Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przecież to od dawna wiadomo że u nich kult banderyzmu bardzo żywy ...

ale nie był manifestowany tak oficjalnie a teraz już i broniony na szczeblu państwowym jak z okazji tej prowokacji Mentzena
bo że to była prowokacja też trzeba przyznać nie mniej ukazała rzeczywistą skalę zakorzenienia ideologii nazistowskiej w całkiem sporym państwie i to w Europie.
stare demony wracają jeśli nawet Musk sobie "hajluje" i nic dobrego dla nikogo z tego nie wyniknie jeśli nie zostanie ukrócone zanim urosło w nazbyt dużą siłę gdy się ukrócić nie pozwoli.

sam Mentzen też ikoną internacjonalizmu nie jest (czy tam globalizacji; zależy kto nazywa)
i owo zjawisko nie ogranicza się tylko do Ukrainy no ale na tu i teraz ... wszystkiego na raz ująć się w jednym wątku nie da

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, Takeda napisał(a):

Tak przekreśliłem i pogrubione dopisałem, mi pasuje twoja wypowiedź wtedy i do naszego kraju i (nie)rządów, ale ty masz inny odbiór, bo nie może być że kolejny zbawca narodu, juz ten prawdziwy nie fałszywy jak Jarosław Kulawy, pierwszy tego imienia. Król Andalów, itd...

Nie przyjmujesz, że nastapił wzrost obciażeń. Podatki w górę, nowe rzeczy obejmujemy starymi podatkami, zus w górę, u Bodnara taki chaos i co chwile nowe pomysły jak te trampka co co rano wstanie to w zależności od nogi która zacznie tak mu się odmienia w poglądach i pomysłach na świat

Jedyne co działa na korzysc naszego Donalda, że nie ma takiej władzy jak prezydent USa i musi się użerac z 3 drogą i tymi od Zukowskiej co to tam chyba każdy juz na tej tzw lewicy ma mózg rzekomy.

Czy Donald Trump czy Donald Tusk, czy Kaczor Donald, jeden pies z tym imieniem ewidentnie jest coś nie tak, jakaś klatwa prowadząca do szaleństwa czy inne cuś...

Z twojego bełkotu nic też nie wynika. Ja o rybie ty o grzybie. Rozmawiamy o Trumpie a ty z Tuskiem wyjeżdżasz. Jakie nowe podatki? Na jakie stare rzeczy? Zus rośnie za pius rósł jeszcze bardziej i co fajnie było?

Wiesz co wynika z Tuska dla Polski. Złodziejski pis od koryta pogonił. Będą siedzieć nie bedą ale przynajmniej już nas nie okradają

10 minut temu, nie napisał(a):

obiecał ludziom, że coś zrobi

uwierzyli mu i zagłosowali na niego

wygrał i robi to na co się umówili

wg, ciebie trump ma w d*pie swoich wyborców - taki dostałeś przekaz z centrali, czy to twoja wybitna myśl?

trump nie powiedział, ze wprowadzi ceł na wszystko i mówił też, że będzie to z korzyścią dla usa chociaż początkowo ceny mogą wzrosnąć

Przekaz to ty tu dostajesz od pisu i to fejkowy jak z reportażem o 8 gwizdkach.

Po co tu jakiś przekaz przecież każdy widzi co się dzieje. Ludzie w USA liczyli, ze Trump obniży ceny bo za Bidena drożało. A on im cyk - cła. A tym co pogrubiłem pokazałeś, żeś po prostu głupi. A co ty myślisz, ze reszta na których Trump cła nałoży nie odpowie? A jak odpowie to wiesz co to znaczy? Czyś dalej głupi? W sumie co się temu Trumpowi dziwić. Nawet po tobie widać. Bo Trump mu powiedział i on uwierzył. Kompromituj się dalej. Mało żeś naiwny i głupi to jeszcze podstaw ekonomii nie znasz. Bo Trump ci powiedział, że cła nałoży i ceny spadną i ty łyknąłeś a do mnie o przekazach piszesz. Nie mierz wszystkich swoją miarą.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Złodziejski pis od koryta pogonił. Będą siedzieć nie bedą ale przynajmniej już nas nie okradają

Nowi, starzy złodzieje zasiedli do koryta.

Który to siedzi, z prawomocnym wyrokiem?

Opublikowano
10 minut temu, witejus napisał(a):

benzynę po 5,19, 60 tysi bez podatku itd.

Ale to są nowe podatki czy co? Obietnice wyborcze? Ty w ogóle kumasz różnice. Jedno to to co ktoś obiecuje a nie robi a jest to dla ciebie korzystne a drugie to to że ktoś ci obiecuje, że to dla ciebie korzystne a ty wierzysz choć naprawdę to to ci zaszkodzi. 

Innymi słowy tak byś pojął. Każdy polityk obiecuje. Ale większość obiecuje rzeczy pozytywne dla wyborcy. Natomiast niektórzy obiecują rzeczy które głupi wyborca z swej głupoty uważa za pozytywne dla siebie a one mu zaszkodzą. Patrz likwidacja zusu w Polsce czy bon zdrowotny czy cła Trumpa dla ludzi oczekujących obniżki cen w USA.

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

Nowi, starzy złodzieje zasiedli do koryta.

Który to siedzi, z prawomocnym wyrokiem?

Nie na taką skalę złodzieje jak ci z pisu. A który będzie siedział zobaczymy. A pro po skoro starzy złodzieje kradli to czemu pis ichnie posadził?

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

To był reportaż z odpustu?

Nie wiem skąd był reportaż nie oglądałem. Ale widzę wśród was sami widzowie tvn u. Wasi po prostu was w balona zrobili. Nie ma żadnych dowodów, że za hasłem 8 gwiazdek stoją ruscy. Nawet w abw nie ma takich dowodów po prostu tak was się szczuje.

Teraz widziałem hasło w tv zarublika, że Niemcy żądają od Tuska utworzenia w PL dyktatury. To sam widzisz za kogo oni was mają

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Nie na taką skalę złodzieje jak ci z pisu. A który będzie siedział zobaczymy.

Pytam który z pisu siedzi z prawomocnym wyrokiem?

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał(a):

wszystkie złodzieje siedzą :D tyle nakradli, że w nbp ilość złota wzrosła o 300%, a szpitalom tyle pieniędzy rozdawali, że nie było co z nimi robić (tak mówi minister zdrowia)

a teraz nikt nie kradnie i na nic nie ma pieniędzy, 

dostali z eu kilkadziesiąt miliardów a dziura w budżecie na prawie 300 mld zł

peowska logika

13 minut temu, witejus napisał(a):

Kumam, obietnice wyborcze wiążą tych którzy w nie wierzą.

wszyscy mu mówią, że robi z siebie głupka a on ........... ciągle udowadnia, że się nie mylą

Opublikowano

wszyscy obiecuja !!! a nasmiewanie sie z pis ,czy republikanów jest bez sensu, bo po tez obiecywalo, ludzie poszli jak stado baranow. wszyscy opieraja swoje wygrane na obietnicach, ale tylko niektorzy cos z tego paplania zrobia !

• Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, nie napisał(a):

wszystkie złodzieje siedzą :D tyle nakradli, że w nbp ilość złota wzrosła o 300%, a szpitalom tyle pieniędzy rozdawali, że nie było co z nimi robić (tak mówi minister zdrowia)

I gdzie te złoto ?? W Anglii czy USA ?? xD 

Opublikowano
58 minut temu, witejus napisał(a):

No na razie żaden bo sami niewinni ale wolą się chować za immunitetem albo za granicą 😄

A tak na serio to przecież kruk krukowi oka nie wydziobie, popatrzcie jak w telewizji jadą na siebie a na dożynkach czy festynach witają się i gadają normalnie, wręcz się obściskują. 

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

lepiej nie mieć wcale i być peowskim dziadem :D 

jest taki wyraz, trudny, ale może chociaż raz w swoim życiu słyszałeś: dywersyfikacja

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

lepiej nie mieć wcale i być peowskim dziadem :D 

jest taki wyraz, trudny, ale może chociaż raz w swoim życiu słyszałeś: dywersyfikacja

Nie no lepiej nakupić złota i trzymać nie wiadomo gdzie, a na koniec okaże się że ukradli, i nie ma ani pieniędzy ani złota xD PiSowcy i ta cała TfuPrawica tak się lubują w historii, a jak co do czego to nie pamiętają jak nam kiedyś angole złoto zayebali ...

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

wszyscy obiecuja !!! a nasmiewanie sie z pis ,czy republikanów jest bez sensu, bo po tez obiecywalo, ludzie poszli jak stado baranow. wszyscy opieraja swoje wygrane na obietnicach, ale tylko niektorzy cos z tego paplania zrobia !

a co polityk może narobić? do polityki pchają się właśnie aby nie robić niczego a rządzić tym co inni robią i rolą polityki jest tak zarządzać aby ta robota szła jak najlepiej i coś z tej roboty było.
Jeśli władza ustawi się w pozycji tylko zdziercy haraczy z jednych a rozdawaniu darmochy drugim to na krótką metę ci drudzy mogą odnieść wrażenie że to władza coś zrobiła ale na dłuższą ...
może inaczej - władza ma za zadanie zachęcić lub zagonić resztę do roboty i pilnować aby się uczciwie wzajem rozliczali i współdziałali w możliwie najsprawniejszym systemie który potrafi nie tylko wytworzyć ale i obronić to co wytworzy przed bandyckimi przejęciami czy to wewn systemu czy spoza

cała reszta to patologizacja władzy

jak się tak rozejrzec to gdzie nie spojrzy - patologia
kiedy zabraknie innego zdziercy to w jego rolę wchodzi sama władza

ale w Przyrodzie chyba już tak musi być i proporcja pasozytów do reszty musi zawsze się zgadzać :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie no lepiej nakupić złota i trzymać nie wiadomo gdzie, a na koniec okaże się że ukradli, i nie ma ani pieniędzy ani złota xD PiSowcy i ta cała TfuPrawica tak się lubują w historii, a jak co do czego to nie pamiętają jak nam kiedyś angole złoto zayebali ...

ukradli (wg. nich zapłacili sobie za wydatki) 11ton złota, błędem jest, że nie staramy się o zwrot

gdyby zostało w polsce to niemcy ukradli by wszystko

właśnie po to robi się dywersyfikację żeby się zabezpieczyć, żeby nie stracić wszystkiego

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, nie napisał(a):

ukradli (wg. nich zapłacili sobie za wydatki) 11ton złota, błędem jest, że nie staramy się o zwrot

mi jak pies ukradnie i zeżre kiełbasę to wolę go do zwrotu nie przymuszać :P bleee xD

jedyne co można zrobić to na przyszłość go już do pilnowania składu wędlin nie dopuszczać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

ale nie był manifestowany tak oficjalnie a teraz już i broniony na szczeblu państwowym jak z okazji tej prowokacji Mentzena
bo że to była prowokacja też trzeba przyznać nie mniej ukazała rzeczywistą skalę zakorzenienia ideologii nazistowskiej w całkiem sporym państwie i to w Europie.
stare demony wracają jeśli nawet Musk sobie "hajluje" i nic dobrego dla nikogo z tego nie wyniknie jeśli nie zostanie ukrócone zanim urosło w nazbyt dużą siłę gdy się ukrócić nie pozwoli.

sam Mentzen też ikoną internacjonalizmu nie jest (czy tam globalizacji; zależy kto nazywa)
i owo zjawisko nie ogranicza się tylko do Ukrainy no ale na tu i teraz ... wszystkiego na raz ująć się w jednym wątku nie da

Piłsudski też nie był święty a Pisowcy zrobili z niego bohatera narodowego 

7 minut temu, nie napisał(a):

Od naszej ostatniej rozmowy minęło dość krótko a kurs Orlen wzrósł o 40%, widać Peowcom nie dało się utrzymać dłużej propagandy o złym stanie tegoż koncernu 

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

jestem nawet gotów uwierzyć, że do Glapy przyjechała pani Kornhauser i pani Appelbaum z pozdrowieniami od Milejkowskiego żymianina i złoto jest w Izraelu😂

12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To, że zapomnieli to źle, ale idąc tym tokiem to obecni rządzący także szkoda, że nie pamietają o tym, iż w podobnym czasie co to złodziejstwo, napadli nas Niemcy,

dziwnym trafem cała scena pamięta tylko o Rosji, ba ministra edukacji postarała się by w reformie szkolnictwa wykreśli sporo niewygodnej dla naszych sąsiadów historii, ba nawet młodzież ma się uczyć z prawie niemieckich książek

To może jeszcze o Wołyniu napiszą Ukraińcy, a o Katyniu Ostaszkowie czy Starobielsku ludzie Putina?

Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Już raz gdzieś zawieruszylo się 90ton złota 🤔w Anglii jest bezpieczniejsze niż w Polsce a po drugie to warto trzymać w kilku miejscach