Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Panela se dołóż :ph34r:.

Pewnie będzie trzeba.

Nocą nie podziałają. Z wiatrem u Was też chyba nie zrobisz zakupu bezpośredniego bo brak...

mirro napisał:

22 minuty temu, Roman176 napisał(a):

Więcej, więcej. Debilni wyborcy PEŁo wszystko łykną. Teresa Orłowski tyle nie łyknęła ile łyknie wyborca PEŁO.

Roman, tak dla ścisłości. Pani Teresa Orłowski nie łykała tylko połykała. To tak w kwestii semantyki. I nie mieszaj tej Pani z polityką, bo ona znała się na swojej robocie.

A ona to mie specjalizowała się w pracach na zapleczu?

• Haha 1
Opublikowano

Trump ma na wszystko wywalone. Na swoich wyborców na tych co nie mogą głosować a go popierają w stanach i Europie. Wystarczy, ze przed wyborami dali się nabrać a teraz to mogą się tylko patrzeć jak Donald się fajnie bawi. Ewentualnie pocierpieć od jego decyzji. Które miały popierającej go ciemnocie pomóc a teraz zaszkodzą.

Opublikowano

Umowa handlowa z blokiem Ameryki Łacińskiej (składającym się z Argentyny, Brazylii, Paragwaju i Urugwaju) oraz stopniowa integracja Ukrainy ze wspólnym rynkiem rolnym, zwłaszcza w kontekście jej potencjalnego przystąpienia do UE, stwarzają możliwości, których UE nie może ignorować w obliczu globalnych napięć handlowych, powiedział komisarz UE ds. rolnictwa Christophe Hansen w wywiadzie dla Europe Conversation w stacji Euronews.

"Musimy odrobić pracę domową, aby uczynić nasze rolnictwo bardziej konkurencyjnym” – powiedział Hansen, wskazując, że umowy handlowe mogą odegrać w tym kluczową rolę.

Integracja Ukrainy niesie ze sobą korzyści geopolityczne, gdyż związany z nią wzrost produkcji rolnej może wzmocnić pozycję Europy jako globalnego gracza w tym sektorze.

Przystąpienie Ukrainy do UE jest coraz bliższe, jednak wymaga reformy unijnego programu dopłat do rolnictwa.

Obecne ustalenia handlowe, tzw. Autonomiczne Środki Handlowe (ATM), przewidują tymczasowe zawieszenie wszystkich taryf i kwot na ukraiński eksport produktów rolnych po rosyjskiej inwazji w 2022 r. Umowa ramowa wygasa w czerwcu tego roku i po jej przedłużeniu nie można jej odnowić, lecz trzeba ją zastąpić prawdziwą umową o wolnym handlu.

Jednak przesłanie szefa unijnej komisji rolnictwa jest jasne: wykorzystując umowy handlowe z Ukrainą i Mercosurem, władza wykonawcza UE spodziewa się przezwyciężyć zarówno niepewność gospodarczą, jak i wyzwania geopolityczne, utrzymując jednocześnie konkurencyjność sektora rolnego.

Opublikowano
14 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Zebrał trochę poparcia za świeżość w polityce. I stanęło w miejscu. Nawet każdy wyborca pis na niego nie zagłosuje. Ten kandydat ma po prostu wiele wad w tym szemraną przeszłość. CO chwiał wyciekają nowe sprawki. DO tego nie sądzi nic nie wie nic no i choć trochę się poprawiło to nadal jest jakiś taki sztywny na spotkaniach. Były by jaja jak by go Mentzen wyprzedził. Chociaż nie da rady.

No i stanęło się , jest pierwszy sondaż z przewagą Mentzena nad Nawrockim 

Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

Z tego wpisu wynika, że tramp ma wszystkich w d...e, natomiast biden nie miał, troszczyl sie o swoich wyborców jak dobry ojciec ? :))) no mocne te zioła bierzecie!

Skoro Trump ma wszystkich w dupsku i mówi jak mówi o NATO to co wart jest ten cały art. 5? Nooo i wracamy do tematu: czy ruskie się przejmą narodowoscią żołnierzy na których rzygną bombami.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Trump ma na wszystko wywalone. Na swoich wyborców

i dlatego robi to co zapowiadał przed wyborami :D peowska logika

Opublikowano (edytowane)

uważacie, że rosja jest w stanie prowadzic wojne z polska, litwa , łotwa, estonia, słowacja? ledwie z ukrami sobie radza. o finlandii zapomniałem, ktora jest na swieczniku cccr!

Edytowane przez Siedzacybyk
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

uważacie, że rosja jest w stanie prowadzic wojne z polska, litwa , łotwa, estonia, słowacja? ledwie z ukrami sobie radza. o finlandii zapomniałem, ktora jest na swieczniku cccr!

Rosjanom potrzebny jest w Polsce tylko bufor. Czy są w stanie walczyć? W ukrainie jest tylko część ich armii i zajeli tyle co akurat ma Litwa, Łotwa, Estonia. Inna część jest tworzona i szkolona. Półtora roku, dwa i będą w gotowości. Tak. Są w stanie to zrobić.

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

Rosjanom potrzebny jest w Polsce tylko bufor. Czy są w stanie walczyć? W ukrainie jest tylko część ich armii i zajeli tyle co akurat ma Litwa, Łotwa, Estonia. Inna część jest tworzona i szkolona. Półtora roku, dwa i będą w gotowości. Tak. Są w stanie to zrobić.

Z pojedynczymi krajam tak , ze wszystkimi na raz to był by za szeroki front .

Opublikowano
3 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

rosja ma przeciez cos ponad 120 mil ludzi, a by prowadzic takie przedsiewziecie trzeba miec zaplecze , ludzkie i finansowe.

tak jest tylko w kraju demokratycznym, w rosji car rozkaże i ludzie pójdą walczyć chociażby z widłami

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, jarecki napisał(a):

No i stanęło się , jest pierwszy sondaż z przewagą Mentzena nad Nawrockim 

To nie sondaż to jakieś badanie internetowe. Ale fakt kandydat Nowogrodzki jest bardzo słaby i tak może być

Godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

Z tego wpisu wynika, że tramp ma wszystkich w d...e, natomiast biden nie miał, troszczyl sie o swoich wyborców jak dobry ojciec ? :))) no mocne te zioła bierzecie!

Póki co dla przeciętnego Amerykanina z Trumpa nic nie wynika. Ceny nie spadły a jeszcze jak taki Amerykanin ma biznes i zatrudnia emigrantów by było taniej to mu Trump biznes rozłoży. O naszej części świata nie ma co wspominać bo my nie głosujemy w USA. Ale wielu zapatrzonych w Trumpa też wyszło i u nas na durni.

39 minut temu, nie napisał(a):

i dlatego robi to co zapowiadał przed wyborami :D peowska logika

A czy ja gdzieś napisałem, ze on kłamał. On po prostu ma w d*pie głupków którzy uwierzyli w jego populizm np, że obniży ceny w USA a przy okazji wprowadzi na wszystko cła. NO to tylko debil mógł uwierzyć w taki numer. Po prostu Trump ma szacunek dla silnych dla głupich i słabych raczej pogardę co pokazał na Dudzie. Niestety bo choć mierny to jednak prezydent Polski.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/spiecie-slawomira-mentzena-z-merem-lwowa-reaguje-ukrainskie-msz/qj7pvq1

to jest główny powód aby polskich żołnierzy na Ukrainę nie wysyłać wszak żołnierz też człowiek a w Polsce wychowanie było antynazistowskie i lepiej Polakom nie pokazywać obrazu współczesnej Ukrainy od wewnątrz bo mogą się jej przerazić bardziej niż rosji
mamy dowód że kult banderyzmu jest tam oficjalna linią polityczną a to dobrze na przyszłość nie rokuje

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

mamy dowód że kult banderyzmu jest tam oficjalna linią polityczną a to dobrze na przyszłość nie rokuje

Przecież to od dawna wiadomo że u nich kult banderyzmu bardzo żywy ...

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Trump Tusk ma na wszystko wywalone. Na swoich wyborców na tych co nie mogą głosować a go popierają w stanach i Europie. Wystarczy, ze przed wyborami dali się nabrać a teraz to mogą się tylko patrzeć jak Donald się fajnie bawi. Ewentualnie pocierpieć od jego decyzji. Które miały popierającej go ciemnocie pomóc a teraz zaszkodzą.

13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Póki co dla przeciętnego Amerykanina Polaka z Trumpa Tuska nic nie wynika. Ceny nie spadły a jeszcze jak taki Amerykanin Polak ma biznes to Trump Tusk biznes rozłoży. .

A czy ja gdzieś napisałem, ze on kłamał. On po prostu ma w d*pie głupków którzy uwierzyli w jego populizm np, że obniży ceny w USA Polsce. NO to tylko debil mógł uwierzyć w taki numer. Po prostu Trump Tusk ma szacunek dla silnych dla głupich i słabych raczej pogardę co pokazał na Dudzie. Niestety bo choć mierny to jednak prezydent Polski.

Tak przekreśliłem i pogrubione dopisałem, mi pasuje twoja wypowiedź wtedy i do naszego kraju i (nie)rządów, ale ty masz inny odbiór, bo nie może być że kolejny zbawca narodu, juz ten prawdziwy nie fałszywy jak Jarosław Kulawy, pierwszy tego imienia. Król Andalów, itd...

Nie przyjmujesz, że nastapił wzrost obciażeń. Podatki w górę, nowe rzeczy obejmujemy starymi podatkami, zus w górę, u Bodnara taki chaos i co chwile nowe pomysły jak te trampka co co rano wstanie to w zależności od nogi która zacznie tak mu się odmienia w poglądach i pomysłach na świat

Jedyne co działa na korzysc naszego Donalda, że nie ma takiej władzy jak prezydent USa i musi się użerac z 3 drogą i tymi od Zukowskiej co to tam chyba każdy juz na tej tzw lewicy ma mózg rzekomy.

Czy Donald Trump czy Donald Tusk, czy Kaczor Donald, jeden pies z tym imieniem ewidentnie jest coś nie tak, jakaś klatwa prowadząca do szaleństwa czy inne cuś...

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

A czy ja gdzieś napisałem, ze on kłamał. On po prostu ma w d*pie głupków którzy uwierzyli w jego populizm np, że obniży ceny w USA a przy okazji wprowadzi na wszystko cła

obiecał ludziom, że coś zrobi

uwierzyli mu i zagłosowali na niego

wygrał i robi to na co się umówili

wg, ciebie trump ma w d*pie swoich wyborców - taki dostałeś przekaz z centrali, czy to twoja wybitna myśl?

trump nie powiedział, ze wprowadzi ceł na wszystko i mówił też, że będzie to z korzyścią dla usa chociaż początkowo ceny mogą wzrosnąć

• Haha 1