Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, piotrek7862 napisał(a):

warunki spełnił nie wiem gdzie a w jego wykonaniu juz widze jak to bedzie działać brud smród 

Nie wiem jakie są warunki na to jakie odległości itd. Jeśli uważasz, że nie spełnił idź z tym do geodezji czy jakiejś architektury w powiecie. Powiedzą ci gdzie na recepcji jak powiesz o co ch0dzi.

Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Screenshot_20251229_123240.jpg

Ty serio jesteś upośledzony serio nie rozumiesz co tam jest napisane?

3 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Dziwne że tak wielu ludzi było naiwnych i zagłosowali na kłamców działających na nie korzyść Polski.

Jak widać wielu i teraz zagłosowało by  tak samo

Tu masz racje pis ma dalej bardzo wysokie poparcie.

Opublikowano
1 godzinę temu, piotrek7862 napisał(a):

witam mamy taki problem sąsiad chce mi postwic za płotem biogazownie 499kw 50 m od mojego domu w samym srodku wsi na przeciwko szkoły juz na brakuje pomysłu jak to zablokować bo wójt wydał zgod na warunki zabudowy rada gminy wszyscy przeciwni a wojt wydał zgode normalnie wilkowyje 

A co ma piernik do wiatraka? jeśli był miejscowy plan zagospodarowania, a w sumie to nawet nie wiem czy zgodnie z ustawą to już wszędzie nie powinny być takowe, to nawet w urzędzie nie mieli nic do gadania, jeśli nie było to zrobili tylko pod ten cel. Do budowy daleko, najpierw projekt, uzgodnienia, chociaż jak stawia do 500 to pewnie chce ominąć konsultacje społeczne i raport środowiskowy, jak biogazownia pod handel to chociażby zgoda na przyłącze itp, dopiero na sam koniec jest wniosek o pozwolenie na budowę, a wtedy starosta wyda decyzje, w tą czy w tamtą. i jak się nie podoba to uderzajcie do starostwa, tam deptajcie piszcie pisma uzasadnienia itp.

Opublikowano

To jest jak by początek drogi administracyjnej tego sąsiada. Myślę, że jak za tym chodzi to już ma kogoś/firmę która to zrobi , kto mu powiedział, ze przejdzie i sprawdził jakie ma warunki na działce. Jak pisałem do starostwa z tym.

16 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Napisałeś nie powiedział 

A Tusk powiedział

https://youtu.be/RyxwpxGDl88?si=kVubOQ-ulm0UNJB8

Powiedział nie powiedział spełni nie spełni czas pokaże. Ja Tuska nie słucham tak dokładnie jak ty mogłem się pomylić 😄

Opublikowano (edytowane)

biogazownia generuje spory ruch i raczej powinna powstać na skraju wioski , lata braku  planu zabudowy sprawiły żę jest mało terenu pod działalność uciążliwą 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
19 godzin temu, racyl napisał(a):

Nic straconego, jeszcze możecie się spotkać na turnusie nfz w ciechocinku

My się na pewno nie spotkamy

Tych na nogi leczą w innych miejscach niż takich jak ty..

17 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pamiętam...

Kłamałeś...

Najpierw pisałeś o robieniu rocznie, a później przekręciłes że chodzi o przebieg jaki jest na liczniku...

Temu wierzę w to co widzę, nie to co piszesz....ciągle coś zmyślasz...

Dziecko, jak miałem firmę usługowa to nie siedziałem na af codziennie jak dzisiaj

Możesz to sprawdzić

Dla takiego lenia jak ty parę mtg na dzień to kosmos.

Dzisiaj robię prawie 300..

17 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jutro na Cypr lecą....to musi nie w Galicji...?🤔😆

A nigdy nie pomyśleli i rodzicach ??

Oni też może by gdzieś pojechali??

16 godzin temu, racyl napisał(a):

Prawie codziennie codziennie czytam jak jacus szuka miłości na nfz w sanatoriach 😄

Co ci dają że masz takie wizję?

15 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

A to działa z naziemnej?

I kto to ta Julita?

U mnie działa z Katowic,specjalnie mam dwie anteny spięte 

6 godzin temu, dysydent napisał(a):

no tak ; jedno nie wyklucza drugiego

https://www.money.pl/gospodarka/strefa-euro-sie-powieksza-o-nowy-kraj-sikorski-zabral-glos-7237583925942784a.html

"Zgodnie z raportem Eurobarometru, przyjęcie euro popiera 45 proc. Bułgarów, a przeciwnych jest 53 proc."

zatem w xujni nie ma demokracji

inaczej tego zinterpretować się nie da czy to komu się podoba czy nie; esencjalna Logika jest tutaj i bezstronnym i bezwzględnym orzecznikiem

Bułgaria to biedny kraj.juz dzisiaj jest drożej niż w Polsce

Przykład Chorwacji pokazuje że będzie jeszcze drożej..

Ale i tak polecam złote Piaski.

Pogoda jest w miarę.morze ciepłe i przeważnie czyste.

3 godziny temu, witejus napisał(a):

Makrela wędzona 50 zł/kg, karp 19,99 za 1/2 kg

W delikatesach patroszone karp 20. Makrela 36

Wyjdź na świat z tej leśnej piwnicy..

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

Dziecko, jak miałem firmę usługowa to nie siedziałem na af codziennie jak dzisiaj

Możesz to sprawdzić

Za każdym razem co innego piszesz... 

4 minuty temu, jacus napisał(a):

nigdy nie pomyśleli i rodzicach ??

Sądzisz że rodzice potrzebują by ktoś myślał?

Toż nie potrzeba czyjejś zgody...😆

W jakim ty świecie żyjesz?

Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał(a):

To jest jak by początek drogi administracyjnej tego sąsiada. Myślę, że jak za tym chodzi to już ma kogoś/firmę która to zrobi , kto mu powiedział, ze przejdzie i sprawdził jakie ma warunki na działce. Jak pisałem do starostwa z tym.

Ja bym powiedział że bardzo długa i każdy może się rozmyślić  100 razy jak dojdzie do szczegółów. Ile to już miało powstać biogazowni, ale przy liczeniu złotówek się nie spinało. Pomijając, że może tylko badanie co by trzeba gdyby.

Po sąsiedzku zmienił mi się właściciel działki to chłop składał już chyba na wszystko od domu po różne działalności gospodarcze, a koniec końców chyba zalesi wszystko do końca bo kupił ziemię bez oglądania i może działka jest do drogi ale jak z dowcipem o morzu, nie policzyli wysokości urwiska

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jacus napisał(a):

żadna z tych ocen nie zmienia faktu że przy przeważającej większości przeciwko jeśli coś jest wprowadzane to nie ma nic wspólnego z demokracją
Może właśnie dlatego ta Bułgaria to biedny kraj? nie twierdzę; tak tylko pytam bo akurat tam ani byłem ani się wybieram niezależnie czy to xujro tam wprowadzą czy nie. Cyrylica mniej mi się podoba jak łaciński ;) 

6 minut temu, Takeda napisał(a):

jak z dowcipem o morzu, nie policzyli wysokości urwiska

a nie słyszałem tego dowcipu

ale już nie opowiadaj; ta zajawka mi wystarczy xD 

jeszcze wrócę do tej Bułgarii - może tam to badanie kto za kto przeciw prowadzili jacyś z Brukseli metodą odpowiedzi przez kiwanie głową? 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał(a):

biogazownia generuje spory ruch i raczej powinna powstać na skraju wioski , lata braku  planu zabudowy sprawiły żę jest mało terenu pod działalność uciążliwą 

Jest taka w Piaskach, jak pracowała, bo już chyba nie działa, to smród niósł się po okolicy nie do wytrzymania 

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał(a):

Możesz to sprawdzić

ja firme 🤣...targales drewno z lasu i nie swoje krowy  doiles ....to u mnie tyz przychodzi taki co ma taka firme 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Nie czuć już dłuższy czas smrodu i nie widać ruchu z towarem

pewnie okres karencyjny na zwrot dotacji się skończył? :D 

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

Jest taka w Piaskach, jak pracowała, bo już chyba nie działa, to smród niósł się po okolicy nie do wytrzymania 

to bardziej chodzi o technologie w jakiej zbudowana i jakiego wsadu używa , bo czuć to bedzie zawsze ale jak oparta na kiszonkach to da radę żyć 

Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał(a):

Możesz to sprawdzić

Ty stary trup jesteś i myślisz, że ci coś jeszcze się trafi. 

Zapomnij żadna baba nie poleci na to twoje powiśle 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

to bardziej chodzi o technologie w jakiej zbudowana i jakiego wsadu używa , bo czuć to bedzie zawsze ale jak oparta na kiszonkach to da radę żyć 

Jak zaczynali, to kiszonka z kukurydzy, waliło już koło masztu, a niżej oczyszczalnia daje w palnik.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v