Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tylko presja mikrofonu ,zły dobór słów człowieka pokroju takich co mają bieglejszy ozór niż pomyśli głowa. 

11 minut temu, galan99 napisał(a):

Polityk PO przyznaje, że świętuje napad Niemiec na Polskę.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Tak wiem to twoje drugie imię nie musisz powtarzać

Tgz szprychy pisu miały ewidentnie na celu zbieg wszystkich linii wysokich prędkości w pobliżu cpk co było idiotyzmem i dobrze, że rząd tego zaniechał. 

peowski trolu znowu dostajesz mokrą szmatą w zakłamany ryj

Image

ciągle tylko łżesz tak jak twoi idole

ostatnio np. na temat zakupu samochodu przez nawrockiego

Opublikowano

urbanowi ledwo kaftan sciagneli i juz sie rozkreca 😂

2 godziny temu, Agrest napisał(a):

I potwierdziłeś że każde zdanie z użyciem słowa żyd czy żydowski oznacza dla was antysemityzm. Stworzyliście sobie swoisty system. 

Powiedzieć że kolaborowaliście z Niemcami- antysemityzm

Powiedzieć że wydawaliście swoich i skazywali na śmierć - antysemityzm

Powiedzieć że fałszujecie historię i akty własności - antysemityzm

Powiedzieć że izrael to państwo przestępcze - antysemityzm.

Nie wpuścić żyda do muzeum po godzinach jego otwarcia - antysemityzm

I gdzie tu antysemityzm? Co tu nie jest prawdą???

Powiedzieć słowo żyd - już antysemityzm

Wedle waszej definicji ponad 90% ludności świata to antysemici. Leczcie się. Nie szanujecie żadnej nacji i żadnej kultury.

a jaki to ma zwiazek z tym co napisales ??

jakie akty wlasnosci  ? twoje ?? 🤣 jest tam jakis abraham wpisany ??

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A nielubienie Żydów...?

To antysemityzm, czy tylko uczucie🤔

a znasz jakiegos ?? widziales kiedys ?? rozmawiales z jakims ?/

2 godziny temu, jahooo napisał(a):

antysemici, to nie ludzie, którzy nie lubią żydów, tylko ludzie, których nie luba żydzi

jak na hisotyka to slabo ....

ty chyba za duzo ksiazek sie naczytales ..

jesi to co napisales w ksiazce jest takim samym stekiem bzdur i manipulacji jak piszesz na af to szkoda kazdego czytelnika.

49 minut temu, galan99 napisał(a):

Eee eeeeeeeeee eeeeeeee eeeeeee .

Polityk PO przyznaje, że świętuje napad Niemiec na Polskę.

https://www.facebook.com/watch?v=1430331174927393

a 3 napad slowakow .

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał(a):

znasz jakiegos ?? widziales kiedys ?? rozmawiales z jakims ?/

Nie podniecaj się tak...

Z ciekawości ja tylko...

A żyda...nawet rozmawiałem..taki trochę...wyniosły starał się być...jak coś ala ty...

Posadzki żeśmy robili w budynku im oddanym... jak byłem jakiś czas....zbrojarz betoniarz...

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

co na twoim przypadku wykazałem. 

Co wykazałeś ?zaorałeś się po uszy, co ci dobitnie wykazałem. Mędrku niedouczony, chciałeś być ,,mondrzejszy" od sołtysa czy od naukowców z PWN?

6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

To jest kit dla ciemnoty

Nie dość że głupi to jeszcze proniemiecki pachołek, sługus.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

pani pochodzi z polski wschodniej ?? dziwne .tego nie slychac...

49 minut temu, galan99 napisał(a):

w pale się nie mieści .

a pamietasz jeszcze te pociagi co w polach stawaly ??

warto przypomneic co wyprawialy polskie firmy.

44 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie podniecaj się tak...

Z ciekawości ja tylko...

A żyda...nawet rozmawiałem..taki trochę...wyniosły starał się być...jak coś ala ty...

Posadzki żeśmy robili w budynku im oddanym... jak byłem jakiś czas....zbrojarz betoniarz...

o tej porze to moge sie podniecac tym o czym ty juz zapomniales🤣

stara z roboty wrocila..nara..

Opublikowano

Donald Tusk prawie nie przychodzi do Sejmu, a mimo to otrzymuje wynagrodzenie. Jak to możliwe?

Premier w zeszłym roku opuścił 55,14% głosowań. Nieobecności usprawiedliwiał, więc otrzymywał pełną dietę. 4000 zł miesięcznie za kilka lub kilkanaście godzin pracy.

ℹ️ Premier nie jest posłem zawodowym, więc nie otrzymuje uposażenia, ale dietę otrzymuje.

W tym roku Donald Tusk w Sejmie pojawia się jeszcze rzadziej.

Opuścił 84,77% głosowań, ale również wszystko usprawiedliwia, więc prawdopodobnie otrzymuje pełną dietę.

Ty za nieprzychodzenie do pracy, byś z niej wyleciał. W polityce działa to trochę inaczej.

dla polski się tak przemęcza

-------------------------------------------------------------------------

Premier Donald Tusk 
My jesteśmy tu, przy tej barierze, która chroni Polskę i Europę przed wojną hybrydową wypowiedzianą przez Białoruś i Rosję, przed nielegalną migracją.

już zapomniał o 

"To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy".

" zuchwałe są te k**wy i bezczelne "

• Like 1
Opublikowano

----------------------------------------------

pierwszego września politycy partii rządzących poświęcają na:
- realizowanie interesu Niemiec, przez przekonywanie, że żadne reparacje od Niemiec się nam nie należą
- pilnowanie, aby nigdzie w rocznicowych wpisach o niemieckiej agresji nie użyć słowa Niemcy

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, andrzej78 napisał(a):

Taaa..,bo co powie Tusek to święte.😆 Czy widzisz różnicę w prędkości  250 a 320 ( km/h) a teraz czy warto dla tej różnicy : wybudować 2000 km za 100 mld  lub 480 km za 80 mld. Jakimś dziwnym trafem w Niemczech kolej szybkich prędkości to 300 km /h , gdzieniegdzie to 320 km /h, a skąd Tusek te 350 km/h wytrzasnął i to prawie 4 razy drożej.🤪 od wersji PIS. Zaraz się okaże że będziemy kupować stare 320 -ki od Niemców. 

Tusk Niemcy to jest obsesja. Jakim cudem ten Tusk Pendolino z Włoch kupił? Musiał się pomylić? A może Włochy i Pendolino też niemieckie? Widzę, że zachwyt Tuskiem i Niemcami przysłania ci świat to napisze to jeszcze raz. Jeśli mamy budować drogie linie wysokich prędkości to pociągi muszą jeździć po nich 300 km/h by miało to sens. Takie pociągi produkują inne kraje oprócz twoich kochanych Niemiec. Jeśli mają to być linie obecne plus przebudowane lub zmodernizowane to mogą to być pociągi 200 - 250 kmh. Ale pis chce puścić pociągi 250 km.h po specjalnych nowych liniach wysokich prędkości co jest debilizmem. 

13 godzin temu, nie napisał(a):

peowski trolu znowu dostajesz mokrą szmatą w zakłamany ryj

Image

ciągle tylko łżesz tak jak twoi idole

ostatnio np. na temat zakupu samochodu przez nawrockiego

Kto cię znowu mokrą szmatą wyokładał po zakłamanym ryju? Ty nawet nie wiesz co wklejasz dyskusja była o kolejach wysokich prędkości które mają zbiegać się w CPK a ty wrzucasz mi tu mapkę z której wynika, że do Siemiatycz z Siedlec dojadę koleją wysokich prędkości? Jesteś na tyle upośledzony lub jak się tu nazywasz kłamca i trolem ,że wrzuciłeś jakąś fejkoową mapkę z naniesionymi niektórymi liniami kolejowymi obecnie już istniejącymi. Nie mającymi nic wspólnego przez planowanymi za rządu pis liniami wysokich prędkości. 

12 godzin temu, witejus napisał(a):

Co wykazałeś ?zaorałeś się po uszy, co ci dobitnie wykazałem. Mędrku niedouczony, chciałeś być ,,mondrzejszy" od sołtysa czy od naukowców z PWN?

Nie dość że głupi to jeszcze proniemiecki pachołek, sługus.

Tak sobie to tłumacz a będziesz lepiej się czuł naukowcu. Bo tych prawdziwych to nawet nie dałeś rady dobrze doczytać i zrozumieć. Znak zapytania musi być w nawiasie. Wtedy byś miał racje a tak jak to piszesz się zaorałeś po uszy.

10 godzin temu, nie napisał(a):

pierwszego września politycy partii rządzących poświęcają na:
- realizowanie interesu Niemiec, przez przekonywanie, że żadne reparacje od Niemiec się nam nie należą
- pilnowanie, aby nigdzie w rocznicowych wpisach o niemieckiej agresji nie użyć słowa Niemcy

Naprawdę na tę narrację już coraz mniej głupków się nabiera a wy dalej próbujecie. Niech Nawrocki wojnę Niemcom wypowie. 

4 godziny temu, jacus napisał(a):

dobrze ze choc ty, co noc, znowu, bijesz niemca po kasku pardon helmie..

bidny niemiec -tyle jego spokoju, co masz rece w kaftanie zwiazane 🤣

Przynajmniej na "tym" Niemcu odbije swoje krzywdy.😄

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Z tego tekstu wynika, że nie problemem był sam zakup Pendolino, a to, że nie mieliśmy infrastruktury aby je wykorzystać ...

Dlatego teraz budując infrastrukturę trzeba myśleć przyszłościowo, budować tory pod wysokie prędkości, żeby się nie okazało że za kilka lat trzeba znowu wszystko przebudować bo infrastruktura nie pozwala na większe prędkości niż 250km/h ... Wolniejsze pociągi na tory do 350km/h można puścić, w drugą stronę będzie problem ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z tego tekstu wynika, że nie problemem był sam zakup Pendolino, a to, że nie mieliśmy infrastruktury aby je wykorzystać ...

hmm , zabawne zdanie 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

hmm , zabawne zdanie 

Ale tak jest napisane w tym tekście. Trzeba budować porządną infrastrukturę aby w przyszłości nie było takich problemów.

A tu coś archiwalnego o tym jak Pesa produkowała na czas pociągi i jak PiS kupował to co polskie ...

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/pkp-intercity-zakup-pociagow-dart-pesa,59,0,2322235.html

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Pisowcy tego nie rozumieją Pis nie rozumie co to rozwój. Mają być koleje wysokich prędkości z pociągami 250 km/h gdzie na świecie po takich liniach jeżdżą pociągi z prędkościami 300 plus. W takim razie jeśli pociągi mają być 250 km/h bo nasze firmy nie umieją inaczej to wystarczy zmodernizować obecne linie i z takim zamiarem było kupowane pendolino, że linie będą modernizowane. No ale jakoś po zakupie pendolino zaczął rządzić pis i linii nie modernizował bo pieniądze trzeba było kraść na respiratory agregaty i telewizje dla księdza od salcesonu i inne tego typu.

A tym czasem Sikorski pojechał do USA by z administracją amerykańską ustalić jakieś konkretny na jutro jak gamonie pojadą 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

no to infrastruktura jest i była od samego początku projektowana na 350 km , jedynie chodzi o lokomotywe i składy , w tej chwili składy pesy pietrowe moga chyba tylko do 200 km jechać i tez nie dawno zostały wykluczone z przetargu bo zamawiający chciał 250 km 

Edytowane przez jarecki