Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, racyl napisał(a):

Czy ty taki głupi jesteś czy ślepy na te wszystkie obietnice po.

To co ktoś ukradł wychodzi po czasie 

Czyli PiS nie różni się od PO i to takie same złodzieje ?? xD

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

jebać obietnice , był czas za pis że import -eksport prawie się bilansował teraz znowu coraz bardziej sie rozjezdza jest powolne rozkradanie Polski 

Obietnic tuska i platformy pis nie wymyślił 

Polityka tuska to jest taka byle nie narażać się niemcom i unii 

Czy tusk, lewica czy psl to nie ma tam różnicy.

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Na tyle co jest ludzi w jednej i drugiej partii to jest oczywiste że znajdą sie tam cwaniaki i złodzieje.

Możemy się zachwycać złapaniem jednego czy drugiego cwaniaczka ale widać po których rządach lepiej stoi na nogach kraj 

Nawet się śmiejesz jak typowy przygłup PO gdy mowa o budowie wpływającej na rozwój kraju

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał(a):

.

Możemy się zachwycać złapaniem jednego czy drugiego cwaniaczka ale widać po których rządach lepiej stoi na nogach kraj 

Powoli wychodzą te "dobre" PiSowskie rządy i zadłużenie do spłacenia po nich ...

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Powoli wychodzą te "dobre" PiSowskie rządy i zadłużenie do spłacenia po nich ...

Zadłużanie ? a to mamy mniejsze budźety za tuska ?.

Jak nas nie stać i się zadłużyliśmy to po dalej w tym tkwimy 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, galan99 napisał(a):

Jutro nie przegap Hołownia składa rezygnację z Marszałka

i jest to większym wydarzeniem niż gdy nominację na tego marszałka otrzymywał xD

tylko dwie rzeczy zapamiętamy z Hołowni - jak zaczynał i jak skończył
dawno pisałem że to tylko opakowanie które nawet nie wie samo czy coś w środku zawiera

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

kolenny poseł pis kupił działke z kowr za 200 tys a po roku sprzedał za 1,7 mln , pod biedronkę . 

popaprańce tak robią również; jedni warci drugich

przy okazji mamy wyjaśnienie fenomenu polskiego wzrostu gospodarczego - niczego nie musowo dobudowywać, wystarczy zwiększyć wycenę; w tym przypadku mamy wzrost gospodarczy o osiemset pięćdziesiąt procent :P

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2025-11-13/jesli-zima-w-domu-bedzie-wiecej-niz-19-stopni-to-grozi-surowa-grzywna-a-nawet-3-lata-wiezienia/

ot i xujnia znalazła sposób na kryzys energetyczny

qwa, nawet ja nie wiedziałem że tak nisko już Europa upadła
ustawowo nakazywać nędzę a za zbytek karać więzieniem; toż komuna nawet takich debilizmów nie wymyślała

co będzie następne? zakaz kąpielli w wodzie o temperaturze wyższej niż te 19 stopni?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
51 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

nie idz tą drogą , posłuchaj mądrych ludzi teraz jest dostęp do sporej ilosci tresci w necie 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał(a):

posłuchaj mądrych ludzi teraz jest dostęp do sporej ilosci tresci w necie

do takich treści co nad Twoim postem zlinkowałem? (tym z którego cytat)
od kiedy to internet jest wyznacznikiem mądrości? przecież to ściek do którego każdy bez wyjątku może wlewać co chce w ilościach przekraczających jakiekolwiek możliwości weryfikacji.

na podstawie internetu można jedynie pojąć jaki jest poziom głupoty a nie mądrości
ja również najmądrzejsze rzeczy zachowuję dla siebie jako najwartościowsze i wcale mi nie zależy aby komukolwiek je ot tak prezentować gdziekolwiek czyli i w internecie :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
40 minut temu, dysydent napisał(a):

i jest to większym wydarzeniem niż gdy nominację na tego marszałka otrzymywał xD

tylko dwie rzeczy zapamiętamy z Hołowni - jak zaczynał i jak skończył
dawno pisałem że to tylko opakowanie które nawet nie wie samo czy coś w środku zawiera

popaprańce tak robią również; jedni warci drugich

przy okazji mamy wyjaśnienie fenomenu polskiego wzrostu gospodarczego - niczego nie musowo dobudowywać, wystarczy zwiększyć wycenę; w tym przypadku mamy wzrost gospodarczy o osiemset pięćdziesiąt procent :P

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2025-11-13/jesli-zima-w-domu-bedzie-wiecej-niz-19-stopni-to-grozi-surowa-grzywna-a-nawet-3-lata-wiezienia/

ot i xujnia znalazła sposób na kryzys energetyczny

qwa, nawet ja nie wiedziałem że tak nisko już Europa upadła
ustawowo nakazywać nędzę a za zbytek karać więzieniem; toż komuna nawet takich debilizmów nie wymyślała

co będzie następne? zakaz kąpielli w wodzie o temperaturze wyższej niż te 19 stopni?

Europa upadła ?.

Pamiętacie, że gdy weszliśmy do UE ruszyła budowa płyt obornikowych i szamb na gnojowicę, choć w starej UE nie było takiego wymogu. Ilu właścicieli tych płyt i szamb produkuje dziś trzodę i mleko? Ile miliardów złotych zamieniliśmy w beton i stal zbrojeniową zakopane w ziemi? Czy nie można było tych pieniędzy lepiej wykorzystać? Na rynek Polski i Europy mocno wpływać będą trzy umowy o wolnym handlu: z krajami Mercosur, z Ukrainą i ze Stanami Zjednoczonymi. Każdej z nich towarzyszy inna propaganda. Dzięki Mercosur żywność (przywołuje się głównie przykład drogiej wołowiny) ma w Europie stanieć. Ale moim zdaniem zarobią sieci handlowe, bo uzyskają dostęp do taniego surowca.

Nowe regulacje i zagraniczne trendy :D

Kolejne czynniki pozwalające spokojniej patrzeć w przyszłość, to ograniczenia związane z dawkowaniem azotu (do 170 kg/ha)

Mechanizmach wolnego rynku .

Dla przykładu, cena mleka spadła już nie tylko w Europie, ale i za oceanem, w Stanach Zjednoczonych, które zepsuły nasz rynek masła. 

Mleko po 1,35 zł/l z dowozem z Francji. Polski rynek pęka w szwach .:D

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

na podstawie internetu można jedynie pojąć jaki jest poziom głupoty a nie mądrości

takim samym sciekiem jest telewizja i prasa trzeba wyciagać wnioski samemu , można sie zamknąć w samotni gdzieś w bieszczadach i sie odciąć tak zrobił Rokita i po posłuchaniu jego opowiesci stwierdzam żę na dobre mu to chyba nie wyszło 🙃

10 minut temu, kris1235 napisał(a):

Baryłka ropy na giełdach spadła do 60 dol.a ON u nas na Orlenie 6.40zl.dzisiaj.Brawo Donald!

ale rabat jest 35 gr 🙃

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał(a):

Mleko po 1,35 zł/l z dowozem z Francji. Polski rynek pęka w szwach .:D

Cos ci się nie spina...

Czemu u nas złotówkę drozej płacą?

...znowu zmyślasz?

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, jarecki napisał(a):

można sie zamknąć w samotni gdzieś w bieszczadach i sie odciąć tak zrobił Rokita i po posłuchaniu jego opowiesci stwierdzam żę na dobre mu to chyba nie wyszło 🙃

a nie wiem o czym i czy w ogóle publicznie wypowiada się Rokita i tylko pamiętam że bywał antyniemiecki i wysoce prawdopodobne że za to został z polityki wykoszony.
Można Niemców szanować za to co powojenne pokolenia zrobiły z tym krajem i nawet sporo eksportowały i do Polski z pozytywnej pracy teraz już tam starców ale czy wychowali ci teraz starcy godnych następców?
teraz jest "koszony" Obajtek i czy to poniżej to jest tylko Jego antyretoryczna demagogia w rozpaczliwej samoobronie zasłony dymnej czy ma sporo racji?

zatem zalecasz szukanie mądrości w necie w tym co w tym necie mówią czy wbrew temu?

czy wykoszą Obajtka?
a czy to takie trudne? z Rokitą poszło modelowo ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
49 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

"Na antenie TVP Rzeszów zapewniał, że wszystko zrobił zgodnie z prawem. A pieniędzy potrzebował ze względu na chorobę syna.

- Po roku życia mojego syna miałem zdiagnozowane u niego autyzm, upośledzenie umysłowe. I to był mój argument, który wnosiłem do KOWRu - przekazał."

Yyyyyyy czyli rodzice dzieci z autyzmem mogą spokojnie iść do KOWRU po swoją działkę?

8 minut temu, dysydent napisał(a):

czy wykoszą Obajtka?

A dlaczego nie?🤣Obajtek jak każdy inny obajtek (cokolwiek to znaczy)🤣.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mirro napisał(a):

"Na antenie TVP Rzeszów zapewniał, że wszystko zrobił zgodnie z prawem. A pieniędzy potrzebował ze względu na chorobę syna.

- Po roku życia mojego syna miałem zdiagnozowane u niego autyzm, upośledzenie umysłowe. I to był mój argument, który wnosiłem do KOWRu - przekazał."

Yyyyyyy czyli rodzice dzieci z autyzmem mogą spokojnie iść do KOWRU po swoją działkę?

ależ oczywiście; tak samo jak Ziobrze "należy się" odpuszczenie wszystkich grzechów tylko dlatego że jest chory a wszyscy pokrzywdzeni jeszcze winni  być ukarani za czelność udowodniania że jakieś szkody przez te grzechy ponieśli

i nawet kursywy nie użyłem bo taki jest mechanizm - "co wolno wojewodzie..."
to działa niezależnie od tego z jakiej bandy politycznej ten wojewoda; sam fakt że się dopchał na ten stołek rozgrzesza nawet jeśli za ukradzione se ten stopłek kupił a przecież na banki napadał nie będzie, działki to obecnie najlepszy sejf tylko wytrych trzeba umieć se sklecić
i tu byłby długi nudny tekst jak to się robi ale ani tu poradnik "biznesowy" ni wątek aż takiej skrupulatności wymaga

Godzinę temu, mirro napisał(a):

A dlaczego nie?🤣Obajtek jak każdy inny obajtek (cokolwiek to znaczy)🤣.

dokładnie i to jest dużo bardziej prawdziwe niż śmieszne choć w Twoim wydaniu i jedno i drugie

58 minut temu, jarecki napisał(a):

w kilku kwestiach z Obajtkiem trzeba się zgodzić a w kilku raczej nie . W krajach mercosur już zagosciły sie chiny i raczej europa nie ma co zaoferować .

ma - tereny poligonowe na ew wojny z tymi Chinami no bo przecież u siebie się trzaskać nie będą a gdzieś tę broń na której biznes trzeba zużyć i frajerów chętnych się nią naparzać
tylko jak to kacapom wytłumaczyć bo będą jednym z tych frajerów; już są

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pelczynska-nalecz-o-decyzji-nawrockiego-ws-sedziow-niepokojace/3yc3p4b

"Mianowanie sędziów z klucza, bo mają poglądy takie jak mianujący, nie ma nic wspólnego z demokracją i ponadpolityczną rolą prezydenta —"

ma a nawet jest samą esencją demokracji Pani Ministrzyco (jak żesz bym śmiał "Pani minister" napisać wszak "minister" to rodzaj męski a jeszczeście nie dopracowali się liczby mnogiej żeńskiego dopełniacza - z mianownika  "ministra" :P to od siebie "ministrzyco" proponuję; przejdzie? xD

wypowiedzieliście wojnę totalną wszystkim innym któr<zy nie z wami i mienicie się jedynymi uprawnionymi do recenzowania co demokracją jest a co nie jest no to teraz nie płaczcie że Prezydent wasze warunki przyjął i w/g nich gra tak samo jak wy.

bo polityki nie uprawiają nieboszczyki a żywi ludzie i polityka jak najbardziej jest "....takie uprawianie wojen politycznych na żywym ciele..." na martwym to już nie polityka a sekcja zwłok i skoro polskiego sądownictwa nikt nie zdołał naprawić od czasu upadku komuny a wręcz od końca drugiej wojny to potr<zebne radykalniejsze metody od dotychczas stosowanych i Prezydent jako jedyny dotychczas usiłuje "tą drogą" skoro wszystkie inne zawiodły.
Czy słusznie? nikomu z nas oceniać bo to prawo Historii ale tak jak było dotychczas i jest nadal też być nie może jeśli demokracja ma zostać zachowana

to czy Prezydent ma prawo blokować sędziów czy nie orzeka samo prawo i właśnie owo prawo to dopuszcza a nie jakaś co sama nie wie czy Ona Pełczyńska czy Nałęcz :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, witejus napisał(a):

Wyjesz tu całymi dniami, i gówno z twojego wycia.

Tak siebie pocieszaj. Kolejny pisuar żyjący w iluzji. Popatrz co się dzieje.  Afera pisu goni aferę, ledwie z cpk przycichło to już kolejny szwindel wychodzi z ziemią na której inny pisior zarobił 1,5 mln. Walą was w dupsko a wy wyjecie albo z bólu albo z rozkoszy.

https://nowiny24.pl/minister-rolnictwa-zwrocil-sie-o-wyjasnienia-do-rzeszowskiego-oddzialu-kowr-chodzi-o-dzialke-sprzedana-dzialaczowi-pis/ar/c3p2-28155083

11 godzin temu, racyl napisał(a):

Pod tęczową i ze zbokami to chętnie maszerujecie a z normalnymi ludźmi z biało czerwonymi flagami to chodzicie jak jest kampania .😂

Już zapomniałeś wycieczkę Rafałka z Radziem do pabu narodowca, faszysty itp mentzena 😂

Gwizdy i wycie to normalna reakcja ludzi na kłamców, oszustów  i sprzedawczyków 

Ja nigdzie pod niczym nie maszeruje co ty znowu za urojenia masz.  Gwizdy i wycie to jest bydło i nie tłumacz bydła bo tylko sobie świadectwo wystawiasz. 

2 godziny temu, racyl napisał(a):

WEDŁUG TAKICH JAK TY TO W OGÓLE NIC NIE BUDOWAĆ NIKOMU W NICZYM NIE ZAGRAŻAĆ A SWOJE POZAMYKAĆ I KUPOWAĆ OD INNYCH 

takie jest myślenie wyborców PO 

Tak tak nic nie budować. Pis tak budował, że aż działkę pod te budowę sprzedali.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Oj boli was Żurek wbija pisowi gwoździa do politycznej trumny jak mawiał Zero. To jest właśnie twój skowyt. Bodnar przy nim to był pierdoła Żurek robi robotę. i widać, że was boli.

36 minut temu, jarecki napisał(a):

w kilku kwestiach z Obajtkiem trzeba się zgodzić a w kilku raczej nie . W krajach mercosur już zagosciły sie chiny i raczej europa nie ma co zaoferować .

No np w kwestii sprzedania Lotosu za grosze.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

o widzisz; teraz popaporańce i ich lemingi zajmują się odkopywaniem trupów co były ale minęły i tylko wspomnienie zostało
a tak fajnie było wyśmiewać pisowską pomnikozę; co?

no ja też pomnikozę wyśmiewałem ale wyśmiewam po równo i bez wyjątku; pomnik se po Lotosie postaw jeszcze xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
50 minut temu, dysydent napisał(a):

Można Niemców szanować za to co powojenne pokolenia zrobiły z tym krajem

chyba co zrobiły zrabowane podczas wojny pieniądze, złoto, meble i inne dobra a przede wszystkim co zrobiły amerykańskie dolary płynące szerokim strumieniem

6 minut temu, hubertuss napisał(a):

tak wygląda człowiek wyprany przez peowską propagandę

medycyna tutaj jest bezradna

Image

po-tologia

Opublikowano (edytowane)

nie tyle

7 minut temu, nie napisał(a):

amerykańskie dolary

pomogły Niemcom co otwarcie tej Ameryki i traktowanie Niemców sprawiedliwie i jak równych na rynkach gospodarczych; Niemcy tego nigdy nie potrafili choć trzeba przyznać że szansy nie zmarnowali i ... no nie opi..alali się tak jak ta ich reszta co pod enerdówkiem się znalazła

tylko czy dzisiaj można tamte porównania i oceny stosować? dzisiaj jankesy bardziej upodobniły się do zawsze protekcjonistycznych Niemców i cholera wie kto okaże si tym dobrym po wojnach jakie właśnie się zaczynają

jakoś nie obstawił bym Niemców nawet jeśli by byli jedynymi do obstawienia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dokładnie tak

2 godziny temu, racyl napisał(a):

Jak nas nie stać i się zadłużyliśmy to po dalej w tym tkwimy 

bo ciermnota nie rozumie skąd sie biorą pieniadze ale za to bardzo chce socjalu.

nie idz tą drogą , posłuchaj mądrych ludzi teraz jest dostęp do sporej ilosci tresci w necie 

Nawet jak posłucha mądrego to i tak nie zrozumie wiec daremny trud

Opublikowano (edytowane)

No właśnie słucham mądrych ludzi, Gierek chociaż za kredyt coś pobudował, a PiS rozdał w 500+ ... PiS nauczył ten naród rozdawnictwa. I za to powinni być tępieni przez najbliższe 1000 lat ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No właśnie słucham mądrych ludzi, Gierek chociaż za kredyt coś pobudował, a PiS rozdał w 500+ ... PiS nauczył ten naród rozdawnictwa. I za to powinni być tępieni przez najbliższe 1000 lat ...

jak zaczniesz rozróżniać dług Gierkowski w walucie obcej, a zadłużanie się w własnej walucie to może zrozumiesz że to "rozdawanie" bujnęło tak gospodarkę że dokonaliśmy niewiarygodnego skoku i cały świat zadłuża się w własnej walucie i nie jest to nic złego 

• Like 1
  • Haha 1