Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No i to ci chyba odpowiada?.

Ty ciągle nie widzisz przyczyn stanu tego...

Chłopie...socjale to rozwiązania na chwilę...nie sprzedawaj się za to...

...tak na skróty napisałem...

Ty lubelak, to głupi nie jesteś ..☺️

To kogo proponujesz żeby był na tyle silny - żeby ro***bać ten układ .  MY I WY ?.

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

To kogo proponujesz żeby był na tyle silny - żeby ro***bać ten układ .  MY I WY ?.

Prawdę mówiąc, to nie widać....temu ciągle to samo...

A może po prostu innych nie jesteśmy warci...?

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Prawdę mówiąc, to nie widać....temu ciągle to samo...

A może po prostu innych nie jesteśmy warci...?

Jesteśmy warci . Tylko  nie ma takich nie widać . Teraz będą wkraczać ich wnuki .

Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał(a):

gdyby to pis wprowadzał pewnie byś chwalił. Batyr nie podpisze. Z jednej strony prawo restrykcyjne z drugiej ponad 100 km/h po mieście tam gdzie wolno 50 to bardzo grubo.

dobrym przykładem jest egzekucja prawa kierujących z zakazem , można działać w istniejacych ramach prawnych nie trzeba nic zmieniać 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Jesteśmy warci . Tylko  nie ma takich nie widać . Teraz będą wkraczać ich wnuki .

Póki tak dalej będziemy się żarli między sobą, to nawet wnuki ze złota nam nie pomogą.

Może to i dobrze ... Dla nas dobrze...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Pamiętasz lata 1990 do obecnego dnia . 

Ilu było polityków i co obiecywali . 

TO JEST UKŁAD . 

Zobacz ilu ma  zwolenników - KOKO . 

KOKO Jak ich zmienić ?.  Tak samo PiS ?.  = Układ - MY i WY .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
Teraz, galan99 napisał(a):

Mowa o chłopach że nic nie pasuje ?.

Też....

Kuźwa,pospolite ruszenie,a w postulatach zadanie socjalu....

Do czego to prowadzi?

Ano do następnych patologi...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał(a):

gdyby to pis wprowadzał pewnie byś chwalił. Batyr nie podpisze. Z jednej strony prawo restrykcyjne z drugiej ponad 100 km/h po mieście tam gdzie wolno 50 to bardzo grubo.

No ale przecież teraz jakiś z pisu też jechał 200 czy ileś, Tusk chyba też i dużo dużo innych. Ale co oni są lepsi ich nie zamykamy? 

Żurek to całkiem inna sprawa, on chyba ma jakiś uraz, prawdopodobnie po tym jak go myjka do mycia podłóg przejechała... Ja nie wiem czemu takich ludzi wybierają na najważniejsze stanowiska w moim kraju. 

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał(a):

chce sie wam tak caly dzien ??

nawet urban dostal wolne na likend..

jakie wolne pewnie spęd pisowski na Warszawę organizuje. Pisowców musi być więcej niż konfiarzy.

9 minut temu, Wpaw napisał(a):

No ale przecież teraz jakiś z pisu też jechał 200 czy ileś, Tusk chyba też i dużo dużo innych. Ale co oni są lepsi ich nie zamykamy? 

Żurek to całkiem inna sprawa, on chyba ma jakiś uraz, prawdopodobnie po tym jak go myjka do mycia podłóg przejechała... Ja nie wiem czemu takich ludzi wybierają na najważniejsze stanowiska w moim kraju. 

Tusk 200 nie jechał zresztą nie ważne prawo nie działa wstecz. Ja nie mam nic do tego, ze ktoś autostradą 200 jedzie ale 100 po mieście to dużo. Ponad to prawo nie działa wstecz. Kiedy Tusk czy Mejza przekraczał prędkość takiego prawa nie było. Poza tym nie wiem czy tam nie jest zapisane, że jak któryś raz przekroczysz za pierwszy raz to nie wiem czy wsadzają i czy jest to obligatoryjne czy jedna z kar. 

Opublikowano

Też jestem za karaniem takich oszołomów, ale w jaki sposób to my na to nie mamy wpływu...

5 minut temu, hubertuss napisał(a):

jakie wolne pewnie spęd pisowski na Warszawę organizuje. Pisowców musi być więcej niż konfiarzy.

Tusk 200 nie jechał zresztą nie ważne prawo nie działa wstecz. Ja nie mam nic do tego, ze ktoś autostradą 200 jedzie ale 100 po mieście to dużo. Ponad to prawo nie działa wstecz. Kiedy Tusk czy Mejza przekraczał prędkość takiego prawa nie było. Poza tym nie wiem czy tam nie jest zapisane, że jak któryś raz przekroczysz za pierwszy raz to nie wiem czy wsadzają i czy jest to obligatoryjne czy jedna z kar. 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Co tu k**wa chwalić ?

PIS przygotował ustawę kaucyjną a PO teraz realizuje i co tu k**wa chwalić ?

widać , że kompletnie odklejony jesteś. wystarczy , że ktoś pracuje zawodowo jako kierowca i te przekraczania prędkości mu się zdarzają a zwłaszcza w tak dużej perspektywie czasu .

Można to samo wprowadzić w innych zawodach tylko jakoś na nich nie odważą się podnieść ręki. Np 3 pomyłki sędziego, prokuratora, policjanta itp i wypad z zawodu. 

Było 2 kadencje w samorządzie i wypad a teraz chcą to znieść i powrócić do kadencji bez ograniczeń 

Opublikowano (edytowane)

https://tvn24.pl/polska/propozycja-dla-kukiz-15-pawel-kukiz-nie-zanotowalem-ale-nie-wykluczam-st8744875

"Pamiętam też, że z jednego ze spotkań Stanisław Tyszka wyszedł wzburzony, rzucił wtedy do mnie: 'chodźmy stąd, to są złodzieje'. " ; w/g relacji Kukiza w tym tefałenie

Kukiza jako wzór wiarygodności stawiać było by głupotą ale załóżmy że tym razem wyjątkowo mówi prawdę to Ten Tyszka jawi się jako uczciwy naiwniak w polskiej polityce; takich wszyscy się boją i nawet jeśli popaprańcom pomoże zniszczyć pisdzielców to popaprańce i tak zniszczą później Jego, ot tylko tak profilaktycznie bo sqr.ysyny dowolnej maści politycznej zawsze najpierw niszczą Prawdę nawet jeśli z raz była po ich stronie.

Biedak nie miał gdzie się przytulić i poszedł do Konfederacji no Tych jeszcze stać na Prawdę bo nigdy nie rządzili i niczego z przekrętów nie muszą ukrywać bo nikt nie pozwolił im jakichś znaczących dokonać.

no ale dobrze że są takie "kable" tylko dlaczego dopiero teraz? wielka mi sztuka dobić Ziobrę gdy ten jest słaby, kiedy był silniejszy brakło odwagi? jaką mamy gwarancję że o popaprańcach ktoś obecnie nie milczy, a pewnym jest że robią szwindle jeszcze większe jak tamto bo inaczej jaki mieli by sens pchać się w to szambo jakim polska polityka? zatem pewnym jest że wielu milczy w tym sporo bezinteresownie

___________________-
wesołego dnia
138s33.jpg
https://www.lublin112.pl/fontanna-na-rynku-zalamala-sie-pod-dostawczym-autem-chcieli-je-wyciagnac-ciezarowka/

nie ma to jak jeden idiota zrobi z gównolitu fontannę i bodaj jakimi słupkami nie obstawi a trzeci dźwigiem się wtranżoli kiedy ten drugi już sprawdził że to gównolit xD

"ściana wschodnia" to nie region a stan umysłu
w Krakowie smoka mają a tu na mamuty polują xD
chm; do reszty stąd wyjechać czy próbować to eksploatować? konkurencja żadna :D

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał(a):

widać , że kompletnie odklejony jesteś. wystarczy , że ktoś pracuje zawodowo jako kierowca i te przekraczania prędkości mu się zdarzają a zwłaszcza w tak dużej perspektywie czasu .

przekroczenie do 30 km jest i było i będzie traktowane łagodnie i tu nic się nie zmienia , dopiero od 30 jest recydywa i wysokie mandaty 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, racyl napisał(a):

Było 2 kadencje w samorządzie i wypad a teraz chcą to znieść i powrócić do kadencji bez ograniczeń 

Kadencje powinny być tam gdzie się głosuje na "listę" a nie człowieka. Jeżeli ludzie tak chcą to niech ta sama osoba będzie wójtem i 20 lat ... Za to Sejm powinien być 2 kadencje w życiu i wynocha, niech inni mają szansę, a nie często te same dziady od 89r tam siedzą ... Taki dziad z Żoliborza, chyba tylko 1 kadencję Sejmu odpuścił ... Macierewicz drugi taki sam ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli ludzie tak chcą to niech ta sama osoba będzie wójtem i 20 lat

w sąsiedniej gminie był taki wójt , nic nie robił tylko ,, był '' a jak rozmawiałem z mieszkańcami to każdemu było dobrze bo nie znali nic lepszego , pszyszedł nowy to od razu fundusze unijne , rzadowe  porobił oswietlenie , poprawił drogi itd , więc czasem trzeba za ,, lud '' podjąć decyzje 

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

więc czasem trzeba za ,, lud '' podjąć decyzje 

Decyzje to trzeba podjąć w sprawie kadencyjności w Sejmie i Senacie, 2 kadencje i bajo, szukaj sobie innego zajęcia bo na Wiejskiej roboty dla Ciebie nie ma ... U nas był jeden wójt 12 lat, i jakoś go ludzie zmienili na innego ... 

Opublikowano
53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kadencje powinny być tam gdzie się głosuje na "listę" a nie człowieka. Jeżeli ludzie tak chcą to niech ta sama osoba będzie wójtem i 20 lat ... Za to Sejm powinien być 2 kadencje w życiu i wynocha, niech inni mają szansę, a nie często te same dziady od 89r tam siedzą ... Taki dziad z Żoliborza, chyba tylko 1 kadencję Sejmu odpuścił ... Macierewicz drugi taki sam ...

dziad z sopotu też już prawie 70 lat ma i też ma z czego żyć 

Można być prezydentem kraju to dlaczego nie można być burmistrzem, wójtem, prezydentem miasta ?

Wszędzie powinny być dwie kadencje i nie byłoby wtedy zawodu polityk 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Wszędzie powinny być dwie kadencje i nie byłoby wtedy zawodu polityk 

Byłby, obecny wójt poprze swojego kolegę, w zamian za to zostanie prezesem ZWiK czy czegoś podobnego i koło się kręci ...