Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

nno - ślepego konia co trafił pyskiem w obrok :D

Łoooooo Panie. Obrok tam skonsumował zacny. Było z kogo drzeć.🤣

Opublikowano

kurczę w kontekście czego

1 minutę temu, mirro napisał(a):

tam

bo nie czytałem forum tak skrupulatnie i nawet nie wiem z czego się śmiać o ile to jeśt śmieszne bo Giertych to raczej nieśmieszne indywiduum

to się i nie śmieję

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał(a):

Zdaje się że Pan Ziobro i spółka se wyhodowali prawdziwego wroga. Ale skoro se wyhodowali, to teraz doświadczą właściwej zapłaty. To jest właśnie przykład jak działa zależność przyczyna -skutek. Chyba na takie dictum posypie się sporo odejść "do cywila" w wymiarze sprawiedliwości. Pewnie też sporo takich "na wszelki wypadek". Ale cóż, trza się liczyć czasem ze skutkiem swoich działań. 

Będzie bo to i tak polowanie na czarownice. Już Bodnar chciał wywalić każdego sędziego co to przez 8 lat pisu zaczął pracę albo dostał awans, a to nie ma nic wspólnego z uzdrawianiem tego bagienka.

Chyba nie powiesz, że teraz należałoby też zdegradować każdego żołnierza co to dostał awans za pisiorów nawet na kaprala.

14 godzin temu, Roman176 napisał(a):

ja może 4 razy w tym roku alko piłem 

ale teraz to się żalisz czy chwalisz? bo nie wiem

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak, na razie to rośnie lista selekcjonerów powołanych przez prezesa Kolesie ;)

w polsce to jeśli chodzi o kopaną to kwitnie debilizm, największy wśród kibiców.  Największy głupek zrozumie, że jak mu 5 woźnica nie dowozi to wymienia się konie, a nie trzymającego lejce, bo ten wózek z napisem PZPN to każda szkapina pociągnie przy bezkrytycznych oglądaczach którzy zapewniają to że kasa się zgadza.

A Czarka bym zostawił, kolejny nie będzie taki zabawny by prawie każdy odcinek na "dzieli nas piłka" był złotem

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

nic lepszego mi na myśl dla skrótu myślowego akurat to takie już może i nieaktualne ale nadal stereotypy "ku zobrazowaniu"
akurat obecnie Niemcy nie są czymś szczególnie istotnym w skali planety ale regionalnie owe stereotypy działają zwłaszcza w zakompleksionej nadal jeszcze Polsce

albo masz tu zadanie propagandowe albo jesteś ofiarą propagandy
obecnie  Izrael walczy o poszerzenie tak samo swojej "strefy przestrzeni życiowej" jak kiedyś hitler o podobną postulował dla "rzeszy"

aby coś skomplikowanego zrozumieć pierwej trzeba to uprościć a dopiero później można obudować różnicami które po takim uproszczeniu okazują się tylko kosmetyką

Powiedziałeś to o czym ja nie chciałam powiedzieć wcześniej ale zmieniłam zdanie na koniec i wyszło to co wyszło. Dzięki za to że mnie wyręczyłeś.

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

kurczę w kontekście czego

bo nie czytałem forum tak skrupulatnie i nawet nie wiem z czego się śmiać o ile to jeśt śmieszne bo Giertych to raczej nieśmieszne indywiduum

to się i nie śmieję

Przerwa na kawę i co wpadało w ucho piękna mowa Tuska .

Nie trzeba  komentować wystarczyłby sam Tusk po co ten sejm i płacić posłom .

Wola wodza taka wszyscy tak mają zagłosować jak nie to wypie...i .

https://www.facebook.com/watch?v=1035955792023620

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Takeda napisał(a):

Będzie bo to i tak polowanie na czarownice. Już Bodnar chciał wywalić każdego sędziego co to przez 8 lat pisu zaczął pracę albo dostał awans, a to nie ma nic wspólnego z uzdrawianiem tego bagienka.

Chyba nie powiesz, że teraz należałoby też zdegradować każdego żołnierza co to dostał awans za pisiorów nawet na kaprala.

W cytowanym przez Ciebie tekście wyraziłem tylko opinię o tym skąd się wziął zionący nienawiścią do PiSowskiego porządku Pan Żurek. Nic nie pisałem o moim pragnieniu wywalania kogokolwiek albo pozbawianiu stopnia, bądź tytułu.

Żeby przetłumaczyć z mojego na prostszy język.  - Dotąd jebali Żurka, tyle mu utrudniali życie aż jego nadrzędnym celem stało się odpłacenie pięknym za nadobne. Jak jest zdeterminowany , to pokazuje nawet gotowość zrezygnowania z tytułu sędziego. Pan Żurek jest dla nich k**ewsko niebezpieczny, bo nie ma już nic do stracenia. Więc zrobi im z d*py jesień średniowiecza i nawet nie będą wiedzieli kiedy.

1 godzinę temu, witejus napisał(a):

Ten ,,prawdziwy wróg" to baran który potrafi tylko walić rogami w ścianę.

Tamte barany waliły pałą w klatkę z małpą, to ten może walić rogami w ścianę. 

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał(a):

Żeby przetłumaczyć z mojego na prostszy język.  - Dotąd jebali Żurka, tyle mu utrudniali życie aż jego nadrzędnym celem stało się odpłacenie pięknym za nadobne. Jak jest zdeterminowany ,

Coś mi się zdaje że to jest zwykły idiota analizując jego zachowanie bo kto mądry zechce zwrotu alimentów a do rozliczenia PIS trzeba sporo inteligencji której raczej po Żurku spodziwać sie nie można 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał(a):

Dotąd jebali Żurka, tyle mu utrudniali życie aż jego nadrzędnym celem stało się odpłacenie pięknym za nadobne. Jak jest zdeterminowany , to pokazuje nawet gotowość zrezygnowania z tytułu sędziego. Pan Żurek jest dla nich k**ewsko niebezpieczny, bo nie ma już nic do stracenia. Więc zrobi im z d*py jesień średniowiecza i nawet nie będą wiedzieli kiedy.

No to dobrze, że przestanie być sędzią i oby znów nie był, bo skoro woli zemstę to znaczy, że koło sądu powinien co najwyżej przechodzić. 

A ja durny myslałem, że Zurkowi chodzi o kasę bo teraz pewnie będą bardzo korzystne dla niego wyroki i odszkodowania.

A do stracenia ma bardzo dużo i nikomu nic nie zrobi żadnej jesieni bo w legalny sposób nie jest w stanie tego zrobić, Bodnar łamał i naginał prawo tylko delikatnie i wyszła mu lipa, więc nikogo nie posadzą bo zaraz sami będą siedzieć. I wyjdzie jak z tymi wszystkimi wielkimi aferami pisu. Będą po kolei umarzane, tym szybciej im będzie więcej tematów zastępczych, a jestem przekonany, że ten co mu się język plącze Kierwiński dostarczy grubych tematów. już zapowiedział ofensywę graniczną.

Masz chociażby wielką aferę maseczkową z Szumowskim i co bodnarowski sąd umorzył, a ten niepotrzebnie aż na madagaskar uciekał

Nie będzie wielu szaleńców by iść w ogień za Tuskiem bo ta koalicja rządząca pruje się w zastraszającym tempie i jedyne co pomoze jej przetrwać bez wcześniejszych to mierne wyniki sondażowe koalicjantów i/lub cud, bo we własnym środowisku widać, że już nic nie ogarną.

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano

mirro-zurek pochazi z  chrzanowa 🤣

ta tabele policzyli od zarobkow brutto ..

5 godzin temu, dysydent napisał(a):

poczytaj sobie o blokadach morskich; ogólnie - handlowych angoli, żabojadów a bywało i kacapów wobec szkopów przed w trakcie i po pierwszej wojnie światowej
co miały na celu? czy przypadkiem nie zdominowanie?
różni różnie owo "przetrwanie" postrzegają zależnie od punktu widzenia

przecież wiadomo że nie wszystko co się urodzi i żyje uzyska tyle miejsca aby przeżyć i doczekać się następnych pokoleń i to jest owa "sprawiedliwość" i konflikty są nieuchronne dopóki życie istnieje i nie ma się co oszukiwać że jest i kiedykolwiek będzie inaczej

ja od zawsze twardo i realistycznie stoję na powierzchni ziemi i postrzegam rzeczy jakimi są i nie popadam w jakieś poprawności propagandowo polityczne unikające przyznania brutalności prawdzie
jeśli to dla Ciebie kosmos to Ty jakiś podziemny stwór jesteś i z punku Twojej nory to rzeczywiście może się wydawać kosmosem perspektywa powierzchni

aa twoja ziemia jest okragla czy plaska ???

tak dopytam dla pewnosci

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

aa twoja ziemia jest okragla czy plaska ???

tak dopytam dla pewnosci

nie obrazisz się jeśli Twoje pytanie zostawię otwarte?
musiał bym ustalić gdzie kończy się moja a gdzie już ... nie moja bo we współwłasnościach granic nie ma potrzeby wytyczać

a to pierwsze to rzeczywiście z Chrzanowa? z chrzanem to mi się żurek wielkanocny kojarzy tylko ten wielkanocny ma jajka ugotowane na twardo, ciekawe jak Ten? znaczy; Bodnara podmienili bo był za miękki czy za twardy?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Sam sobie dołek kopie na swój grób. Widać to słychać i czuć. Nowe wybory będą są zagwarantowane bez jego partii. Ludzie uwierzą w to co mówi i będzie dopiero głośno. Wybory były są ważne ale wracamy do tego samego co było czyli do karuzeli nazwanej "wyborami 2025,, To się nigdy nie skończy nawet jeśli zostanie zaprzysiężony. 

Wiadomo o jakie osoby chodzi zamiast wziąć neuspazmine to biorą żeszeń

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

tak czy inaczej Hołownia sabotuje koalicję rządzącą i to na ostro

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

😆😂

co się śmiejesz? linuksowy program rozruchowy GRUB - grand unified bootloader

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v