Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

nic , ale ile to juz lat 30 ?  Więc pora była pozbyć sie tego mebelka . 

i komuchów, co się przy nim urządizli, takich, jak Czarzasty

• Like 3
Opublikowano

nic , ale ile to juz lat 30 ?  Więc pora była pozbyć sie tego mebelka . 

Jak stoi, to niech stoi.

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

i komuchów,

Aleee że Kaczyński nie protestuje? Przcież to jego spuścizna. Ja tu widzę próbę umniejszenia zasług, a może nawet próbę wygumkowania z kart historii.🤣

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Jak stoi, to niech stoi.

Aleee że Kaczyński nie protestuje? Przcież to jego spuścizna. Ja tu widzę próbę umniejszenia zasług, a może nawet próbę wygumkowania z kart historii.🤣

może do niego jeszcze przez miażdżycowe zwoje nie dotarło, co się dzieje

znasz taka piosenkę:

koci łapci kici kici

ole olejanko

zbudujemy naszej babci urocze mieszkanko ......

• Haha 1
Opublikowano

ale po co ? To nie jest muzem Pałac Prezydenta .   O okragłym stole każdy wie i zna historie , ale to juz historia i można się o niej  uczyc z książek , trzeba budować przyszłość teraz 🙃

5 minut temu, mirro napisał(a):

Jak stoi, to niech stoi.

Opublikowano

ale po co ? To nie jest muzem Pałac Prezydenta

Nooooo faktycznie azyl dla aresztantów to już tam funkcjonuje, czyli bardziej materace się przydadzą,🤣

Opublikowano

Ooooo, stół jak widzę to temat nr jeden. 😀

Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Do setna .

Nieuk

Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Nich żyje wielki władca Polski Tusk . 

Mercosur jest bezpieczny dla Polski .

https://www.facebook.com/reel/1179369411052412

przygłup

57 minut temu, jarecki napisał(a):

Mógł to zrobic po cichu ale wybrał prezydent burze , Dużej grupie społeczeństwa okrągły stół kojarzy kiepsko . ogólnie dobry ruch .   a i wczoraj zawetował ustawę o zwiększeniu akcyzy na alkohol  to jest chyba ważniejsze z wczoraj niz ten stół 

Uuuuuu to Roman się ucieszy

• Haha 1
Opublikowano

Ciesze sie z tego pomyslu - usuniecia stolu. To symbol postkomunizmu i zdrady, dogadania sie komuchów z nowa wladza, poprzez roznego rodzaju Bolkow, by kazdy dostał cos z tortu. Organizowane bylo to dosc dawno, wszyscy wiedzieli ze upadnie, ale by tak ladnie rozdac narodowy majatek za przyslowiowa 1 zł trzeba bylo cierpliwosci. Rakowski chcial to jeszcze ratowac, otworzyl furtke dla jednoosobowych dzialalnosci, ale "oni" tego nie chceili. dopiero jak padlo, zrobili taki amerykanski - show! Jacy to wszyscy kochaja kraj, ratuja go! Okazalao sie, ze ratuja swoja przyszlosc, ci co byli i ci co beda , a nie maja nic! Stół to relikt, jak popiersie stalina ! Nawrocki to jednak gość ! :)

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

najgłupsza szczerość jeśli nie całego roku to grudnia -

"Nigdy nie przypuszczałam że będę szanować bardziej Jaruzelskiego niż Nawrockiego."

napisała niejaka "HGW" i to akurat w momencie kiedy wyrzucono na śmietnik ten symbol zgniłego kompromisu wokół którego dopuszczono pokomunistyczne świnie do pozostania w Polsce przy korycie

czy tu coś jeszcze trzeba komentować?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Prezydent Karol Nawrocki zawetował ustawę zwiększającą podwyżki akcyzy na alkohol w latach 2026-2027 - poinformowała w czwartek kancelaria prezydenta.
"Nie mogę zgodzić się na podwyżkę akcyzy wprowadzanej w pośpiechu, bez czasu na przygotowanie się przedsiębiorców i konsumentów

nie zdążyliby zrobić zapasów :D 

(tutaj powinien był podpisać)

5 minut temu, dysydent napisał(a):

najgłupsza szczerość jeśli nie całego roku to grudnia -

"Nigdy nie przypuszczałam że będę szanować bardziej Jaruzelskiego niż Nawrockiego."

napisała niejaka "HGW"

czy tu coś jeszcze trzeba komentować?

Image

Opublikowano

Poczytałem trochę o tej "ustawie łańcuchowej" - t była wrzutka dla ratowania budżetu, rolnicy klęknęliby na kolana, za wszystkie uchybienia hodowlano-weterynaryjne wprowadzono drakońskie kary administracyjne, od których można by się odwołać dopiero po zapłaceniu, to po prostu chore

za dzień opóźnienia w IRZ - grube pieniądze, za zgubiony kolczyk - tak samo

z jednej strony kretyn, minister rolnictwa mówi o blokadzie podpisania umowy Mercosur, a niemiecki namiestnik się uśmiecha i mówi, że ona jest dla rolników korzystna, a całkiem po cichu nakłada się na rolników drakońskie kary

pójdziesz protestowac - naślą na ciebie wszelkie możliwe kontrole, aż pójdziesz w skarpetkach pod most

Komuna 2.0 jak nic

• Like 1
Opublikowano

Prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski składa dziś oficjalną wizytę w Polsce.

takie wydarzenie a po-łgłówki siedzą cicho w norach :D 

tyle się naszczekał razem z peowcami, że nawrocki ma przyjechać do niego .......... i musiał grzecznie przyjechać do warszawy :D 

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Noooo to mają problem. Tylko co niby można było w zamian? 

A co IKEA się upomniała?🤣

Panie wtedy jeszcze takiego badziewia nie było 

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

i komuchów, co się przy nim urządizli, takich, jak Czarzasty

No ,on najbardziej to przeżywa

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Jak stoi, to niech stoi.

Już nie stoi, wczoraj pojechał 😛

Opublikowano

Jestem raczej przeciwnikiem nakladania wysokich akcyz na paliwo, alkohol  czy papierosy. Nie raz udowodniono, ze zbyt wysokie ceny tych 2 ostatnich produktow powodowaly ucieczke pieniadza w szara srefe i hodowanie sobie mafi na podworku. Czesto obnizenie akcycy powodowalo wzrost wplywow do budzetu. Jesli zas chodzi o alkoholizm, to bez znaczenia, tak jak z cpaniem. Panienka sie bedzie puszczala, a dzialke musi kupic, to jest uzaleznienie i tyle. Z alkoholem jest podobnie, jesli zarzna legalny rynek, znajdzie sie handlarz alkoholem technicznym, wysokozanieczyszczonym metylenowym, by zarobic, a dla uzaleznionego nie ma to znaczenia - ma kopac!

Nie czytałem tej ustawy lancuchowej, musze sie do niej pochylic. Skoro tak mowisz, to potwierdza tylko moje juz jasne poglady - pod przykrywka " dobroci" wprowadza sie zaje...te kary za byle gowno! Wszyscy krzycza o psach na lancuchu, jakie to złe. Juz obecna ustawa ladnie to reguluje , wiec wystarczylo doprecyzowac lub zakazac, jesli juz tak kogos to boli. Raczej dlugi lancuch jest dla mnie lepszy niz ciasny kojec. Zwolennikiem jestem psow chodzacych luzem po podworku, ale niektore maja sklonnosci do ucieczki, a to juz jest niebezpieczne. Te kary za kolczyk, za zgloszenie, za np brak radicalu przy uboju sa dla niszczenia, kontynuacji niszczenia rolnictwa. Tuskowi dobrze to idzie. jak sprytnie wymyslono - nawrocki vetujac, nie dba o dobro psow na lancuchu! :))) k...a , lewackie poglady. Tylko człowiek sie dla nich nie liczy!

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

Prezydent Karol Nawrocki zawetował ustawę zwiększającą podwyżki akcyzy na alkohol w latach 2026-2027 - poinformowała w czwartek kancelaria prezydenta.
"Nie mogę zgodzić się na podwyżkę akcyzy wprowadzanej w pośpiechu, bez czasu na przygotowanie się przedsiębiorców i konsumentów

Co, pijak chodzący w żonowpierdolce zapasów sobie nie zrobił ?? 

Opublikowano (edytowane)

Poczytałem trochę o tej "ustawie łańcuchowej" - t była wrzutka dla ratowania budżetu, rolnicy klęknęliby na kolana, za wszystkie uchybienia hodowlano-weterynaryjne wprowadzono drakońskie kary administracyjne, od których można by się odwołać dopiero po zapłaceniu, to po prostu chore

z jednej strony kretyn, minister rolnictwa mówi o blokadzie podpisania umowy Mercosur, a niemiecki namiestnik się uśmiecha i mówi, że ona jest dla rolników korzystna, a całkiem po cichu nakłada się na rolników drakońskie kary

pójdziesz protestowac - naślą na ciebie wszelkie możliwe kontrole, aż pójdziesz w skarpetkach pod most

Komuna 2.0 jak nic

Niewdzięcznicy - Na kolana Polska ma dopiero wspaniałego Premiera jakim jest Tusk dba o chłopa i obywatela a wy plujecie na niego .

Tyle dobra już uczynił dla Polski i uczyni jeszcze za tej i NASTĘPNYCH LAT SPRAWOWANIA RZĄDÓW ZA PANOWANIA Tuska . Polska się rozwija ma złote lata rozkwitu .

Mercosur jest bezpieczny dla Polski .

https://www.facebook.com/reel/1179369411052412

30 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Jestem raczej przeciwnikiem nakladania wysokich akcyz na paliwo, alkohol  czy papierosy. Nie raz udowodniono, ze zbyt wysokie ceny tych 2 ostatnich produktow powodowaly ucieczke pieniadza w szara srefe i hodowanie sobie mafi na podworku. Czesto obnizenie akcycy powodowalo wzrost wplywow do budzetu. Jesli zas chodzi o alkoholizm, to bez znaczenia, tak jak z cpaniem. Panienka sie bedzie puszczala, a dzialke musi kupic, to jest uzaleznienie i tyle. Z alkoholem jest podobnie, jesli zarzna legalny rynek, znajdzie sie handlarz alkoholem technicznym, wysokozanieczyszczonym metylenowym, by zarobic, a dla uzaleznionego nie ma to znaczenia - ma kopac!

Nie czytałem tej ustawy lancuchowej, musze sie do niej pochylic. Skoro tak mowisz, to potwierdza tylko moje juz jasne poglady - pod przykrywka " dobroci" wprowadza sie zaje...te kary za byle gowno! Wszyscy krzycza o psach na lancuchu, jakie to złe. Juz obecna ustawa ladnie to reguluje , wiec wystarczylo doprecyzowac lub zakazac, jesli juz tak kogos to boli. Raczej dlugi lancuch jest dla mnie lepszy niz ciasny kojec. Zwolennikiem jestem psow chodzacych luzem po podworku, ale niektore maja sklonnosci do ucieczki, a to juz jest niebezpieczne. Te kary za kolczyk, za zgloszenie, za np brak radicalu przy uboju sa dla niszczenia, kontynuacji niszczenia rolnictwa. Tuskowi dobrze to idzie. jak sprytnie wymyslono - nawrocki vetujac, nie dba o dobro psow na lancuchu! :))) k...a , lewackie poglady. Tylko człowiek sie dla nich nie liczy!

Niewdzięcznicy - Tusk jest Najlepszym Premierem Polski .

Ukraina nie będzie bezradna, bo będzie mogła powiedzieć: mamy finansowanie, które zapewnia nam możliwość dalszej obrony - oznajmił Donald Tusk po szczycie UE.

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Komuna 2.0 jak nic

Jasiu w tv trwam to samo mówili zanim przeczytałeś 😉

Opublikowano
3 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

Ciesze sie z tego pomyslu - usuniecia stolu. To symbol postkomunizmu i zdrady, dogadania sie komuchów z nowa wladza, poprzez roznego rodzaju Bolkow, by kazdy dostał cos z tortu. Organizowane bylo to dosc dawno, wszyscy wiedzieli ze upadnie, ale by tak ladnie rozdac narodowy majatek za przyslowiowa 1 zł trzeba bylo cierpliwosci. Rakowski chcial to jeszcze ratowac, otworzyl furtke dla jednoosobowych dzialalnosci, ale "oni" tego nie chceili. dopiero jak padlo, zrobili taki amerykanski - show! Jacy to wszyscy kochaja kraj, ratuja go! Okazalao sie, ze ratuja swoja przyszlosc, ci co byli i ci co beda , a nie maja nic! Stół to relikt, jak popiersie stalina ! Nawrocki to jednak gość ! :)

Igrzyska dla mas. No i jakie wymierne korzyści dla gospodarki , ekonomii dało pozbycie się mebla albo weto do ustawy o psich kojcach?  Pomyśl na chłodno jaka chujnią zajmuje się prezydent parlament i rząd.  To jest kpina z ludzi myślących.

2 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

nie ma pomylki - w rzadzie mamy debili!

I to  niestety od 35 lat

• Like 2
Opublikowano

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Podczas odprawy celnej w Dorohusku funkcjonariusze skontrolowali 35 wagonów z Ukrainy. 

Z dokumentów wynikało, że przewożony jest "złom stalowy – odpad luzem" o łącznej masie niemal 1,5 tys. ton. 

Jednak szczegółowa kontrola wykazała, że w wagonach znajdowała się mieszanka różnych odpadów, w tym zużyte części samochodowe, pianki montażowe, kable oraz odpady z materiałów włókienniczych i tworzyw sztucznych.

ciekawe kto na tym zarabia?

Opublikowano

Tylko narzekacie i płaczecie nie doceniacie starań Ministra Rolnictwa - ma taką dobrą nowinę dla rolnictwa .

Będzie można wysyłać i sprowadzać towary zagranicy .Zaufanego Eksportera", będzie mogła wyznaczyć własnego pracownika do oceny wizualnej roślin. I to ten pracownik zdecyduje, czy towar jest wolny od szkodników i chorób

Zmiany w prawie o ochronie roślin. Koniec z czekaniem na inspektora przy każdej wysyłce .

Tych kontroli będzie mniej? Duża zmiana dla producentów. Rolnik będzie mógł sam "podbić" towar

Ministerstwo rolnictwa szykuje duże ułatwienia dla producentów wysyłających swoje towary poza Unię Europejską. Już w marcu 2026 roku mogą wejść w życie przepisy dotyczące instytucji "Zaufanego Eksportera". Dzięki nim, zamiast czekać na urzędnika, kwalifikowany pracownik gospodarstwa lub firmy będzie mógł sam sprawdzić towar przed wysyłką.

Resort rolnictwa przedstawił propozycję nowych przepisów, które mają znacznie ułatwić eksport owoców i warzyw do tzw. państw trzecich (czyli spoza Unii Europejskiej i z UKRAINY .

Kluczową zmianą jest ograniczenie częstotliwości kontroli urzędowych. Jeśli firma lub gospodarstwo uzyska status tzw. "Zaufanego Eksportera", będzie mogła wyznaczyć własnego pracownika do oceny wizualnej roślin. I to ten pracownik zdecyduje, czy towar jest wolny od szkodników i chorób, co pozwoli na szybsze uzyskanie świadectwa fitosanitarnego.

Kim jest zaufany eksporter?

Przypomnijmy: status "zaufanego eksportera" to planowane w nowym prawie fitosanitarnym uproszczenie procedur dla firm i rolników, którzy regularnie eksportują płody rolne poza Unię. Zmiany są powiązane z szerszą nowelizacją przepisów o ochronie roślin i kontroli granicznej, która ma jednocześnie zaostrzyć obrót niebezpiecznymi środkami ochrony roślin i zbiurokratyzować kontrole, ale też ułatwić sam eksport.

jabłka (np. do Egiptu, Mongolii, Norwegii czy krajów Zatoki Perskiej)

warzywa (cebula, kapusta, ogórki np. na Ukrainę)

pieczarki (do Wielkiej Brytanii czy Izraela

To wszystko dzięki Tuskowi widać że mu zależy na Polsce .

https://wiescirolnicze.pl/przepisy/tych-kontroli-bedzie-mniej-duza-zmiana-dla-producentow-rolnik-bedzie-mogl-sam-podbic-towar,24585/

• Haha 1