Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, nie napisał(a):

każdy stawia na bliższych sobie niż dalszych, pis tutaj nie jest wyjątkiem

krs została naprawiona, a prezydent zapobiegł dalszemu warcholstwu 

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

KRS została naprawiona, to się uśmiałem xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

To ja kogo ...ześ...w pierwszej turze?.....

Czemu chwalisz się prezydentem którego ja wybrałem?.

Od dziecka żeś tak zakłamany?

Czy za pieniądze?

znowu zrobiłeś z siebie idiotę :D :D 👏 i już ciśnienie ci skoczyło :D :D 

ile ty masz lat?

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Rolnictwo ...w zapaści, bo Wojciechowski razem z Kaczyńskim piątkę dla zwierząt se robią...

a tusk przyjął bo związki są bee 

33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kopalnie PiS od dawna zamyka....no co będziesz robił....by zarobić?

bd na pomostówce a  ale koksu nikt nie zamyka 

https://www.jsw.pl/biuro-prasowe/aktualnosci/artykul/stabilna-produkcja-i-wzrost-sprzedazy-mimo-trudnej-sytuacji-rynkowej?fbclid=IwY2xjawOEP9NleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEedgCZVi681f5do1pwyDNWABd7upPQujWi_FEV0_0ra_zetTM8jsQZQTfVRko_aem_doWHhqVmoEhhqhAswxeh3A

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
6 minut temu, nie napisał(a):

znowu zrobiłeś z siebie idiotę

Raczej ty.

Chwalisz osobę, na którą ...byłeś przeciw ...w pierwszej turze ..

Zakłamanie i obłuda....

Fałsz na każdym kroku....twuuuu .....

Opublikowano
28 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A gdzie były dziady związkowe jak PiS importował na potęgę zboże z UA ?? Cisza, bo dziady związkowe nie potrafią nic załatwić ...

rudy zwiększył import i co \|?  

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roman176 napisał(a):

rudy zwiększył import i co \|?  

Dane ?? PiS tak nie importował jak nie sprzedawał polskiej ziemi obcokrajowcom xD To też kłamstwa ?? xD 

Spór o sprzedaż ziemi obcokrajowcom. Oto dane MSWiA

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał(a):

podaj przyklady krajow takich krajow w ktorych to zadzalalo.

w sensie zamordystyczna władza

a jak Ci podam taki przykład to zmienisz swój pogląd w tej kwestii? tego się właśnie obawiam i może Ci tego przykładu nie podam
z resztą pewnie już wiesz o jaki kraj mi chodzi; złe mieli początki - fakt, ale tak na dzisiaj to aż mnie dziwi że taki duży kraj przegapiłeś

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Raczej ty.

Chwalisz osobę, na którą ...byłeś przeciw ...w pierwszej turze ..

Zakłamanie i obłuda....

Fałsz na każdym kroku....twuuuu .....

ha ha ha :D 

ale pajac, polepszyłeś mi humor :D 

ps. gdzie podział się twój alfons?

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

To na kogo głosowałeś kłamco w pierwszej turze?

Won do swoich klaunów 😄🤭

już ci pisałem, ale widzę, że masz kłopoty nie tylko z logiką, ale także z pamięcią

zluzuj majty bo zaraz ci żyłka pęknie :D :D 

i co z tym alfonsem, znalazłeś już go? :D 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

cenny  daj dane bo na razie jest inaczej 

Chłopie, dane na temat importu, twierdzisz, że za Tuska rośnie to potwierdź swoje dyrdymały ...

A z linkiem do dokonałeś fajnego samozaorania xD Artykuł z maja 2023 czyli gdy rządził PiS ?? Po co rolnicy strajkowali skoro PiSuar tak wspaniale rządził ?? xD 

Opublikowano

Od 6 czerwca 2025 roku  bezcłowe kontyngenty taryfowe na import zbóż z Ukrainy, które obowiązują do końca roku. Oznacza to, że do końca 2025 r. można bez cła importować 583 330 ton pszenicy, mąki pszennej i mieszanek pszenicy z żytem, 379 167 ton kukurydzy i 204 167 ton jęczmienia

RMF FM informuje, że utrzymanie embarga na produkty rolno-spożywcze z Ukrainy ma być już niemożliwe. Podaje, że procedury przeciwnaruszeniowe nie zostaną rozpoczęte od razu. Procedura ma zająć miesiąc.🤣

Opracowywana w zaciszach Brukselskich gabinetów nowa, nieoczywista umowa handlowa między Ukrainą a Unią Europejską, zaczęła obowiązywać od 29 października 2025 r. Komunikowana była ona w taki sposób, iż jest powrotem do zasad handlu prowadzonego na podstawie Układu Stowarzyszeniowego między UE i UA, sprzed wojny. Ale jak się okazało na nowych zasadach, bezterminowo i ze zwiększonymi kontyngentami, bo np. zwiększyła o 500 proc. import cukru w porównaniu z rokiem 2021. Co ciekawe na farmer.pl pisaliśmy o tym wczoraj, że w ukraińskich mediach podawane jest iż dotychczasowy brak przewidywalności i stabilności w handlu z UE „zostanie rozwiązany wraz z wejściem w życie zaktualizowanej umowy stowarzyszeniowej 29 października”. Pisał o tym serwis UkrAgroConsult, który wprost wspominał o mniejszym eksporcie produktów z Ukrainy z powodu embarga, jednocześnie zapowiadają, że ma się to zmienić.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

co z tym alfonsem, znalazłeś już go?

Ty byś się nadal.

Ja nie szukałem...

Ty widzę usilnie swego miejsca szukasz.

Kłamca jakich mało.

Pozbawił Nawrockiego szans w pierwszej turze, a teraz udaje że to jego prezydent....won do swojego klauna kłamco!

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

Od 6 czerwca 2025 roku  bezcłowe kontyngenty taryfowe na import zbóż z Ukrainy, które obowiązują do końca roku. Oznacza to, że do końca 2025 r. można bez cła importować 583 330 ton pszenicy, mąki pszennej i mieszanek pszenicy z żytem, 379 167 ton kukurydzy i 204 167 ton jęczmienia

No i ?? To że można to nie znaczy, że tyle zostało zaimportowane ... Dawaj twarde dane nt importu z UA do Polski albo przestań robić z siebie debila jak to masz w zwyczaju ...

Do Polski UA ma embargo na pszenicę które nadal jest ważne pijaku z kopalni ...

• Haha 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, nie napisał(a):

pozostanę na swoim :D :D 

To ja kogo ...ześ...w pierwszej turze?.....

Czemu chwalisz się prezydentem którego ja wybrałem?.

Od dziecka żeś tak zakłamany?

Czy za pieniądze?

Wybory to plebiscyt wszystkich. Wszyscy go wybraliśmy. Ci co nie poszli, Ci co dali się omamić "sportowcem" oraz Ci co głosowali za przyjacielem wszystkich co wiadomo iż oznacza, że nie jest niczyim przyjacielem. To ostatnie pod żyrandolem to niekoniecznie zła cecha. Z Twego "ja wybrałem" wyczytuję uwielbienie dla podziałów. Jakoś mie to nie pasuje...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i ?? To że można to nie znaczy, że tyle zostało zaimportowane ... Dawaj twarde dane nt importu z UA do Polski albo przestań robić z siebie debila jak to masz w zwyczaju ...

Do Polski UA ma embargo na pszenicę które nadal jest ważne pijaku z kopalni ...

W 2024 roku Polska była liderem importu produktów rolnych z Ukrainy, a całkowita wartość importu UE z Ukrainy wyniosła 13 mld euro. 

🤣

rudy musi jbeać tępaków  

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/rynki-rolne/analizy-rynkowe/polska-liderem-importu-z-ukrainy-kupilismy-towary-rolne-za-5-miliardow-dolarow-2537252

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Roman176 napisał(a):

W 2024 roku Polska była liderem importu produktów rolnych z Ukrainy, a całkowita wartość importu UE z Ukrainy wyniosła 13 mld euro. 

🤣

Kiedy otwarto granice dla syfu z Ukrainy?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

A w 2022 ?? Dawaj Romuś, śmiało, nie wstydź się xD

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Kiedy otwarto granice dla syfu z Ukrainy?

a to twoja unia czy Polacy ? 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A w 2022 ?? Dawaj Romuś, smiało xD 

W 2022 r. nastąpił gwałtowny wzrost importu zboża z Ukrainy do Polski, który był wynikiem liberalizacji handlu przez UE po rosyjskiej agresji, wstrzymującej ukraiński eksport przez Morze Czarne. Zwiększenie dotyczyło głównie pszenicy (z 3,1 tys. ton w 2021 r. do 523 tys. ton w 2022 r.) i kukurydzy (z 6,2 tys. ton do 1854 tys. ton). W rezultacie do Polski sprowadzono łącznie około 3,27 mln ton zbóż, z czego 75% pochodziło z Ukrainy, a duża część tego importu pozostała w kraju, zamiast trafić do krajów trzecich. 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

W 2022 r. nastąpił gwałtowny wzrost importu zboża z Ukrainy do Polski, który był wynikiem liberalizacji handlu przez UE po rosyjskiej agresji, wstrzymującej ukraiński eksport przez Morze Czarne. Zwiększenie dotyczyło głównie pszenicy (z 3,1 tys. ton w 2021 r. do 523 tys. ton w 2022 r.) i kukurydzy (z 6,2 tys. ton do 1854 tys. ton). W rezultacie do Polski sprowadzono łącznie około 3,27 mln ton zbóż, z czego 75% pochodziło z Ukrainy, a duża część tego importu pozostała w kraju, zamiast trafić do krajów trzecich. 

No widzisz, jak chcesz to potrafisz, a PiSowski minister i ZZ opłacane przez PiS udawały, że nic się nie dzieje xD 

Teraz, Roman176 napisał(a):

dane a nie palpa z tvnu 

Przecież sam te dane wkleiłeś ;) 

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał(a):

Wybory to plebiscyt wszystkich. Wszyscy go wybraliśmy. Ci co nie poszli, Ci co dali się omamić "sportowcem" oraz Ci co głosowali za przyjacielem wszystkich co wiadomo iż oznacza, że nie jest niczyim przyjacielem. To ostatnie pod żyrandolem to niekoniecznie zła cecha. Z Twego "ja wybrałem" wyczytuję uwielbienie dla podziałów. Jakoś mie to nie pasuje...

teraz pisze, że wybrał, a wcześniej przez pól roku wyzywał go od alfonsów, oszustów i innych najgorszych i jeszcze innym zarzuca obłudę

wszystko wskazuje na to, że jest mocno ograniczony umysłowo, więc trzeba to brać na luzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v