Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

sprostuje tylko - hydroksyzyna to przede wszystkim dzialanie antyhistaminowe (1 grupa) oraz serotoninowe czyli antydepresyjne.

tworzenie sie nowych gatunkow to przede wszystkim przypadkowe mutacje, ktore sa weryfikowane doborem naturalnym, zmieniajacym sie srodowiskiem. izolacja populacji danego gatunku , fizyczna np. wyspa, to jeden z czynnikow tworzacy nowy gatunek, teraz nazywa sie to specjacja allopatryczna ( za moich czasow szkolnych byla to po prostu izolacja 🤕 , stary juz jestem 🤔). obecne czasy uniemozliwiaja powstanie nowego gatunku czlowieka, poniewaz brakuje tego czynnika -izolacji.

Edytowane przez Siedzacybyk
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał(a):

Pojechałeś do zakopca na dzień i dałeś się w tym dziadostwie oskubać na tysiaka - i kto tu jest głupi? 

czekaj pisałeś ze tylko biedaki tam nie jeżdżą teraz bo dałem się oskubać  ?

gdyby jedzenie smakowało i reszta ok to bym nie narzekał  

4 godziny temu, Ulman napisał(a):

Główka pracuje bardzo dobrze lewicowy ćwoku. Głównie czytam i z bólem stwierdzam że głupia większość przybiera na sile. Poryło niektórym dekiel tak jak tobie i galanowi i po prostu nie chce mi sie z głupkami użerać tym bardziej że mam sporo innych zajęć. 

kupiłeś dostęp do netfilixa ? 

4 godziny temu, mirro napisał(a):

A kiedyś było tam tak fajnie.

wszędzie tam brakuje rak do pracy , renomowane restauracje poszukują od kelnera po kucharza , jedzenie wygląd za***isty smak jałowy  

jeszcze musze pojechać do grand stasinda tam było zaje Biście 

2 godziny temu, jacus napisał(a):

ale on nie byl w zakopanem 😂 tylko w szaflarach 😂 to blizej nowego targu.

tylko 14km 😆 

Opublikowano

Siedzacybyk napisał:

nie wiem dlaczego sie czepiacie romana, ze stwierdzil iz zakopane jest drogie i nedzne. tez tak uwazam, zjesc pizze to dramat, zaparkowac - o dziwo udalo sie , ale nie bylo prosto, ludzi masa, mi sie srednio podobalo. moze sa koneserzy tej miejscowosci, ale nie ja. to samo moge powiedziec o karpaczu. korek przez cale miasto, miesca do zaparkowania nie ma, drogo jak diabli, atrakcji zbyt duzych nie ma, dzieciaki na sankach zjezdzaly w blocie 🤕 tylu ludzi w jednym miejscu to chyba na zaprzysiezeniu trampa mozna tylko zobaczyc. musze przyznac ,ze troche drogie jedzenie, cokolwiek nie kupisz -nie najesz sie, ale ceny nie sa niskie. w wloszech kumpel byl, to wszystko okropnie drogie, piwo 14 czy 16 euro, jedynie trasy zjazdowe o niebo lepsze niz w polsce. 🤕

Przyjechałeś swoim autem jak większość ćwoków i narzekasz, że pod pizzerią parkingu niema. Zakopane to górska wioska i jeździ się tam w górach połazić i niespaść. Dla większości to cztery atrakcje: Krupówki, Gubałówka, Kuźnice i Kasprowy. Ci, którzy coś słyszeli o łażeniu wtaśta się na Morskie Oko, pożre frytki i zlezie. Ot co. Wystarczy pociągiem pojechać aby takich problemów nie mieć.

mirro napisał:

7 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

le nie ja. to samo moge powiedziec o karpaczu.

A kiedyś było tam tak fajnie.

W karpaczio jest fajnie - wystarczy tam na noc nie zostawać 😁

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, DTaras napisał(a):

W karpaczio jest fajnie - wystarczy tam na noc nie zostawać 😁

Jak już będę na emeryturze , to se chyba kampera kupię i w dupsku z tym wszystkim.

• Haha 1
Opublikowano

czy polityka wywoluje w ludziach tyle agresji, chamstwa i buty? czy po prostu jest to temat co sciagaprzyciaga niezbyt kulturalnych, agresywnych , chamskich ludzi?! nie napisalem ze chcialem zaparkowac pod pizzeria, a jedynie ze byla niespaczna, jakby to byl sam placek bez dodatkow. zaparkowalem gdzie bylo wolne miejsce, w sumie po drugiej stronie zakopca, a potem chodzilosmy. bylismy na tych calych krupowkach, gubalowce, chyba w domu do gory nogami itp. nie wiem, czy aby takie forum trzymalo poziom administrator musialby usowac takie chamskie i obrrazliwe wpisy jak twoj? moze nakladac okresy przerwy, bo emocje cie ponosza, a to tylko o parking chodziło?! co by bylo gdybysmy zaczeli rozmawiac o jakis naprawde kontrowersjach, a ty bys sie z tym nie zgadzal?! xchyba bys nas przez monitor wystrzelal, oblal beznyna i podpalil? z kad w tobie tyle zlosci, nienawisci, chamstwa i wulgaryzmu? moze nie czas zapisac sie na treningi np boksu, karate? tam ci pokaza ,ze emocje na macie to peta ,ktore zwiazuja ci rece i glowe! zawsze tez sa suplementy diety, ktore uspokajaja, a jesli i to nie pomoze to mozna porozmawiac z psychologiem badz zasiegnac oorady u psychiatry. milego dnia, spokojnego 😃

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@nie i podobni jak to tu głosiliście nie dawno za waszą tępą propagandą, że Tusk i Sikorski obejrzą zaprzysiężenie Trumpa w telewizji. Gdzie Duda będzie je oglądał? Czy aby nie w telewizji razem z powyższymi dwoma? Jak tam @nie życie znowu z ciebie zadrwiło.

Wasz przyjaciel i Putina Orban też zdaje się nikomu tam do niczego nie potrzebny. A wyście jakieś raporty do sztabu Truma słali, że w Polsce praworządności nie ma. Tylko co ich to obchodzi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

zdziwiony ze polityka zajmuja sie chamscy i agresywni ludzie ?? ktorzy nawet przy kulturze nie stali ?? 

w dobie internetu sprawdzenie ze w zakopanem jest drogo nie stanowi wyzwaania intelektualnego.

to ze mozna zjesc szmacznie i tanio pare krokow od centrum juz tak..

jakies paragony grozy to znak ze ktos jest ulomny intelektualnie- wiekszosc lokali ma aktualny cennik na zewnatrz abo na fb..to nie problem spprawdzzic ceny a nie potem plakac..

ceny atrakcji sa zroznicowa w zaleznosci od terminow.. nie kazdy musi jecha we ferie czy dlugie likendy..

Opublikowano

Polityka, jako działalnosć bez konsekwencji i bez wymagań, przyciąga po prostu ludzi, którzy niewiele potrafią, za to głośno krzycza i po chamsku się rozpychają.

• Like 1
Opublikowano

w zakopcu to bylem chyba ze 4 lata temu, a w karpaczu 2 lata. mnie fen tlok przybija strasznie. nie potrafie tak sie cisnac. wole z dzieciakami na jakis fajny zamek pojechac. bardziej sie nam to podoba.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@nie zamiast Dudy na zaprzysiężeniu Trumpa będzie szef Tik Toka którego Trump podczas pierwszej swojej kadencji chciał zamknąć i do czego wdrożył procedurę którą dokończyła administracja BIdena. Tak Trump kocha pis. Ty zdaje się coś tam o dymaniu lubisz pisać. Teraz pewnie rozpływasz się w rozkoszy.

Jak tam kiedy Trump przyjedzie do Polski pogonić Tuska i oddać władzę pisowi?😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał(a):

zdziwiony ze polityka zajmuja sie chamscy i agresywni ludzie ?? ktorzy nawet przy kulturze nie stali ?? 

w dobie internetu sprawdzenie ze w zakopanem jest drogo nie stanowi wyzwaania intelektualnego.

to ze mozna zjesc szmacznie i tanio pare krokow od centrum juz tak..

jakies paragony grozy to znak ze ktos jest ulomny intelektualnie- wiekszosc lokali ma aktualny cennik na zewnatrz abo na fb..to nie problem spprawdzzic ceny a nie potem plakac.

Romek się w cyfrach nie odnajduje , więc niespodzianka to nie jest😆

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

w tym roku w planach wejsc na Orla Perć 😀, miałem ze 3 próby już bez skutku ,

To musi być znak od Boga. Nie walcz z tym.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Jaaaaaaa pierdziuuuuu. Takie jajca to już level hard.🤣

To tylko potwierdza, że poziom głupoty nie ma granic.

No nie poznali się na jego "wielkości".🤣🤣🤣

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano

Co wy się dziwicie chłop ma realne widmo odsiadki za wybory kopertowe. Sasin i Kamiński nawet na komisji wszystko na niego zrzucili i powiedzieli, ze oni niczego nie podpisywali. Jak myślicie kiedy Morawietzky wyjedzie na Węgry?