Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

chyba w Londynie prezydentem miasta od kilku lat jest muzułmanin

Iiiiiii Pana Sumlińskiego to nie dziwiło. Aż do dzisiaj.🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

ciekawy wywiad jest z prof . Cichosz z Pospieszalskim , troche ten gość jest denerwujący ale prof. Cichosz dobżę się słucha ma sporą wiedzę .  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

było kilka filmów podważających slowa prof . Cichosz o szkodliwosci GMO a dokładniej chodzio o białko z soi i po ogladnieciu tego wywiadu ma to logoiczne wytłomaczenie w jej słowach ta szkodliwość 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „zł Koszty jazdy samochodem 100 00km km 1.LPG 1. LPG 2. DIESEL 21,96 zł 3. BENZYNA 29,80 zł 4. ELEKTRYCZNY (szybka publiczna (szybkapublicznaładowarka) ładowarka) 36,71zł zł LPG DIESEL BENZYNA 43,36 zł ELEKTRYCZNY Źródło: e-petrol.pl PROFIAUTO”

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Jak pisałem mnie ten park ani ziębi ani grzeje śmieje się tylko z tłumaczenia Batyra dlaczego nie podpisał. Równie chybione argumenty jak z tymi nominacjami..

te jak tam afera z działką ? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jarecki napisał(a):

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Trump-Nikogo-z-naszego-rzadu-nie-bedzie-na-szczycie-G20-w-RPA-9037076.html   odrazu dodam żę to nie na tym szczycie ma być Polska delegacja 

a nie wiem
znaczy z Polski do Johannesburga też nikt nie pojedzie?
no dobra; już wiem - Polski by tam nie wpuścili bo nie jest członkiem G20 a zaproszenie w roli pretendenta do członkostwa to dopiero na przyszły rok mamy do Miami (to gdzieś chyba na błotrach Florydy albo "gdzieś tam"?)

no dobra; skoro Polska by weszła do G20 to żeby nie zrobiło się G21 trzeba kogoś wykopać; ciekawe kogo?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Roman a co to ma wspólnego jedno z drugim? Ty już pijany? Zakładam, ze tu sa koszty tylko samego paliwa. A przecież auto generuje jeszcze inne koszty. To trzeba czytać ze zrozumieniem a to sztuka ci nie znana. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dysydent napisał(a):

no dobra; skoro Polska by weszła do G20 to żeby nie zrobiło się G21 trzeba kogoś wykopać; ciekawe

A nie wiem czy Wiedziałeś jaki wpływ osłabienie złotego miało na wzrost pozycji Polski 😅, Trump swoją prezydenturą podciągnął nas w górę 🙃 osłabienie dolara miało być 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, mirro napisał(a):

no ale całkiem niezły mem sklecił co go wyżej @galan99 podlinkował
oczywiście jeś;li to screen rzeczywiście z "twixa" samego Sumlińskiego a nie jaki deepfake od aj waj inteligencji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

no dobra; skoro Polska by weszła do G20 to żeby nie zrobiło się G21 trzeba kogoś wykopać; ciekawe kogo?

Grupa jest dynamiczna i jej skład może się zmieniać w zależności od pozycji gospodarek na świecie .

Czy Polska osiągnęła 1 bilion PKB? CZY DŁUGU :D

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jarecki napisał(a):

A nie wiem czy Wiedziałeś jaki wpływ osłabienie złotego miało na wzrost pozycji Polski....

nie wiedziałem i nadal nie wiem zwłaszcza że o jakim osłabieniu złotego piszesz? wobec dolara dawno temu nie był tak silny bo dolar już i ponad po cztery zł bywał a teraz coś 3,6-3,7
łojoj; jaki długi link, no to może tak - usd/pln

a przecież gdy jeszcze cieniej dolar chodził a już propaganda sukcesu krzyczała że Polska dwudziestą gospodarką planety

jak bym nie umiał liczyć do tysiąca to może bym uwierzył :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galan99 napisał(a):

waz PZPR

co to są za wazy? bo nie kojarzę

aj waj inteligent też nie

Screenshot 2025-11-08 at 19-37-12 wazy pzpr - Szukaj w Google.png

che; poniewczasie zauważyłem że ten "inteligent" to debil jakiś - przecież nawet z akronimem to co nadukał się nie zgadza; pspr? o.O
xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, mirro napisał(a):

w wielkiej brytanii dziesiatki lat zamachy robili katolicy..

26 minut temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „zł Koszty jazdy samochodem 100 00km km 1.LPG 1. LPG 2. DIESEL 21,96 zł 3. BENZYNA 29,80 zł 4. ELEKTRYCZNY (szybka publiczna (szybkapublicznaładowarka) ładowarka) 36,71zł zł LPG DIESEL BENZYNA 43,36 zł ELEKTRYCZNY Źródło: e-petrol.pl PROFIAUTO”

te jak tam afera z działką ? 

a na innnych ladowarkach jak to wyglada ?? podjezdzasz pod dom i sobie ladujesz z paneli ..

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

(wasz )

o masz
a czego nie - nasz?

przecież to nasi może i sprawcy ale i jednocześnie towarzysze niedoli
tyle lat po rozwiązaniu pzpr a my nadal nie możemy się ich pozbyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dysydent napisał(a):

o masz
a czego nie - nasz?

Teraz oni są u władzy nie nasi .

PZPR: Włodzimierz Czarzasty wstąpił do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej (PZPR) w 1983 roku.

@dysydent zdajesz sobie sprawę że jak zostanie - Marszałkiem Sejmu morze wysadzić obecną Koalicję . Będą ciekawe wybory za Nowego Marszałka z PZPR .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

no i by wychodziło że błąd życiowy jego toto nie był skoro

3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Teraz oni są u władzy nie nasi

zatem czyj i gdzie tkwi błąd? a czort z tym; ważniejsze - jak ten błąd naprawić?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dysydent napisał(a):

no i by wychodziło że błąd życiowy jego toto nie był skoro

zatem czyj i gdzie tkwi błąd? a czort z tym; ważniejsze - jak ten błąd naprawić?

NAPRAWIĆ - WNIEŚĆ SZTANDAR Z POWROTEM .

Było tak .

Słowa te padły na XI Zjeździe PZPR, który odbył się w dniach 26-29 stycznia 1990 roku

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał(a):

w wielkiej brytanii dziesiatki lat zamachy robili katolicy..

a na innnych ladowarkach jak to wyglada ?? podjezdzasz pod dom i sobie ladujesz z paneli ..

a w Polsce tylu katolików i ... a może to nie katolicy tylko pozerzy chmmm... statystyczni?

a że ładuje z czego? zwłaszcza w dzień krótszy od nocy
nawet latem musiał by pracować na nocną zmianę by ta Twoja rada logistycznie się spięła

Opublikowano

PZPR tak się ukorzeniła w społeczeństwie, że na stołkach udadzą się kolejne pokolenie. I to niezależnie kto rządzi, dzieci partyjnych bonzów zawsze się ustawia, teraz ich wnuki. Bo mają układy i znajomości, poza tym usadowili się w czasie tak zwanych przemian na majątku, który po cichutku zagadnęli. Tysiącach likwidowanych spółdzielni, gsow, PGR, skr itp. przejmowali magazyny, warsztaty, place, ziemię. Czasem nawet nie płacąc ani złotówki. Przez wiele latt tyrali na nich pracownicy przejmowanych zakładów, żeby dociągnąć do emerytury. Za najniższą krajową po 12 16 godzin. Dziś to wielcy biznesmeni, wspierający liberałów, by ci pozwalali na dalsze rozkradanie kraju. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99 czy dobrze rozpoznaję? kiszczak?

wypadało by napisać - świętej pamięci - tylko ... no właśnie

aleś "wypominki" no może ciut po zaduszkach ale ... niech będzie

ale to był wtedy smutny czas; wszystko wokół rozpi..olone a sprawcy tego rozpier.olu odchodzą bezkarnie
i żeby chociaż qwa odeszli to nie; jeszcze mają młode i w Brukseli toto się teraz zaplęgło

a jedyny który dawał nadzieję na rozpędzenie tego tałatajstwa to "idiot":|

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

PZPR tak się ukorzeniła w społeczeństwie, że na stołkach udadzą się kolejne pokolenie. I to niezależnie kto rządzi, dzieci partyjnych bonzów zawsze się ustawia, teraz ich wnuki. Bo mają układy i znajomości, poza tym usadowili się w czasie tak zwanych przemian na majątku, który po cichutku zagadnęli. Tysiącach likwidowanych spółdzielni, gsow, PGR, skr itp. przejmowali magazyny, warsztaty, place, ziemię. Czasem nawet nie płacąc ani złotówki. Przez wiele latt tyrali na nich pracownicy przejmowanych zakładów, żeby dociągnąć do emerytury. Za najniższą krajową po 12 16 godzin. Dziś to wielcy biznesmeni, wspierający liberałów, by ci pozwalali na dalsze rozkradanie kraju. 

Nadchodzi odpowiedni czas na wybory .

13 minut temu, dysydent napisał(a):

@galan99 czy dobrze rozpoznaję? kiszczak?

wypadało by napisać - świętej pamięci - tylko ... no właśnie

aleś "wypominki" no może ciut po zaduszkach ale ... niech będzie

ale to był wtedy smutny czas; wszystko wokół rozpi..olone a sprawcy tego rozpier.olu odchodzą bezkarnie
i żeby chociaż qwa odeszli to nie; jeszcze mają młode i w Brukseli toto się teraz zaplęgło

Pamiętasz tamte czasy .

Obstawiam że odrodzi się PZPR niedalekich wyborach czas odpowiedni jest .

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał(a):

Nadchodzi odpowiedni czas na wybory .

czas może i odpowiedni a dasz gwarancję że te wybory będą odpowiednie?
bo ja utrzymuję że - jak zwykle

10 minut temu, galan99 napisał(a):

Pamiętasz tamte czasy

oczywiście
i to jak; na starość tylko młode lata się pamięta; gorzej z wczorajszym dniem :D

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

czas może i odpowiedni a dasz gwarancję że te wybory będą odpowiednie?
bo ja utrzymuję że - jak zwykle

Jak nie teraz to nigdy .

Nie sp***dolą tego Mając Marszałka .

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v