Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dariusz Matecki

Myślałem, że niewiele mnie już zaskoczy w dzisiejszej UE i uśmiechniętej Polsce. Szpital w Choszcznie ma otrzymać środki na sprzęt diagnostyczny. Ale co musi wykonać, żeby te środki otrzymać? „Szkolenie personelu medycznego oraz pracowników niemedycznych w AOS w zakresie zagadnień dotyczących osób LGBT+”

Jesteśmy już teraz na etapie, w którym szpital, żeby móc diagnozować, leczyć pacjentów - korzystać ze środków UE, na które każdy Polak składa się w podatkach - musi wdrożyć projekt ideologiczny, niczym kurs marksizmu-leninizmu? 

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/bolesny-cios-usa-w-europe-co-to-znaczy-dla-polski-ekspert-nie-miejmy-zludzen/k62mwgd#pco

mamy powrót do lat 20-tych XX wieku, znowu fotel prezydenta w USA zajmują kretyni, którzy na Rosję patrzą pzrez różowe okulary, widząc tylko biznes swoich prywatnych korporacji w tym kraju, zastanawia mnie, do jakiego krachu to doprowadzi

gdyby nie wsparcie USA w latach 1920-30, komunistyczna rosja upadłaby, zanim tak naprawdę powstała i okrzepła

widzę, że w USA nie tylko w szkołach nie uczą historii, ale nawet doradcy prezydenta jej nie znają

Opublikowano

Porażka prokuratury.

Postanowienie o odmowie takiego kroku wydał referendarz w Wydziale Ksiąg Wieczystych Sądu Rejonowego w Rawie Mazowieckiej.

"Prokuratura Krajowa chciała nałożyć na nieruchomość należącą do Zbigniewa Ziobry hipotekę przymusową do wysokości 143 milionów 164 tys. 487,40 zł, bo śledztwo wykazało, że taki mógł być koszt przestępstw, zarzucanych byłemu ministrowi" – czytamy. Uzasadniając swoją decyzję, referendarz wskazał na liczne błędy we wniosku PK.

"Liczne błędy" we wniosku prokuratury
Chodzi m.in. o brak opisu samej wierzytelności, na podstawie której hipoteka ma być wpisana. "Tego, że chodzi o obowiązek naprawienia szkody można tylko 'domniemywać' na podstawie treści postanowienia prokuratury" – pisze RMF24.pl. Ponadto, wniosek ma nie wskazywać w jasny sposób osoby wierzyciela hipotecznego, a – jak podkreślił referendarz, rolą sądu wieczystoksięgowego nie jest samodzielne określanie wierzyciela ani nie ma on uprawnień do korygowania dokumentów, które są podstawą wpisu.

To jednak nie jedyne uchybienie prokuratury. Jak czytamy, sąd nie mógł go uwzględnić również dlatego, że do księgi wieczystej innej nieruchomości byłego ministra sprawiedliwości także złożono wniosek, dotyczący zabezpieczenia tej samej kwoty na podstawie tego samego tytułu zabezpieczenia. "Według przepisów obciążenie hipoteką przymusową więcej niż jednej nieruchomości tego samego dłużnika wymaga podzielenia zabezpieczenia na poszczególne hipoteki cząstkowe, do pokrycia wierzytelności w całości" – wskazuje rozgłośnia.

banda niekompetentnych idiotów

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kanclerz Niemiec Friedrich Merz oświadczył w środę, że chce, aby Stany Zjednoczone pozostały partnerem Europy, pomimo zmiany w charakterze ich relacji. 
W świetle ostatniej krytyki ze strony amerykańskiego prezydenta wymierzonej w Unię Europejską, Merz powiedział, że jeśli USA mają problem z UE jako całością, to przynajmniej poszczególne państwa członkowskie mogą nadal z nimi współpracować. Jak zapewnił w tym gronie będą Niemcy.
- Przygotowujemy się do zmiany w relacjach transatlantyckich. Ale chciałbym nadal je postrzegać jako partnerstwo i mam nadzieję, że Ameryka w ten sam sposób widzi swoje relacje z Europą i także z Niemcami - powiedział Merz dziennikarzom po spotkaniu z premierem Chorwacji Andrejem Plenkoviciem.

Merz powiedział, że zamierza powiedzieć Trumpowi, iż ta krytyka polityki migracyjnej, w przypadku Niemiec jest niesłuszna, bo dzięki wprowadzonym zmianom liczba imigrantów ubiegających się o azyl spadła mniej więcej o połowę. - Przypuszczam, że on również dostrzeże, iż dokonaliśmy korekty kursu w dziedzinie, która rzeczywiście stanowiła dla nas w Niemczech znaczne obciążenie - oświadczył Merz.

skowyt hitlerowskich pomiotów :D 

na kolana niemiecki kundlu

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Podziękuj PiSowi za zmodyfikowanie zasad tworzenie korpusu administracji państwowej.  Jak naczelna zasadą stało się TKN, to teraz niech mają do siebie pretensje że lezie tylko swój.

A u nas w Priwislanskim Kraju niczewo takowo niet. U nas tolko szeptucha.

wiem widzialem konopielke  .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jahooo napisał(a):

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/bolesny-cios-usa-w-europe-co-to-znaczy-dla-polski-ekspert-nie-miejmy-zludzen/k62mwgd#pco

mamy powrót do lat 20-tych XX wieku, znowu fotel prezydenta w USA zajmują kretyni, którzy na Rosję patrzą pzrez różowe okulary, widząc tylko biznes swoich prywatnych korporacji w tym kraju, zastanawia mnie, do jakiego krachu to doprowadzi

gdyby nie wsparcie USA w latach 1920-30, komunistyczna rosja upadłaby, zanim tak naprawdę powstała i okrzepła

widzę, że w USA nie tylko w szkołach nie uczą historii, ale nawet doradcy prezydenta jej nie znają

a może właśnie dobrze się Historii nauczyły jankesy? patrz z ich punktu widzenia; rozpie.ol jaki niemiecko ruski eksperyment z socjalizmami w Europie w tamtym czasie wyniknął wywindował jankesów na ... no właśnie tych którzy znów w du.ę włażą bo w Europie zbyt spokojnie się zrobiło
"powtórka z rozrywki"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

a może właśnie dobrze się Historii nauczyły jankesy? patrz z ich punktu widzenia; rozpie.ol jaki niemiecko ruski eksperyment z socjalizmami w Europie w tamtym czasie wyniknął wywindował jankesów na ... no właśnie tych właśnie którzy właśnie znów w du.ę włażą
"powtórka z rozrywki"?

nigdy w historii potęga Rosji nie przyczyniła się do dobrostanu USA, zawsze kosztowało to USA wiele wysiłku i pieniędzy, aby zrównowazyć militarystyczne zapędy tego kraju, przeciez Japonię w 1904 roku też dozbrajało USA aby przeciwstawiła się skutecznie carskiej Rosji. A teraz mają problem z zaszczepionym w Chinach przez rosjan komunizmem

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jahooo napisał(a):

nigdy w historii potęga Rosji nie przyczyniła się do dobrostanu USA, zawsze kosztowało to USA wiele wysiłku i pieniędzy, aby zrównowazyć militarystyczne zapędy tego kraju, przeciez Japonię w 1904 roku też dozbrajało USA aby przeciwstawiła się skutecznie carskiej Rosji. A teraz mają problem z zaszczepionym w Chinach przez rosjan komunizmem

a nie z kapitalizmem w tych Chinach przyfastrygowanym do tego komunizmu? przez kogo przyfastrygowanym? kto żółtków nauczył ...? jak się ten jankeski prezydent nazywał który do Pekinu do DengXiao latał na pogaduchy? bo zapomniałem a net mi przycina i ... o tej porze  tzn okolice dwudziestej - dwudziestej drugiej chyba mojemu dostawcy łącz nie wystarcza i się przytyka to nie będę szukajek teraz naduzywał

no qwa wyedytować posta z minutę czekałem
trza alternatywnych dostawców neta se poszukać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

A teraz mają problem z zaszczepionym w Chinach przez rosjan komunizmem

Yyyyyy to raczej Chiny mają z tym problem. Chińczycy już dawno zasymilowaliby resztę świata, gdyby nie ta łatka komunizmu. A tak świat się jednak opiera. Nie spieszno mu do tego miodu.

Opublikowano

dokoncze temat idiotyzmu jaki zaproponowalo KO z porodami na sor. Porod widzialem, nie jeden. Nie wiem jak wy sobie wyobrazacie taka sytuacje na sor? przychodzi kobieta z bolami porodowymi, ktore moga trwac od kilku godzin do kilku dni. lezy na sor, bez jedzenia, bez łózka, po prostu na lozku do badania? np 3 dni, bez opieki pielegniarki, lekarza specjalisty. usg jej zrobia, zobacza rozwarcie i...? "prosze lezec, my idziemy do domu". Jedynie ktos , kto ma malo wiedzy medycznej, duzo politycznej moze przypuszczac , ze to ma sens! To nie film, ze zaczyna sie porod i za 10 min. dziecko na wierzchu, suche, podwiazane, opatulone! widzieliscie gdzies na sor umywalki , wanienki dla niemowlat? a moze plyny owodniowe, czy omoczniowe beda wycierali w papier toaletowy? Przejdzmy do tego absurdu dalej. rodzi sie dziecko, nie takie jak w filmie, tylko mokre, z pepowina, trzeba je umyc, podwiazac, zaszczepic ( sam jestem przeciwnikiem szczepienia noworodkow), zajac sie nim - robi to neonatolog, znajacy sie na tym, ubrac, nakarmic, czasem intubowac, podac plyny infuzyjne, dozywiac dozylnie. Kto to zrobi na sor, jesli tam przychodza lekarze by dorobic do pensji, najczesciej mlodzi, a juz na pewno nie ze specjalizacja neonatolog - ktporych w polsce brakuje! Idzmy dalej, porod, dziecko utknelo, trzeba ciac - kto to zrobi? chirurg od skladania zlaman? a moze mlody lekarz zaraz po stażu ? A jesli bedzie potrzeba cesrka? to wykonaja to na izbie przyjec? zalozmy ze pojada na chirurgie ogolna, ale kto to zrobi? przeciez ginekologow nie bedzie, bo zlikwiduja oddzial, neonatologa nie bedzie! 

Jesli wiedze bierzecie z filmow fabularnych, to prosze was, nie wypowiadajcie sie , nawet jesli jest to pomysl waszego szefa! to sa bzdury, ktore wymyslaja politycy. Nie bede juz sie na ten temat rozpisywal, bo mi sie niedobrze robi. Tusk niech sobie sam rodzi w w chlkewiku, albo na stacji orlen!

Zdajecie sobie sprawe ile rzeczy trzeba zrobic przy nowo narodzonym dziecku? jesli nic sie nie dzieje , to mozna sie smiac. jesli jest problem trzeba byc naprawde dobrym i doswiadczonym neonatologiem by wszystko zrobic poprawnie. Nie wyobrazam sobie, stracic dziecko bo lekarz nie umial zaintubowac, albo przeprowadzic reanimacje. Ok. dosyc. Milej zabawy. 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

że niby teorie spiskowe?

Coś musi być na rzeczy, bo wczoraj se posłuchałem wywiadu z nowym Ambasadorem USA w Polsce i OMC kiełbasą się nie udławiłem z wrażenia.

Opublikowano
4 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

dokoncze temat idiotyzmu jaki zaproponowalo KO z porodami na sor. Porod widzialem, nie jeden. Nie wiem jak wy sobie wyobrazacie taka sytuacje na sor? przychodzi kobieta z bolami porodowymi, ktore moga trwac od kilku godzin do kilku dni. lezy na sor, bez jedzenia, bez łózka, po prostu na lozku do badania? np 3 dni, bez opieki pielegniarki, lekarza specjalisty. usg jej zrobia, zobacza rozwarcie i...? "prosze lezec, my idziemy do domu". Jedynie ktos , kto ma malo wiedzy medycznej, duzo politycznej moze przypuszczac , ze to ma sens! To nie film, ze zaczyna sie porod i za 10 min. dziecko na wierzchu, suche, podwiazane, opatulone! widzieliscie gdzies na sor umywalki , wanienki dla niemowlat? a moze plyny owodniowe, czy omoczniowe beda wycierali w papier toaletowy? Przejdzmy do tego absurdu dalej. rodzi sie dziecko, nie takie jak w filmie, tylko mokre, z pepowina, trzeba je umyc, podwiazac, zaszczepic ( sam jestem przeciwnikiem szczepienia noworodkow), zajac sie nim - robi to neonatolog, znajacy sie na tym, ubrac, nakarmic, czasem intubowac, podac plyny infuzyjne, dozywiac dozylnie. Kto to zrobi na sor, jesli tam przychodza lekarze by dorobic do pensji, najczesciej mlodzi, a juz na pewno nie ze specjalizacja neonatolog - ktporych w polsce brakuje! Idzmy dalej, porod, dziecko utknelo, trzeba ciac - kto to zrobi? chirurg od skladania zlaman? a moze mlody lekarz zaraz po stażu ? A jesli bedzie potrzeba cesrka? to wykonaja to na izbie przyjec? zalozmy ze pojada na chirurgie ogolna, ale kto to zrobi? przeciez ginekologow nie bedzie, bo zlikwiduja oddzial, neonatologa nie bedzie! 

Jesli wiedze bierzecie z filmow fabularnych, to prosze was, nie wypowiadajcie sie , nawet jesli jest to pomysl waszego szefa! to sa bzdury, ktore wymyslaja politycy. Nie bede juz sie na ten temat rozpisywal, bo mi sie niedobrze robi. Tusk niech sobie sam rodzi w w chlkewiku, albo na stacji orlen!

Zdajecie sobie sprawe ile rzeczy trzeba zrobic przy nowo narodzonym dziecku? jesli nic sie nie dzieje , to mozna sie smiac. jesli jest problem trzeba byc naprawde dobrym i doswiadczonym neonatologiem by wszystko zrobic poprawnie. Nie wyobrazam sobie, stracic dziecko bo lekarz nie umial zaintubowac, albo przeprowadzic reanimacje. Ok. dosyc. Milej zabawy. 

Oni i na polityce i na wszystkim... A jak coś głąbą nie pasuje to od razu uśmiechnięta buzia... 

Opublikowano
7 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

dokoncze temat idiotyzmu jaki zaproponowalo KO z porodami na sor.

Autor tego pomysłu powinien spędzić na SOR np okres świąt najbliższych łącznie z Nowym Rokiem. A potem zapytać czy wie do czego jest przeznaczony SOR.

Opublikowano

stojaca krowo -pier**lisz jak zwykle .. kobiety nie mozna przewiezc na  inna porodowke ??

3 dni bedzie lezala na sor-ze ?? 

ci konfederosjanie to sa pojebani konkretnie i oderwani od rzeczywistosci..

powiat krakowski nie ma zadnej porodwki,ba nawet zadnego prawdziwego szpitala i nie ma zadnego problemu..

ponad 300 tys mieszkancow -to ile to powiatow z waszych stron ??

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

kobiety nie mozna przewiezc na  inna porodowke ??

3 dni bedzie lezala na sor-ze ?? 

Jacuś problem taki jest że jak wywala nam w ciul zachorawań na jaką grypę, czy Covida, to zamykamy odział położniczy na sztywno i izolujemy tak matkę , jak i dziecko od całego bajzlu. Na SOR w tym czasie brak tylko k**wy i szczura.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Autor tego pomysłu powinien spędzić na SOR np okres świąt najbliższych łącznie z Nowym Rokiem. A potem zapytać czy wie do czego jest przeznaczony SOR.

Tylko że politycy nie są od uczenia się czy myślenia nad tym aby było dobrze. 

Polityk jest od szukania pieniędzy i rozwiązywania problemów. 

Jeśli chcą zrobić tak jak mówią nic ich nie powstrzyma oni widzą cyferki nie ludzi. 

Jeśli będzie śmierć dziecka lub kobiety na SOR to zawsze się znajdzie człowiek winny ale nie polityk.