Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Ale wtedy Hitler granice zniósł.

Ale on tam granicę ustawił dla tych co uciekali. Tam ich zawracał i z powrotem na front wschodni kierował.

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

Teraz, DTaras napisał(a):

Ty. Kiedy te dantejskie sceny były.

Jak Niemce spod Stalingradu uciekały.

Aaąa... to mogło mnie ominąć.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

To jest durne, że obwiniasz obecny rząd

ale to:

Autostrada Wolności stała się piekłem, upokorzeniem. Niemcy źle zorganizowanymi kontrolami na granicy zdewastowali nasze życie

Niemcy od roku uszczelniają granice przed napływem migrantów, robią wyrywkowe kontrole na granicy. W Lubuskiem, na największym przejściu w Świecku, oczekiwanie w kolejce na wjazd do Niemiec sięga od kilku do kilkunastu godzin. W przygranicznych Słubicach, mieszkańcy przyznają, że zatory na przejściach granicznych rujnują im życie. 

Kontrole można robić w sposób mniej uciążliwy dla przygranicznego życia. Kiedy na to patrzę, zastanawiam się, czy jesteśmy jeszcze w Unii Europejskiej?

Te kontrole obniżają też konkurencyjność polskich firm względem niemieckich. "Dla niektórych może się to skończyć katastrofą. Nie ma ułatwień dla ciężarówek, które wiozą żywe zwierzęta, leki czy towary, które łatwo się psują. Niemcy o tym nie myślą. Ich towary wjeżdżają do Polski bez zwłoki.

Słubice śmierdzą uryną. Kierowcy są uwięzieni w szczerym polu. Nie mają dostępu do toalet, wody. Wjeżdżają w uliczki, wychodzą na skwery, sikają pod drzewami, wysadzają dzieci na chodniku. To tysiące aut dziennie.

to są słowa  Marcina Jabłońskiego marszałka woj. lubuskiego  z... Platformy Obywatelskiej :D :D :D 

Opublikowano

Tablica Zielona Góra ode mnie to będzie zaraz za Ćicago przy Stożnem. Będzie koło 10 km. Wspomnianą granicę północy od południa to dżizas ręcyma pokazuje - tak myślę. Wychodzi, że Ty bardziej światowy. 150 ton to już jest ilość. Tona to ze dwa, trzy metry sześcienne - to trochę tego masz...

Opublikowano
8 minut temu, nie napisał(a):

to są słowa  Marcina Jabłońskiego marszałka woj. lubuskiego  z... Platformy Obywatelskiej :D :D :D 

To znaczy że facet widzi problem ze szczaniem gdzie popadnie w jego małej ojczyźnie. Samorządowiec , więc bliżej urynału i mu śmierdzi. Zakładam że tym Z PiS śmierdziało by jeszcze bardziej , ale tylko niemieckim moczem.

• Like 1
Opublikowano
nie napisał:

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

To jest durne, że obwiniasz obecny rząd

ale to:

Autostrada Wolności stała się piekłem, upokorzeniem. Niemcy źle zorganizowanymi kontrolami na granicy zdewastowali nasze życie

Niemcy od roku uszczelniają granice przed napływem migrantów, robią wyrywkowe kontrole na granicy. W Lubuskiem, na największym przejściu w Świecku, oczekiwanie w kolejce na wjazd do Niemiec sięga od kilku do kilkunastu godzin. W przygranicznych Słubicach, mieszkańcy przyznają, że zatory na przejściach granicznych rujnują im życie. 

Kontrole można robić w sposób mniej uciążliwy dla przygranicznego życia. Kiedy na to patrzę, zastanawiam się, czy jesteśmy jeszcze w Unii Europejskiej?

Te kontrole obniżają też konkurencyjność polskich firm względem niemieckich. "Dla niektórych może się to skończyć katastrofą. Nie ma ułatwień dla ciężarówek, które wiozą żywe zwierzęta, leki czy towary, które łatwo się psują. Niemcy o tym nie myślą. Ich towary wjeżdżają do Polski bez zwłoki.

Słubice śmierdzą uryną. Kierowcy są uwięzieni w szczerym polu. Nie mają dostępu do toalet, wody. Wjeżdżają w uliczki, wychodzą na skwery, sikają pod drzewami, wysadzają dzieci na chodniku. To tysiące aut dziennie.

Yebniéty jakiś albo temat jest z konkretnego przypadku...

mirro napisał:

To znaczy że facet widzi problem ze szczaniem gdzie popadnie w jego małej ojczyźnie. Samorządowiec , więc bliżej urynału i mu śmierdzi. Zakładam że tym Z PiS śmierdziało by jeszcze bardziej , ale tylko niemieckim moczem.

Fajnie, że widzi. Niefajnie, że kibli mie dysponuje. Czyli coś z nim nie tak.

Zastanawiam się czy to nie jest z czasu tej sraki z pryszczycą...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DTaras napisał(a):

Zastanawiam się czy to nie jest z czasu tej sraki z pryszczycą...

A to nie trzecia , zaginiona siostra Pani Witek? Bo ta druga zdaje się miała na imię Reasumpcja?

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, mirro napisał(a):

Iiiiiiii jakoś se przez te lata żyli

i przyszła kryska na matyska , w Afryce też sobie jakoś żyli tylko tak jak uryńce maj wspólny mianownik , uważają że wszystko im się należy za darmo i mogą przyjść do Europy bez żadnych zasad .I to się też kończy . O to chodzi że te narody nie zamierzają przestrzegać żadnych zasad jakie znamy , ehschumacje nie , hlunią nadal morderców , korupcja , handel organami itd. Nie wiem czy w Afryce znalazł by sie kraj z takimi "zaletami"  . Afryka też po wprowadzeniu demokracji przez USA to jest jeden wojenny tygiel tylko się nie mówi w Europie o tym . Kto wie że trampek przeprowadził dwa dni temu interwencję zbrojną w Somalii ?? pewnie nikt bo to tylko Afryka ale że za miedzą mamy Afrykę to tez jest pomijane przez resortowe dzieci, i funkcjonariuszy TV . Ukraina planowana jest do podziału już od 2002 roku , nawet się zastanawiali jak ja nazwać nr 1 i nr2 , dziś już wiemy że będzie to ukraina rosyjska i ukraina banderowska z wpływami USA . Niestety problem z ukrainą jest taki że nie mają przywiązania do ojczyzny a jedynie trzyma ich w kupie złość do Polski banderyzmem zwana . Oni oddadzą kacapom wschód ziem, z reszty zrobią amerykańską kolonię bo im nie zależy na kraju .

Opublikowano
5 minut temu, marks50 napisał(a):

Niestety problem z ukrainą jest taki że nie mają przywiązania do ojczyzny a jedynie trzyma ich w kupie złość do Polski banderyzmem zwana .

Sprawa nie jest tak prosta jak opisujesz. Gdyby zaś była tak prosta, no to mamy przesrane.

• Sad 1
Opublikowano
57 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Słusznie.

Też uważam że Putin już powinien odpocząć....

w dyktaturach to pewnie łatwe nie będzie a i ten co po nim przyjdzie będzie taki sam bo z putinowego namaszczenia. W tzw demokracjach nie powinno być miejsca dla takich dziadów jak Trump, Biden, czy choćby Jarosław albo Tusk. 

34 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Stary dziad nie jest tu problemem. Problemem jest ciemnota która uwierzyła w głoszone przez niego dyrdymały. Naprawa gospodarki i zmniejszenie cen przy pomocy ceł to był iście absurdalny pomysł. Jedyne co można podać na obronę tej ciemnoty to to, że Kamala była bardzo słabym kontrkandydatem. 

Problemem jest to że większość społeczeństwa jest głupia i to niezależnie od narodowości. Wystawia im się w wyborach starych głupków bo sprawiają wrażenie doświadczonych a partie z których się wywodzą realizują swoje interesy sterując tymi kukłami. Na wszystko jest odpowiedni czas. 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

Wystawia im się w wyborach starych głupków bo sprawiają wrażenie doświadczonych a partie z których się wywodzą realizują swoje interesy sterując tymi kukłami.

Czyli Prezydent Lech Kaczyński , oby Allach zapewnił mu wieczne przebywanie w ogrodzie rozkoszy, został przez swego brata wystawiony na strzał, kiedy ten kierował nim z tylnego siedzenia?

Opublikowano

https://natemat.pl/588035,trump-grozi-ue-clami-mocna-zapowiedz-tuska-w-tej-sprawie

ot ... kostrobaty nam sie trafił , po co to w ogóle otwiera japę , to tak jak z cłami na chińskie samochody elektryczne , niemcom zależało na wprowadzeniu cła to wybiegli przed szereg a niemcy wtedy wycofali sie z ceł - efektem było wycofanie się z inwestycji w PL . Teraz znów do trampka podskakuje , zamknąć japę i czekać , wprowadzi cła to wtedy stanowczo jak klonojady i amigo sie postawić . Po co to w ogóle się wychyla skoro mamy bilans handlowy na minusie z USA , te 300 mld w deficycie handlowym to zrobili głównie niemcy i francuzi , ale jak widać geny niemieckie nie pozwoliły stać po Polskiej racji stanu . A niech go.... 

Opublikowano
40 minut temu, mirro napisał(a):

Sprawa nie jest tak prosta jak opisujesz. Gdyby zaś była tak prosta, no to mamy przesrane.

Dlaczego istnieją prawa , po co są prawa .

Porządek społeczny aby chronić osobiste prawa człowieka .

Sprawiedliwość .

Wiec dlaczego żaden z was nie protestował  2014 roku Inwazja Rosji na Ukrainę ?. Regularna wojna, która rozpoczęła się w nocy z 7 na 8 sierpnia 2008 roku, kosztowała życie kilkuset osób, a co najmniej 150 tysięcy rodzin pozbawiła dachu nad głową. Konflikt wybuchł, gdy Gruzja próbowała przywrócić kontrolę nad zbuntowanymi prorosyjskimi republikami .

Dlaczego nie chciałeś zapobiec tej nie sprawiedliwości .

Czego właśnie się nauczyłeś nie zrozumiałbyś tysiące godzin wykładów .

Chyba że to przeżyłeś nie powiedziałeś nic .

Bo sam nie byłeś tym dotknięty .

Ta podstawa działa przeciwko życiu .

Myślisz że to cię  nie dotyczy wiec to nie twoja sprawa .

Cóż jesteś tutaj aby powiedzieć jeśli nie pomożesz wprowadzić sprawiedliwości .

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał(a):

Myślisz że to cię  nie dotyczy wiec to nie twoja sprawa .

Cóż jesteś tutaj aby powiedzieć jeśli nie pomożesz wprowadzić sprawiedliwości .

Yyyyyyy bodaj trzy razy w życiu myślałem że to mija sprawa i bodaj tyle razy myślałem że mogę coś zmienić. Gdybym myślał inaczej nie robiłbym tego co robiłem. Niczego nie żałuję i mam w dupsku czyjeś żale.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał(a):

Niczego nie żałuję i mam w dupsku czyjeś żale.

Nie żale tylko Polsce oberwie się najbardziej ze wszystkich Narodów Europy .

Na zachodzie Niemiec .

Na Wschodzie Rosja .

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

W jaki sposób...

Pisząc kocopoły?😆

Ty co dokonałeś ?.

Masz twój Tusk .

Kilka dni temu pisałem że tusk wypowie Ameryce wojnę gospodarczą i masz jest tusk .

https://natemat.pl/588035,trump-grozi-ue-clami-mocna-zapowiedz-tuska-w-tej-sprawie

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

ale to:

Moga być to słowa polityka PO ja nie twierdzę, że problemu nie ma. Bo jest. I chłop ma rację

2 godziny temu, nie napisał(a):

polska rzeczywistość pod rządami niemieckiego sługusa

Ale ty nędzny manipulatorze próbujesz nieporadnie zrobić z tego winę Tuska. Twoje manipulacje i fejki są tu na żałośni niskim poziomie.

Godzinę temu, Ulman napisał(a):

Problemem jest to że większość społeczeństwa jest głupia i to niezależnie od narodowości. Wystawia im się w wyborach starych głupków bo sprawiają wrażenie doświadczonych a partie z których się wywodzą realizują swoje interesy sterując tymi kukłami. Na wszystko jest odpowiedni czas. 

Pytanie tylko czy Trump jest taki głupi czy świetnie bawi się kosztem głupich? Facet jest już u kresu życia w którym zaznał mega bogactwa prostytutek i czego tylko dusza zabraknie. Ma ostatnią kadencję i ma wywalone na wszystko nie musi się wstydzić bać martwić zabiegać o co kolwiek.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Ty co dokonałeś ?.

Przynajmniej podjąłem próby by coś zmienić...

Ty tylko ciągle płaczesz, piszczysz że kometa, wojna, armagedon...

Teraz czekasz że coś się zmieni... znowu przeżyjesz zawód, bo tacy jak ty czy ja żadnych zmian bezpośrednio nie odczują.🤭

• Like 1