Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Karolina Opolska, dziennikarka TVP napisała książkę „Teoria spisku, czyli prawdziwa historia świata”.

Wiemy już, że oświadczenia wydawnictwa i autorki były kłamstwem. Książka była przygotowana przy pomocy AI, co wynika nie tylko z wielu nieprawdziwych przypisów, lecz także jednego, w którym została pozostałość po ChacieGPT.

dostosowała się do swoich widzów, wie, że to głupki, które łykają wszystko co zobaczą w tvp

Opublikowano

Prezydent miał zaprosić szefów służb: Stróżyka i Syrysko. Termin umówiony, ale panowie mieli być zawróceni przez 
@donaldtusk, Pałac zaskoczony, o niczym miał nie być powiadomiony.

Krzysztof Bosak
Pokrywa się to z moim stanem wiedzy.  Premier paraliżuje prawidłowe pełnienie swoich zadań przez szefów służb specjalnych. Spotkania szefów służb z prezydentem, przekazywanie raportów, odpowiadanie na pytania to ELEMENTARZ prawidłowej współpracy w państwie demokratycznym. Uniemożliwianie tego, odcinanie prezydenta i jego instytucji (Kancelaria, BBN) od obiegu informacji to groźny brak profesjonalizmu, a być może coś więcej: zaburzanie prawidłowego funkcjonowania i służb i głowy państwa, skutkujące obniżeniem bezpieczeństwa państwa. Wystarczający powód do dymisji odpowiedzialnych za to.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, mirro napisał(a):

Zwyczajowo to tu nie ma nic do roztrząsania. Ludzie ukończyli daną szkołę i mają dostać to, co ustawa przewiduje po jej ukończeniu. 

a dlaczego niby mają? z sędziami to nie działa to czemu z wojskowymi "elewami" do ABW ma działać?( @mirro teraz lepiej? resztę podtrzymuję z edytowana na skutek obrażenia się człowieka wewnątrz munduru) to tylko inne umundurowanie tego samego aparatu ucisku.

Jeszcze nie przepchnęli ustawy rodem z ZSRR o uprzywilejowaniu mundurowych względem społeczeństwa szumnie dla niepoznaki zwaną kartą rodziny wojskowej, a już podnosicie głowy? No tak sami wiecie, że tej głowy partia nie utnie bo bez niej z ręki nie skorzysta, a demokracja walcząca musi mieć czym walczyć, zwłaszcza, że w perspektywie pewnie prędzej z własnymi obywatelami niż obcym zza płotu, może i nie ta ale kolejna z pewnością.

Chociaż to akurat po upadku ustroju słusznie minionego chyba Herr Tfusk miał największe ciągoty by ganiać różne grupy społeczne, ale dziadzio Kaczyński też je ma mniejsze niż hieny co czekają w pisie aż zejdzie, ale jednak

Edytowane przez Takeda
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a ja będę świnia i każę jeszcze raz czytać moje; zacytuję sam siebie

16 godzin temu, dysydent napisał(a):

i wszystko jasne

https://businessinsider.com.pl/finanse/nowe-fakty-w-sprawie-dzialki-cpk-w-tle-spotkania-tworcy-dawtony-i-polityka-psl/sxmzhgh

ta cała wojna wokół KOWR i feralnej działki a feralnej bo tylko ta sprawa wypłynęła to tylko element wojny między pokomuszymi wszami do których i psl należy a debiutantami z pisu to tylko wojna o to kto będzie pasożytem na polskim biznesie i ogólnie Polsce; czy stara pokomusza klika której pogrobowcami po pzpr były te różne millery, i inne cimoszki, po zeteselu właśnie peesel a po stronnictwie demokratycznym obecne popaprańce i pis omal nie wysadził z żerowiska pokomuszych pogrobowców a nawet sporo pezetpeerowców do pisu zdradziecko dokooptowało no ale skoro sprawa tak sę potoczyła jak się toczy to jeszcze nie ten czas tzn na wyrzynanie pokomuszych świń pasożytów i nie pis tego dokona bo właśnie przegrywa i wracają do dojenia biznesu te same kreatury które doiły go odkąd komunę w Polsce szlag trafił.No chyba nie dożyję zmiany i reorientacji tego szlaga kiedy znajdzie się ktoś kto tych różnych sawickich i - jak mu tam temu "tygryskowi? kosiniak czy kamysz czy jakoś tak...

no i tej wojny dosyć ciekawy epizod
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/glosy-oburzenia-po-decyzji-razem-w-sprawie-zbigniewa-ziobry-partia-reaguje/jt751c8,79cfc278

Zandberg i przydupasy wstrzymali się od głosu za zrównaniem w prawach Ziobry z resztą normalnych obyw... nas

to jak oni tam tłumaczą dlaczego to se tłumaczą bo przecież jakoś muszą oficjalnie kit wcisnąć bo "wciskanie kitu" i "oficjalnie" to synonimy.
Tak naprawdę to czyżby Zandberg obstawiał że w tej wojnie o to kto będzie pasożytował na Polsce popaprańce popłyną z falami gnojówy? ;)

Jaki tam Ten Ziobro jest to jest i nawet może i dobrze że tak poszły sprawy ale jest twarzą (jedną z) buntownika antypomagdalenkowego  i orędownikiem dokończenia czystki pokomuszej polskich elit i właśnie wyszło że tylko rękami tych pokomuszych pomiotów został pozbawiony osłony przed dalszymi prawnymi atakami tych pomiotów. Partia "Razem" nie chce być utożsamiana z tą bandą

i tak jeszcze przy okazji
@jacus się ucieszył że Ziobrze immunitet odebrali gdy to tylko zrównanie w prawach do każdego z nas czyli o kim bez immunitetu piszesz?

10 godzin temu, jacus napisał(a):

mniej niz zero..

o sobie też piszesz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

to co ta otoka jeszcze robi w polsce ?? kraju nedzy i rozpaczy ?? czemu nie wyjechal do ukrainskiego raju ???

mialby juz tylko krok do kraju swoich mocodawcow  🤣

1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

a ja będę świnia i każę jeszcze raz czytać moje; zacytuję sam siebie

no i tej wojny dosyć ciekawy epizod
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/glosy-oburzenia-po-decyzji-razem-w-sprawie-zbigniewa-ziobry-partia-reaguje/jt751c8,79cfc278

Zandberg i przydupasy wstrzymali się od głosu za zrównaniem w prawach Ziobry z resztą normalnych obyw... nas

to jak oni tam tłumaczą dlaczego to se tłumaczą bo przecież jakoś muszą oficjalnie kit wcisnąć bo "wciskanie kitu" i "oficjalnie" to synonimy.
Tak naprawdę to czyżby Zandberg obstawiał że w tej wojnie o to kto będzie pasożytował na Polsce popaprańce popłyną z falami gnojówy? ;)

Jaki tam Ten Ziobro jest to jest i nawet może i dobrze że tak poszły sprawy ale jest twarzą (jedną z) buntownika antypomagdalenkowego  i orędownikiem dokończenia czystki pokomuszej polskich elit i właśnie wyszło że tylko rękami tych pokomuszych pomiotów został pozbawiony osłony przed dalszymi prawnymi atakami tych pomiotów. Partia "Razem" nie chce być utożsamiana z tą bandą

i tak jeszcze przy okazji
@jacus się ucieszył że Ziobrze immunitet odebrali gdy to tylko zrównanie w prawach do każdego z nas czyli o kim bez immunitetu piszesz?

o sobie też piszesz

pamietasz kto go tak nazwal - czy to nie byl wasz nowy idol  ?? towarzysz I sekretarz kw pzpr w bialej podlaskiej  chyba ?? on sie chyba nie pomylil ??

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jacus napisał(a):

czy to nie byl wasz nowy idol 

czytałeś w ogóle co zacytowałeś?

pokomuszych pomiotów

czy ktoś nazywa tak swoich idoli?

oczywistym jest że życzysz sobie jak najwięcej głupszych od Ciebie; no ale w życiu rzadko ma się to czego się chce, zwykle dostaje się coś wręcz przeciwnego i tym razem to Ty sam udowodniłeś że jesteś w tej większości

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

on sie chyba nie pomylil ??

aj czekaj bo nie doczytałem i ja
no tu zgoda, monopolu na prawdę nie mają tylko "ci dobrzy" i ten Miller jeszcze jedno powiedział - "nie ważne jak zaczynam; ważne jak skończę
chi - na oba te przypadki wyszło całkiem dowcipnie
nie sądzisz? xD

Jeden jedzie po Ukraińcach jak jakiś sojusznik kacapów co nawet Chińczyki tak daleko się nie posuwają choć rzeczywiście są kacapów sojusznikami a drugi se orbana przygruchał co też może nie tak jak Chiny ale bliżej mu do putina jak do... no i rym niezamierzony mi wyjdzie - Ukrainy

to że węgry pod orbanem to dla Ukrainy wrogi kraj jest przecież aż nazbyt widoczne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, Takeda napisał(a):

a dlaczego niby mają? z sędziami to nie działa to czemu z wojskowymi ma działać?

Zwojskiem nie było problemów. Tu chodziło o ABW. 🤣

3 godziny temu, Takeda napisał(a):

eszcze nie przepchnęli ustawy rodem z ZSRR o uprzywilejowaniu mundurowych względem społeczeństwa szumnie dla niepoznaki zwaną kartą rodziny wojskowej, a już podnosicie głowy?

Cytujesz coś a potem dorabiasz piździe uszy. Weź trochę ogarnij słowotok, bo zaczynasz jechać po bandzie,

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, jahooo napisał(a):

a dyrektor szkoły nie podpisze, bo nie przedstawiono mu wyników egzaminów

zapewne jakiś formalny powód był - i teraz na siłę i szybko szuka się wymówek próbując zrzucić winę na prezydenta

to dlaczego ci szefowie służb nie pojawili się u niego, skoro to tylko formalność ??

Żadnego formalnego powodu nie było. Zdajesz maturę i dają papiery dyrektor twojej szkoły nie musi chodzić do kuratora ani ministra i się prosić by ci dali świadectwo. Batyr strzelił focha na Tuska. A oberwali podoficerowie.

15 godzin temu, dysydent napisał(a):

przyznasz że to tuskowe - "Żeby być prezydentem, nie wystarczy wygrać wyborów" zabrzmiało jak groźba; nie tylko wobec Nawrockiego ale i demokracji

zobaczymy czy Prezydent podejmie wyzwanie  i pokaże Tuskowi Jego miejsce czy zmięknie i ... no tedy to po co nam taki Prezydent?

edit z ostatniej chwili - no i zdaje się że podjął wyzwanie
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ostre-slowa-karola-nawrockiego-do-donalda-tuska-nie-jest-krolem/sbhpjx2

Wyzwanie może i podjął ale jak już kilka razy pokazał nie dał rady. Powiedział, ze strzelił focha na Tuska i nie dał papierów oficerskich ludziom którym się one należą i którzy nic z Tuskiem wspólnego nei mają. 

15 godzin temu, mirro napisał(a):

To nie ta droga. Nadawanie odznaczeń i mianowanie na pierwszy stopień oficerski to dwie różne sprawy. 

Oni tego nie rozumieją jeszcze inny tą sprawę z nominacjami sędziowskimi porównywał. Ciemny pisowski lud jak nazwał wyborców pis Kurski nie rozumie wielu mechanizmów funkcjonowania państwa.

15 godzin temu, jahooo napisał(a):

ale zwyczajowy proces jest podobny - idzie się z listą w garści wyżej - na piechotę, taszcząc po schodach własne cztery litery

Miałeś wszystko wytłumaczone ale usilnie dalej robisz z siebie idiotę. Nikt do niego nie musiał iść. Tak jak dyrektor twojej szkoły gdy zdąłeś maturę nie musiał iść do kuratora czy ministra i prosić by dał ci świadectwo. 

15 godzin temu, dysydent napisał(a):

no to dlaczego potrzebny podpis Prezydenta? niech się obejdą bez tego

Niestety twórcy konstytucji z 1997 roku nie przewidzieli, że prezydent aż tak zechce szkodzić swojemu krajowi. CI ludzie ukończyli szkoły spełnili inne warunki i po prostu im się to należy. Nikt nie pomyślał, ze prezydent zechce walczyć z rządem przy pomocy tych ludzie którzy z rządem nie wiele wspólnego mają  A najlepsze jest to, ze ta krecia robota Batyra nie wiele daje. Zwalanie wszystkiego na Tuska sprawia, że  ....poparcie pisu maleje. Jak pokazują ostatnie sondaże. 

14 godzin temu, nie napisał(a):

a pamiętasz to, nie mogli rządzić bo duda im wszystko wetuje 

miło powspominać :D 

Goebbels a dlaczego pomimo kreciej roboty Batyra poparcie pisowi spada? Konfa i Braun mają już wg niektórych sondaży więcej poparcia niż pis. Róbta tak dalej.

12 godzin temu, nie napisał(a):

Prezydent miał zaprosić szefów służb: Stróżyka i Syrysko. Termin umówiony, ale panowie mieli być zawróceni przez 
@donaldtusk, Pałac zaskoczony, o niczym miał nie być powiadomiony.

Masz na to Goebbels jakieś dokumenty? Batyr szkodzi krajowi jak może a poparcie pisu spada na razie to tylko takie są zależności inne to twoje czy tego głupka bosaka wymysły.

4 godziny temu, Takeda napisał(a):

a dlaczego niby mają? z sędziami to nie działa to czemu z wojskowymi ma działać? to tylko inne umundurowanie tego samego aparatu ucisku.

Ciemny piwoski lud. Nie masz pojęcia jak to działa i to wyraźnie widać. To są inne zasady inne procedury. O czym ty piszesz?

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

I bardzo dobrze, że to zawetował. Ten park jest tworzony po to żeby nie można było wykorzystywać gospodarczo Odry. Nikt kto tam mieszka tego nie chciał. Kto mieszka w takim parku albo tzw otulinie to się w cyrku nie śmieje. Notmalnie robią tobie ze wszystkiego skansen i nic nie można robić.

Ciemny lud to kupi mawiał o was Kurski.

- tam już jest park krajobrazowy i natura 2000

- park ma być na wyspie miedzy dwiema odnogami Odry jego obszar nie dotyczy linii wodnej. 

- p tym by powstał park zdecydowali radni Szczecina i gmin na których terenie by on się znajdował. 

Batyr znowu zrobił z siebie i was durni. MI tam wsio ryba czy będzie park czy nie ale posługujecie się jakimiś dziwnymi argumentami które nic wspólnego z realem nie mają 

1 minutę temu, racyl napisał(a):

ea0f51c94b0e05298633ca8c64e6654f.webp

Do Zbyszka piszesz? Wątpię aby to czytał. A może do wyborców pisu po tym jak zobaczyli wczorajsze sondaże? Batyr zadowolony z kreciej roboty? Tylko czemu pis traci?

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99 słychac wycie znakomicie. Poparcie pisu spada konfa i Braun mają już razem więcej. A wy wciąż wyjecie. Waszych fejków już coraz mniej ludzi chce słuchać. Tusk tak dobrze rządzi, że nawet kumpel Nawrockiego, Wielki BU wraca do kraju.😄

main_01_dobrze_s_ucha_dobrych_rad_by_donald.jpg

main_14_wypowiedzia_si_ten_co_najwi_cej_wie_o_yciu.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

@galan99 słychac wycie znakomicie. Poparcie pisu spada konfa i Braun mają już razem więcej. A wy wciąż wyjecie. Waszych fejków już coraz mniej ludzi chce słuchać.

Spokojnie nie szalej mały .

Komor też miał i H...ja wyszło .

Trzaskowski pewniak i H...ja wyszło . 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

czytałeś w ogóle co zacytowałeś?

czy ktoś nazywa tak swoich idoli?

oczywistym jest że życzysz sobie jak najwięcej głupszych od Ciebie; no ale w życiu rzadko ma się to czego się chce, zwykle dostaje się coś wręcz przeciwnego i tym razem to Ty sam udowodniłeś że jesteś w tej większości

chodzilo ogolnie o pseudo-prawice czyli konfederassije i pis-uar.

nikt normalny nie czyta twoich elaboratow..jakis kawalek wybierm i komentuje 🤣

tak samo z filmami powyzej 3 minut..

aj czekaj bo nie doczytałem i ja
no tu zgoda, monopolu na prawdę nie mają tylk..o "ci dobrzy" i ten Miller jeszcze jedno powiedział - "nie ważne jak zaczynam; ważne jak skończę
chi - na oba te przypadki wyszło całkiem dowcipnie
nie sądzisz? xD

Jeden jedzie po Ukraińcach jak jakiś sojusznik kacapów co nawet Chińczyki tak daleko się nie posuwają choć rzeczywiście są kacapów sojusznikami a drugi se orbana przygruchał co też może nie tak jak Chiny ale bliżej mu do putina jak do... no i rym niezamierzony mi wyjdzie - Ukrainy

to że węgry pod orbanem to dla Ukrainy wrogi kraj jest przecież aż nazbyt widoczne

w zawierusze dziejow spora czesc wegier trafila w rece ukraincow.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał(a):

Cytujesz coś a potem dorabiasz piździe uszy. Weź trochę ogarnij słowotok, bo zaczynasz jechać po bandzie,

no nie propozycja ustawy o karcie rodziny mundurowej to jest czysty ZSRR i jak widzę coś dotyczy twojego podwórka to kij w d*pie ciśnie. 

Jakbyś nie próbował to wojsko częściej służyło do brania w karby własnego społeczeństwa niż walki w obronie tegoż i to już nawet w czasach gdy do pilnowania spokoju wewnętrznego wymyślono policmajstrów. A dawanie z d*py przywilejów jak nic ma stworzyć uprzewilejowaną kastę która ma bardziej czuć się związana z władzą i strukturami dowodzenia niż ze społeczeństwem które w teorii ma chronic. 

Nie jest to nasz pomysł tylko stary jak świat, ale to nie znaczy że trzeba udawać iż jest inaczej

A mogę poprawić posta by twoja prawilna wojskowa dusza nie cierpiała. Ale co do istoty wojsko należy do aparatu ucisku, podobnie jak wszelkie inne służby mundurowe, podobnie jak sądy.

zabolało o podnoszeni głów? no to nie ja byłem pod kopalnią wujek to nie ja byłem na poznańskim czerwcu a wojsko było

3 godziny temu, mirro napisał(a):

Zwojskiem nie było problemów. Tu chodziło o ABW. 🤣

lecieliście oficerowie to oficerowie tamto.

A z wojskiem jeszcze gorzej tam duda, tygrysek i bodnar założyli spółdzielnie rodem z piłkarskiego pokera, 3 partie 2,5 obozu politycznego i to wrogiego cudownie sobie robi swoją szajkę. My uprzwilejowani kontra reszta motłochu, a już do pilnowania tego motłochu trzeba stworzyć odpowiednią "rodzinę" i po to msz ruchy władz

Edytowane przez Takeda
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v