Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

"Największe szanse na znalezienie pracy u naszego zachodniego sąsiada mają wykwalifikowani specjaliści m.in. pracownicy fizyczni."

skąd oni tych pismaków biorą? spod Krakowa? xD

Może to pismacy co kiedyś w Austrii krowy doili xD 

Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał(a):

"Największe szanse na znalezienie pracy u naszego zachodniego sąsiada mają wykwalifikowani specjaliści m.in. pracownicy fizyczni."

skąd oni tych pismaków biorą? spod Krakowa? xD
https://biznes.interia.pl/praca/news-daja-11-tys-zl-na-start-i-zapewniaja-nocleg-minimalne-wymaga,nId,22434639

przyjechał sąsiad z miasta i zaaczyna rąbać pieńki drewna , wali tą siekierą aż się zmęczył i zapocił podszedłem popatrzyłem na pieńka ustawiłem  lekko siekiereka uderzyłem i pieniek pękł , więc i do roboty fizycznej doswiadczenie jest potrzebne 

• Haha 1
Opublikowano
21 godzin temu, witejus napisał(a):

Komórki nerwowe, zwane neuronami, zaczynają się wykształcać między 17. a 20. tygodniem ciąży, a ich rozwój trwa przez całą ciążę. Wcześniej, w 8. tygodniu ciąży, rozwijają się komórki nerwowe w mózgu, a proces kształtowania układu nerwowego rozpoczyna się już od 2. tygodnia. 

Dlatego mówiło się o aborcji do 12 tygodnia.  I żeby nie było nie uważam aborcji za jakiś temat numer jeden tak jak wiele kobiet nie myśli o aborcji i nie jest to dla nich największy problem. Kompromis aborcyjny był dobry ale piździelce to tacy podpalacze tego kraju. Trzeba było wk***ić naród to się to ruszyło a potem się mówiło, że nie potrzebne. 

Co do futer te z zwierzaczków są ładniejsze od sztucznych. Jest okres przejściowy ileś lat ciul wie jak będzie Ale jedno jest pewne jak się patrzy na tych ludzi tłukących tymi zwierzaczkami o mury to raz, że jednak tego zwierzaka szkoda a dwa człowiek myśli jaki ten co tłucze tak nimi ma zryty beret po iluś latach pracy. 

18 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Co ty za bzdury piszesz Konfa ma wielkie szanse aby być kimś kto będzie rozkładał w następnych wyborach karty. Pójdą w prawo lub w lewo i wtedy zobaczymy czy PO będzie rządziło czy PIS teraz nie liczy się kto wygra wybory tylko to że kim się dogada. 

Obudź się w końcu że świat nie układa się tak jak ty chcesz tylko tak jak w danym czasie gra muzyka i jaki rytm 

Knfa to durnie nie umieli nawet rozliczyć kampanii i z funduszu wyborczego kupowali np alkohol. Co chwila dają się ograć lub wykiwać jak Bielanowi i Kaczyńskiemu w kampanii. Jak będą mocno fikać to będą kolejne wybory i będą mieli gówno. Jak zawsze. To samo tyczy się Brauna.

Opublikowano
10 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Efekt będzie taki, że w wyborach za 2 lata bedzie na liscie jakies partii, a ci inni jak stado baranów idzie za takim jednym czy drugim Kołodziejczakiem i mysli że cos ugrają, chyba że też liczą na jakieś miejsce przy korycie.

Koło pióra mi lata ten buchajczyk, ale pamiętam jak pisuary się spuszczały, gdy Tusk spotkał się z Grynem.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Dlatego mówiło się o aborcji do 12 tygodnia.  I żeby nie było nie uważam aborcji za jakiś temat numer jeden tak jak wiele kobiet nie myśli o aborcji i nie jest to dla nich największy problem. Kompromis aborcyjny był dobry ale piździelce to tacy podpalacze tego kraju. Trzeba było wk***ić naród to się to ruszyło a potem się mówiło, że nie potrzebne. 

Przypomnę ci może od czego to się zaczęło bo pamięć masz krótką. Ówczesna opozycja krytykowała ówczesną władzę za nie przestrzeganie Konstytucji. To ówczesna władza pokazała że Konstytucja nie jest przestrzegana choćby w prawie aborcyjnym. A teraz pytanie. Jest nowa władza, która może klepnąć bez problemu powrót ustawy aborcyjnej do przeszłości. To dlaczego tego nie robi ? Premier jest za słaby ?

1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Co do futer te z zwierzaczków są ładniejsze od sztucznych. Jest okres przejściowy ileś lat ciul wie jak będzie Ale jedno jest pewne jak się patrzy na tych ludzi tłukących tymi zwierzaczkami o mury to raz, że jednak tego zwierzaka szkoda a dwa człowiek myśli jaki ten co tłucze tak nimi ma zryty beret po iluś latach pracy. 

Jeszcze nie tak dawno był krzyk że Pis udupił tą branże a teraz jest okres przejściowy bo PO głosowało za ? Z daleka wali od ciebie stronniczością. 

Osobiście dla mnie ta hodowla to głupota ale jestem ciekawy co ci biedni obrońcy klatek teraz będą robić. Pójdą jak nic na bezrobocie bo cel został osiągnięty.

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

przyjechał sąsiad z miasta i zaaczyna rąbać pieńki drewna , wali tą siekierą aż się zmęczył i zapocił podszedłem popatrzyłem na pieńka ustawiłem  lekko siekiereka uderzyłem i pieniek pękł , więc i do roboty fizycznej doswiadczenie jest potrzebne 

Pewnie tak rąbał jak kiedyś Joński i Szczerba😅

Opublikowano

ten zakaz nie wzial sie z niehumanitarnego traktowania zwierzat, czy nieumiejetnego ubijania. lewactwo uwaza, ze zabijanie zwierzat dla futer jest zle i trzeba to zakazac. oczywiscie uciesza sie panstwa, ktore zakazu nie wprowadza, bo ujnia nie zakaze importu futer, a jedynie ograniczy nam ich produkcje. chocby hodowla nutrii spadla w polsce, jednoczesnie wzrosla w Argentynie. samo ubija ie zwirzat futerkowych mogloby byc b. humanitarne. mozna to zrobic iniekcja, lub tlenkiem azotu, rownierz ogluszajac obuchem z podcieciem naczyn szyjnych. u swin prad, u krow radical, u kur prad i obciecie glowy, jakos to nikomu nie wadzi. usowamy powolutku nasze rodzime produkcje. nie mowie juz tylko o futrach, ale biurokracja zniecheca chociazby do hodowli swin. szkoda gadac. zataz zakaza jezdzenia na grzbietach konikow, tym samym eliminujac je z naszego zycia. lewacy zakazuja zabijania zwierzat futerkowych, swin, krow, koni, kur, kaczek, ale wyskrobac dziecko w 9 miesiacu to jak najbardziej na tak.

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

ten zakaz nie wzial sie z niehumanitarnego traktowania zwierzat, czy nieumiejetnego ubijania. lewactwo uwaza, ze zabijanie zwierzat dla futer jest zle i trzeba to zakazac. oczywiscie uciesza sie panstwa, ktore zakazu nie wprowadza, bo ujnia nie zakaze importu futer, a jedynie ograniczy nam ich produkcje. chocby hodowla nutrii spadla w polsce, jednoczesnie wzrosla w Argentynie. samo ubija ie zwirzat futerkowych mogloby byc b. humanitarne. mozna to zrobic iniekcja, lub tlenkiem azotu, rownierz ogluszajac obuchem z podcieciem naczyn szyjnych. u swin prad, u krow radical, u kur prad i obciecie glowy, jakos to nikomu nie wadzi. usowamy powolutku nasze rodzime produkcje. nie mowie juz tylko o futrach, ale biurokracja zniecheca chociazby do hodowli swin. szkoda gadac. zataz zakaza jezdzenia na grzbietach konikow, tym samym eliminujac je z naszego zycia. lewacy zakazuja zabijania zwierzat futerkowych, swin, krow, koni, kur, kaczek, ale wyskrobac dziecko w 9 miesiacu to jak najbardziej na tak.

w Polsce codzień dochodzi do około 100 pogryzień ludzi przez psy , czy te nie dawne nagłosnienie smiertelnych przypadków to nie pod zawetowanie ustawy przez Prezydenta  ? 

Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał(a):

WIDAĆ OPTYMIZM - PRZEMOWY TUSKA  - W chłoną satelity  żeby mu zawczasu nie spierdolili .

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba

Żałosne to jest. Najpierw zamawiają sondaż w którym PO ma prawie 40% poparcia, później ogłaszają zmiane nazwy, nowa jakość, nowe rozdanie, zaraz będzie ofensywa ustawodawcza i rekonstrukcja rządu. 

Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A Braun będzie premierem xD 

Może nie premierem ale jak nadal będzie taki syf jak jest to żebyś się nie zdziwił 😯

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v