Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, dysydent napisał(a):

do czego? do awarii świateł w traktorowej przyczepie schemat? no bez jaj

tu  chodzi o traktor bo ten kierunkowskaz nie działa kilka msc . a gniazdo przyczepy to jakoś kojarze że to mogło powstać przy podłączaniu przyczepy , czekam na nowy multimetr i będe sprawdzał dalej i bezpieczników musze dokupić bo kilka spaliłem 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

@hubertuss dzwoń do centrali w Berlinie z wyjaśnieniem .  

Nie było aktów dywersji na Polskich torach .  Wielki szum zrobiony dla odwrócenia uwagi .   Zrobili szum a ludzie  https://www.facebook.com/watch?v=804710039067065

Prowadził pociąg Kolei Mazowieckich, wiedział już o "nierówności" na torach i dlatego ruszył z niską prędkością. - Najechałem częścią składu na ten ubytek. Pociągiem mocno bujnęło - powiedział w rozmowie z reporterem TVN24 Łukaszem Wieczorkiem maszynista Mateusz Maciak. Tekst w komentarzu

UZASADNIENIE .

Policja odpiera zarzuty w sprawie aktów dywersji. Pokazali nowe informacje

Sobotnie sygnały o słyszalnym huku, jakie wpłynęły do Komendy Powiatowej Policji w Garwolinie, nie wskazywały, by hałas miał dochodzić z kierunku torów, a wręcz przeciwnie, wskazywano okoliczne zabudowania — przekazała w środę na portalu X mazowiecka policja.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/policja-odpiera-zarzuty-ws-aktow-dywersji-pokazali-nowe-informacje/01kjs8m

Służby na miejscu aktu dywersji

18 godzin temu, hubertuss napisał(a):

A ile Dudeł z Morawieckim przekazali. Śmieszni jesteście trzy lata temu pialiście z zachwytu jak to wasi pomagają jak to tam jeżdżą jak to przyjmują w Polsce. A teraz pierwsi anty ukraińscy. Śmiech na sali.

Ukrainie trzeba pomagać w 100 % .

Strajki likwidować cukrownie w Polsce zamykać bo k**wa za droga jest produkcja cukru .

"Nie mamy gdzie sprzedać, a w sklepach towar z importu" 28 listopada 2025 roku pod Świętokrzyskim Urzędem Wojewódzkim w Kielcach rolnicy wyrażą swój sprzeciw wobec polityki rolnej rządu i Unii Europejskiej. Do wspólnej obrony polskiego rolnictwa wzywają wszystkich, zarówno rolników, jak i mieszkańców.

KOMU POTRZEBNE TE BLOKADY NIC DOBREGO NIE PRZYNIOSĄ .

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/rolnicy-szykuja-duzy-protest-w-kielcach-nie-mamy-gdzie-sprzedac-a-w-sklepach-towar-z-importu-2553970

Cukrownia Werbkowice. Plantatorzy buraków nie będą zadowoleni. Nie takich cen oczekiwali na skupie .

ZAMKNĄĆ CUKROWNIĘ NATYCHMIAST . TANIEJ SPROWADZIĆ .

https://www.kronikatygodnia.pl/artykul/50786,cukrownia-werbkowice-plantatorzy-burakow-nie-beda-zadowoleni-nie-takich-cen-oczekiwali-na-skupie?fbclid=IwY2xjawONJBlleHRuA2FlbQIxMABicmlkETB5WDhUSXFpSVVyYTVwbzN4c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MT

Edytowane przez galan99
Opublikowano
47 minut temu, mirro napisał(a):

Sypie ale wykopałem hektarek pasternaku.

Komu potrzebny -pasternak i brukiew ?  

Głodu niema niczego nie braknie . Wojny niema i nie będzie jest tylko propaganda .

W czasie II wojny światowej ludzie w Polsce jedli pasternak i brukiew, które były ważnymi warzywami korzeniowymi, ratującymi przed głodem .

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@tracker a kiedy Ziobro i Romanowski wracają z Węgier aby stanąć przed sądem w Polsce ?? Czy może to zwykłe fujary i miękiszony ?? xD 

Władimir Putin nie podesłał jeszcze wytycznych :D

Tak samo z torami :D propaganda .

Kancelaria Rzeszy ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Kancelaria Rzeszy jak się odniesie do tego ?. 

Piotrowicz, komunistyczny prokurator ?? Przyłębska należąca do Socjalistycznego Związku Studentów Polskich ?? Kwiat ludzi walczących z komunizmem i krzyczących "Precz z komuną" xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Komunizm nigdy nie upadł i nie upadnie .

Tylko z komunistami się dogadali - Włodzimierz Czarzasty .

Kancelaria Rzeszy jak się odniesie do tego ?. :D

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał(a):

Kancelaria Rzeszy jak się odniesie do tego ?.

a propos kancelarii :D jak tam zamach na kwaterę główną? coś sprawa ucichła

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał(a):

Władimir Putin KAZAŁ ODEBRAĆ .

Zaś .

Kancelaria Rzeszy  NAKAZAŁA ODDAĆ .

A Braun co uważa na ten temat ?? xD

1 minutę temu, nie napisał(a):

a propos kancelarii :D jak tam zamach na kwaterę główną? coś sprawa ucichła

A jak tam torturowanie pani Basi na przesłuchaniu, coś temat ucichł ...

Jarek już jakieś dowody na "samobójstwo" Leppera znalazł ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał(a):

Sypie ale wykopałem hektarek pasternaku.

znaczy - pietruszki korzeniowej nie zabraknie mimo iż naciowej zamiast fakapem nasiali xD

samo napichciłem gar bigosu bo jedna z beczek z kiszoną kapustą pęka i kwas zaczynał wyciekać to jeszcze pół wsi musi teraz bigos gotować bo co? miałem wyrzucić? a i pogoda podpasowała bo co w taką chlapę robić?
pasternak przydatny może być do bigosu? może by na drugi rok przy kartoflach se pytkę posiał do miksu z pietruchą  marchewką?

nawet nie wiem jak to smakuje

a czekaj - tylko hektarek? no to może jednak pietruchy brakować

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kolejny głupek. Dziwić się, ze mu poświadczenia nie dali. Onuce jak widać są wszędzie.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-kompromitacja-bez-precedensu-zarzuty-wobec-slow-szefa-bbn,nId,22456757

"Sławomir Cenckiewicz rozpowszechnia kłamstwo dotyczące ataku rosyjskich służb pod Życzynem" - oznajmił szef KPRM Jan Grabiec. Działanie Cenckiewicza określił jako "kompromitację bez precedensu". Szef BBN udostępnił w sieci nieprawdziwe informacje o jednym z podejrzanych o akty dywersji na kolei. Po kilku godzinach zamieścił sprostowanie.

Opublikowano
34 minuty temu, hubertuss napisał(a):

"Sławomir Cenckiewicz rozpowszechnia kłamstwo dotyczące ataku rosyjskich służb pod Życzynem"

🚑

cenckiewicz tylko podał link do artykułu w gazecie, gdzie dziennikarz pytał czy donalt nie został wprowadzony w błąd, bo on nie znalazł, na ukrainie, wyroku skazującego na jednego z dywersantów, później dziennikarz to sprostował

-----------------------------

30 minut temu, hubertuss napisał(a):

Kolejny głupek

wicepremier, minister cyfryzacji Krzysztof Gawkowski:

"Może to być sabotaż, a może być też kradzież. Ludzie wycinają tory, działają z premedytacją. Czasami też głupota, bo to może być ktoś, kto zrealizował jakiś zakład, nowoczesny challenge."

Kolejny głupek

Wiceminister spraw zagranicznych Marcin Bosacki, na Radzie Bezpieczeństwa ONZ, pokazał zdjęcie zniszczonego domu w woj. lubelskim, jako straty spowodowanej przez uderzenie rosyjskiego drona bojowego.

Onuce jak widać są wszędzie

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v