Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak, ale to nie o tym mowa ... Ty jak PiSowcy w Polsacie, pytanie o jedno a odpowiedź na coś innego xD

śmiałeś się głąbie, że u stanowskiego pusto

więc ci odpisałem, że tak pusto aż prawie 10 milionów zebrał na leczenie dzieciaków

a teraz próbujesz pisowcami przykryć swoją głupotę

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Tak po ludzku? Oczywiście.

Nie wypowiem się...

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A chcesz zazdrościć?

Nie

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

jak to poparańce wmawiali nam jakobyśmy tacy bezpieczni bo "mamy sojusze"

:D 

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

@nie weź coś popraw
gdyby nie cytat ze mnie bym d,, gitary nie zawracał no ale popatrz co zobaczyłem w odpowiedzi

link z jutuba

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, nie napisał(a):

:D 

25 minut temu, nie napisał(a):

link z jutuba

edit
dobra; w innej przeglądarce oryginalny post z tym linkiem mi otworzyło
z czego Ty te linki wstawiasz? znaczy - system, przeglądarka/aplikacja?

u mnie Linux, i ff esr nie rozpoznaje nawet że jest jakiś link
Brave już dało rady pod tym samym linuchem tak że coś jest z unifikacją linków między przeglądarkami czy tam aplikacją af a przeg... no rozumiesz

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

23 minuty temu, DTaras napisał(a):

Od Lublina rozpoczęła się ta impreza tam jest pierwsza i druga brygada. Szlifują się na bieżąco na granicy razem z operacyjnymi to nawet jeśli było jakieś ćwiczenie to tam w tych ogrzewanych bunkrach oni się znają doskonale. Certyfikacji być nie mogło w mojej opinii.

Lubelska brygada to gro ludzi co słuzyli ze mna w 3BZ Legionów. główne uderzenie poszło na mobilizację, rozwinięcie i sztab.  Sam proces certyfikacji to parę większych przedsięwzięć. Ale jak jednostka zawali podstawy, to czego więcej szukać?

Tak od początku. Formuje się WOT z założeniem Brygady na każde województwo od Lublina i Białegostoku. Lubuska brygada powstała na koniec 2024 gdzie mialo to się wydarzyć już w 2019 roku. W naszym regionie, gdybyś przeanalizował rotację ludzi, była siła robocza na kompanie dowodzenia, kompanie wsparcia, kompanie logistyczną czy jakichś medyków. Ludzie byli, byli zaangażowani, chcieli pracować - brygada od 2019 roku temat załatwiała pożyczkami z Lublina, powołaniami z dnia na dzień. Byli ludzie co na powołaniach robili po 29 dni w miesiącu podzielonych na kilkanaście kwitów a wojsko i tak się spóźniało z wynagrodzeniami po dwa miesiące. To ile można? Rzucili temat i poszli do uczciwych pracodawców. Byś widział minę Pułkownika jak tłumaczył dlaczego niema etatów na stałe... Ludzie się rotowali. Zresztą. Rzucenie kwitem to sposób na wymianę sortów. W lipcu będzie 6 lat jak jadę na pierwszych ale gdybym rzucił kwitem i ponownie się przyjął to miałbym wszystko nowe. Więc jeśli odzie o podział na Polskę A i B to można odnieść rozmaite wrażenie.

Opublikowano
47 minut temu, DTaras napisał(a):

No. Białoruś się ustabilizowała. Mołdawia musiała iść inną drogą w czasie gdy w Ukrainie nie chcieli ani drogi Białoruskiej ani Mołdawskiej. Gruzińska droga zaś podobna jest do Ukraińskiej ale ludzie jednak inni i sama Gruzja dalej...

No ale Białoruś, Mołdawia i Gruzja istnieje i nie ma tam co chwilę przewrotów majdanów, wszechobecnej bandyterki i złodziejstwa. Na domiar złego białoruś która jest bodajże najbiedniejszym państwem w europie jeśli chodzi o zasoby i tak miała przed wojną prawie 2x wieksze pkb od banderlandu. 

Opublikowano

My zamiast robić interesy z Białorusią i starać się ją wciągnąć trochę do Europy, robimy sobie z nimi wojenkę

Jak tylko Trump spacyfikuje Ukrainę, to następnego dnia będą żydki z USA robiły geszeft z Rosją i Białorusią, a my zostaniemy z ręką w nocniku, bo nim UE się na coś zdecyduje, minie kilka lat.

Nam ta UE jest potrzebna jak kiedyś Związek Radziecki, który torpedował w naszym kraju wszelkie rozsądne inicjatywy.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

Bodnar niech się lepiej zastanowi na jakich to obrońców za prezydentury Komowskiego się powoływano i ogólnie jak to poparańce wmawiali nam jakobyśmy tacy bezpieczni bo "mamy sojusze"
no to qwa teraz widać co warte sojusze
byle kacyk się wymieni u "sojusznika" to jeszcze o dyktaturę oskarży

che miał trybunał w Hadze do tiurmy wsadzić putina a Trump Zelenskiego putinowi chce pomóc na sybir zesłać jako obalonego dyktatora
cela po Nawalnym wolna jak by co

ciekawe czy Trump się przyłączy do propozycji ruskich jakoby Polska se mogła wziąć zachodnią Ukrainę?

Wcześniej wszyscy jechali po ukraińcach i po załęskim teraz po trampie. Zdecyduja się ludzie.

Opublikowano

jasiu, onuca,poczytajcie  troche wiecej o tych krajach..

im ktos blizej wschodniej granicy tym bardziej kocha zwiazek radziecki i armie czerwona..

to genetyka czy glupota ??

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

My zamiast robić interesy z Białorusią i starać się ją wciągnąć trochę do Europy, robimy sobie z nimi wojenkę

Jak tylko Trump spacyfikuje Ukrainę, to następnego dnia będą żydki z USA robiły geszeft z Rosją i Białorusią, a my zostaniemy z ręką w nocniku, bo nim UE się na coś zdecyduje, minie kilka lat.

Nam ta UE jest potrzebna jak kiedyś Związek Radziecki, który torpedował w naszym kraju wszelkie rozsądne inicjatywy.

Bez pomocy finansowej i wojskowej od Amerykanów to i tak Ukraina nie istnieje, bez pomocy Amerykanów ruskie zajmę całą Ukrainę wcześniej czy później, więc nie wiem nad czym ta dyskusja? 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

bez pomocy Amerykanów ruskie zajmę całą Ukrainę wcześniej czy później, więc nie wiem nad czym ta dyskusja? 

Nad tym żeby następnie nie powędrowali nad Bałtyk i nad Wisłę ... Bo jak widać samoopalacz ma gdzieś zawarte pakty międzynarodowe i może się okazać, że nam też zaproponuje "pokój" w stylu oddajcie rusowi przesmyk suwalski czy wszystko na wschód od wisły bo on tak chce, a jak tego nie zrobimy to powie, że to "Polacy rozpoczęli wojnę" ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

gdyby na białorusi była demokracja to wybory wygrałaby opozycja i wtedy byśmy z nimi współpracowali, a nawet bruksela chciałaby wciągnąć ich do eu

problem leży po stronie białorusi tzn. łukaszenki, ale prąd z ich atomówek to byśmy mogli kupować już teraz i tu jest nasz błąd

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Nad tym żeby następnie nie powędrowali nad Bałtyk i nad Wisłę ...

To dobra ta Ameryka czy zła? Czyli bez Ameryki Polska jest bezbronna tylko tak nie powiecie, bez trumpa lub kiedyś innego prezydenta USA Polska nic nie znaczy jest chłopcem do bicia, o zachodnich państwach nie będę się wypowiadał bo wiadomo że są rozbrojone i nie pomogą nam, zresztą jak to ten generał powiedział ludzie nie są mentalnie przygotowani na wojnę.

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Bez pomocy finansowej i wojskowej od Amerykanów to i tak Ukraina nie istnieje, bez pomocy Amerykanów ruskie zajmę całą Ukrainę wcześniej czy później, więc nie wiem nad czym ta dyskusja? 

najlepsze są krzyki idiotów, że usa sprzedało ukrainę a prawda jest taka, że ukrainę sprzedali niemcy i bruksela, pompując miliardy euro ruskim za gaz i robiąc z ruskimi nord stream, gdyby nie usa to już ukrainy by nie było

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

To dobra ta Ameryka czy zła? Czyli bez Ameryki Polska jest bezbronna tylko tak nie powiecie, bez trumpa lub kiedyś innego prezydenta USA Polska nic nie znaczy jest chłopcem do bicia

Ale to jest prawda, tylko teraz w USA siedzi debil, dla którego udzielone gwarancje nic nie znaczą ...

Teraz, nie napisał(a):

najlepsze są krzyki idiotów, że usa sprzedało ukrainę a prawda jest taka

Kto podpisał pakt w Budapeszcie w 1994r., Niemcy czy Hamburgery ?? 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kto podpisał pakt w Budapeszcie w 1994r., Niemcy czy Hamburgery ?? 

i co w związku z tym?

Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

i co w związku z tym?

Kto gwarantował nienaruszalność granic UPAdliny w zamian za rozbrojenie jej z atomu, Niemcy czy Hamburgery ?? Kto jest zdrajcą w tej sytuacji, Trump czy Scholz ??

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale to jest prawda, tylko teraz w USA siedzi debil, dla którego udzielone gwarancje nic nie znaczą ...

To co mają zrobić? Mimo pompowania kasy i sprzętu sytuacja się nie zmienia tylko pogarsza, nie mówiąc już o korupcji, kasa i sprzęt się rozpływały. Mają wysłać swoich żołnierzy? To nam zależy żeby Ukraina przetrwała ale Polacy nie pójdą walczyć o Ukrainę 

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał(a):

prawda jest taka, że ukrainę sprzedali niemcy i bruksela, pompując miliardy euro ruskim za gaz i robiąc z ruskimi nord stream, 

11 minut temu, nie napisał(a):

ale prąd z ich atomówek to byśmy mogli kupować już teraz i tu jest nasz błąd

no to w końcu robić z nimi biznes czy nie , bo masz jakieś rozdwojenie jaźni.

• Like 1