Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

a co to za jakieś tajemne fikołki linkowe?
nie mam konta na żadnych iksach i mieć nie zamierzam a to co spod tego "Wałbrzycha Dominika to jakieś MMA czy podobnych szumowin dla przetestosteronowanych prymitywów? przynajmniej tak z zajawkowego screena filmidła wnioskuję bo i tego nie chciało mi się klikać i ogladać :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

to się nazywa sprzedaż bezpośrednia i powinno to byćpromowane przez rząd - na przykłąd w postaci likwidacji opłat za targowiska dla rolników, którzy taką sprzedaż prowadzą

pieniądze idące na promocję takiej formy sprzedaży pozinny częściowo trafiać do samorządów jako zwrot za budowę i utrzymanie lokalnych targowisk

i takie targowiska nie mogą być lokowane wmiejscach, gdzie pies z kulawa nogą nie zagląda i nie ma komunikacji miejskiej, bo to typowy sabotaż, za to samorządy kasy nie powinny dostawać

Czytałem jakiś czas temu, ze w jakieś mieścinie bodajrze Biskupcu burmistrz wywalił ceny na targowisku do 70 zł za stoisko. Ludzie co przyjeżdżali tam to przestali tam handlować i zrobiło sie pusto. Handlowcy narzekali, klienci narzekali a wiecie czemu tak zrobiono?

Nie mogłem uwierzyć. Burmistrz specjalnie tak podniósł ceny bo ludzie nie kupowali w miejscowych sklepach i warzywniakach tylko na bazarze. Zrobił to dla lokalnych sklepikarzy bo ci co przyjeżdżali na bazar to byli obcy.

W sumie to nie wiem jak to skomentować. Jeszcze stoi taki przed kamera i pier**li takie głupoty.

Przy takim wsparciu to sprzedaż bezpośrednia będzie kwitła.

A co do europy zachodniej to jest wszędzie w opór bazarów, hal targowych itp.

20250506_122710.jpg

20231212_191511.jpg

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

I to jest niby sprzedaż bezpośrednia od rolnika ?? xD Byś się nie ośmieszał ...

To wygląda jak zwykły bazar w Polsce na którym handlują handlarze towarem kupionym od rolnika/na rynkach hurtowych. Rolnik nic z tego nie ma, bo od handlujących na tych bazarkach dostaje takie same ceny jak od marketów ... Takie bazarki to i w Polsce mamy ...

Hala Mirowska - moje ulubione stoiska — Warsaw Wanderer

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I to jest niby sprzedaż bezpośrednia od rolnika ?? xD Byś się nie ośmieszał ...

To wygląda jak zwykły bazar w Polsce na którym handlują handlarze towarem kupionym od rolnika/na rynkach hurtowych. Rolnik nic z tego nie ma, bo od handlujących na tych bazarkach dostaje takie same ceny jak od marketów ... Takie bazarki to i w Polsce mamy ...

Hala Mirowska - moje ulubione stoiska — Warsaw Wanderer

Na tym zdjęciu z Grecji większość sprzedających to rybacy i ich rodziny. 

• Haha 1
Opublikowano

Jest tu ktoś co wyleci .

Grupy Kapitałowa CPK w 2024 r. posiadała grunty, o wartości ponad 4,88 mld zł. Przejmowanie terenów pod budowę przyszłego lotniska trwa. Ich właściciele mają wiele zastrzeżeń wobec stosowanych procedur. Chodzi na przykład o żądanie dostarczenia aktualnego przeglądu kominiarskiego budynku, który będzie wyburzony.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/interwencje-rolnicze/rolnicy-traca-ziemie-i-slysza-najpierw-zrobcie-przeglad-komina-2539580?fbclid=IwY2xjawNY2yJleHRuA2FlbQIxMABicmlkETByczk3MmJiUDRSclRMSXVIAR6r6kNw8T

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, tak jak w Hali Mirowskiej handlują rolnicy xD 

A ch*j mnie obchodzi hala mirowska. Jak podeszłem zapytałem się dziewczyny co tam sprzedawala to mi powiedziala. Tutaj np facet sprzedaje z wlasnego gospodarstwa:

20250506_122431.jpg

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

A ch*j mnie obchodzi hala mirowska. Jak podeszłem zapytałem się dziewczyny co tam sprzedawala to mi powiedziala.

Chłopie, oni wszystko powiedzą turyście gadającemu po angielsku xD 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, tak jak w Hali Mirowskiej handlują rolnicy xD 

Będzie handlował Michał K.

Kołodziejczak chce uruchomić polską sieć sklepów

Wiceminister rolnictwa Michał Kołodziejczak chce stworzyć polską sieć sklepów na bazie Krajowej Grupy Spożywczej. W tej sprawie odbyło się 9 kwietnia spotkanie z dziennikarzami na dziedzińcu ministerstwa rolnictwa.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/kolodziejczak-chce-uruchomic-polska-siec-sklepow-2530598

Opublikowano
33 minuty temu, witejus napisał(a):

Co to miało nie być. To może teraz się z Wachem zmierzy :ph34r:. Podobna kategoria wiekowa. Ewentualnie rewanż z Najmanem mu został.

27 minut temu, dysydent napisał(a):

a co to za jakieś tajemne fikołki linkowe?
nie mam konta na żadnych iksach i mieć nie zamierzam a to co spod tego "Wałbrzycha Dominika to jakieś MMA czy podobnych szumowin dla przetestosteronowanych prymitywów? przynajmniej tak z zajawkowego screena filmidła wnioskuję bo i tego nie chciało mi się klikać i ogladać :P

To jest ta postać znana i lubiana i inne nana nana. Znany aktor i informator obecnego premiera :P. W celu rozgłosu nawet do klatki wyzwał obecnego prezydenta 🤣.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie, oni wszystko powiedzą turyście gadającemu po angielsku xD 

Jak trafią na takiego głupio-mądrego jak ty to na pewno.

Nie mają powodów kłamać z prostej przyczyn-  tam turyści nie kupują.

Większość sprzedających to po angielsku zero kontaktu, up***doleni jeszcze w ziemi jak wybierali te swoje warzywa.

Tam podobnie jak w PL widać od razu czy handlarz czy rolnik czy rybak.

Nie mam zdjęć z części z warzywami gdzie większość to byli rolasy.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Będzie handlował Michał K.

Kołodziejczak chce uruchomić polską sieć sklepów

Wiceminister rolnictwa Michał Kołodziejczak chce stworzyć polską sieć sklepów na bazie Krajowej Grupy Spożywczej. W tej sprawie odbyło się 9 kwietnia spotkanie z dziennikarzami na dziedzińcu ministerstwa rolnictwa.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/kolodziejczak-chce-uruchomic-polska-siec-sklepow-2530598

@galan99 zlituj się nad nami 🤣. A co on może 🤫 ?

Opublikowano (edytowane)

To wy go nie słuchacie przecie wraca na barykady w obronie rolników .

CZEGO SIĘ ŚMIAĆ Z MICHAŁA PRZECIE RATOWAŁ WAS BĘDZIE .

Kołodziejczak wraca na barykady. Agrounia chce ratować polskich rolników

W całej Polsce rolnicy zmagają się z kryzysem, którego najbardziej widocznym skutkiem stała się fala tzw. samozbiorów – akcji, w których mieszkańcy mogą samodzielnie zbierać warzywa prosto z pól, często płacąc tyle, ile uznają za stosowne. Dla wielu gospodarzy to jedyny sposób, by uniknąć marnowania plonów w obliczu drastycznie niskich cen skupu i braku zainteresowania ze strony przetwórni.

https://www.e-sadownictwo.pl/wiadomosci/z-kraju/16069-kolodziejczak-wraca-na-barykady-agrounia-chce-ratowac-polskich-rolnikow

Edytowane przez galan99
  • Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

To wy go nie słuchacie przecie wraca na barykady w obronie rolników .

W całej Polsce rolnicy zmagają się z kryzysem, którego najbardziej widocznym skutkiem stała się fala tzw. samozbiorów – akcji, w których mieszkańcy mogą samodzielnie zbierać warzywa prosto z pól, często płacąc tyle, ile uznają za stosowne. Dla wielu gospodarzy to jedyny sposób, by uniknąć marnowania plonów w obliczu drastycznie niskich cen skupu i braku zainteresowania ze strony przetwórni.

https://www.e-sadownictwo.pl/wiadomosci/z-kraju/16069-kolodziejczak-wraca-na-barykady-agrounia-chce-ratowac-polskich-rolnikow

Rolnicy to się sami uratują bez niego. To będzie pierwszy przypadek gdy poseł partii rządzącej będzie w opozycji do niej. No kabaret.

Opublikowano

Będę obserwował .

Michał K - będzie robił szum w obronie rolnictwa .

4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Rolnicy to się sami uratują bez niego. To będzie pierwszy przypadek gdy poseł partii rządzącej będzie w opozycji do niej. No kabaret.

A jak  ten ratunek będzie wyglądał bo jakoś marnie to wychodzi  .

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, dsbh napisał(a):

To jest ta postać znana i lubiana i inne nana nana. Znany aktor i informator obecnego premiera :P. W celu rozgłosu nawet do klatki wyzwał obecnego prezydenta 🤣

znaczy - któryś z tych mięśniaków co filmidła z nimi brzydziłem się oglądać?
nie oglądałem to i nie wiem o kim piszesz; jeśli dobrze zrozumiałem

Opublikowano

I znajdą się nowi debile co za nim pójdą.

Jak przypomne sobie tutejszych zwolenników tego gamonia to 🤣🤣🤣.

Teraz napiszą że to nieprawda i nigdy tak nie pisali. Typowi PeOwcy. 🤣🤣🤣

Jak napisalem że to karierowicz i w d*pie ma polskich rolników, to było oburzenie, że się stara, że walczy z supermarketami. Że z tego jego krzyku może coś wyniknąć. 

No i wynikneło. Został POsłem i nabija sobie kabze.

5 minut temu, galan99 napisał(a):

Będę obserwował .

Michał K - będzie robił szum w obronie rolnictwa .

I robi.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak napisalem że to karierowicz i w d*pie ma polskich rolników, to było oburzenie, że się stara, że walczy z supermarketami. Że z tego jego krzyku może coś wyniknąć. 

A Endrju Lepper inny był ?? Tak samo latał po strajkach, a jak już zdobył stołki ...

O związkach zawodowych rolników nawet nie wspominam, bo oni jedyne co potrafią to lizać po d*pie tych co u władzy ... A po drugie to stare dziady oderwane od rzeczywistości żyjące hasłem "Kiedyś to kurła było" ...

Edytowane przez Tomasz0611