Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, witejus napisał(a):

Widocznie uciekają z Polski A, mają dość jacusia.

Poczekaj kilka lat niech się skończą tanie samochody z niemiec to nie będą mieli czym do pracy dojechać albo na weekend na wieś przyjechać 🤣 , kupić 5 letniego elekrtryka to już totolotek 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

jest wieksze ryzyko na elektryku , ogólnie mi sie podobają hybrydy , dobry komfort jazdy po miescie pewnie z czasem te baterie bedą tańsze w naprawie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Posłuchałem. I pozwolę sobie mieć inne zdanie w tym temacie. 

Jesteś najzwyczajniej nie rozwinięty i nie rozumiesz czym dany minister się zajmuję 

To jest minister spraw zagranicznych a nie obrony !!

Opublikowano

jadę sobie a tu takie coś .....  gdyby to w PL , polska to stan umysłu i ciemno grodu platformowskiego wina katolików 🤣

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „H+ 56% Nikola Teraz 14:29 Hej, chyba będziesz tatą Mówisz serio? To już pewne? No tak, zrobiłam test. Zresztą sam zobacz 6 CTIZEN CITIZEN I Ja pierdole nie strasz mnie!! Pokazuje że już jestem w 38,8% w ciąży Jak będzie 100% to urodzęi będziemy rodzicami Cieszysz się? d@dma o kui kurwa wa nie wiedziałem, że jesteś aż tak głupia Aa GIF Napisz wiadomośé”

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „z cyklu, cytaty naszych ministrów "Polskie dzieci muszą się uczyć takiej historii, jaką wspólnie ustalimy, opracujemy z Niemcami i Ukraińcami" Joanna Mucha”

@hubertuss co ty na to ?

Rząd Tuska zadłuża nas w tempie niemal MILIARDA złotych DZIENNIE!
To absolutny rekord w historii Polski.
Zadłużenie Skarbu Państwa osiągnęło na koniec sierpnia rekordowy poziom ok. 1,853 biliona zł, rosnąc w ciągu roku o 360 mld zł, czyli prawie miliard dziennie. Tylko w sierpniu dług wzrósł o 20,6 miliarda zł!
Rząd Tuska pod wieloma względami jest rekordowy - mamy rekordowy deficyt budżetu państwa, czy właśnie rekordowe tempo wzrostu zadłużenia. Ci ludzie robią z Polski drugą Grecję. Przyszłe pokolenia będą musiały płacić za niegospodarność obecnie rządzącej ekipy. Tych ludzi trzeba odsunąć od władzy, bo doprowadzą nasze finanse do absolutnej katastrofy!
Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Zadłużają nas w tempie MILIARDA złotych DZIENNIE!”
  • Like 1
Opublikowano

Sąd Rejonowy w Kielcach skazał Wojciecha O., znanego jako „Jaszczur”, na rok ograniczenia wolności za publiczne szerzenie treści antysemickich i antyukraińskich.

ciekawe co to za treści?

a za to są nagrody finansowe:

„Jarek ! Zajebiemy cię niedługo !” - to jest mowa nienawiści czy nie ? Co więc spotkało kobietę która takie słowa wykrzykiwała ?

j**ane po-lszewiki

Opublikowano (edytowane)

nie wiem czy ten jaszczur ma tak zryty łeb , czy tylko był głupi dla oglądalnośći , no i celem od dawna jest wprowadzenie cenzury przez lewaków 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

akcje zostały najpierw sztucznie zaniżone nie wiem czy pamiętasz ale rozmawiałem z Nie na temat zakupu akcji , komentarz mój to kto po zmianie rządów grał na spadki cen akcji tej firmy bo tu ewidentnie było coś nie tak jak odnajdziesz moje wpisy z tamtego czasu to pisałem że wartość tej firmy to przedział 80-90 zł 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

czego nie rozumiesz?

pis zrobił z orlenu wielką spółkę (możejki, energa, pgnig, złoża na szelfie norweskim, smr) i teraz orlen korzysta z efektu skali, dodatkowo mocno przycinają na paliwach to i zyski rosną

dodatkowo rośnie w20 to i spółki z niego rosną, zobacz na banki

(cała giełda rośnie, bumech w kilka tygodni urósł 300%)

złoto kosztuje prawie 4000$ (a bank kanady w 2016 sprzedał całe swoje złoto po 1600$, to była mega wtopa)

ogólnie na świecie trwa wielka hossa i wiele aktywów mocno rośnie, a gdy przyjdzie bessa to będą spadać

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To się bardzo podoba mniej dopłat do rolnictwa .

Nie będzie wyrównania dopłat. Rolnicy stracą i dopłacą do własnych dopłat .

Komisja Europejska przedstawiła 16 lipca propozycję nowego budżetu UE (WRF) i w jego ramach nowej Wspólnej Polityki Rolnej. W tej propozycji budżet WPR został zmniejszony o 86 mld euro, czyli o ok. 20%. Na dopłaty zabezpieczono 300 mld euro, resztę mają dopłacać państwa członkowskie w ramach Planów Krajowych.

Tusk ma problem czy dołożyć chłopom do dopłat 20 % z budżetu w którym niema kasy :D .

Na obronę potrzeba miliardów też brak  - kasy ?.

Potrzeba miliardów na dopłaty do wiatraków na morzu kasy niema ?.

Zbiory pszenicy na rok 2026/27  już zapowiedziane o 30 % większe w Europie . 

Nie dopuścić do żadnych strajków TUSK DOPILNUJE TEGO Z KIERWIŃSKIM .

https://www.wrp.pl/nie-bedzie-wyrownania-doplat-rolnicy-straca-i-doplaca-do-wlasnych-doplat 

Posłuchać są mądrzejsi w Unii wiedzą co robią .

Państwa przyfrontowe ostrzegają, że nowa umowa handlowa z Ukrainą może pogłębić kryzys na rynkach rolnych. Niemcy, Litwa i Komisja Europejska przekonują, że import jest konieczny – nawet jeśli uderzy w rolników w Europie Środkowo-Wschodniej.

Dyskusja o skutkach liberalizacji handlu z Ukrainą była jednym z głównych punktów obrad Rady UE ds. Rolnictwa (AGRIFISH). Wniosek w tej sprawie zgłosiła Słowacja. Minister rolnictwa Richard Takáč zwrócił uwagę, że ukraińska produkcja rzepaku już teraz dorównuje wielkości całej powierzchni użytków rolnych w jego kraju: – Ukraina ma 1,5 miliona hektarów tylko pod uprawą rzepaku. Słowacja ma dwa miliony gruntów rolnych. Tanie towary z Ukrainy niszczą naszych rolników, ich konkurencyjność, ich pozycję na rynku i podcinają skrzydła – mówił.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

jest super program aktywny rodzic działa https://www.bankier.pl/wiadomosc/Premier-Srednia-oplata-za-zlobek-spadla-dziesieciokrotnie-To-efekt-programu-Aktywny-rodzic-9015332.html  , mamusie moga zająć się pracą zamiast nianczyć dzieci , no i w polsce padł kolejny reord w ciągu roku urodziło sie naj mnie dzieci od......... 200 lat https://www.bankier.pl/wiadomosc/Urodzen-malo-jak-nigdy-Najmniej-nie-tylko-od-wojny-ale-od-200-lat-na-calych-obecnych-ziemiach-polskich-9015211.html      żęby nie było to nie obwiniam PO samej 

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

„Jarek ! Zajebiemy cię niedługo !” - to jest mowa nienawiści czy nie ?

Yyyyyyyy raczej obietnica ostrego seksu w większej grupie.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Znajdź mi kogoś, kto lubi ciężką pracę, obowiązki, brak snu i pieniędzy ?

Rewolucja, zafundowana przez wielkie korporacje farmakologiczne , umożliwiająca oddzielenie seksu od prokreacji daje efekty w większości rozwiniętych państw świata. Efekty negatywne. Kraje mniej rozwinięte, gdzie nadal najważniejsze jest podejście tradycyjne - mniej się temu poddały. 

Zachodnia popkultura promuje szkodliwe z punktu widzenia społeczeństwa postawy, trendy i mody, na które niestety długofalowo nie pomoże żadne 800+. 

Zawsze skutkiem związku dwojga ludzi było potomstwo, chyba, że z przyczyn naturalnych tego potomstwa nie mogli posiadać. I bardzo rzadko było to posiadanie dwójki dzieci, najczęściej 3-4.

Dziś mamy kulturę "poużywaj i wyrzuć, kup nowe, bo stare nie jest fajne". Dziś tak samo niektórzy idole radzą o związkach, o rodzinie. Po co zakłądać rodzinę, jak można się ru.... na prawo i lewo, bez konsekwencji,bez zobowiązań. A jak się troszkę znudzi, znajdź sobie nowego partnera. To jest odrzucenie całkowicie kształtowanej przez tysiąclecia moralności, niekoniecznie tylko chrześcijańskiej, gdzie najbardziej ceniona była wierność, praca, wspólny wysiłek, budowanie związku, posiadanie i wychowanie potomstwa a potem doczekanie wnuków. Dziś, że tak powiem, ktoś, kto posiada dzieci, a już napewno więcej niż dwoje - jest obiektem drwin i niewyszukanych tekstów. Dziecko przestało być dla społeczeństwa wartością, a wkrótce taką samą wartością dla społeczeństwa może przestać być życie człowieka - tak się dzieje na przykłąd w Holandii czy krajach Beneluksu. Niedomagasz ? Pod byle pretekstem ubezwłasnowolnienie i eutanazja. Dziś bardziej dba się o psa czy kota , niż o starszego, chorego człowieka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v