Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyrok śmierci wykonywany proceduralnie na bezbronnym którego pozbawiono jakichkolwiek szans obrony jest właśnie miarą odbydlęcenia człowieka w sfery sadyzmu jakich bydlęta nie są zdolne się stoczyć i stąd powiedzenie - "gorzej jak bydlę - człowiek"

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

bezbronnym którego pozbawiono jakichkolwiek szans obrony

hmm , ciekawe podejscie nie Widziałeś młodego kota jak sie biedna myszką zabawia  , co do samego wyroku smierci to na taki trzeba sobie zasłużyć i raczej być sadystą 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

ja jestem za karą smierci wiec w niektórych przypadach bym był zadowolony ze smierci co nie których , 

Kara śmierci przy naszym systemie sądownictwa to zły pomysł, mogło by być zbyt wielu niewinnych na tamtym świecie ...

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

hmm , ciekawe podejscie 

sam akt kaźni z widownią przecież to udowadnia; widownia jest przypadkowym zbiegowiskiem gawiedzi nic mającej a najczęściej i znającej osobę skazanego i zaspokajania czego est to spektakl? miłosierdzia czy sadyzmu tych gapiów?

Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

ja jestem za karą smierci wiec w niektórych przypadach bym był zadowolony ze smierci co nie których , podejrzewam żę jak by wyrok wykonywany był publicznie to i kibice by dopisali 

Tu była mowa o facecie 95 lat który umarł śmiercią naturalną. Nie otrzymał żadnego wyroku a dlatego, że miał poglądy które nie pasowały pewnym osobnikom to jego śmierć była dla takiego bydlaka dobrą wiadomością 

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

wyrok śmierci wykonywany proceduralnie na bezbronnym którego pozbawiono jakichkolwiek szans obrony jest właśnie miarą odbydlęcenia człowieka w sfery sadyzmu jakich bydlęta nie są zdolne się stoczyć i stąd powiedzenie - "gorzej jak bydlę - człowiek"

Czy taki człowiek nie zasłużył na kare śmierci?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Eugeniusz_Mazur

Pracowałem z jego kuzynem kilka lat, jakoś tak się zgadaliśmy. Opowiadał mi o nim.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

takiego bydlaka

człowieka, noż co napisałem dopiero wyżej? Człowiek itd.
i nie obrażaj mi tu bydląt ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał(a):

sam akt kaźni z widownią przecież to udowadnia; widownia jest przypadkowym zbiegowiskiem gawiedzi nic mającej a najczęściej i znającej osobę skazanego i zaspokajania czego est to spektakl? miłosierdzia czy sadyzmu tych gapiów?

taka natura ludzka , ot chociażby coloseum 

6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

tak , ale czy dożywotnie więzienie nie jest gorszą karą ? 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

tak , ale czy dożywotnie więzienie nie jest gorszą karą ? 

Dla takiego ścierwa co zażyna kilkuletnie dziecko jak prosie raczej nie i to za równowartość kilku butelek wódki. Może gdyby miał warunki jak powiedzmy w Rosji czy innych Chinach i yebał do końca życia w kopalni uranu to tak. U nas ma hotel.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ilu jest niewinnych w więzieniach. Po kilku latach wypuszczanych, bo zostali skazani tylko dlatego aby ukryć kogoś kto ma wpływy ??

Ja  mówie o 100% pewnosci i szczególnych przypadkach. Ty jak zwykle rżniesz głupa. To może nikogo nie skazujmy bo możliwa jest pomylka.  Lewacki bełkot.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ilu jest niewinnych w więzieniach. Po kilku latach wypuszczanych, bo zostali skazani tylko dlatego aby ukryć kogoś kto ma wpływy ??

kara smierci to nie jest ot tak , musi być pewność , np Komenda czy w jego przypadku mogła by być orzeczona kara smierci ? chyba nie 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja  mówie o 100% pewnosci i szczególnych przypadkach. Ty jak zwykle rżniesz głupa. To może nikogo nie skazujmy bo możliwa jest pomylka.  Lewacki bełkot.

Nigdy nie ma 100% pewności ...

Teraz, jarecki napisał(a):

kara smierci to nie jest ot tak , musi być pewność , np Komenda czy w jego przypadku mogła by być orzeczona kara smierci ? chyba nie 

Jak wyżej, nigdy nie ma 100% pewności.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Naprawde źle z Tobą. Może oglądnij tak jak ja pare głupich filmików na sadolu, przestaniesz żyć w swoim odrealnionym świecie otoczonym polami bobu i truskawek, zobaczysz jaki świat jest popierdolony.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jarecki napisał(a):

w naturze ludzkiej mieści się i ten przypadek

17 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

https://pl.wikipedia.org/wiki/Eugeniusz_Mazur

Pracowałem z jego kuzynem kilka lat, jakoś tak się zgadaliśmy. Opowiadał mi o nim.

i przypadki które nazywamy dewiacjami i usiłujemy leczyć gdy próg przecież tylko abstrakcyjny i przez nas wymyślony owe dewiacje przekroczą

naprawdę nie mam czasu i tylko że telefon muszę baterię nieco podładować to chwilkę tu zajrzałem i zgłębiać bardziej teraz nie zamierzam
Kiedy uznamy że zbrodnia jest skutkiem choroby to tylko chorego izolujemy bo w sensowność leczenia przecież nie wierzymy i ... no pozory a gdy uznamy zbrodniarza za zdrowego to tylko wtedy kara a zatem dewianty kliniczne maja mieć więcej praw do życia niż w naszym uznaniu zdrowi?
samo to już jest w czystej logice chore o aby takich dylematów uniknąć czyż nie prościej kary śmierci zaniechać gdy technicznie jest możliwa izolacja zbrodniarzy?
Czasem śmierć bywa zbyt łagodną karą
to ostatnie dowodzi że ja też jestem człowiekiem ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał(a):

o pójdę dalej a ukrzyżowanie Jezusa ? bo o ile wymiar boski mogą co niektórzy wątpić to jednak sam fakt ukrzyżowania nie podlega dyskusji tu na gapiach się skupiam 

17 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tu była mowa o facecie 95 lat który umarł śmiercią naturalną. Nie otrzymał żadnego wyroku a dlatego, że miał poglądy które nie pasowały pewnym osobnikom to jego śmierć była dla takiego bydlaka dobrą wiadomością 

wyżęj przykład ukrzyżowania za poglądy 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak wyżej, nigdy nie ma 100% pewności.

skazyni za napad na kredyt bank nie ma pewnosci ? 

Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Naprawde źle z Tobą. Może oglądnij tak jak ja pare głupich filmików na sadolu, przestaniesz żyć w swoim odrealnionym świecie otoczonym polami bobu i truskawek, zobaczysz jaki świat jest popierdolony.

To z Tobą źle. Kara śmierci wg mnie nie powinna być nigdy wprowadzona, bo choćby jedna niewinna osoba skazana w ten sposób to o jedną za dużo ...

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

skazyni za napad na kredyt bank nie ma pewnosci ? 

Tak w temacie

"Nigdy do niczego się nie przyznawaj. Znajdą w twoim mieszkaniu w skrytce w szafie  4 miliony kasy z łapówek, mów że to nie twoja szafa i nie twoja kasa, a nasze sądy cię uniewinnią."

"Wyprowadziłeś że spółki kilkadziesiąt milionów, które znalazły się na koncie twojej żony? Mów że to ochroniarz pracujący za najniższą krajową to zrobił, kiedy ty byłeś w kiblu. Prokurator i tak sprawe zamknie"

Proste jak budowa capa. No nie?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Tak w temacie

"Nigdy do niczego się nie przyznawaj. Znajdą w twoim mieszkaniu w skrytce w szafie  4 miliony kasy z łapówek, mów że to nie twoja szafa i nie twoja kasa, a nasze sądy cię uniewinnią."

"Wyprowadziłeś że spółki kilkadziesiąt milionów, które znalazły się na koncie twojej żony? Mów że to ochroniarz pracujący za najniższą krajową to zrobił, kiedy ty byłeś w kiblu. Prokurator i tak sprawe zamknie"

Proste jak budowa capa. No nie?

Znajdą na twoich kontach 130 milionów które zarobiłeś niby jako minister, to mów że to nie twoje pieniądze ...

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jarecki napisał(a):

o pójdę dalej a ukrzyżowanie Jezusa ?

nie mieszaj mi tu religijnych bajań z Wiedzą i logiką
Rzymianie takich Chrystusów postrzegali jako zagrożenie dla stabilności ich imperium i samozwańczych królów do dzisiaj się eksterminuje i jak to naprawdę tam wtedy było nikt i nigdy już nie ustali bo piśmidła beletrystyczne więcej mają wymysłów autorów niż rzetelnej faktografii a że to obrosło w religię to już sfery wykraczające po za ten wątek. Dlaczego akurat to i dlaczego akurat z wtedy? wszak podobnych kaźni było masę w Historii i tu już kwestie Wiary że akurat Chrystus był tym szczególnym przypadkiem a nie tylko jednym z wielu w większości nawet wzmianką gdziekolwiek w "pismach" nieodnotowanych a tylko przypadkowy splot Historii wyniósł Go do rangi symbolu na sztandarach wyznania które przecież pod tymi sztandarami i gorszych bezeceństw się dopuszczało.
Tu kwestia oceny samej siebie leży po za możliwościami cywilizacji wszak tyczy jej samej a tylko wyższa cywilizacja jest w stanie obiektywnie i rzetelnie ocenić i zrozumieć jedynie prymitywniejsze od niej.
Skoro dyskutujemy tu o karze śmierci dla osobników własnego gatunku to niceśmy od tamtej rzymskiej cywilizacji nie odrośli a zatem nie mamy kompetencji do nawet wszyszczynania takich dyskusji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

rozumiem
i dlatego wykazałem że to zły przykład bo blokuje u większości bezstronną ocenę kto był bardziej chory wtedy; czy Ten Chrystus że nie potrafił do współczesnego społeczeństwa na tyle się dostosować aby dożyć naturalnej śmierci czy owo społeczeństwo które mordowało osobniki nazbyt się zeń wyróżniające, nieprzystające tylko za to jakimi są

Jeśli Chrystus wyprzedzał czasy Mu ówczesne to śmiało mogę skonstatować że wyprzedza i obecne a jeśli nie to był ślepą uliczką o ile to prawda że zmarł bezpotomnie.

Edytowane przez dysydent