Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

ktos zbadal statystyki samobojst gorali podczas halnego i sie okazalo nie ma zadnego zwiazku..

no wiesz ciebie bd ciężko albo gałąź nie wytrzyma albo lina 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Serio, serio ;) I wiem to dlatego, że liczę a nie wierzę w głupią propagandę dla idiotów ... Wszyscy mówią, że foto na nowych zasadach to mało opłacalny biznes. Co robi restaurator który jest idiotą ?? Montuje foto na nowych zasadach ... Ciekawe czy debil nie korzystał przed wymianą licznika xD 

Już pominę nawet fakt, że wkleiłeś link do artykułu z którego niewiele się można dowiedzieć na ten temat ... Bo to u Ciebie norma ...

w 2023 ten gość założył , to jest przedsiębiorca to inaczej to jest liczone niż u chłopa na wsi

dochodzi tam moc bierna itp

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

w 2023 ten gość założył , to jest przedsiębiorca to inaczej to jest liczone niż u chłopa na wsi

Czyli na nowych zasadach, które się nie opłacają. Dał się nabrać przedstawicielom handlowym od fotowoltaiki a teraz szuka winnych nie tam gdzie trzeba ...

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czyli na nowych zasadach, które się nie opłacają. Dał się nabrać przedstawicielom handlowym od fotowoltaiki a teraz szuka winnych nie tam gdzie trzeba ...

ta nowa zasada wprowadziła platforma 😁

Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał(a):

Myślisz, że  prezes tk złożył doniesie bo spodziewał się jakiegoś super śledztwa, aktu oskarżenia i dużych wyroków ? 😂

Tu chodziło o zostawienie śladu tak jak w czasie rządów pis politycy po składali zawiadomienia do prokuratury i które wszystkie umarzano.

W tym przypadku byłoby dosłownie tak samo umorzone ale postanowiona zrobić to przez ośmieszenie niewygodnego prokuratora jak za rzadów pis który chciał sprawdzać pamiętne głosowanie .

Zwykłemu cżłowiekowi można opowiadać o procedurach itp

Święczkowski miał prawo zgłosić takie zawiadomienie. Został by jak piszesz ślad. 

Ostrowski powinien je zarejestrować prawidłowo w zeszły poniedziałek. Wszystko odbyło by się formalnie i legalnie i tak samo został by jak piszesz ślad.

Wtedy śledztwo było by legalne i Bodnar by został postawiony pod ścianą. Albo ukręca łeb sprawie albo pozwala na grzebanie przesłuchania itd.

Ostrowski sam sobie wszczyna śledztwo nie rejestruje nigdzie dokumentów przesłuchuje ludzi. A gdy robi się dym, że to bezprawie co jest oczywiste rejestruje sprawę 10 lutego czym przyznaje, ze robił źle i otwiera furtkę Bodnarowi do legalnego uwalenia nie legalnie prowadzonej sprawy i do swego odwołania.

Już jaśniej się nie da. Ostrowski sam dał Bodnarowi narzędzie do legalnego wyjścia z sytuacji. Przy okazji dał Bodnarowi pretekst do zawieszenia swojej dzielności łamiąc prawo. 

Gdyby Ostrowski zrobił to jak trzeba postawił by Bodnara w kłopotliwej sytuacji o czym pisałem a ślad też by pozostał.

Opublikowano
25 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..znaczy przyszli by co to powiedzieć?

znaczy ze zadawałem pytania dlaczego nie na południe to jak wiesz o co chodzi ...  

a w ogóle co za platformy sie opłaca  ?

DOPŁATY HAHA 😅😅😅😅😅
👀Nasz czytelnik zainteresował się najmem długoterminowym elektrycznego Jeepa i podpisał wstępną umowę po ogłoszeniu dopłat "NaszEauto". Kiedy program wystartował, zaczął zgłębiać temat dofinansowania.
😅 Gdy wszystko sobie policzył, zrezygnował z samochodu.⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Ale żadnej sprawy oficjalnie nie było. Dopiero wczoraj oficjalnie zgłosili a wcześniej nie legalnie przesłuchali na tę okoliczność 9 osób. Sam się Ostrowski pozamiatał. Sam ukręcił sprawę i siebie przy okazji.

nie wiem kto kogo przesłuchał a i dowiadywać się nie zamierzam jeśli to miało miejsce przed zgłoszeniem sprawy do prokuratury i nic to wspólnego ma z samym prokuratorem bo nawet jeśli by on sam zlecił jakiekolwiek przesłuchania bez jakiegokolwiek zgłoszenia to też ma takie prawo gdy pojawia się sam temat p.t. zamach stanu i nieważne czy prokurator jakieś wstępne śledztwa wszczynał czy dajmy na to kółko różańcowe to z samej mocy ustawy prokuratura musi się zajać choćby po to czy oskarżenia mają jakieś podstawy czy mamy do czynienia z przecież bardzo poważnym jeśli niesłusznym to karalnym pomówieniem

konkluzja jest taka - państwo polskie nie działa ani prawo jakiekolwiek gdziekolwiek zapisane w tym państwie nieważne czy pisdzielce czy popaprańce dorwą się władzy porzućmy nadzieje na sprawiedliwe traktowanie przez sądy tej wydmuszki w jaką te popisdzielce ten kraj zmieniły

pozostaje prawo siły i jak tak dalej bedziecie sobie kacyki poczynać zostanie ono użyte i to szybciej niż się wydaje

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

przeczytaj artykul ktory sam podales....

znowu odlatujesz ?? za czesto ci sie to ostatnio zdarza.

stronnicza politycznie szczujnia pragnąc sprawiać pozory rzetelności informacyjnej podała w końcu fakt odupienia niewygodnego władzy prokuratora który to fakt miał miejsce dziwnym trafem akurat gdy zajął się sprawą dla tej władzy co najmniej kontrowersyjną

a że ta szczujnia nie ograniczyła się tylko do podania suchej informacji a posuwa się do roztłumaczenia po linii przekazu za jaką szczujni płacą to właśnie sobie poczytałem i poczytałem też sobie kopię z tej matlaniny u @hubertuss-a która ma tyle wspólnego z prawa stosowaniem i logiką ża nawet prostemu chłopu ze wsi nie potrafi wody z mózgu zrobić

zanim mi odpisałeś wytłumaczyłem to i owo w sposób najprostszy jak się da i na temat gdy Ty co? kolejny raz recepty psychiatryczne za kontrargument znów zaczynasz serwować
to @hubertuss przynajmniej na temat i jakies tam argumenty się sili co choć za to szacunek

no muszę przyznać że i Ciebie nieco usprawiedliwia że pisząc cytowane nie miałeś szans mojego poprzedniego posta przeczytać bo wrzuciliśmy je jednocześnie tylko mój ułamek sekundy później i niżej się pojawił

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Roman176 napisał(a):

Zasady są powszechnie znane, jakiś lipny ten przedsiębiorca, że nic nie sprawdził tylko zaufał naganiaczom ... Od 1 kwietnia 2022 foto to lipna inwestycja ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
23 minuty temu, dysydent napisał(a):

nieważne czy prokurator jakieś wstępne śledztwa wszczynał czy dajmy na to kółko różańcowe to z samej mocy ustawy prokuratura musi się zajać choćby po to czy oskarżenia mają jakieś podstawy czy mamy do czynienia z przecież bardzo poważnym jeśli niesłusznym to karalnym pomówieniem

I dlatego apelowałem o dochowanie wszelkich procedur w tej sprawie. Aby się nie okazało iż to zwykłe walenie pałą po klatce z małpą. Chyba że Panu Święczkowskiemu i jego zawieszonemu koledze chodziło tylko o to właśnie. Nooo chyba że Pan Święczkowski i jego kolega w drużynie Tuska grają i zostali podnajęci do uwalenia śledztwa z tak prozaicznego powodu. Jest też możliwość że to zwykłe głąby sterowane przez Pana kaczyńskiego, ale tu powinien zadziałać ich instynkt samozachowawczy, bo na miano męczenników za sprawę liczyć nie mogą.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zasady są powszechnie znane, jakiś lipny ten przedsiębiorca, że nic nie sprawdził tylko zaufał naganiaczom ... Od 1 kwietnia 2022 foto to lipna inwestycja ...

gdy było zużycie to jeszcze się opłacało teraz ta taryfa dynamiczna i listopad grudzień 7zł za kwh 

image.png.b3514bb46c9ccc097a7d29e9bb45951e.png

Opublikowano
30 minut temu, Roman176 napisał(a):

kiedy Czesi zamkną te górnictwo ? 

Jak se założą dostatecznie dużą ilość związków zawodowych w kopalniach.

• Like 3
Opublikowano
55 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co robił Pan Pantofelek ?? Prał, sprzątał, gotował rosół czy może wreszcie zaczął sprzątać gnój z środka podwórka ?? xD 

poroze pilowal ..

55 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nom...

Jak zwykle...

Bałaganu u siebie nie widzisz, tylko u innych szukasz...😂

najbardziej moj balagan przeszkadza tym co maja swoj.. w glowie .

w wolnej chwili zobacze to wasze bogactwo..

53 minuty temu, Roman176 napisał(a):

no wiesz ciebie bd ciężko albo gałąź nie wytrzyma albo lina 

ty nawet utopic sie bys nie dal-pusta makowka by wyplynela.

53 minuty temu, racyl napisał(a):

dochodzi tam moc bierna itp

juz pare razy bylo wyjasnione.

52 minuty temu, Roman176 napisał(a):

przekaz yairy dla @jacus  jak to powiedział bardzo inteligentna tak jak on ? 

image.png

a to co jest napisane to nieprawda ?? pokaz inny gatunek ktory pije mleko

jestes co prawda oslem, ale ty jestes wyjatkiem. wiec sie nieliczysz .

36 minut temu, Roman176 napisał(a):

ta nowa zasada wprowadziła platforma 😁

durniu -znowu sie osmieszasz ...

Od 1 kwietnia 2022 roku, dla nowych prosumentów (czyli tych, którzy złożyli wniosek o przyłączenie do sieci od 1 kwietnia 2022 roku) obowiązującym systemem jest tzw. net-billing, czyli system sprzedaży nadwyżek energii wyprodukowanej z instalacji fotowoltaicznej. Ten nowy system rozliczenia fotwoltaiki zastąpił tzw. stary system (tzw. system opustów), czyli net-metering. Według nowych zasad, sprzedawca energii przelicza wartość nadwyżek odesłanych do sieci po cenie rynkowej.

16 minut temu, dysydent napisał(a):

stronnicza politycznie szczujnia pragnąc sprawiać pozory rzetelności informacyjnej podała w końcu fakt odupienia niewygodnego władzy prokuratora który to fakt miał miejsce dziwnym trafem akurat gdy zajął się sprawą dla tej władzy co najmniej kontrowersyjną

a że ta szczujnia nie ograniczyła się tylko do podania suchej informacji a posuwa się do roztłumaczenia po linii przekazu za jaką szczujni płacą to właśnie sobie poczytałem i poczytałem też sobie kopię z tej matlaniny u @hubertuss-a która ma tyle wspólnego z prawa i logiką ża nawet prostemu chłopu ze wsi nie potrafi wody z mózgu zrobić

zanim mi odpisałeś wytłumaczyłem to i owo w sposób najprostszy jak się da i na temat gdy Ty co? kolejny raz recepty psychiatryczne za kontrargument znów zaczynasz serwować
to @hubertuss przynajmniej na temat i jakies tam argumenty się sili co choć za to szacunek

zaczynasz przypominac romana - ale on glupi sie urodzil i prace ma stesujaca, wiec moze nie rozumiec najprostszych spraw..

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

I dlatego apelowałem o dochowanie wszelkich procedur w tej sprawie. Aby się nie okazało iż to zwykłe walenie pałą po klatce z małpą. Chyba że Panu Święczkowskiemu i jego zawieszonemu koledze chodziło tylko o to właśnie. Nooo chyba że Pan Święczkowski i jego kolega w drużynie Tuska grają i zostali podnajęci do uwalenia śledztwa z tak prozaicznego powodu. Jest też możliwość że to zwykłe głąby sterowane przez Pana kaczyńskiego, ale tu powinien zadziałać ich instynkt samozachowawczy, bo na miano męczenników za sprawę liczyć nie mogą.

a to Święczkowski prokuratora udup.. zablokował?

no nie da rady
tym razem mamy ewidentne partactwo ale po stronie popaprańców bo nie ma żadnych podstaw prawnych czepiać się prokuratora tylko za to że zajął się sprawą którą przecież musiał się zająć choćby po to by ustalić kto sobie za dużo pozwala czy to w zarządzaniu państwem czy to w oszczerczych oskarżeniach

tym razem popaprańcom zwieracze pusciły zanim ściągnęli portki
nie pierwszy już raz z resztą

3 minuty temu, jacus napisał(a):

zaczynasz przypominac romana - ale on glupi sie urodzil i prace ma stesujaca, wiec moze nie rozumiec najprostszych spraw..

jeśli masz problem ze zrozumieniem czegoś takiego

40 minut temu, dysydent napisał(a):

nie wiem kto kogo przesłuchał a i dowiadywać się nie zamierzam jeśli to miało miejsce przed zgłoszeniem sprawy do prokuratury i nic to wspólnego ma z samym prokuratorem bo nawet jeśli by on sam zlecił jakiekolwiek przesłuchania bez jakiegokolwiek zgłoszenia to też ma takie prawo gdy pojawia się sam temat p.t. zamach stanu i nieważne czy prokurator jakieś wstępne śledztwa wszczynał czy dajmy na to kółko różańcowe to z samej mocy ustawy prokuratura musi się zajać choćby po to czy oskarżenia mają jakieś podstawy czy mamy do czynienia z przecież bardzo poważnym jeśli niesłusznym to karalnym pomówieniem

konkluzja jest taka - państwo polskie nie działa ani prawo jakiekolwiek gdziekolwiek zapisane w tym państwie nieważne czy pisdzielce czy popaprańce dorwą się władzy porzućmy nadzieje na sprawiedliwe traktowanie przez sądy tej wydmuszki w jaką te popisdzielce ten kraj zmieniły

pozostaje prawo siły i jak tak dalej bedziecie sobie kacyki poczynać zostanie ono użyte i to szybciej niż się wydaje

i nie potrafisz bodaj jednego kontrargumentu ALE NA TEMAT to nie wiem o co chcesz być oskarżony; o tępotę poznwczą czy o coś przeciwnego a rzez to jeszcze jeszcze gorszego?
dobrze wiesz że Twoi pupile polityczni dupeńki dali ale i tak bedziesz szedł w zaparte

Opublikowano

to wlasnie jest twoj problem -nie wiesz..i nie masz zamiaru sie dowiedziec ..

tak piszesz jakbys nigdy nie mial do czynienia z machina biurokratyczna. 

znasz slowo-dziennik podawczy ?? rejestr spraw ?? 

w kosmosie wszystko jest proste i latwe -na ziemi juz niekoniecznie..

Opublikowano

w tej sytuacji

6 minut temu, jacus napisał(a):

dziennik podawczy

nie musi mieć zastosowania
już dwa razy wyjaśniłem dlaczego i trzeci nie zamierzam

a no

8 minut temu, jacus napisał(a):

w kosmosie wszystko jest proste i latwe -na ziemi juz niekoniecznie..

popaprańcom się wydaje że i na Ziemi też i wystarczy odwołać pościg i to wystarczy aby można było mówić że "nic się nie stało" i nikt nic złego nie zrobił

nawet jeśli i tym razem to przejdzie to za którymś w końcu p..olnie

zobaczysz

Opublikowano

przeciez rudy kiedys krzyczal, ze pis wstawia swoich, a teraz nie krzyczy ,ze on robi to samo? moj kumpel, jak pis cos robil, to mowil, ze przeciez mieli byc uczciwi a nie sa.jak do wladzy doszli po-sprawiedliwy, twierdzi ze musza lamac prawo bo inaczej sie nie da. no k....a pokrecona logika🤕

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, dysydent napisał(a):

a to Święczkowski prokuratora udup.. zablokował?

no nie da rady
tym razem mamy ewidentne partactwo ale po stronie popaprańców bo nie ma żadnych podstaw prawnych czepiać się prokuratora tylko za to że zajął się sprawą którą przecież musiał się zająć choćby po to by ustalić kto sobie za dużo pozwala czy to w zarządzaniu państwem czy to w oszczerczych oskarżeniach

tym razem popaprańcom zwieracze pusciły zanim ściągnęli portki
nie pierwszy już raz z resztą

Pan Święczkowski z kolegą doskonale wiedzieli że jakby co, to PO od razu będzie wrzeszczeć że są kolegami i w związku z tym Pan Ostrowski może nie być obiektywny. Jeśli zależało im na puszczeniu sprawy, to trza było zapobiec takiemu obrotowi spraw i wrzaskom. Miał przełożonego, to trza było szybko zarejestrować kwity, zanieść przełożonemu i powiedzieć że "może bym się i zajął sprawą osobiście, ale w związku z możliwością wytykania mi różnych powiązań proszę o decyzję". jak kwity zarejestrowane, to i przełożony nie wyrzuci, tym bardziej że Święczkowski miałby potwierdzenie iż takie kwity złożył. Dziennikarze i tak by dopytywali o bieg sprawy. 

Miałem dużą nadzieję że sprawa nabierze biegu, choć wiem że byłoby ciężko, ale czas by już biegł a ludzie pytali, bo w kampanii prezydenckiej, to jednak jakiś punkt uwagi jest.

Opublikowano

jak dla mnie spaprali ten

9 minut temu, mirro napisał(a):

punkt uwagi

nomen omen popaprańce i wiem  że nie jestem w mniejszości obiektywnej (a nie na pokaz) oceny tej zadymy i teraz juz co by nie zrobili trudno bedzie odmienić owo wrażenie

dalsze klepanie wątku nie ma sensu i zapewne zrozumieli to sami bezpośrednio zainteresowani po obu stronach i przewiduję że ten temat w kampanii zostanie wygaszony bo nie służy obu ze stron tej przepychanki

Opublikowano

Rozmowa RMF
Pakt migracyjny wejdzie w życie w połowie 2026 roku. Nie udało nam się zorganizować tzw. mniejszości blokującej - Lewandowski. 

image.png.12efeafcd5f75a5c2ada247b735f5eff.png

W grudniu 2023 Tusk odblokował pakt migracyjny, blokowany latami przez Morawieckiego. Dlaczego odblokował? Bo mu Niemcy kazali. 
A teraz udaje, że szuka jakiejś mniejszości blokującej. To po co odblokował pakt?
Kto się na to nabierze?