Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

wiele razy pisałem i napisze jeszcze raz, najlepszy portal info w histori to było TVP INFO za czasów kurskiego , WP , onet , interia przeglądam zawsze do kawy porannej i cisateczka i nie zauważyłem żęby była nagonka na PIS a żę PIS robił wałki które wychodza to co mają zrobić w WP ? 

14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

WP do PISu?🤦‍♂️

pierwszy artykuł z WP z dziś czy to jest pod anty PIS czy pod anty PO ? krótka odpowiedz Twoja Krzysztof . https://wiadomosci.wp.pl/bledy-polprawdy-zaniedbania-ujawniamy-jak-rzad-tuska-wyjasnial-sprawe-dzialki-dla-cpk-7215825903553120a

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, mirro napisał(a):

Uwierzyłeś w wiarygodność Premiera Słowacji? Przecież to pierwszy facet który nas sprzeda w razie co.🤣

pierwszy to będzie (jest) tusk :D 

------------------------------------------

Szymon Jadczak

‼️BUM‼️Donald Tusk wprowadził nas wszystkich w błąd. Afera CPK nie jest wyjaśniana "zgodnie z procedurami": 
nie zabezpieczono kluczowych dokumentów
utracono prawdopodobnie bilingi i informacje o lokalizacji
nie przesłuchano kluczowych świadków
prokuratury dwa razy przerzucały sprawę do jednostek niższego szczebla
szef KOWR z PSL lekceważy władze CPK
Maciej Lasek i CPK czekali niemal 600 dni za złożenie zawiadomienia. 
Waldemar Żurek mówi o zbieraniu materiału, chociaż na razie przesłuchano tylko prezesa CPK 
Politycy PO nie odpowiadają na pytania o powiązania z Dawtoną
CHYBA CORAZ BLIŻEJ DO KOMISJI ŚLEDCZEJ W TEJ SPRAWIE BO OBIE PARTIE ZACHOWUJĄ SIĘ BAAARDZO DZIWNIE W TEJ SPRAWIE 

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Co na to tusk

Co zrobi? 

Screenshot_20251029_083241_com.facebook.katana_edit_534494924078854.jpg

https://wiadomosci.wp.pl/byly-wiceminister-zatrzymany-przez-cba-7216017167366752a

No działa od rana, Cały PiS Kradnie ;)

11 minut temu, nie napisał(a):

CHYBA CORAZ BLIŻEJ DO KOMISJI ŚLEDCZEJ W TEJ SPRAWIE BO OBIE PARTIE ZACHOWUJĄ SIĘ BAAARDZO DZIWNIE W TEJ SPRAWIE 

I kto ma to wyjaśnić ?? Ludzie którzy mają problem z złożeniem sprawozdania finansowego albo obsługa kasy samoobsługowej w szwedzkim markecie budowlanym ?? xD

Opublikowano

Lemingopedia

Nie wiem kto tam teraz jest prezesem Polskiego Komitetu Olimpijskiego, ale chłop już powinien rezerwować miejsce na igrzyska, bo Tusk jest w iście olimpijskiej formie. W ten weekend zrobił takiego fikołka, że taki Jaskulski z Zembaczyńskim to pewnie do tej pory go szukają na suficie z otwartą gębą.

Proszę Państwa! Kto z Was wymyśliłby, że Tusk przedstawi się tam na konwencji jako gość, który ostrzegał Europę przed Rosją? Nikt. A typ, który deklarował w polskim Sejmie, że "chce dialogu z Rosją, taką jaka ona jest", podpisywał dokumenty o współpracy polskich służb z FSB, umarzał dług Gazpromowi, a moskiewskie gazety nazywały go "ich człowiekiem w Warszawie", tak się właśnie przedstawił.

To nie wszystko. Tuż pod sceną siedział Radosław Sikorski, który odgraża się dziś ruskim na wszelkie możliwe sposoby, a ja pamiętam, jak chłop tak się chciał wszystkim podlizać, że w dodatku do "Sueddeutsche Zeitung" mówił tak: "W procesie rozszerzenia NATO nie należy z góry wykluczać Rosji. [...] Jej członkostwo mogłoby przynieść stabilność i bezpieczeństwo regionom, gdzie dotychczas nie było ani jednego ani drugiego". Ja tej Ance Applebaum to nawet współczuję, bo nie wiem ile kobita włożyła energii, żeby tego głąba wypromować do stanu jakiejkolwiek używalności.

A wiecie w jakim kraju chciałby żyć Tusk? Mówi, że woli w takim, gdzie złodziej się boi, a nie rządzi. Tak powiedział. Nawet mu powieka nie drgnęła. Widocznie na takie czasy wszystkim nam przyjdzie jeszcze poczekać.

Co jeszcze padło? A! Że PiS zniszczył doszczętnie sądownictwo, żeby móc kraść. I żeby było śmieszniej, ten PiS niszczył sądownictwo ustawami, podpisem prezydenta, odsyłał do Trybunału Konstytucyjnego. Za to Żurek darował sobie te całe ustawy, prezydenta, trybunały i po prostu napisał do Korneluka esemeska, żeby usunąć z BIP informacje o tym, w jakiej organizacji i w jakich partiach działali sędziowie. Tak dla zdrowia praworządności. Przypadkowo też umorzono wszystkie sprawy, jakie politycy środowiska Platformy Obywatelskiej mieli na swoich karkach. Ja naprawdę nie wiem, jak on po tym fikołku ustał.

Nie zabrakło też słów o obronie polskich granic, choć to nawet najwytrwalszym jebaćpisom jakoś rzedły miny, bo przecież oni ledwie co z sal "Zielonej Granicy" wyszli.

A swoją drogą, wypada w tym miejscu pogratulować Adasiowi Szłapce, który zaorał do cna Nowoczesną i jest już pełnoetatowym padawanem starego, politycznego wykidajły. Jaka to ironia, nie? Ludzie, którzy zaciągnęli dług na partię, obiecali wierzycielom go spłacić, kończą bez spłaty tego długu. Wniosek jest jeden. Gdzie kończą wszyscy niedotrzymujący obietnic oszuści? W Koalicji Obywatelskiej. I niech to będzie jej podsumowaniem.

Najbardziej niebezpieczne w tym wszystkim jest to, że on nie musi nawet wierzyć, że ludzie zapomnieli. On wie, że jest w Polsce grupa wyborców, której można wmówić wszystko. Że można po raz kolejny wyjść na scenę, ubrać maskę męża stanu i sprzedać kolejną bajkę.

Dziwcie się, że są ludzie, którzy wysyłają hajs nigeryjskim książętom albo astronautom uwięzionym w kosmosie na powrót do domu? Przecież jako naród wysłaliśmy do kancelarii Prezesa Rady Ministrów patologicznego kłamcę... trzeci raz w historii.

Nie będzie dobrze. Dopóki nie zaczniemy widzieć w nim tego, kim naprawdę jest – symbolu kłamstwa, które niszczy, dezintegruje i zaprzepaszcza każdą szansę na uczynienie tego kraju lepszym dla nas i dla naszych dzieci.

• Haha 1
Opublikowano

image.jpeg.5669fb100bdce11ee120862b4bd60bd6.jpeg

19 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oj, bo się Ziobro na niego uwziął, tak jak teraz Żurek na PiSowców xD Mam rację @nie ?? xD 

Mam pytanie.
Skoro Ziobro stał na czele zorganizowanej grupy przestępczej, to odbiorcy tego, co przewłaszczył, też do tej grupy należą ?
Czyli strażacy , gospodynie, lekarze, sportowcy, ofiary wypadków, służby specjalne, nawet prokuratorzy...
Czyli , co przewłaszczone, zgodnie z prawem musi być oddane.
Z wozami, gaśnicami , fantomami, termomiksami, nawet tomografami kłopotu nie będzie...
Ale skoro remont budynku prokuratury Krajowej został przeprowadzony z tej przewłaszczonej kasy, to trzeba będzie go zburzyć?
Bo twarde prawo, ale prawo, jak mawiali starożytni rzymianie.
Opublikowano

Przeprowadzić śledztwo winnych ukarać, działke odkupić. Sprawdzić powiązania biznesmena z politykami. Amen.

Przy okazji wszcząć postepowanie w sprawie wyłudzenia 2 milionów przez posłów Nowoczesnej.

Tylko to tak samo realne jak sprawa Giertycha czy Nowaka.

Opublikowano

Szymon Jadczak

PYTANIA NA DZIŚ (I NA KOMISJĘ ŚLEDCZĄ): 
Dlaczego Donald Tusk mówił, że sprawa w prokuraturze przebiega zgodnie z procedurami, chociaż nie przebiega
Dlaczego Wlademar Żurek mówił, że nie informowali o tej sprawie, ponieważ prokuratorzy spokojnie zbierali materiał, chociaż nie zbierali
Dlaczego Maciej Lasek i prezes CPK czekali ze złożeniem zawiadomienia, aż przepadły kluczowe w sprawie bilingi
Dlaczego Dariusz Korneluk pozwolił, żeby sprawa wędrowała między prokuraturami i trzy miesiące nie wszczynano śledztwa
Dlaczego Henryk Smolarz jako szef KOWR i poseł PSL torpedował działania CPK
Dlaczego politycy PO Rafał Trzaskowski, Sławomir Nitras, Katarzyna Lubnauer, Barbara Nowacka i Adam Szłapka nie chcą odpowiedzieć na pytania o współpracę z Dawtoną

ale kręcą, co mają do ukrycia?

jeszcze się okaże, że są mocniej umoczeni niż telus :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

to byl taki sponsor ze zobaczyl ze pis przegral wybory i dobiora  sie do deee za walek , to dawaj sponsorowac niby PO i ratowac dupe ...a tu nie pyklo 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał(a):

Trzaskowskiego bym w to nie mieszał , on nie szuka sponsorów , tak samo sponsorem kampus była czy jest coca Cola , żabka itd 

Oni to niech sponsorują pies ich yebał. Prywatne firmy. Ale czemu państwo sponsorowało ten spęd? Podobnie spólki skarbu państwa powiny mieć ustawowo zakaz sponsorowania takich wydarzeń.

Opublikowano
58 minut temu, nie napisał(a):

Szymon Jadczak

PYTANIA NA DZIŚ (I NA KOMISJĘ ŚLEDCZĄ): 
Dlaczego Donald Tusk mówił, że sprawa w prokuraturze przebiega zgodnie z procedurami, chociaż nie przebiega
Dlaczego Wlademar Żurek mówił, że nie informowali o tej sprawie, ponieważ prokuratorzy spokojnie zbierali materiał, chociaż nie zbierali
Dlaczego Maciej Lasek i prezes CPK czekali ze złożeniem zawiadomienia, aż przepadły kluczowe w sprawie bilingi
Dlaczego Dariusz Korneluk pozwolił, żeby sprawa wędrowała między prokuraturami i trzy miesiące nie wszczynano śledztwa
Dlaczego Henryk Smolarz jako szef KOWR i poseł PSL torpedował działania CPK
Dlaczego politycy PO Rafał Trzaskowski, Sławomir Nitras, Katarzyna Lubnauer, Barbara Nowacka i Adam Szłapka nie chcą odpowiedzieć na pytania o współpracę z Dawtoną

ale kręcą, co mają do ukrycia?

jeszcze się okaże, że są mocniej umoczeni niż telus :D 

Ale kręcicie ty i twoi mocodawcy jak to się wykręcić z przekrętu Telusa xD ale nie bój się, ludzie nie zapomną ;)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale kręcicie ty i twoi mocodawcy jak to się wykręcić z przekrętu Telusa xD ale nie bój się, ludzie nie zapomną ;)

A tak .

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i tekst „x/Slawomir X/SlawomirMentzen Mentzen G Slawomir Mentzen @SlawomirMentzen Czyli PiS ukradł działkę, PO to tuszowało, Tusk kłamał, że od dawna zajmują się sprawą, a pisowcy są oburzeni tym, że Tusk nic nie zrobił przez dwa lata z wałkiem, który sami zrobili. PO-PiS w całej okazałości! x/Sławomir Mentzen”

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

typowe dla peowskich propagandzistów

jak pisano o pis, to wielka kilkudniowa podnieta, prawie w gacie narobili ze szczęścia

jak piszą o po, to kręcenie, przykrywanie, nie ma żadnej afery

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

jak piszą o po, to kręcenie, przykrywanie, nie ma żadnej afery

Ale afera jest. I winny jest jej PiS, a teraz złodziej ma pretensje do policjanta że go nie zlapał, no tego jeszcze chyba nie grali xD

A jak tam dzisiaj, kogo tam CBA zatrzymało ?? xD kolejny dzień, kolejna porażka xD o obietnicach Jarka już wszyscy zapomnieli xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

taki ładny był, amerykański gdy pisał o pis, a gdy pisze o po to jest be - :D 

tfu - peowscy propagandyści

Szymon Jadczak

️W poniedziałek pojawiła się narracja, że sprawa działki CPK to dęta afera, bo Jadczak opisał sprawę, którą już ogarnęła prokuratura. 
Źródłem tego fejknewsa był niestety premier mojego kraju, któremu aktywność na X wybitnie nie służy. 
Prokuratura nic nie ogarnęła, a Donald Tusk nas wszystkich wprowadził w błąd. Nie oczekuję przeprosin, ale mógłby pan 
@donaldtusk
 zatrudnić lepszych ludzi do weryfikowania informacji.

kolejny wątek, tym razem z psl-em

to jest bardzo zastanawiające dlaczego wczoraj kłamali??

KOWR oszukiwał nas wszystkich mówiąc, że działki pod CPK nie da się odkupić!  

Z księgi wieczystej działki sprzedanej Wielgomasowi za 22,8 mln zł wynika, że jeśli tylko do 2028 r. państwo zechce budować CPK na tamtym terenie, Skarb Państwa może odkupić od Wielgomasa działkę za 22,8 mln zł. Czyli interes skarbu państwa jest zabezpieczony.
Tyle fakty.

Edytowane przez nie
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

taki ładny był, amerykański gdy pisał o pis, a gdy pisze o po to jest be - :D 

Aleee przecież pisze w niemieckim ONEcie, więc wiary dawać mu nie powinieneś. 🤣Bo wiesz, ja tam mógłbym mu uwierzyć. Ale Ty?😂

1 godzinę temu, nie napisał(a):

Z księgi wieczystej działki sprzedanej Wielgomasowi za 22,8 mln zł wynika, że jeśli tylko do 2028 r. państwo zechce budować CPK na tamtym terenie, Skarb Państwa może odkupić od Wielgomasa działkę za 22,8 mln zł. Czyli interes skarbu państwa jest zabezpieczony.
Tyle fakty.

A to z tego wynika że PiSowcy raczej nie wierzyli w powstanie CPK, albo że ktoś coś będzie chciał tam budować.🤣 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Aleee przecież pisze w niemieckim ONEcie, więc wiary dawać mu nie powinieneś. 🤣Bo wiesz, ja tam mógłbym mu uwierzyć. Ale Ty?😂

widzisz, ja nie jestem fanatykiem jak ty

a jadczak pisze dla wp (chyba masz tego samego informatora co tusk)

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

a jadczak pisze dla wp

Aaaa to jeszcze gorzej. Bo WP jest pro-rządowe.🤣

3 minuty temu, nie napisał(a):

widzisz, ja nie jestem fanatykiem 

Nawet przez głowę mi taka myśl nie przeleciała.

Opublikowano

MS poinformowało o przygotowaniu projektu nowelizacji prawa, to znaczy usunięciu przepisu o wyłączności obywatelstwa polskiego, którym powinni legitymować się kandydaci na urząd sędziego sądu powszechnego, wojskowego, Sądu Najwyższego oraz prokuratora.

czy to jeszcze polska?

Opublikowano

Czyli każdy normalny wiedział że żadnego cpk nie będzie i grunt można spokojnie sprzedać.

7 godzin temu, witejus napisał(a):

Ty może poszukaj co wyrabia twój ulubieniec, polszewik Miszalski w Krakowie. A jest tego niemało.

a twój kolega arbuz Majchrowski co robił?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v