddalaja . Taki naród .

...spore doświadczenie masz...😆

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Też pijesz te tanie piwa z puszki?🤔😁

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

To zrób sobie pozwolenie na broń i będziesz miał, tylko jak się dowiedzą że walisz te tanie sikacze to może być problem ...

Tym bardziej, że na 10 szt kolekcjonerskiej to praktycznie koszt większy niż nauki i stresu.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

..spore doświadczenie masz...😆

Wyciągnął iiiiiiiii mu odebrali. A potem jeszcze postrzelili z jego własnej broni.

• Haha 1
Opublikowano
Wpaw napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Też pijesz te tanie piwa z puszki?🤔😁

Toć to poddźwiękowe. Do biathlonu amunicja.

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Jak się poczyta AF  to kupa ludzi ma problem żeby szafkę zamykaną na ŚOR ustawić. A Ty chcesz żeby ludzie zabezpieczali broń odpowiednio? A pod ręczniki wsadzą albo w pudełko po butach i na szafę.

Stać na pukawkę to i szafkę trzeba mieć nawet myśliwych coraz sprawdzają przyjeżdżają i sprawdzają

Opublikowano
3 minuty temu, marks50 napisał(a):

Kiedyś nie byłem zwolennikiem broni ale jak to sami uryńce mówią ze jest ich w PL 10% to zmieniam zdanie i właśnie krótka broń to by było to , bo czi sie taki banderowiec z widłami czy siekierą ( dziś to oni w PL juz maja broń)  a ty z pod kurtki wyciągasz pukawkę i od razu rura im mieknie bo oni są waleczni tylko wobec słabych a jak pokaże się im "argumenty" to od razu kwiczą i sie oddalaja . Taki naród .

kolego strasznie zioniesz nienawiścią ,uważaj co piszesz bo jakieś służby się wezmą za ciebie ,dziś takie teksty są wyłapywane  i są paragrafy na to ,ja bym tak nie klepał bezmyślnie bo niczego tym nie osiągniesz a problemów co najwyżej sobie narobisz ,

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

pod ręczniki wsadzą albo w pudełko po butach i na szafę.

Kurna... aż mi się przypomniało jak jeden kiedyś tu napisał ..jakoś mi się łączy...broń...i słaba edukacja...

Będzie...szczał w stopę...😆😉

• Haha 2
Opublikowano

Spoko, bo ci nasi mali bracia są bezbronni.

3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Toć to poddźwiękowe. Do biathlonu amunicja.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Strongman napisał(a):

Ale żeby to było dla mądrych ludzi

a to są jakieś testy by to tak na szybko rozpoznać którzy to? xD

i już nie bedę cytował bo do Twego o tych cywilnych pukawkach co by to każdy powinien mieć

na czas pokoju to zmienia system polityczny danego kraju ale na czas wojny więcej wart jeden bezbronny ale wyszkolony w samej wyobraźni realiów wojennych no i w obyciu z bronia niż setka laikow cywili z jakimiś pukawkami rodem z wojen ubiegłego wieku, a co tam setka, cała procesja wielkanocna uzbrojonych w co tam kto chce byle doniósł jeśli nikt szkolenia wojskowego z tej procesji nie przeszedł to z tym jednym nieuzbrojonym ale wyszkolonym małe ma szanse

chcesz się do współczesnej wojny zacząć szykować i szanse przeżycia ciut zwiększyć to se dobrą lornetke z noktowizorem pierwej kup a najlepiej jeszcze i termowizję. Tylko termowizję noktowizję jeśli to pasywną i najlepiej samemu se zmajstrować bo te dostępne to bardziej zabawki dla dzieci i to jeszcze świecące wbudowanymi IRLedami że tylko Ciebie pomogą namierzyć niż Tobie kogokolwiek.

wjedzie Ci czołg i se postrzelałeś z ręcznych pukawek, że może czołg ma łaskotki? co?xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Wiesz że czołg też się da obezwładnić krótko bronią strzelając w te szklane wizjery i wtedy w środku nikt nic nie widzi Jakby to był jakiś stary czołg a nie nowoczesny a najlepsza to by była na niego benzyna

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Wiesz że czołg też się da obezwładnić krótko bronią strzelając w te szklane wizjery i wtedy w środku nikt nic nie widzi Jakby to był jakiś stary czołg a nie nowoczesny a najlepsza to by była na niego benzyna

Weź ty już na prawdę przestań walić te tanie sikacze xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, onRolnik napisał(a):

kolego strasznie zioniesz nienawiścią

do banderowców i owszem i chyba przyznasz że słusznie - chyba żeś banderowiec :) - nie jeden mnie ostrzegał i straszył , nawet ukraińcy na protestach filmowali i zdjęcia robili tak więc ja się tej banderowskiej hołoty nie boje .

Trzeba mieć tylko rozróżnienie kim sa ukraińcy a kim są banderowcy , faszyści, ta ideologia w PL jest zabroniona więc bardziej te słowa do kolegów broniących banderyzmu ( jak to jeden banderowiec pisał nie jest taki zły bo lepszy o kacapów ) - niestety prubują na tym forum narzucić banderowska narracje i zmiękczania odpowiedzialności morderców banderowskich w imię walki z kacapem . Tak więc nie strasz nie strasz bo sam wiesz dobrze co ...  :) .

A postawienie teorii że chce walczyc z banderowskim systemem i ideologią ( to w PL nie przestępstwo ) a do normalnych ukraińców nigdy szczerej złości nie miałem , znam wielu ,nie raz z nimi wódke piłem i jak to przy wódce , znacie mnie że zwsze powiem "prawdę " to na dwóch banderowców trafiłem i na kopach poszedł od stołu oczywiście sie odgrazając i to jeszcze na długo przed wojną , tak więc znane sa mi ich zamiary a w swoim kraju pluć nie pozwolę . Tu jest właśnie paradoks że jak was wyślą na ta "misje stabilizacyjna " i bedziesz tam chodził z Polskim Orłem to nie wiadomo czy sie od frontu bac kacapów czy od pleców jakiegos z czerwonoczarną naszywką , ta ideologia na ukrainie jest i chyba nikt nie zaprzeczy , ja wiem ze niektórzy by kapitulowali , zaraz by zdjecia wyciągali że rodzinę tam mają i nas nie ruszajcie .Ale zwykły Polski żołnierz który dobrze zna Bóg Honor Ojczyzna przecież sie nie sprzeda i co wtedy ???? Kto silniejszy ? Banderyzm na ukrainie jest faktem niepodważalnym dlatego wysyłanie wojsk szczególnie Polskich stworzy kosmiczny konflikt przez ten żywy  banderyzm . Dlatego jeśli chcą jechać angole i france to droga wolna i jeszcze sowicie sobie policzyć za lotnisko i drogi jak to brytole zrobili podczas drógiej wojny swiatowej . Ale wysłanie wojsk PL stworzy nowy konflikt .

Edytowane przez marks50
Opublikowano

5 lat od wykrycia pierwszego s-wirusa w polsce.. najwiekszy wspolczesny przyklad zidiocenia wladzy i obywateli..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ty jako onuca?

Czemu tu?

Straszy wilka lasem...😆

to ruski troll..

1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

armia carska sukcesywnie usuwała z pierwszej linii żołnierzy po 45 roku życia do zadań tyłowych, magazynowych, kuchni polowych itp

gsyby zrobili toUkraińcy, to mogliby od razu wywiesic białą flagę

a iu ludzi dozywalo takiego wieku w zdrowiu powalajacym walczyc ??

40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

W jakim celu?

zeby rozwiazywac problemy z sasiadami, innymi kierowcami.czy kolegami z internetu

25 minut temu, Strongman napisał(a):

W Ameryce mają i żyją no coraz jakieś incydent się zdarzy ale to ile większy kraj ile więcej ludzi tak samo ty możesz kogoś zastrzelić jak ktoś cię może

oczywiscie mala strzelanina w szkole czy sklepie jest jak najbardzije wskazana co parenascie dni..

albo 2 latek zabija ojca..ile twoje dzieic maja lat ??

18 minut temu, Wpaw napisał(a):

Można kupić czarno prochowca. Jest duży wybór i kaliber. Na początek jest ok

jeden taki co kupil dom, niedaleko mnie jeszcze 20 lat ma odsiadki. 

14 minut temu, marks50 napisał(a):

Kiedyś nie byłem zwolennikiem broni ale jak to sami uryńce mówią ze jest ich w PL 10% to zmieniam zdanie i właśnie krótka broń to by było to , bo czai sie taki banderowiec z widłami czy siekierą ( dziś to oni w PL juz maja broń)  a ty z pod kurtki wyciągasz pukawkę i od razu rura im mieknie bo oni są waleczni tylko wobec słabych a jak pokaże się im "argumenty" to od razu kwiczą i sie oddalaja . Taki naród .

Jak w starym dowcipie wchodzi maczo do klubu z muzełmaninami a na kórtce napis: muzełmanie mają 3 problemy . Oczywiście chryja i  wychodzą na zewnątrz a tam maczo mówi ;Pierwszym problemem waszym jest że od razu się gorączkujecie .Drugim problemem jest że wszystkie wasze problemy chcecie rozwiazać przemocą . I tu muzełmanie w kurzeni wyciagają noże , maczety i pytają  a co z trzecim problemem . Na to maczo -a trzeciw waszym problemem jest ze na strzelaninę przychodzicie z nożami - i wyciaga giwerę spod kurtki :) 

w leningradzkiej oblasti nie macie lepszych zartow.. ten jest rownie glupi jka ty.

7 minut temu, onRolnik napisał(a):

kolego strasznie zioniesz nienawiścią ,uważaj co piszesz bo jakieś służby się wezmą za ciebie ,dziś takie teksty są wyłapywane  i są paragrafy na to ,ja bym tak nie klepał bezmyślnie bo niczego tym nie osiągniesz a problemów co najwyżej sobie narobisz ,

myslisz ze go w rosji znajda ??

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Wiesz że czołg też się da obezwładnić krótko bronią strzelając w te szklane wizjery i wtedy w środku nikt nic nie widzi

Weź czarnego spraja, zajdź ich od tyłu (tu nie chodzi o seks) i im te wizjery zamaluj. Będzie jeszcze taniej.

• Haha 3