Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

w 2011 jak kupowali po 50 tak samo mówili, teraz jest warta 4 razy tyle 

Tiaaaa.

Wspomnę tylko że nie wszędzie...

U nas trochę zdrożała, ale to głównie przez lokowanie pieniędzy tych co jeszcze w Irlandii zarabiają...

Sam miałem trochę kupić, w normalnej cenie, ale sprzedający mówi że jeszcze z rok by chciał to mieć na siebie...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał(a):

Ukraina ma tańsza siłę roboczą a to już spora różnica . Tusk niczym nie różni się od Morawieckie , są dwie twarze jedna wewnątrz polski a druga w UE , 

dochodzi jeszcze koszt transportu

Opublikowano

Kórwa żurka pojebało do reszty za przekroczenie prędkości o 50 km w terenie zabudowanym kara więzienia i sejm już to nawet przyjął , dobrze że chociaż można liczyć na prezydenta i jego weto

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

To za pszenicę w Polsce są wstanie zapłacić 500 zł i tak dalej .

No tak będzie

Morawiecki ci to załatwił....

Pamiętaj też że zielony ład, to pomysł PiSu...

Dobrze będzie jak to kiedyś zrozumiesz...

Braun też tego nie zmieni...🤭

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No tak będzie

Morawiecki ci to załatwił....

Pamiętaj też że zielony ład, to pomysł PiSu...

Dobrze będzie jak to kiedyś zrozumiesz...

Braun też tego nie zmieni...🤭

Tu się mylisz masz zbyt krótka pamięć .

Po tym, jak w 2007 r. Thomas Friedman zaproponował ideę Zielonego Nowego Ładu, rozwiniętą przez brytyjską grupę ds. Zielonego Nowego Ładu, Organizacja Narodów Zjednoczonych zaproponowała plan międzynarodowego zielonego nowego ładu.

Wedle jego palu  Alcide De Gasperi

Europejski Zielony Ład dla Unii Europejskiej i jej obywateli (EZŁ) to strategia na rzecz wzrostu, której celem jest przekształcenie UE w sprawiedliwe i prosperujące społeczeństwo żyjące w nowoczesnej,  i konkurencyjnej gospodarce, która w 2050 r.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Chyba ty...

Galan....przestań....mijać się z prawdą....🤭

Check out this video from this search, janusz wojciechowski o zielonym ładzie https://share.google/b3zwiUXuWB8DV3D40

Przestań opowiadać baje .

Pamiętasz tego Pana ?.

Frans Timmermans

Timmermans: Dajmy Ukrainie możliwość przystąpienia do Unii znacznie szybciej niż podczas poprzednich akcesji

Timmermans, który mieszkał w latach 90. w Moskwie, przypomina, iż poznał Putina w 1991 r

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Timmermans: Dajmy Ukrainie możliwość przystąpienia do Unii znacznie szybciej niż podczas poprzednich akcesji

I przypomnij....

Który z PiSu przeciw?😆

Galan, kiedy do Ciebie dotrze że w tym 

samym szambie nas trzymają...😂 

To że więcej bulgoczesz, nie znaczy że się też w tym nie utopisz...

Leją na rolnikow...

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...

Galan...a według Ciebie...ten zielony ład PiSu... ty dobry, czy zły...ten nieład...?🤭

To nie Jest Polski zielony ład . Tylko każdy kraj Unii miał opracować własny zielony ład dla swego kraju wedle ramek Unii .

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

To nie Jest Polski zielony ład . Tylko każdy kraj Unii miał opracować własny zielony ład dla swego kraju wedle ramek Unii .

Chcesz to się okłamuje dalej...

Pamiętaj...

To że innym rolnikom będzie gorzej, nie oznacza że tobie lepiej będzie..bo póki co też jesteś rolnikiem...te same prawa i obowiązki...niezależnie kogo popierasz...

Przyjrzyj się dobrze jak dymają nas...nie od wczoraj 

Opublikowano (edytowane)

To już trwa od 1990 roku i nikt nic przez te lata nie zrobił i nie zrobi .

Przypomnij sobie ile to było - protestów rolnych rolników są filmiki kiedyś wrzucałem z dawnych lat . Co się zmieniło NIC . JEST HASŁO TERAZ MY POTEM WY .

PAMIĘTNIKI CHŁOPSKIE: „Koń się nie chce śmiać”

https://czaskultury.pl/artykul/pamietniki-chlopskie-kon-sie-nie-chce-smiac/

Edytowane przez galan99
Opublikowano
40 minut temu, jarecki napisał(a):

Kórwa żurka pojebało do reszty za przekroczenie prędkości o 50 km w terenie zabudowanym kara więzienia i sejm już to nawet przyjął , dobrze że chociaż można liczyć na prezydenta i jego weto

gdyby to pis wprowadzał pewnie byś chwalił. Batyr nie podpisze. Z jednej strony prawo restrykcyjne z drugiej ponad 100 km/h po mieście tam gdzie wolno 50 to bardzo grubo.

Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

PiS NIC ZŁEGO NIE ROBIŁ .

no i nic nie zrobił bo dobrego nie potrafił i teraz nazad popaprańce u władzy a miał ich pis wyciąć raz na zawsze, sądownictwo miał naprawić, strefy mafijne ekonomiczne miał zakończyć, obniżyć zadłużenie państwa a budżet zbilansować i dalsze zadłużanie powstrzymać ...

tak - nie zrobili nic złego
ani dobrego
nie zrobili nic

no to won!

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wieku zapewne juz niema .

PRL 1989 Rolnicy

4 minuty temu, dysydent napisał(a):

no i nic nie zrobił bo dobrego nie potrafił i teraz nazad popaprańce u władzy a miał ich pis wyciąć raz na zawsze, sądownictwo miał naprawić, strefy mafijne ekonomiczne miał zakończyć, obniżyć zadłużenie państwa a budżet zbilansować i dalsze zadłużanie powstrzymać ...

tak - nie zrobili nic złego
ani dobrego
nie zrobili nic

no to won!

TERAZ WY - POTEM ZNOWU MY .

Zapamiętaj sobie i zapisz teraz czas . Odpowiedni dla wnuków .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

@Wpaw co cię tak ubawiło? Rozumiem, ze nie przeszkadzało by ci gdyby pod chałupą ulica po 100 km/h śmigali? Ja bym to zamienił bardziej na grubsze kary finansowe zamiast na więzienie ale jak pisałem nie ma o czym dyskutować bo to jest zbyt restrykcyjne i Batyr nie podpisze. 

Wychowanie karami to słaby pomysł ale co zrobić by do debili jadących po miastach grubo grubo za szybko coś dotarło?

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał(a):

TERAZ WY - POTEM ZNOWU MY

No i to ci chyba odpowiada?.

Ty ciągle nie widzisz przyczyn stanu tego...

Chłopie...socjale to rozwiązania na chwilę...nie sprzedawaj się za to...

...tak na skróty napisałem...

Ty lubelak, to głupi nie jesteś ..☺️

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

gdyby to pis wprowadzał pewnie byś chwalił. Batyr nie podpisze. Z jednej strony prawo restrykcyjne z drugiej ponad 100 km/h po mieście tam gdzie wolno 50 to bardzo grubo.

chwaliłem wzrost wyceny mandatów , zakazać informacji o radarach i odcinkowych pomiarach predkośći , obecnie wystarczy tylko zwiekszyć  egzekucje istniejących przepisów poprzez przesnosne radary zresztą nie tak dawno temat tu był omawiany w recydywie to i tak już ładne kwoty sa na mandatach 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v