Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wpaw napisał:

na pewno nie zwycięstwa w tej bitwie w tej wojnie

Błąd. W xuja by nas i tak taktyką zrobili.

racyl napisał:

widocznie tak jak bodnar wystapił o akta

Nie wystąpił tylko zażądał wydania. Czyli zrobił kipisz na konkretnym biurku.

galan99 napisał:

A moja kumpela z czasów średniej szkoły pozbawila mnie zarobiła od nas niedowiarków spory hajs bo udowodniła że się wypsika do pisuaru przodem do niego. Aśka. Ostatnio w Szwajcarii dyrektorowała...

jacus napisał:

???? bez czapki dzisaj chodziles ??

Ale co? Wczasy fundowali, opiekę dla dzieci ogólnie się troszczyli a DAP nie zrobiła się z NSDAP a wprost na odwrót. Nawet mieli wroga publicznego celem zjednoczenia we wspólnej psychozie. Wzorce wykorzystywane do dziś...

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

durniu -znowu sie osmieszasz ...

Od 1 kwietnia 2022 roku, dla nowych prosumentów (czyli tych, którzy złożyli wniosek o przyłączenie do sieci od 1 kwietnia 2022 roku) obowiązującym systemem jest tzw. net-billing, czyli system sprzedaży nadwyżek energii wyprodukowanej z instalacji fotowoltaicznej. Ten nowy system rozliczenia fotwoltaiki zastąpił tzw. stary system (tzw. system opustów), czyli net-metering. Według nowych zasad, sprzedawca energii przelicza wartość nadwyżek odesłanych do sieci po cenie rynkowej.

tępak z ciebie i tyle ....... tekst to kłamstwo ?

Od 24 sierpnia 2024 roku na rynku energii elektrycznej w Polsce pojawiła się nowa opcja dla odbiorców indywidualnych – umowy z ceną dynamiczną.

Po ostatniej nowelizacji ustawy o OZE z grudnia 2024 roku, zasady rozliczania prosumentów wyglądają następująco:

• Instalacje podłączone do sieci w okresie od 01.04.2022 do 30.06.2024 roku rozliczają się według tzw. średniomiesięcznej cenie rynkowej cenie energii.
  • Systemy PV podłączone do sieci od 01.07.2024 roku są rozliczane w ujęciu godzinowym.

prawdziwy wyborca rudego 

Opublikowano
racyl napisał:

1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Niestety nic z tego nie rozumiesz a nie tylko ja jak widzę tłumaczyłem.

Myślisz, że  prezes tk złożył doniesie bo spodziewał się jakiegoś super śledztwa, aktu oskarżenia i dużych wyroków ? 😂

Tu chodziło o zostawienie śladu tak jak w czasie rządów pis politycy po składali zawiadomienia do prokuratury i które wszystkie umarzano.

W tym przypadku byłoby dosłownie tak samo umorzone ale postanowiona zrobić to przez ośmieszenie niewygodnego prokuratora jak za rzadów pis który chciał sprawdzać pamiętne głosowanie .

Zwykłemu cżłowiekowi można opowiadać o procedurach itp

Samo doniesienie ma 60 stron. Dotyczy wielu osób to i wątków zarazem. Musowo je najpierw podzielić jakiś koleżków do pomocy zatrudnić.. Przy tak opasłym zawiadomieniu odmowa wszczęcia postępowania nie skończyła by się na czerwonej pieczątce z napisem wypier...aj i orzełkiem.

Opublikowano

Kongresmenka Anna Paulina Luna ogłosiła powstanie nowej grupy zadaniowej, której celem jest odtajnienie wszystkich federalnych sekretów.
„Będziemy współpracować z prezydentem Trumpem i członkami jego gabinetu, aby dostarczyć prawdę amerykańskiemu narodowi. Od tego momentu będziemy odbudowywać zaufanie poprzez transparentność.”
Wśród tematów, które mają zostać ujawnione, znajdują się:
✅ Zabójstwa JFK, RFK i Martina Luthera Kinga
✅ Niezidentyfikowane zjawiska powietrzne (UFO/UAP)
✅ Niezidentyfikowane obiekty podwodne (USO)
✅ Lista Epsteina
✅ Pochodzenie Covid-19
✅ Akta związane z 11 września

image.png

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Teraz, racyl napisał(a):

w 2023 ten gość założył , to jest przedsiębiorca to inaczej to jest liczone niż u chłopa na wsi

Czyli na nowych zasadach, które się nie opłacają. Dał się nabrać przedstawicielom handlowym od fotowoltaiki a teraz szuka winnych nie tam gdzie trzeba ...

A jak ja mam wyebane na zasady bo to co wyprodukuję to zużywam? Sprzedawcy temat srzedają na kilogramy podczas gdy to musi być szyte na miarę.

Opublikowano
Roman176 napisał:

15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czyli na nowych zasadach, które się nie opłacają. Dał się nabrać przedstawicielom handlowym od fotowoltaiki a teraz szuka winnych nie tam gdzie trzeba ...

ta nowa zasada wprowadziła platforma 😁

Net metring i net billing? Od 22 roku odkup opiera się na cenach giełdowych. Nowe zasady promują sprzedaż w godzinach niedoboru a sprzedawcy wciąż sprzedają produkt zaprojektowany na najwyższe osiągane moce. Jak te chinskie pilarki spalinowe - jak ma długą prowadnicę to znaczy, że mocna. Teraz najkorzystniej jest kombinować samemu. Grzalka w wodzie nie potrzebuje falownika a automatyka, która przełączy między akumulatorem chemicznym, termicznym i bieżącym zużyciem skomplikowana nie jest najtańsza energia to ta niekupiona. Zwrot inwestycji niestety wieloletni.

Opublikowano
45 minut temu, Roman176 napisał(a):

Kongresmenka Anna Paulina Luna ogłosiła powstanie nowej grupy zadaniowej, której celem jest odtajnienie wszystkich federalnych sekretów.
„Będziemy współpracować z prezydentem Trumpem i członkami jego gabinetu, aby dostarczyć prawdę amerykańskiemu narodowi. Od tego momentu będziemy odbudowywać zaufanie poprzez transparentność.”
Wśród tematów, które mają zostać ujawnione, znajdują się:
✅ Lista Epsteina
✅ Pochodzenie Covid-19

image.png

Igrzyska dla ciemnoty

Opublikowano

dysydent napisał:

a to Święczkowski prokuratora udup.. zablokował? no nie da rady tym razem mamy ewidentne partactwo ale po stronie popaprańców bo nie ma żadnych podstaw prawnych czepiać się prokuratora tylko za to że zajął się sprawą którą przecież musiał się zająć choćby po to by ustalić kto sobie za dużo pozwala czy to w zarządzaniu państwem czy to w oszczerczych oskarżeniach tym razem popaprańcom zwieracze pusciły zanim ściągnęli portki nie pierwszy już raz z resztą 3 minuty temu, jacus napisał(a): zaczynasz przypominac romana - ale on glupi sie urodzil i prace ma stesujaca, wiec moze nie rozumiec najprostszych spraw.. jeśli masz problem ze zrozumieniem czegoś takiego   40 minut temu, dysydent napisał(a): nie wiem kto kogo przesłuchał a i dowiadywać się nie zamierzam jeśli to miało miejsce przed zgłoszeniem sprawy do prokuratury i nic to wspólnego ma z samym prokuratorem bo nawet jeśli by on sam zlecił jakiekolwiek przesłuchania bez jakiegokolwiek zgłoszenia to też ma takie prawo gdy pojawia się sam temat p.t. zamach stanu i nieważne czy prokurator jakieś wstępne śledztwa wszczynał czy dajmy na to kółko różańcowe to z samej mocy ustawy prokuratura musi się zajać choćby po to czy oskarżenia mają jakieś podstawy czy mamy do czynienia z przecież bardzo poważnym jeśli niesłusznym to karalnym pomówieniem konkluzja jest taka - państwo polskie nie działa ani prawo jakiekolwiek gdziekolwiek zapisane w tym państwie nieważne czy pisdzielce czy popaprańce dorwą się władzy porzućmy nadzieje na sprawiedliwe traktowanie przez sądy tej wydmuszki w jaką te popisdzielce ten kraj zmieniły pozostaje prawo siły i jak tak dalej bedziecie sobie kacyki poczynać zostanie ono użyte i to szybciej niż się wydaje i nie potrafisz bodaj jednego kontrargumentu ALE NA TEMAT to nie wiem o co chcesz być oskarżony; o tępotę poznwczą czy o coś przeciwnego a rzez to jeszcze jeszcze gorszego? dobrze wiesz że Twoi pupile polityczni dupeńki dali ale i tak bedziesz szedł w zaparte

Święczkowdki wymyślił iż zabawa z sądami nadsądnymi to jest zamach stanu. To zdaje się prezydent ocenia czy taki zamach jest i wprowadza stan wojenny. Pan Dabadidabada tego nie zrobił. Święczkowski zatem pisze esej i stara się na siłę tym wszystkich zainteresować no bo sposób dalszego z tym utworem postępowania na to wskazuje. Jeżeli wymyślił zająć tym prokuraturę to nawet w porozumieniu ze swoim człowiekiem wewnątrz miał to w pierwszej kolejności zrobić zgodnie z procedurami aby potem nagrywać z tematu jutuby. Tu zaś wygląda, że cały misterny plan jest obliczony na robienie hałasu i kreowanie bohaterów w pelerynach. Chciałbym zauważyć, że zmiana porządku i ustroju to nie tylko jakieś tam likwidowanie ale tworzenie także gdyż generowanie zawiłości skutecznie obezwładnia każdy mechanizm. Czy ja tu kogoś bronię? Tylko porządku co może wyglądać iż pochwalam takie ucięcie idiotycznej kreatywności. Nie. Niech o swą twórczość autor się upomni, wartko usunie uchybienia i zobaczymy co dalej.

• Thanks 1
Opublikowano
Roman176 napisał:

2 godziny temu, jacus napisał(a):

durniu -znowu sie osmieszasz ...

Od 1 kwietnia 2022 roku, dla nowych prosumentów (czyli tych, którzy złożyli wniosek o przyłączenie do sieci od 1 kwietnia 2022 roku) obowiązującym systemem jest tzw. net-billing, czyli system sprzedaży nadwyżek energii wyprodukowanej z instalacji fotowoltaicznej. Ten nowy system rozliczenia fotwoltaiki zastąpił tzw. stary system (tzw. system opustów), czyli net-metering. Według nowych zasad, sprzedawca energii przelicza wartość nadwyżek odesłanych do sieci po cenie rynkowej.

tępak z ciebie i tyle ....... tekst to kłamstwo ?

Od 24 sierpnia 2024 roku na rynku energii elektrycznej w Polsce pojawiła się nowa opcja dla odbiorców indywidualnych – umowy z ceną dynamiczną.

Po ostatniej nowelizacji ustawy o OZE z grudnia 2024 roku, zasady rozliczania prosumentów wyglądają następująco:

• Instalacje podłączone do sieci w okresie od 01.04.2022 do 30.06.2024 roku rozliczają się według tzw. średniomiesięcznej cenie rynkowej cenie energii.
  • Systemy PV podłączone do sieci od 01.07.2024 roku są rozliczane w ujęciu godzinowym.

prawdziwy wyborca rudego 

Ojj romek. Zmiana w lipcu dotyczy możliwości przejscia na nowy system starych umów gdyż daje możliwość zamiast ucięcia 20 procent oddanej energii dopis 30 bodaj procent wartości. Nawet jeśli przez dwie trzy godziny jest cena ujemna to reszta poza szczytem ma temat wyrównać w założeniu jest tak, że zamiast dostać 0,8 masz oscylować wokół 1. Jeszcze coś niby to częściowo VAT rekompensuje. Co do zasady jednak rozliczenie wartością wprowadzono w 2022 roku. Jak wyszło tego niewiem gdyż mam z wcześniej wymienionych powodów na to wyrąbane. Jak jest zazwyczaj każdy wie. Nawet najstarsze zasady obcinały te 20% a jak nie dałeś rady zużyć produkcji to nawet na medal nie mogłeś liczyć. Tak, że wisz. W każdym razie gdybyś się szarpnął na jakieś 30 kWp to w grudniu nie kupisz a od stycznia do maja coś zarobisz.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, DTaras napisał(a):

Święczkowdki wymyślił iż zabawa z sądami nadsądnymi to jest zamach stanu. To zdaje się prezydent ocenia czy taki zamach jest i wprowadza stan wojenny. Pan Dabadidabada tego nie zrobił. Święczkowski zatem pisze esej i stara się na siłę tym wszystkich zainteresować no bo sposób dalszego z tym utworem postępowania na to wskazuje. Jeżeli wymyślił zająć tym prokuraturę to nawet w porozumieniu ze swoim człowiekiem wewnątrz miał to w pierwszej kolejności zrobić zgodnie z procedurami aby potem nagrywać z tematu jutuby. Tu zaś wygląda, że cały misterny plan jest obliczony na robienie hałasu i kreowanie bohaterów w pelerynach. Chciałbym zauważyć, że zmiana porządku i ustroju to nie tylko jakieś tam likwidowanie ale tworzenie także gdyż generowanie zawiłości skutecznie obezwładnia każdy mechanizm. Czy ja tu kogoś bronię? Tylko porządku co może wyglądać iż pochwalam takie ucięcie idiotycznej kreatywności. Nie. Niech o swą twórczość autor się upomni, wartko usunie uchybienia i zobaczymy co dalej.

nie tylko prezydent w polskiej logice ustrojowej ale i parlament jak i sama Konstytucja i skoro już ten TK jest to właśnie on też ma wszelkie ku temu uprawnienia aby oceniać co można podciągnąć pod zamach stanu i właśnie to zrobił i nie ważne czy ma rację czy nie ale jeśli ktoś kto ma takie prawo to TK przede wszystkim nawet przed prezydentem.

a pisałem

7 godzin temu, dysydent napisał(a):

dalsze klepanie wątku nie ma sensu

a po to pisałem bo najbardziej wkopiecie jeszcze bardziej popaprańców Wy sami - ich najzajadlejsi obrońcy :D

coś mi się wydaje że właśnie załatwiacie "bonżurowi" podtrzymanie tradycji (nie)elekcyjnych i dalej zawijajcie podobne gów.na w kolorowe papierki a przerżnie i te wybory ale On już tak - widocznie - musi mieć.
jak dla mnie to i bardzo dobrze :P
nno dobra; aż tak bardzo to może nie bo jeszcze jaki Nawrocki może zamiast a po tej obietnicy z tym prąd.. tą tańszą energią to zanosi się jeszcze większy łgarz od tego bonżura xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Roman176 napisał(a):

✅ Lista Epsteina
✅ Pochodzenie Covid-19

che

to tam jeszcze większe poeby rządzą niż u nas
same foliarskie tematy ku poklaskowi ciemnoty

no jankesi to statystycznie jedna z głupszych nacji na planecie ale na litość boską; nawet Oni na taki kit się nie dadzą złapać
Ten Trump jest tylko wytworem epoki i już widać że najmniejszego pojęcia nie ma co tak naprawdę Go wywindowało na szczyt bo na pewno nie ciekawość bajeczek o zielonych ludzikach czy jakieś polityczne strzelanki z wieków minionych xD

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/dunczycy-chca-odkupic-kalifornie-od-usa/h15lfbk

xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nie macie co po nocach robic ?? zona,kochanka stygnie a wy  co ??

9 godzin temu, witejus napisał(a):

Przyprawiła ci?

ona na pis nie glosuje wiec glupia nie jest..

8 godzin temu, DTaras napisał(a):

Błąd. W xuja by nas i tak taktyką zrobili.

Nie wystąpił tylko zażądał wydania. Czyli zrobił kipisz na konkretnym biurku.

A moja kumpela z czasów średniej szkoły pozbawila mnie zarobiła od nas niedowiarków spory hajs bo udowodniła że się wypsika do pisuaru przodem do niego. Aśka. Ostatnio w Szwajcarii dyrektorowała...

Ale co? Wczasy fundowali, opiekę dla dzieci ogólnie się troszczyli a DAP nie zrobiła się z NSDAP a wprost na odwrót. Nawet mieli wroga publicznego celem zjednoczenia we wspólnej psychozie. Wzorce wykorzystywane do dziś...

to ze cos ma w nazwie socjaistyczna wcale nie znaczy ze takie jest...

dunczycy maja poczucie humoru..

Opublikowano
11 godzin temu, dysydent napisał(a):

a to Święczkowski prokuratora udup.. zablokował?

no nie da rady
tym razem mamy ewidentne partactwo ale po stronie popaprańców bo nie ma żadnych podstaw prawnych czepiać się prokuratora tylko za to że zajął się sprawą którą przecież musiał się zająć

Sorry, ale tym razem pier**lisz jak potłuczony. PROCEDURY!!!!! Gdyby małpa zwana ostrowski postąpiła zgodnie z procedurami określonymi w prawie, to żaden popapraniec nie mógłby się przyczepić. Ale, że ta pisowska małpa postanowiła prowadzić prywatne śledztwo ( czy raczej rozmowy przy kawie z innymi małpami ), nie dopełniając prawnych obowiązków. I nie wierzę, że ta tresowana małpa nie znała procedur.

• Thanks 1
Opublikowano
dysydent napisał:

właśnie to zrobił

Nno nie... To jeden sędzia, na zasadzie prawa każdego obatela, zasygnalizował możliwość. Skoro na tej zasadzie to należy procedury przestrzegać. Na miłość bosą choć pozory tej równości wobec prawa jego przedstawiciele powinni zachować. No chyba, że to nieistotne.

Opublikowano

no i stało sie UE wyłoży 200 mld euro na AI , a Polska co najwyzej wyszkoli za darmo studentów i im wysle , zresztą chyba amerykańce wyczaili wczesniej co sie dzieje bo inwestują w Polskich studentów . 

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał(a):

No chyba, że to nieistotne.

Bardzo istotne. Bo gdyby Pan gen Szymczyk na granicy zgłosił iż dostał suwenir w postaci rury od granatnika, to ta przeszłaby kontrolę pirotechniczną i nic potem by nie pizło.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

a tak na marginesie to prezydent USA zniósł zapis w prawie odnosnie korumpowania zagranicznych urzedników , od dzis takie korumpowanie nie podlega karze 👌 , czyli teraz taki Nowak został by bohatererm u nich 

Opublikowano
jacus napisał:

nie macie co po nocach robic ?? zona,kochanka stygnie a wy  co ??

Ile można? Jaca? Zatrze się i będzie dłuższa przerwa... To że ma w nazwie a nie jest to jest pikuś wobec tego, że niema w nazwie a jest. Nazwa moze być marketingowa i oddawać uczucie praworządności i budzić nadzieję na sprawiedliwość. Dziś słuchałem konfederata w radio - stwierdził, że są radykalnym centrum. Kandydat obatelski obiecuje obniżyć ceny prądu - jażdy z nas wie czym to się kończy. Tak, że aby porwać tłumy każdego to czeka. Dysydent mi zarzuca że bronię Bodnara za uwalenie sprawy, która jego dotyczy a którą złożył sędzia który niechybnie by w niej orzekał. Próbuję dyskutować z postrzeganiem mnie jako kibica. Jestem tylko zwolennikiem aby większego bałaganu przy okazji nie robić... trzeba było swoje napisać i olać resztę. Bo dysydent nie dość, że dysydencki to uparty na swój punkt widzenia.

jarecki napisał:

a tak na marginesie to prezydent USA zniósł zapis w prawie odnosnie korumpowania zagranicznych urzedników , od dzis takie korumpowanie nie podlega karze 👌 , czyli teraz taki Nowak został by bohatererm u nich 

Nooo to jak u nich to i u nas byćmoże. Przy czym najpierw chyba by wyrok musiał zapaść...

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, DTaras napisał(a):

Kandydat obatelski obiecuje obniżyć ceny prądu - jażdy z nas wie czym to się kończy.

A ja myślę że wie bardzo niewielu. Czyli ma szansę że łykną. 

Bezinwestycyjne obniżki prądu - pomysł na starcie brzmi debilnie.

30 minut temu, jarecki napisał(a):

od dzis takie korumpowanie nie podlega karze

To na Węgrzech euforia musi być. Tam grunt musi być podatny,

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał(a):

nie tylko prezydent w polskiej logice ustrojowej ale i parlament jak i sama Konstytucja i skoro już ten TK jest to właśnie on też ma wszelkie ku temu uprawnienia aby oceniać co można podciągnąć pod zamach stanu i właśnie to zrobił i nie ważne czy ma rację czy nie ale jeśli ktoś kto ma takie prawo to TK przede wszystkim nawet przed prezydentem.

a pisałem

a po to pisałem bo najbardziej wkopiecie jeszcze bardziej popaprańców Wy sami - ich najzajadlejsi obrońcy :D

coś mi się wydaje że właśnie załatwiacie "bonżurowi" podtrzymanie tradycji (nie)elekcyjnych i dalej zawijajcie podobne gów.na w kolorowe papierki a przerżnie i te wybory ale On już tak - widocznie - musi mieć.
jak dla mnie to i bardzo dobrze :P
nno dobra; aż tak bardzo to może nie bo jeszcze jaki Nawrocki może zamiast a po tej obietnicy z tym prąd.. tą tańszą energią to zanosi się jeszcze większy łgarz od tego bonżura xD

po-łgłówki piszę ci teraz

2 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

Sorry, ale tym razem pier**lisz jak potłuczony. PROCEDURY!!!!!

a zapytaj ich o procedury przy odwołaniu prokuratora krajowego, przy niepublikowaniu wyroków tk, przy niewypłacaniu wynagrodzenia sędziom, przy nieuznawaniu wyroków sn, itd. ..................... :D 

ale co się spodziewać po ludziach całkowicie podatnych na manipulacje mediów

2 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

postanowiła prowadzić prywatne śledztwo

dyrektor gabinetu tk przyjechał do prokuratury krajowej i złożył zawiadomienie o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa z artykułu art. 127 ("Zamach stanu") par. 1 oraz art. 128 ("Zamach na konstytucyjny organ RP) par. 1 i 3, a także art. 65, 12 i 258 mówiące o zorganizowanej grupie przestępczej, które zostało zarejestrowanie w dzienniku kancelaryjnym pk

jeżeli to jest kłamstwo ostrowskiego to niech bodnar pokaże dziennik

jeżeli to jest śledztwo prywatne to dlaczego ostrowski został zawieszony na 6msc., tym bardziej, że nikogo nie oskarżał tylko sprawdzał czy zasadne będzie wniesienie aktu oskarżenia