Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał(a):

a nie każdy ma opryskiwacz z ważnym atestem i szkolenie z stosowania ŚOR ważne 🙃

No to niech gamonie zrobią kurs i opryskiwacze doprowadzą do stanu używalności. To co ludzie czasem wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. Niejednemu powinno się śrubę przykręcić.  

• Sad 1
Opublikowano
27 minut temu, DTaras napisał(a):

Jak tak to poproszę z widokiem na góry, morze i z własną plażą.

Kuźwa, ale mnie o take działke do wciągnięcia, zażycia chodziło.🤣

Opublikowano
55 minut temu, jahooo napisał(a):

Czyli sam nie wierzysz już w następną kadencję KO, ciekawe

jeśli mając silne poparcie i zaufanie społeczne rząd nie zrobił nic przez dwa lata - bi nie miał na to żadnego pomysłu, to nie zrobi niczego sensowanego przez kolejne dwa

obawiam się, że kolejne dwa lata miną na "wdrażaniu rozporządzeń unijnych", czego przykłąd w postaci normy GAEC2 mamy już na żuławach, jeśli tak dalej pójdzie, nie doczekają końca kadencji, bo dojdzie do rozruchów społecznych

Po tym jak Trzaskowski przegrał to będzie trudna opcja. Ale w koalicję pis konfa na 4 lata tez nie wierzę. Z tym silnym poparciem społecznymi i rozruchami to znowu bredzisz. Silne poparcie było takie, że koalicja sama ze sobą się kłóciła a prezydent też nie pozwalał na wiele. Teraz oczywiście też prezydent nie bezie powalał na wiele ale koalicja przynajmniej zrozumiała, że na kłótni daleko nie zajadą . Czas pokaże co zrobią. A GAEC2 to raczej spadek po pise i zgodach Morawieckiego na szczytach Europejskich spadek po Wojciechowskim itd. Ludzie to też pamiętają i dlatego pis nie zaszaleje z sondażami powyżej 30 %.

10 minut temu, DTaras napisał(a):

Majster. Wiesz że można zasadzić kopa jak zawodowy piłkarz w piłkę a można to zrobić jak wrestler - dla picu. Żebyś się nie przeliczył z tymi wróżbami bo już były takie popisy o niezależności od prezesa a potem ułaskawienia.

Scenariusze są różne dzisiaj nawet sam Kaczyński i Nawrocki na 100 % nie wie jak to będzie dokładnie.

Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Jesli coś się wyrywa z kontekstu z całości to tak brzmi jeśli doczytalbys całość to wtedy byś wiedział ale to już nie jest moja broszka abyś coś zrozumiał. 

Ty tylko chcesz widziec to co chcesz a nie to co naprawdę się kryje za płaszczykiem władzy i na czym ona polega. Tak ci po prostu jest wygodnie. 

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Opublikowano
mirro napisał:

27 minut temu, DTaras napisał(a): Jak tak to poproszę z widokiem na góry, morze i z własną plażą. Kuźwa, ale mnie o take działke do wciągnięcia, zażycia chodziło.🤣

I uważasz, że nie zaskoczyłem?

Opublikowano
Ulman napisał:

5 godzin temu, jarecki napisał(a):

a nie każdy ma opryskiwacz z ważnym atestem i szkolenie z stosowania ŚOR ważne 🙃

No to niech gamonie zrobią kurs i opryskiwacze doprowadzą do stanu używalności. To co ludzie czasem wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. Niejednemu powinno się śrubę przykręcić.  

Widzisz... Kombajny mają nawigację i mapują plon. Można sobie pole nawozić co pięć metrów inaczej. Kiedyś to chłop musiał z dziesięć lat gospodarzyć aby ziemię poznać a teraz wystarczy pszenżyto posiać... Galan boi się komputera to czego Ty wymagasz?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Widzisz... Kombajny mają nawigację i mapują plon. Można sobie pole nawozić co pięć metrów inaczej. Kiedyś to chłop musiał z dziesięć lat gospodarzyć aby ziemię poznać a teraz wystarczy pszenżyto posiać... Galan boi się komputera to czego Ty wymagasz?

To czym Galan te posty na AF pisze - tamtamem ??

Opublikowano

walczy po prostu - jak prezydent... poprzedni kazał się uczyć a ten walczyć walczy z nauką. Tak by wychodziło. Albo myśli, że telefon to nie komputer.

Czym w prost to niewiem - są ludzie z różnymi talentami. Był onegdaj taki to futasem grał na gitarze...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał(a):

walczy po prostu - jak prezydent... poprzedni kazał się uczyć a ten walczyć walczy z nauką. Tak by wychodziło. Albo myśli, że telefon to nie komputer.

Czas pokaże co będzie zbyt wiele kontroli na dobre nie wyjdzie co ma kombajn z nawigacją do rejestru ochrony roślin żeby ci jeszcze zakupu oprysków nie podpiął z numerem gospodarstwa w raz z rejestrem mają cię na tacy .

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

z nawigacją do rejestru ochrony roślin żeby ci jeszcze zakupu oprysków nie podpiął z numerem gospodarstwa w raz z rejestrem mają cię na tacy

Iiiiiiiii w czym tu widzisz problem? Jak kupujesz na fakturę, to i tak ślad zostaje. 

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Iiiiiiiii w czym tu widzisz problem? Jak kupujesz na fakturę, to i tak ślad zostaje. 

Prawda jesteś czysty i prawy jak łza w tym co stosujesz i ile stosujesz wszystko 100 % zaleceniach i normach .

Opublikowano
1 minutę temu, bezbarwny napisał(a):

naprawdę nie zdarza Ci się stosować środków które są dopuszczone do obrotu, ale nie mają rejestracji do danej rośliny uprawnej? 

Noooo raczej nie.

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Prawda jesteś czysty i prawy jak łza w tym co stosujesz i ile stosujesz wszystko 100 % zaleceniach i normach .

Posłuchaj mnie przez chwilę. Muszę tak robić, bo laboratoria są bezwzględne. Próbki trzeba robić dla odbiorcy i nie ma zmiłuj. Nie opłaca mi się mrozić niczego co może potem zostać wyj,bane na biogazownię a ja zostanę obciążony jeszve karami i kosztami utylizacji. To nie ten poziom zabawy i ryzyka.

3 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

To raczej, czy nie😂

Nie.

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Ja widzę problem,  bo np pasuje mi kupić tebu 250ew  zamiast Horizon 250 ew, czy Porter zamiast Score czy inne przypadki. 

Też wolę unix niż chorus, czy unix plus geoxe zamiast switcha

Tak wiem stosować zgodnie z etykietą... 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Ja widzę problem,  bo np pasuje mi kupić tebu 250ew  zamiast Horizon 250 ew, czy Porter zamiast Score czy inne przypadki. 

PIORiN też widzi tę głupotę gdy środki na tej samej substancji , ale różnych nazwach handlowych, mają różny zakres rejestracji w roślinach, Wiadomo że chodzi o kasę do zapłacenia w procesie rejestracji środka, albo prawa autorskie substancji czynnej. Jeżeli to sie nie zmieni a kontrola będzie bezwzględna, to faktycznie problem może wystąpić.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Jeżeli to sie nie zmieni a kontrola będzie bezwzględna, to faktycznie problem może wystąpić.

Nie "może" a "napewno wystąpi"

Chyba, że w rejestrze będzie się uprawiac wolną amerykankę jak do tej pory

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Chyba, że w rejestrze będzie się uprawiac wolną amerykankę jak do tej pory

Mój rejestr jest w zasadzie powtarzalny. Jest wypracowany jakiś system ochrony w uprawach i wystarcza. Doglebówki na razie są, robaka czymś tam się otruje, pozostaje tylko lekki dreszczyk w grzybówce. Najwiekszy zaś problem jest w zaprawach i to z winy samych firm nasiennych,

Opublikowano

Nie może a na pewno będzie i będzie egzekwowany. I myślę że producenci wykorzystają tą sytuację i rozbieżności w cenach za produkty z tą samą substancją mogą być wyższe.

No i kolejny problem to dzierżawy.  Niby wszystko ma być legalnie załatwione, ale i tak większość ma je na gębę. Kupisz na cały areał i polegniesz .