Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo widzisz, lepiej się rozwieść na czas, niż męczyć się jak ty ze swoją, prać, sprzątać i gotować xD 

chyba przed czasem 🤣.

ile chodziliscie przed slubem ?? rozmawialiscie o czyms konkretnym ,planach zyciowych ?

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Patriota ma chodzić w zgrzebnej koszuli i łapciach z łyka? Kaczyński w starych butach chodzi, też źle.

ile jest polskich firm  od butow po kapelusze ??

2 godziny temu, galan99 napisał(a):

tylko nie idz w jego slady.

z kogo bedziemy sie smiac .

38 minut temu, jarecki napisał(a):

kilka dni temu była rozmowa o cenach węgla więc tu jest dowód na  wpis Krzysztofa https://biznes.interia.pl/finanse/news-ceny-wegla-w-2025-roku-spadly-o-70-procent-gdzie-kupic-najta,nId,22463780#google_vignette W województwie dolnośląskim węgiel orzech można kupić już od około 340 złotych za tonę, ale to produkt importowany o niższej kaloryczności. Węgiel krajowy z kopalń Ziemowit czy Mysłowice-Wesoła kosztuje tu 450-600 złotych. W województwie śląskim, w składach w Katowicach czy Bytomiu, tona orzecha zaczyna się od 470-500 złotych.

po ile ??  chyba 1 zgubiles..Może być zdjęciem przedstawiającym mapa i tekst

Opublikowano
W dniu 5.12.2025 o 09:13, jacus napisał(a):

teraz to bardziej pasuje dziadzia maroz pardon swiety mikolaj ..

debile sa z kazdej strony..lancuch dla psa jest glupota i kojec wiekszy niz mieszkanie takze.

ten pies ktorego mam na podworku jest juz ostatnim. w domu to sie zastanowie.. to w sumie corki pies .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „d Z M w 3 m z # a a z n I n to W M w”

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Ministerstwo Zdrowia ogranicza środki na leczenie pacjentów... ale stać je na sponsorowanie show w TVN! 1ា00 Ministerstwo Zdrowia przeznaczyło 320 tys. zł na "działania marketingowe" w programie Top Model stacji ! Żródło: ródło:niezalezna.pl marnotrawstwu STOP pieniędzy Polaków! Udostępnij KONFEDERACJA WOLNOŚĆ WOLNOŚĆINIEPODLEGŁOŚĆ NIEPODLEGŁOŚĆ”

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

dziad z Żoliborza nie załatwił nawet złotówki przez 8 lat ?? Miał swojego premiera, swojego prezydenta i wielki ch*j ...

opowiedz nam swoją historię :D 

-----------------------------------------------------------------------------------------

wg. po-łgłówków, jeżeli ktoś kupi sobie ubranie, poza granicą polski, to nie jest patriotą :D 

chyba przedawkowali tvn

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Takeda napisał(a):

Nawet nie zakładałem możliwości takiego ograniczenia poznawczego

wielu ma zawężone fascynacje do np dupolo czy hard rocka etc a nawet do jednego komedianta i nic po za nie uznają to się zaasekurowałem

w życiu tacy nawet wysoce wartościowi bywają z takich najlepsi profesjonaliści w jednej wąskiej specjalizacji; o ile oczywiście i zawodowo też takie klapki na oczach zawężające horyzont taki rodzaj swoistego autyzmu społecznego.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Ciekawe ile kosztuje wydobycie? Ile kosztuje węgiel na bramie kopalni?  A potem zdziwieni, ze 9 mld do górników trzeba dołożyć. 

@hubertuss Jesteś ekspertem to wytłumacz - Polskim chłopom że hodowla świń w Polsce jest nie opłacalna .

Dziś w programie - Tydzień powiedział typ tak że Państwo daje bardzo dużo pieniędzy hodowcom świń zaś ci nie spełniają wszystkich zaleceń w  ochronie  świń przed - ASF . Trzeba więcej wydać jak zarobić na hodowli świń . To się pytam do jasnej Cholery po jaki H...j -  ta hodowla w Polsce . 

Wytłumaczysz @hubertuss .

Skoro trzeba dopłacać do węgla to zlikwidować w raz ze świniami . Skończyć dopłacanie do sektora rolnego .

Panie ekspercie @hubertus co do ceny prądu w Polsce opłaty stałe jest ich w h...j .

Rolnik zapłaci kilka tysięcy więcej tak jak hodowcy świń i bydła mlecznego .

Przypomnijmy: od 2026 roku w górę idą opłaty związane z tzw. opłatą mocową. W dużym skrócie: to składnik rachunku za prąd, służący finansowaniu gotowości elektrowni do dostarczania energii w okresach szczytowego zapotrzebowania - co docelowo zapewnia bezpieczeństwo energetyczne kraju.

Podczas gdy uwaga opinii publicznej skupia się na mrożeniu cen energii dla gospodarstw domowych, nad rolnikami gromadzą się czarne chmury w postaci drastycznego wzrostu opłat stałych. Wszystko w związku ze znacznym wzrostem tzw. opłaty mocowej. W praktyce opłaty dla niektórych mogą pójść w górę nawet o 55 proc.

Przypomnijmy: nowoczesna chlewnia, obora czy kurnik - to dziś obiekty wysoce zautomatyzowane. Systemy wentylacji, ogrzewania, paszociągi, oświetlenie, roboty... To spore koszty w kontekście zużywania energii.

wiąc wprost: wzrost opłaty mocowej - naliczanej za gotowość elektrowni do dostarczenia prądu, a nie za samo zużycie - uderzy więc w nich bezpośrednio.

Mało tego, warto tu dodać, że problem nie skończy się też na samej bramie gospodarstwa.

Wzrost kosztów dystrybucji energii dotyczyć będzie całego łańcucha żywnościowego. Podczas debaty w Sejmie zwrócono uwagę również na małe przetwórstwo, które jest często sercem lokalnych gospodarek.

Edytowane przez galan99
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Po jaki H...j - Sikorski się odpalił po co mu to .

Musk: UE powinna zostać rozwiązana. Miedwiediew mu przytakuje, a Sikorski wysyła na Marsa .

Elon Musk w serwisie X pisze, że Unia Europejska powinna zostać zlikwidowana. Przyklasnął mu Dmitrij Miedwiediew, były prezydent Rosji, obecnie wiceprzewodniczący Rady Bezpieczeństwa Federacji Rosyjskiej. "Leć na Marsa" - komentuje wpis Muska szef polskiej dyplomacji.

Musk pyta o Europę, Sikorski wysyła go na Marsa

Musk opublikował na swoim profilu na platformie X serię wpisów krytycznych pod adresem Unii Europejskiej. „Ile czasu minie, zanim UE przestanie istnieć?" – zapytał w jednym z nich. Napisał też, że UE powinna zostać rozwiązana, a suwerenność przywrócona poszczególnym krajom, aby rządy mogły lepiej reprezentować swoich obywateli.

https://wyborcza.pl/7,75399,32452903,musk-ue-powinna-zostac-rozwiazana-miedwiediew-mu-przytakuje.html

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Ciekawe

ty nie z drabiny spadles -tylko z choinki sie urwales 🤣

takie listy  powstaly zanim swiat dostapil zaszczytu twojego urodzenia. a po internecie kraza zanim trafil on pod wschodniopolskie strzechy..

najciekawsze ze na nich nawet rodzenstwo ma inne "prawdziwe" nazwiska  a polowa  ma na  imie abraham.. 

nawet czlowiek taki jak ty, gdy uslyszy ze 1/3 polakow posluguje sie falszywymi nazwiska powinien miec jakas refleksje ..nic ci wtedy do glowy nie przyszlo ?? 

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał(a):

wielu ma zawężone fascynacje do np dupolo czy hard rocka etc a nawet do jednego komedianta i nic po za nie uznają to się zaasekurowałem

w życiu tacy nawet wysoce wartościowi bywają z takich najlepsi profesjonaliści w jednej wąskiej specjalizacji; o ile oczywiście i zawodowo też takie klapki na oczach zawężające horyzont taki rodzaj swoistego autyzmu społecznego.

Kiełbasa wyborcza z dawnych lat . Odpal sobie .

https://www.facebook.com/reel/686887274293021

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, galan99 napisał(a):

a sam se pal swoje jointy; to jakaś fikcja filmowa i to od jakichś bidoków co na żywych aktorów nie stać było
no chyba że dosłyszałeś coś w soundtracku; skoro na wątek muzyczny mój odpowiadasz to nawet zgrabnie dobrany.
Jak tam tak naprawdę było w Polsce przedsaskiej to nawet przysłowiowy "pies nie raczy wiedzieć"

No ale skojarzenia trafiłeś dobrze; ówcześni Polacy pogonili zalew "zarazy ze wschodu" wówczas tureckiej a myśmy (praktycznie nic łączy tamtych z nami) pogonili też ze wschodu kacapslkiej i to że tym razem tak samo się to skończy jak wtedy bo .... a czekaj - to kto ma być tym Sasem co - nomen omen - rozpasaniem doprowadził do wyginięcia i tamtych Polaków razem z ich krajem? skoro mamy analogizować
pytanie niemal retoryczne ; prawda? ;)

Opublikowano (edytowane)

Musk z miedwiediewem proponująj rozpiżdżenie xujni

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/dmitrij-miedwiediew-chwali-wpis-elona-muska-o-ue-radoslaw-sikorski-reaguje/21fkfcv

oś Berlin Paryż i zależy kto w Polsce przy korycie bo jak Tusk to i Warszawa na tej osi proponują KPO i z kolei federalizajcę tejże

i chyba więcej opcji nie widać? ja nie dostrzegam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

Musk z miedwiediewem proponująj rozpiżdżenie xujni

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/dmitrij-miedwiediew-chwali-wpis-elona-muska-o-ue-radoslaw-sikorski-reaguje/21fkfcv

oś Berlin Paryż i zależy kto w Polsce przy korycie bo jak Tusk to i Warszawa na tej osi proponują KPO i z kolei federalizajcę tejże

i chyba więcej opcji nie widać? ja nie dostrzegam

oś Berlin Paryż

Nie wymieniłeś MOSKWA - celowo to zrobiłeś .

Polska jako były kraj bloku wschodniego ?.

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tomasz i hubcio dowiedzieli się już czy Nawrocki miał skarpetki i majtki niemieckie , chińskie czy Polskie 🤔🙈

Marcinek, kiedy jedziesz sprawdzać majtki proboszcza, i czy nie ma bitej śmietany na kolanach ??

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał(a):

oś Berlin Paryż

Nie wymieniłeś MOSKWA - celowo to zrobiłeś .

jeśli w tej osi Warszawa to Berlin z Paryżem bardziej wierzą że moskwę se zniewolą ale jeśli Warszawa podepnie się do osi Waszyngton moskwa to ... trudno powiedzieć bo już raz taka oś była i jak Warszawa wtedy skończyła? jeszcze do dziś ma z tamtych czasów pryszcza

AG0ilSyE-ULAz4UV9HiNLM_cEv2rNGQW9hrgz1P6

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, nie napisał(a):

opowiedz nam swoją historię :D 

-----------------------------------------------------------------------------------------

wg. po-łgłówków, jeżeli ktoś kupi sobie ubranie, poza granicą polski, to nie jest patriotą :D 

chyba przedawkowali tvn

16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tomasz i hubcio dowiedzieli się już czy Nawrocki miał skarpetki i majtki niemieckie , chińskie czy Polskie 🤔🙈

Zabolała szmata i piecze do dziś co? 😄Oj porobił was wetomat. Teraz będziecie się pruć parę dni. A ja znowu od rana dzięki wam mam dobry humor Dostajecie więc serduszka. patriota w niemieckiej czapce z polską flagą. 😄 Bo ciemny pisowski lud jak mawiał o was Kurski wszystko kupi.

29_1765049243_748221.jpg

Opublikowano
17 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

No i rozwiązałeś zagadkę dlaczego niedawno Pan Prezydent tak darł się. Majty go piły , czyli Niemiec ściskał za jaja.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Zabolała szmata i piecze do dziś co? 😄Oj porobił was wetomat. Teraz będziecie się pruć parę dni. A ja znowu od rana dzięki wam mam dobry humor Dostajecie więc serduszka. patriota w niemieckiej czapce z polską flagą. 😄 Bo ciemny pisowski lud jak mawiał o was Kurski wszystko kupi.

29_1765049243_748221.jpg

Nie wiem kogo zabolała, ja to mam ubaw z tych waszych pierdół na temat ciuszków. Tak jak Was w ch*ja zrobił Tusk to mało się zdarza 🙈 ile ze 100 konkretów już zrealizował ? A do końca kadencji coraz bliżej, zegar tyka 😛

Opublikowano

Masz ubaw i już drugi dzień pianę bijesz z tym . Zabolało zabolało to widać Nikt już tu o tym nie pisze a ty dalej. Tomek wrzucił fotę każdy skomentował a wy dalej nie możecie przeżyć jak to tak patriota w niemieckich ciuchach.