Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaaaa...

Ciekawe kto rządził wtedy...

W 1990 r. odbyły się w Polsce pierwsze wolne i powszechne wybory prezydenckie.

Lech Wałęsa - Konstytucja i Praworządność .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

W 1990 r. odbyły się w Polsce pierwsze wolne i powszechne wybory prezydenckie.

Lech Wałęsa - Konstytucja i Praworządność .

A to kaczynskie wtedy spały..oki...

Galan....tak z ciekawości...

Wziąłeś już Zaliczkę dopłat od Cioci z Niemiec...no od Urszuli?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

h*j cie obchodzi czy wziąłem czy nie .

Nie mów tak brzydko do mnie...

...wiem w sumie że wszystko od niej bierzesz, a później jej język wywalasz...jak to prawdziwy socjalobiorca ...🤭

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie mów tak brzydko do mnie...

...wiem w sumie że wszystko od niej bierzesz, a później jej język wywalasz...jak to prawdziwy socjalobiorca ...🤭

Ty nie bierzesz co się da ?.

Co do czego tak :D

Bracia  Ukraińcy maja tańszą produkcję i pomogą Polsce w drogiej produkcji trzeba  się wspierać . Tylko że to wielkie koncerny rolne mają - ziemię w łapach na Ukrainie . 

Ukraina vs 🇵🇱 Polska – dwa oblicza rolnictwa
Treść posta:
Ukraina często kojarzona jest z olbrzymimi agroholdingami, ale… to tylko połowa prawdy! 🧑‍🌾
Agroholdingi kontrolują 52% użytków rolnych, dają 54% produkcji, ale zatrudniają zaledwie 18% pracowników.
Pozostała część gruntów należy do gospodarstw indywidualnych i farmerskich – 48% ziemi, 46% produkcji, ale 82% zatrudnienia w rolnictwie.
Dla porównania, w Polsce średnia wielkość gospodarstwa wzrosła z 10,2 ha w 2010 r. do 11,6 ha w 2024 r., a sektor rodzinny dominuje w strukturze własności.
🌾 Ukrainę wyróżniają czarnoziemy (~60% gruntów ornych) i wysokie potencjalne plony: zboża ok. 4–5 t/ha, rzepak 2,5–2,8 t/ha, słonecznik 2,6–2,7 t/ha.
Rolnictwo w obu krajach ma różne wyzwania i przewagi – a jednak wspólnym mianownikiem jest znaczenie gospodarstw rodzinnych dla rynku i zatrudnienia.
Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Widzę że u ciebie poziom odstępstw od normy psychicznej na dziś znowu blisko maksa.

Przecie żeś sam Ukrainiec nie kochasz swych braci ?.

Polska musi wspierać Ukrainę .

PRECZ Z RUSKIM MIREM - Z CZERWONA ZARAZĄ .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał(a):

W skali 1 do 10 daje ci dziś 8 galanów i 2 kaftany. 

No i nie wiem. Ufać twojej ocenie co do galana czy nie ufać?

W końcu jeśli zadeklarowany wolnościowiec jest zwolennikiem zamordyzmu to sam funkcjonuje, może tylko na 2 galanach ale za to z pewnością co najmniej 6 kaftanów...

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

A ile kosztuje węgiel na kopalni ? Pojawiły mi się nagłówki w tygodniu o spadku cen węgla i może się okazać że węgiel jest jeszcze tańszy od zboża  

Wpisz np cena węgla energetycznego albo koksowego na giełdzie to się zdziwisz. Węgiel jest w ch.. tani.

Na kopalni 90 dolarów, na składzie 400.

Witamy w Polsce.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

"Dodał, że znaczna część kukurydzy i innych produktów mogłaby być przerabiana na alkohol. Przypomniał też, że gorsze, psujące się zboże od lat trafiało do gorzelni, gdzie powstawał produkt potrzebny na rynku."

Yyyyyyy Panie Ardanowski ja tylko chciałbym zwrócić uwagę że już raz przerobiłeś Pan jabłka na sok a potem tenże, na płyndo odkażania COVIDA. Tyle że tym razem "Eskimos " już upadł totalnie, więc trza szukać znowu jakiej nowej wydmuszki aby przewalić kasę. Z komsomolski pozdrowieniem i zapartym tchem oraz odbytem niecierpliwie czekam na kolejne pomysły.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

No i nie wiem. Ufać twojej ocenie co do galana czy nie ufać?

W końcu jeśli zadeklarowany wolnościowiec jest zwolennikiem zamordyzmu to sam funkcjonuje, może tylko na 2 galanach ale za to z pewnością co najmniej 6 kaftanów...

Uważasz że wolnościowiec wyznaje zasadę "róbta co chceta"?

Opublikowano

owsem palic ? to grzech ..

grzechem to jest placic  450 za tone..

2 wiadra owsa i wiadro groszku na dzien idzie aktualnie..

weglem energetycznym czy koksujacym w piecu nie napalisz.

wiec porownanie cen z gieldy z tymi ze skladus swiadczy o glupocie..

Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

Uważasz że wolnościowiec wyznaje zasadę "róbta co chceta"?

dziś wolnościowiec to taki, co chce jak najwięcej tej wolności ludziom zabrać, ale krzyczy, że "daje"