Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Ty w jakimś transie jesteś?

a co ci to przeszkadza ? kłamstwo powielane ze żadne pismo nie wpłynęło smiech a gdy tu jednak cos było to niby on jest w trasie ?  

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał(a):

Myślisz, że ten prokurator jest tak głupi i nie wprowadził zawiadomienia do systemu po tym jak zawiadamiający pochwalił się publicznie o złożeniu zawiadomienia ?.

Bądźmy poważni jeśli chcieli odnieść skutek tego zawiadomienia to musieli wprowadzić to do systemu a tym bardziej w świetle kamer.

Oni żadnego śledztwa pod stołem nie potrzebowali bo wszystko jest widoczne przez każdego obywatela który chcę zauważyć nieprawidłowości

Przekaz publiczny  jest taki że coś jakąś prywatę chciał prokurator zrobić

Ta firma żarówki czy halogeny 24m wytrzymują

https://allegro.pl/listing?string=ledlumen

Tu nawet nie ma nad czym myśleć on naprawdę tego nie zrobił. Nie wprowadził tego zawiadomienia do prokuratury formalną drogą. Potem coś tłumaczyli, ze przez swój sekretariat wprowadził. Ale to niestety nie jest formalna droga dla takich zawiadomień. Więc nie wiem czy on taki głupi czy jaki. Ale pięknie się podłożył. Złamał przepisy i na stanowisku z którego normalnie może go odwołać tylko prezydent pięknie podłożył się Bodnarowi.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał(a):

kłamstwo powielane ze żadne pismo nie wpłynęło smiech

Chodzi o obieg dokumentów. Parę razy zanim puściłem meldunek do przełożonego zdarzyło mi się wziąć w łapę taki kwit i obgadać go z nim zanim zaniosłem do kancelarii niejawnej i puściłem w obieg służbowy. Obieg służbowy, czyli nadanie mu w tej kancelarii numeru i wpisania do książki ewidencji dokumentów. Od tej chwili nikt nie mógł go wywalić do kosza i powiedzieć że sprawy nie ma. Choć czasami nawet do kancelarii nie trza było go zanosić, bo jak "stary" przeczytał, to dość szybko sprawa się sama rozwiązywała.

Edytowane przez mirro
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał(a):

a co ci to przeszkadza ? kłamstwo powielane ze żadne pismo nie wpłynęło smiech a gdy tu jednak cos było to niby on jest w trasie ?  

Bo oficjalnie nie wpłynęło do prokuratury żadne zawiadomienie od Święczkowskiego. On po prostu dał jakiś papier koledze i tyle. A tym to se kolega prokurator Ostrowski może tyłek w prokuraturze w toalecie podetrzeć to jedynie taki pożytek z tego zawiadomienia złożonego nieformalną drogą i jeszcze gamoń stołek straci. 

2 minuty temu, mirro napisał(a):

Chodzi o obieg dokumentów. Parę razy zanim puściłem meldunek do przełożonego zdarzyło mi się wziąć w łapę taki kwit i obgadać go z nim zanim zaniosłem do kancelarii niejawnej i puściłem w obieg służbowy. Obieg służbowy, czyli nadanie mu w tej kancelarii numeru i wpisania do książki ewidencji dokumentów. Od tej chwili nikt nie mógł go wywalić do kosza i powiedzieć że sprawy nie ma. Choć czasami nawet do kancelarii nie trza było go zanosić, bo jak "stary" przeczytał, to dość szybko sprawa się sama rozwiązywała.

Im nie wytłumaczysz oni myślą, że jak Ostrowski wniósł do budynku jakieś pismo od Świeczkowskiego i położył sobie na biurku to znaczy, ze wpłynęło.

Opublikowano
racyl napisał:

Jakby wygrał metzen to zaraz krzyczeliby że nazista itp

Jako, że naziści to byli socjaldemokraci czyli ostatnio popularni lewacy a to atut prezydenta być wszystkich Polaków too... pasuje.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

poczytaj dzień wcześniej @hubertuss ...  propaganda wyprała mu mózg , a co do ciebie to chyba nikt szumu kłamstwem nie zrobił ?  

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Bo oficjalnie nie wpłynęło do prokuratury żadne zawiadomienie od Święczkowskiego. On po prostu dał jakiś papier koledze i tyle. A tym to se kolega prokurator Ostrowski może tyłek w prokuraturze w toalecie podetrzeć to jedynie taki pożytek z tego zawiadomienia złożonego nieformalną drogą i jeszcze gamoń stołek straci. 

oficjalnie pokazałeś jak masz mózg wyprany ?  jak tam zaniżona cena lotosu ?  sprawa sie toczy ? nie ale w drugą stronę przeprosiny  😆

Opublikowano
dysydent napisał:

ja pamiętam jeszcze czasy gdy Polska była pionierem w odkrywaniu możliwości "hodowli kryształów" pod niebieski laser a LEDY jakie świat potrafił zlepić to jakiś ledwo jarzące się piździki czerwone późnej zielone i pomarańczowe a białe były po za zasięgiem czyjejkolwiek technologii ani nebieskiego lasera w Polsce do dziś nikt nie potrafi sklecić w masowej produkcji a ostatnie LEDy jakie jeszcze komuna lepiła to te piździki a i to jako kopia wcześniej wynalezionych u innych. Białych LEDów do dziś... nawet nie wiem czy jest w Polsce bodaj jeden inżynier który wie jak je się produkuje ale tak od strony technologicznej tzn zdolen zaprojektować linię produkcyjną tutaj można dyskutować czy polityka zawiniła ale na pewno nie można tego wykluczyć że jesteśmy stuprocentowymi importerami tych technologii a co najwyżej jakiś obcy jak nam tu fabrykę wybuduje to najprostsze kadry możemy co najwyżej zapewnić do zlepiania tego w obudowy 

Aleeee te wszystkie ledy w oświetleniu to są w zasadzie ultrafioletowe nie białe...

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał(a):

oficjalnie pokazałeś jak masz mózg wyprany ?  jak tam zaniżona cena lotosu ?  sprawa sie toczy ? nie ale w drugą stronę przeprosiny  😆

A ty Romuś patrzyłeś na datę artykułu ?? Czy metanol zakłócił wzrok ?? xD 

17 minut temu, Roman176 napisał(a):

Jeżeli spotkam się na kawę z urzędniczką ARiMR, i dam jej do ręki wniosek na modernizację, to ten wniosek będzie rozpatrywany czy nie ?? Chyba powinienem iść oficjalną drogą, złożyć wniosek w sekretariacie, czy może się mylę ?? xD 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Teraz nie płaci?

Przeliczałem to, na obecnych zasadach wychodzi mniej niż w 2023 ... Tam pierwsze 4000kWh miałeś taniej, ale potem było bardzo drogo ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
jarecki napisał:

KO rządzi od roku ile ustaw zawetował Prezydent Duda ? Dioda raczej sie nie przepali tylko elektronika , a produkcja takich co sie nie zepsuje jest nieopłacalna 

przede wszystkim gotują się diody. Szczególnie zasilane stabilizowanym napięciem. Te stabilizowane prądem - lepiej ale. Na powierzchni mm2 nawet przy sprawności 95% wydzieli się watt ciepła i weź to odbierz i rozprosz. Przychodzi jeszcze cieplejsze środowisko np. zamkniętego klosza i złącze p-n zmienia punkt pracy. Nawet stabilizowane prądem może się wbić i wbija w krytyczne parametry - trwałość dramatycznie spada.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Tu nawet nie ma nad czym myśleć on naprawdę tego nie zrobił. Nie wprowadził tego zawiadomienia do prokuratury formalną drogą. Potem coś tłumaczyli, ze przez swój sekretariat wprowadził. Ale to niestety nie jest formalna droga dla takich zawiadomień. Więc nie wiem czy on taki głupi czy jaki. Ale pięknie się podłożył. Złamał przepisy i na stanowisku z którego normalnie może go odwołać tylko prezydent pięknie podłożył się Bodnarowi.

Przecież w czasie tych rządów nie chodzi o respektowanie prawa. tu wszystko co nie nasze po to jest neo

Nic nie drgnęło w prawie a fundusz odbudowy zaczął płynąć

Święczkowski tak jak ten prokurator doskonale wiedzą jak wpływają zawiadomienia o popełnieniu przestępstw,

Bądżmy poważni to nie są stażyści tylko ludzie ze stażem zawodowym.

Taka jest wersja podawana tak jak ludziom się wydawało że sędziowie jeżdżą za darmo po polsce i opowiadają o konstytucji 😂

Można nie lubić pis ale lubować się w po i trzaskowskim  to nie ma w czym

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

a o 14 można? :D i kiedy lepiej, we wtorek czy w czwartek? :D i w którym miesiącu? :D 

Możesz kiedy chcesz, ale widać jak zorane masz w główce...😆

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Święczkowski tak jak ten prokurator doskonale wiedzą jak wpływają zawiadomienia o popełnieniu przestępstw,

Noooo widać nie wiedzą. 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przeliczałem to, na obecnych zasadach wychodzi mniej niż w 2023 ... Tam pierwsze 4000kWh miałeś taniej, ale potem było bardzo drogo ...

Te 4 tys to jest dużo nawet na typowych rolników. A ci co tylko domy mają to tym bardziej

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Noooo widać nie wiedzą. 

Przecież to miała byc prywatna korespondencja więc po co szopka w takim razie😄

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Te 4 tys to jest dużo nawet na typowych rolników. A ci co tylko domy mają to tym bardziej

Dla mnie 4tys to jest 40% rocznego zużycia, inwestycja w fotowoltaikę kilka lat temu była bardzo trafna ...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał(a):

Przecież w czasie tych rządów nie chodzi o respektowanie prawa. tu wszystko co nie nasze po to jest neo

Nic nie drgnęło w prawie a fundusz odbudowy zaczął płynąć

Bądżmy poważni to nie są stażyści tylko ludzie ze stażem zawodowym.

Taka jest wersja podawana tak jak ludziom się wydawało że sędziowie jeżdżą za darmo po polsce i opowiadają o konstytucji 😂

Można nie lubić pis ale lubować się w po i trzaskowskim  to nie ma w czym

Jeśli twierdzisz, ze wiedzą to tym bardziej są idiotami. Ostrowski na podstawie zawiadomienia które sobie przyniósł do prokuratury od kumpla wszczął prywatne śledztwo. Przesłuchał 9 osób i jak się zrobił dym w mediach to dopiero wczoraj oficjalnie zgłosili to zawiadomienie. Czyli twoja teza o tym, ze ktoś nas oszukuje pali na panewce. Bo gdyby od początku oficjalnie złożyli a media by nas kłamały czy tam rząd to wczoraj by nie składali oficjalnie. Pokazali że są jednak idiotami. Ostrowski został zawieszony za to prywatne śledztwo i przesłuchiwanie bez oficjalnego zawiadomienia na pół roku tj prawie do końca kadencji Dudy. A potem i tak poleci. Niby doświadczony prokurator a jednak idiota. Jak gnoju narobił to dopiero oficjalnie zgłosił. Ale już i tak złamał prawo.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, witejus napisał(a):

Teraz będziesz miał taniej🤣

Szczerze, dopóki mam net-metering to ceny prądu średnio mnie interesują ... I do 2037 mnie nie będą interesować jak nic się w prawie na ten temat nie zmieni ... Jakoś 200 czy 220 teraz za prąd na pół roku płacę ...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał(a):

Za kilka lat skończy się net-metering, to zainteresujesz się ceną.

Wtedy instalacja zarobi 3 razy tyle co kosztowała, o ile prąd przestanie drożeć ... Montaż na początku 2020r, jakoś w połowie tego roku już się zwróci ...

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla mnie 4tys to jest 40% rocznego zużycia, inwestycja w fotowoltaikę kilka lat temu była bardzo trafna ...

Jak się ma duże zużycie to szybko się zwraca fotowoltaika ale dajmy na to 3-4 tys kWh to potrzeba z 8-10 lat żeby się zwróciła