Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
33 minuty temu, Roman176 napisał(a):

a za pisu byliśmy najtańsi w Europie ? 

Szczególnie na początku pandemii jak paliwa zbrakło i chyba do 10PLN dochodziło🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

I jaki jest wniosek wypływający.....myślenia? 

eee, że jak się nie obrócisz to d*pa z tyłu? 🤪

1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

a skoro hutnik to hutnica xD a już level top - hutnia

powiedziałbym, że level master to dymarka...

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Aaaaa ilu jest w USA bezdomnych weteranów?  

Dwóch. Rambo i Reacher

46 minut temu, mirro napisał(a):

Szczególnie na początku pandemii jak paliwa zbrakło i chyba do 10PLN dochodziło🤣

nie przesadzaj po 10 nie było nigdy, a zabrakło przed wyborami, zeróweczka była u mnie na wszystkich orlenach, co prawda szybko znikała, no ale co zrobić.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Takeda napisał(a):

powiedziałbym, że level master to dymarka...

a to jeszcze stara technologia i obecnie w hutach to już tylko dmuchawy

xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, Takeda napisał(a):

nie przesadzaj po 10 nie było nigdy, a zabrakło przed wyborami, zeróweczka była u mnie na wszystkich orlenach, co prawda szybko znikała, no ale co zrobić.

Dlaczego szerzysz nieprawdziwe informacje ?? Przecież sam Don Orleone przed wyborami mówił że nie brakuje paliwa, tylko są awarie dystrybutorów xD tylko jakoś dziwnie ulegały awarii wszystkie na raz xD

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

jak pandemia to dla wszystkich; dystrybutorów paliwnych też

Epidemia INSTRYBUTOR 23 to już po pandemii było, bo tą to Putin w lutym 2022 zwalczył, za co zresztą do tej pory nie dostał Nobla z medycyny xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

https://wyborcza.pl/7,177851,32185900,ilu-jeszcze-ludzi-pomyla-z-dzikiem-badania-psychologiczne-mysliwych.html

już nie ma o czym ten szmatławiec pisać i jeszcze chce za to pieniądze?

równie dobrze można zapytać - ile świń wyborcy pomylą z człowiekiem i też by się zdało psychotesty?

wiem - czepiam się ale ja tam do Żydów nic nie mam i miałbym jeszcze mniej gdyby tego szitu nam tu nie zainstalowali jakim jest ta propagandownia która nowotworem wyrosła na raz na jakiś czas zdrowym odruchu jaki się Polakom w Historii czasem zdarza

Oho już się jeden pseudo myśliwy zesrał o badania. Strzelcy wyborowi? Najprędzej to po Wyborowej. Zabawa dla lokalnych (i bezkarnych) notabli, ważniaków i pociotków z dorobioną ideologią "łowieckich tradycji" i "regulacji przyrody".

Czułbym się znacznie bezpieczniej jakby za tę "regulacje przyrody" odpowiadali specjaliści, a nie banda najebanych lub nabuzowanych adrenaliną wujków ze sztucerami, krecąca się po nocy w lesie i strzelająca do wszystkiego co się ruszy w ciemności. To nie była pomyłka tylko zabójstwo, dzik otwierał bramę i dlatego strzelił trzy razy dla pewności. Tu zostały złamane wszystkie możliwe zasady, ale tatuś bogaty to rozejdzie się po kościach. Badania powinny być obowiązkowe, ale wieruszka z PSL i PiSu na to nie pozwoli.

Edytowane przez tomek222
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dlaczego szerzysz nieprawdziwe informacje ?? Przecież sam Don Orleone przed wyborami mówił że nie brakuje paliwa, tylko są awarie dystrybutorów xD tylko jakoś dziwnie ulegały awarii wszystkie na raz xD

oj wypraszam sobie. do 12 grudnia 2023 to był fake news, od 13 grudnia już nie, póki co

Opublikowano

Ja uważam, ze wszelkie osoby, które miały przygodę z alkoholem - czy to zwijka na wytrzeźwiałkę, czy zabranie prawka po alko, powinny mieć z automatu odbierane dożywotnio uprawnienia do posiadania wszelkiej broni, w tym także kolekcjonerskiej. Pijak jest tak samo niebezpieczny jak osoba psychicznie chora.

Druga sprawa - chcesz jechac na polowanie - jedziesz z drugą osobą, zgłaszasz polowanie conajmniej 24h wcześniej , a nie - w trakcie albo po się wpisuje w zeszycik. Inaczej sprawa za kłusownictwo i odebranie dożywotnio prawa do posiadania broni.

Jesli nie da się inaczej - tylko skrajna eliminacja idiotów z tego grona. 

Dodatkowo o wszelkich polowaniach powinna być informowana conajmniej kilka godzin wcześniej Policja , Straż Leśna. Mieszkańcy okolicznych miejscowości powinni dostawać cyklicznie informację, kto na ich terenie ma dzierżawę obwodu łowieckiego, jakie im przysługują prawa i gdzie mogą składać skargi. 

Niestety, to środowisko samo się nie oczyści, jak jeszcze postrzelą się nawzajem po pijaku, to jednego idiotę mniej, gorzej, jak strzelają do osób postronnych. 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał(a):

ty coś wiesz o łowiectwie z praktyki, czy jedynie teoria?

u mnie nikt niechciał polować do 500 metrów zabudowań i do tego drogi , jaki to mysliwy co poluje przy zabudowaniach , jednoznacznie zabujstwo co najwyżej nie umyslne o ile takie jest do tego wiekszość mysliwych można pod kłusownictwo podciągnąć , zgłaszają tylko ułamek tego co upolują bo muszą płacić , do tego chyba PIS zniósł przepis żę za padline płaci koło bo ponoć teraz płaci własciciel pola na którym leży padlina

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał(a):

Ja uważam, ze wszelkie osoby, które miały przygodę z alkoholem

Oj tam, oj tam. Jak się siedzi w krzakach, to ręka sama sięga po piersiówkę.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

ty coś wiesz o łowiectwie z praktyki, czy jedynie teoria?

ale że co?

Niestety są pijani i to na polowaniach z nagonką, nie po tylko w trakcie i jak nie ma  nikogo ogarniętego co takich wywali to nieszczęście gotowe. a nocne manewry na ambonie to ogólnie tragedia, no chyba, że tylko chlają a nie strzelają i tylko pretekst przed żona, ale też wypadałoby sprzątnąć po sobie bo butelki w lesie to ani chybi pożar.

Moje tereny są wyłączone z polowań, a i tak jednemu trzeba było pandę zrobić bo pyszczył i chciał się szarpać, a drugi to po auto przyjechał z szefem koła łowieckiego, od tego czasu już mam spokój.

Opublikowano

Jakiś wy dziwnych myśliwych macie wkoło siebie...... albo stereotypy i wyobrażenia się kłaniają zgodne z lewacko ekologicznymi trendami. Moim zdaniem jak wiesz że chleją to zgłaszaj to bezwzględnie

Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał(a):

u mnie nikt niechciał polować do 500 metrów zabudowań i do tego drogi , jaki to mysliwy co poluje przy zabudowaniach ,

u mnie to sobie delikwent otworzył bramę bo od szosy mam wszystko pogrodzone, wjechał prawie 1km w łąke pod las, zdziwiłem się nieźle wracając  nad ranem, że stoi jakiś pojazd, ale jaki pisałem ulmanowi, przybył po auto z szefem koła

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

@racyl daremny twój trud z tym kpo te Przydacze i inne pierdoły od Nawrockiego przyćmiły wszystko swoją nieudolnością.

Jednym słowem Przydacz się Nawrockiemu nie przydał ostatnio za bardzo. 😄

gdy zobaczylem kto zostal jego doradcami ..swiry ,oszolomy.

1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Jest problem z myśliwymi 

jak z kazda grupa zawodowa.. 

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

jasiu gdybys, nie daj boze pojechal  w swiat i chcial dojechac do akwizgranu czy monachium i spytal niemca o droge ??

15 minut temu, jahooo napisał(a):

Ja uważam, ze wszelkie osoby, które miały przygodę z alkoholem - czy to zwijka na wytrzeźwiałkę, czy zabranie prawka po alko, powinny mieć z automatu odbierane dożywotnio uprawnienia do posiadania wszelkiej broni, w tym także kolekcjonerskiej. Pijak jest tak samo niebezpieczny jak osoba psychicznie chora.

Druga sprawa - chcesz jechac na polowanie - jedziesz z drugą osobą, zgłaszasz polowanie conajmniej 24h wcześniej , a nie - w trakcie albo po się wpisuje w zeszycik. Inaczej sprawa za kłusownictwo i odebranie dożywotnio prawa do posiadania broni.

Jesli nie da się inaczej - tylko skrajna eliminacja idiotów z tego grona. 

Dodatkowo o wszelkich polowaniach powinna być informowana conajmniej kilka godzin wcześniej Policja , Straż Leśna. Mieszkańcy okolicznych miejscowości powinni dostawać cyklicznie informację, kto na ich terenie ma dzierżawę obwodu łowieckiego, jakie im przysługują prawa i gdzie mogą składać skargi. 

Niestety, to środowisko samo się nie oczyści, jak jeszcze postrzelą się nawzajem po pijaku, to jednego idiotę mniej, gorzej, jak strzelają do osób postronnych. 

u was nie ma tego wywieszonego na tablicach oglosen i w internecie ??

u nas tego przestrzegaja.. polowania indywidualne to inna bajka. 

jedzie auto i chlop wychodzi zobaczyc ?? naprawde u was tak robia ?? 

rzynajmniej jeden byl rolnikiem - w jego kukurydzy byly dziki..

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Mają potencjał. Jeszce nie pokazali na co ich stać. Podejrzewam że wiadro popcornu to mało na to widowisko.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Jakiś wy dziwnych myśliwych macie wkoło siebie...... albo stereotypy i wyobrażenia się kłaniają zgodne z lewacko ekologicznymi trendami. Moim zdaniem jak wiesz że chleją to zgłaszaj to bezwzględnie

osobiście to mam w d*pie że strzelają, ale nie na moim prywatnym terenie, nie że jak nie wykluczę terenu z polowania to mnie podchlany pseudomyśliwy ma prawo wygonić z mojej własności. Ty taki wolnościowiec i to ci nie przeszkadza?

Dodatkowo te farmazony, że to misja, tradycja, przekazywanie wartości rodzinnych, dbanie o dobrostan zwierząt w lesie pierdu pierdu. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

jak z kazda grupa zawodowa.. 

jasiu gdybys, nie daj boze pojechal  w swiat i chcial dojechac do akwizgranu czy monachium i spytal niemca o droge ??

u was nie ma tego wywieszonego na tablicach oglosen i w internecie ??

u nas tego przestrzegaja.. polowania indywidualne to inna bajka. 

jedzie auto i chlop wychodzi zobaczyc ?? naprawde u was tak robia ?? 

rzynajmniej jeden byl rolnikiem - w jego kukurydzy byly dziki..

O jest mój Jacuś...

Coś mało ostatnio piszesz...

Opowiadaj..

Jak tam w ostatnich dniach smród z kupy gnojowej przed oknem...

..tu większość ludzi w napięciu...czeka jak to...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

A jak za dzika Cię wezmą nim dobiegniesz?

kto nie ryzykuje, tego rano głowa nie boli.

1 minutę temu, Takeda napisał(a):

Dodatkowo te farmazony, że to misja, tradycja, przekazywanie wartości rodzinnych

Takie cuś to ucięcie kogutowi łba na niedzielny rosół.

Opublikowano
8 minut temu, Takeda napisał(a):

osobiście to mam w d*pie że strzelają, ale nie na moim prywatnym terenie, nie że jak nie wykluczę terenu z polowania to mnie podchlany pseudomyśliwy ma prawo wygonić z mojej własności. Ty taki wolnościowiec i to ci nie przeszkadza?

Dodatkowo te farmazony, że to misja, tradycja, przekazywanie wartości rodzinnych, dbanie o dobrostan zwierząt w lesie pierdu pierdu. 

A co ma mi przeszkadzać jak wjada na ściernię albo jakąś łąkę?  Ja z myśliwymi nie mam spięć, nie raz mi pomogli i  Jak był podchlany to czemu nie zgłosiłeś? Toż on jest zagrożeniem dla ciebie.

A że to misja , dbanie o zwierzaki, tradycja to chyba dla kazdego kto ma pojecie jest oczywiste. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

@racyl daremny twój trud z tym kpo te Przydacze i inne pierdoły od Nawrockiego przyćmiły wszystko swoją nieudolnością.

Jednym słowem Przydacz się Nawrockiemu nie przydał ostatnio za bardzo. 😄

Kinga gajewska prawdę ci powie 

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v