Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

tylko w naszym narodzie nie trwa to 150 lat, zdarzył się jeden w historii czy może ze dwóch mało znaczących, natomiast niemcy to u siebie pielęgnują, to "deutschland uber alles" i to widac w ich polityce czy nawet stosunku do innych

Dlatego trzeba Europę chronić np przed takim AfD które kolega wyżej wychwala ... Nacjonalizm + naród niemiecki to nie jest dobre połączenie ... Tylko szkoda że nasze prawicowe debile nie rozumieją że ich polski nacjonalizm nie idzie w parze z niemieckim nacjonalizmem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jahooo napisał(a):

historia I Wojn pokazuje, że nie można nie doceniać Rosji, mimo, że teoretycznie słabej, o jednak potrafiącej sobie dokoptować partnerów

trzech słabych graczy może ograć jednego silnego, jak pokazuje historia

rosja, zachód a nawet Bałkany te pobizantyjskie to odłamy jednej i tej samej cywilizacji chrześcijańskie zbudowanej na gruzach Rzymu rozsadzonego przez owo chrześcijaństwo i teraz też sytuacja się powtarza tylko w rolę Rzymu weszła cywilizacja chrześcijańska w rolę chrześcijaństwa islam i to dlatego mercosur jest nieunikniony bo to próba całego chrześcijaństwa wyciągnięcia wniosków z błędów Rzymu (słuchacie uważnie Papieża? na krótką metę kontrowersyjny ale czy w tysiącletnich skalach też? )

późna pora to nie będę się rozpisywał ponad jedno - mamy problem jak to wytłumaczyć rosji bo okazuje się wyjątkowo tępa w tym temacie a bez rosji trudno będzie ustrzec się przed rzymską powtórką tym razem z islamem jako destruktorem

to akurat Trump doskonale rozumie tylko czy znajdzie dość zrozumienia u tych w których interesie powinien działać? no jeszcze pytanie czy będzie dość skuteczny czy też będzie zmuszony ustępować?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

historia magistra vitae..

rzadko ale sie zdarzy.. teraz wiekszosc europy-procz wegier i slowacji - wyciagnela wnioski z lat 38-39 ,oni wtedy postawili na niemcy i lepiej wyszli niz my.

podobnie tutaj tez nie kazdy pamieta ze lepiej umierac za "gdansk" niz za "paryz" 

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

chyba zapomniałeś o wojnach z zakonem krzyżackim - to protoplaści prusi niemiec

poza tym - wyprawy na pomorze, napaści brandenburczyków , saksonów i połabian

to z tych ludów powstały niemcy, zresztą nazwa "niemiec" wywodzi się od języka niesłowiańskiego, którego polacy nie rozumieli, był całkie obcy

chyba nie masz na mysli slowian polabskich ?

Opublikowano
11 minut temu, nie napisał(a):

AfD wyznaczyła Alice Weidel na kandydata na kanclerza

media w niemczech tak relacjonują jej przemowę z tej okazji: "w swojej wypełnionej nienawiścią, populistycznej przemowie naśladującej styl Trumpa ............................" :D 

a o czym mówiła, że tak została zaatakowana?

o tym, że niektóre dzielnice wyglądają, jakby toczyła się tam wojna domowa

że zamachowiec z magdeburga już dawno miał być wydalony z niemiec, ale nie był bo .... taka polityka

żadnych świadczeń socjalnych dla ludzi, którzy mają nakaz opuszczenia niemiec

niewpuszczanie nikogo bez dokumentów

szczelne granice eu

likwidacja podatku od emisji co2

likwidacja dotacji do oze

likwidacja zakazu produkcji samochodów z silnikami spalinowymi

rozwój energetyki jądrowej

likwidacja studiów gender

powrót do wolności, bezpieczeństwa i dobrobytu niemieckiego

całkiem rozsądnie

Nie pamiętasz co piszesz Urban ?? xD AfD to wróg dla Polski, zresztą, jak każde nacjonalistyczne partie u naszych sąsiadów ... 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Nie pamiętasz co piszesz Urban ??

być może jesteś schizofrenikiem i raz piszesz z urbanem a raz ze mną

jeśli znowu będziesz pisał ze mną to napisz, zacytuj gdzie wychwalam afd

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, nie napisał(a):

być może jesteś schizofrenikiem i raz piszesz z urbanem a raz ze mną

jeśli znowu będziesz pisał ze mną to napisz, zacytuj gdzie wychwalam afd

Oj Urban, Urban xD Jeszcze tym twoim PiSowskim zleceniodawcom Trump, AfD i Le Pen bokiem wyjdą ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

AfD to wróg dla Polski, zresztą, jak każde nacjonalistyczne partie u naszych sąsiadów ... 

jesteśmy za słabi aby i u nas takie partie nie były jeszcze większym zagrożeniem dla nas niż dla naszych sąsiadów i tak samo mogą być groźne jak nacjonalizmy sąsiedzkie
na zasadzie prewencji sąsiedzkiej i tu juz niezależnie czy tam nacjonalizmy przeważą czy nie

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Urban, @nie, takie same propagandowe pomioty ...

to już wszystko na co cię stać?

kolejny mądrzejszy do kolekcji :D 

Opublikowano (edytowane)
Teraz, nie napisał(a):

to już wszystko na co cię stać?

kolejny mądrzejszy do kolekcji :D 

image.png.1b30b0bbfc839f647e1caf78f8ab00c0.png

Milego wklejania dalej tych swoich propagandowych wycinków ... Trzymaj się ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Milego wklejania dalej tych swoich propagandowych wycinków ... Trzymaj się ...

wkleił i uciekł jprd :D 

buahaahaaaaaaaaaaa

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, jacus napisał(a):

historia magistra vitae..

rzadko ale sie zdarzy.. teraz wiekszosc europy-procz wegier i slowacji - wyciagnela wnioski z lat 38-39 ,oni wtedy postawili na niemcy i lepiej wyszli niz my.

Yyy.. Ty masz aktualne mapy? noo najlepiej to wyszła banderowska Ukraina wszak też trzymali z ówczesnymi NiemcamixD

a poważniej to zależy jakie Niemcy masz na myśli? jeśli te obecne to można by się zgodzić tylko te obecne to żadna siła a zgnilizna degeneracyjna i syf pederastów lezb i innej masci .. "tęczowych przypadłości" który sam się niebawem zawali pod własnym ciężarem i już nawet widać że się zaczęło i zanim się zawali to nie my będziemy stawać przeciwko Niemcom a oni przeciwko nam, tez już się zaczęło i czy to przypadek że kontrole są tylko na wjeździe  NIE MA NA WYJEŹDZIE Z nIEMIEC  (sorry caps a w tym lapku nie mam ledy kontrolnej i..)

dobrze by było gdyby to główny problem leżał w Polsce; niestety on jest tam i jeszcze próbuje Polskę skazić i nawet "nieźle idzie"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

chwile mnie nie bylo, a jahooo na temat historii fajny wyklad polozyl 😃 to forum coraz brdziej mnie zaskakuje. niby rolnicze, a przytaczane watki historyczne sa na poziomie wykladowcy. analizy obecnych geopolitycznych zaleznosci dysydent ogarnia jak rasowy politolog. oczywiscie nie chce pominac" nie" za ciekawe przemyslenia i poglady prawicowe , co mnie bardzo cieszy, oraz wielu innych uczestnikow. milo sie tez czyta jak nie ma wyzwisk, prostackich obelg, tylko ciekawa i na poziomie wymiana pogladow, wiedzy, przemyslen! wielki szacunek Panowie, uklony z mojej strony, szczegolnie za ilosc wiedzy jaka posiadacie 😎

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

chwile mnie nie bylo, a jahooo na temat historii fajny wyklad polozyl 😃 to forum coraz brdziej mnie zaskakuje. niby rolnicze, a przytaczane watki historyczne sa na poziomie wykladowcy. analizy obecnych geopolitycznych zaleznosci dysydent ogarnia jak rasowy politolog. oczywiscie nie chce pominac" nie" za ciekawe przemyslenia i poglady prawicowe , co mnie bardzo cieszy, oraz wielu innych uczestnikow. milo sie tez czyta jak nie ma wyzwisk, prostackich obelg, tylko ciekawa i na poziomie wymiana pogladow, wiedzy, przemyslen! wielki szacunek Panowie, uklony z mojej strony, szczegolnie za ilosc wiedzy jaka posiadacie 😎

dziękuję za miłe słowa dobry człowieku

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jahooo napisał(a):

czy ja naisałem, ze coś złego ? tylko na dążeniu do wojny zbudowali narrację nienawiści do innych narodów - bo nie pozwalają wielkim niemcom się rozwijać

Dzień dooobry, my nazywamy się Polacy i jako wielki naród nie możemy się rozwijać, bo nam nam inni nie pozwalją się rozwijać a szczególnie Niemcy,😂 Dlatego właśnie zbudujemy se czołga i ty m czołgiem...

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Dzień dooobry, my nazywamy się Polacy i jako wielki naród nie możemy się rozwijać, bo nam nam inni nie pozwalją się rozwijać a szczególnie Niemcy,😂 Dlatego właśnie zbudujemy se czołga i ty m czołgiem...

i takiej własnie narracji z ust naszych polityków nie słyszę

Owszem - że niemcy winni nam kasę z reparacji - tak

Że rosjanie prowadzą politykę , która nam szkodzi - tak

ale że my jesteśmy jako naród lepsi i reszta powinna nam się podporządkować ?

raczej było ostatnio o "wstawaniu z kolan" więc w zasadzie - czujemy, że jesteśmy niedoceniani za naszą pracowitość i zaradność, ale tu jeszcze daleko do wszczynania wojen