Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jednak , szopki z TVN ciąg dalszy 

Te 8% przy urnie dla Brauna nie realne , o ile teraz można sobie popierać to nie przekroczy progu wyborczego , chyba że popaprancy zdelegalizuja jego partie to wtedy może być i 10%

Opublikowano (edytowane)

póki co to zdelegalizowali jakąś quasi komunistyczną partię; czyli z drugiej strony sceny; gdzieś w necie jest więcej bo ja pozapominałem s<zczegóły - jakaś polska partia socjalistyczna czy jakoś tak?
Eskalacja przesadna delegalizacji w Polsce de facto delegalizuje i delegalizatora ;)

jakiś lewicowy wypierdek degenerat już postuluje delegalizację korony polskiej Brauna i to wypierdek pokomuszy którego poparańce dopuścili do współwładzy; kto wie czy nie na własną zgubę dopuścili? tyle że ową "miotłą" na to poparaństwo nie będzie pis; pisdzielce będą również po stronie zmiatanych :P che - już są; co widać po tym sondażu

od zawsze przecież tu piszę że Kaczyński nie jest zagrożeniem dla popaprańców; przeciwnie - daje im sens istnienia, groźniej będzie gdy się ten Kaczyński wypali czy to sam czy w publicznej estymie; wtedy dopiero przyjdzie ktoś naprawdę groźny dla wszystkich popisdzielców i ... tak się wzajem popisdzielce oskarżają jacy to źli władcy ci drudzy z tandemu no to takie jedno przysłowie mówi - "po złym panie jeszcze gorszy nastanie"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

KO przyłącza swoje satelity ale sumarycznie i tak nie wzrasta o tyle ile przed przyłączeniem z tymi satelitami mieli gdy... no i tu dalej nie muszę tego porównania kończyć

a to przyłączenie to przy okazji  by nowoczesna mogła olać 2mln długu, tam Zembaczyński czy jak mu tam dał popis "inteligencji" jak tłumaczył partię.  Poza tym muszą się połączyć by za  rok czy półtora powstała nowa partyjka która przejmie jakiś mocno rozczarowanych wyborców KO, by zostali w rodzinie mimo pozornego wyboru jak to drzewiej bywało i z palikotem i z petru czy ostatnio hołownią

37 minut temu, dysydent napisał(a):

akiś lewicowy wypierdek degenerat już postuluje delegalizację korony polskiej Brauna i to wypierdek pokomuszy którego poparańce dopuścili do współwładzy; kto wie czy nie na własną zgubę dopuścili?

Braun już zaczął robić swoje cyrki w sądzie więc będzie ciężko. Chociaż czy naprawdę chcą? Tutaj przydałaby się wypowiedź naszej forumowej arykapłanki propagandy rządowej @hubertuss, ty tu specjalista w dziedzinie neosędziów, nieważnych wyroków i wypuszczanych przestępców  bo odmieniałeś na forum to przez wszystkie przypadki. W związku z tym, moje pytanie. To jak to jest, że Walduś alimenciarz pozwolił by neosędzia decydował o Braunie? Skarżą go i wypuszczą bo proces nieważny czy jednak jak pasuje to neosędzia dobry a jak nie to zły?

Edytowane przez Takeda
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@jacus co sądzisz o tym artyk... wywiadzie?
https://wiadomosci.gazeta.pl/o_nas/7,198458,32455282,norman-davies-prawica-chyba-nie-wie-ze-wyznaje-wizje-polskosci.html

trudno mi wytłumaczyć dlaczego akurat Ciebie tu jako "recenzenta" wybrałem ale nikt inny nie wydawał mi się bardziej odpowiedni

@Takeda dzięki za komentarz do mojego; jeszcze nie czytałem "z pełnym zrozumieniem" a tak tylko po łebkach
jeśli nic nie odpiszę do wieczora to pewnie się ogólnie zgadzam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nie zgadzam się z tekstem , gazeta pl . to wydanie wyborczej więc z góry założyłem żę narracja i wybranie pisarza jest ukierunkowane na podtrzymanie tezy redaktora . Polska to coś wiecej niż ludzie z okresu między wojennego i ma dłuzszą historie .  to tak samo za paredziesiąt lat ktoś możę napisać żę Niemcy nie mają własnej tożsamośći bo stanowia 70 % rdzennej ludnośći tego kraju tylko 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Takeda napisał(a):

To jak to jest, że Walduś alimenciarz pozwolił by neosędzia decydował o Braunie? Skarżą go i wypuszczą bo proces nieważny czy jednak jak pasuje to neosędzia dobry a jak nie to zły?

może zapamiętał sienkiewiczowskiego Sakowicza z "Potopu" - ".... po takim krawcu łatrwo będzie rozpruć;;;" "w razie by co" czy jakoś tak
a może nawet i przeczytał a i co pokrętnie zrozumiał z tej stronicy
http://www.lektury.waw.pl/782/783/potop

?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

😄

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Przykro mi ,ze ci taką diagnozę postawili. 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Screenshot_20251208_060526_com.facebook.katana_edit_505850990078539.jpg

To jest właśnie ten skowyt Kaczyński w opozycji nawet traci a wy musicie tu wyć. 

2 godziny temu, dysydent napisał(a):

a właśnie czytałem dopiero co
https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32457029,ko-znow-liderem-ale-nie-ma-powodow-do-radosci-nowy-sondaz.html

to że popaprańcom rosnie to skutek przepływu sierot po Hołowni któren to schodzi ze sceny, powolny zanik pokomuszego peeselu i jednak trumpowy wpływ na osłabienie lewicy nie tylko w Polsce ale i ogólnie w amerykańskiej strefie wpływów; to trochę skomplikowane by tak na szybko i krótko wytłumaczyć ale Tobie chyba nie muszę więcej i chwytasz o co mi chodzi

pisdzielce to lewica to nie dziwota że równieżsą w odwrocie ale ciekawsze z tego badania jest ile dał dawnej konfie sumarycznie braunowy "urobek" plus mentzenowy; razem gdyby nadal sie kupy trzymali mieli by mniej niż sumarycznie osobno i nie wiem czy dawno już temu kiedy @Ulman tłumaczył to miał na myśli, że samodzielny start Brauna w prezydenckich przeciwko również i Mentzenowi ma ... jest planowy i przemyślany w skutkach dłuższej perspektywy.
Czyżby Konfederacia zrozumiała co ja tu od zawsze tłumaczę że w polityce arytmetyka nie obowiązuje? no bo właśnie widać to jak na dłoni. KO przyłącza swoje satelity ale sumarycznie i tak nie wzrasta o tyle ile przed przyłączeniem z tymi satelitami mieli gdy... no i tu dalej nie muszę tego porównania kończyć
Konfederacja przed "mitozą" nigdy wcześniej nie miała powyżej dwudziestu procent nawet w najbardziej dla niej stronniczych sondażach

Konfederacja to jest partia z sufitem max nastu procent. Więcej z tym przywództwem nie dadzą rady bo przywódców mają głupich.  Jeden stracił dofinansowanie przez bzdurne błędy drugi uważa Matkę Boską za najbardziej wpływową kobietę a trzeci okradł ikee. 

KO rośni kosztem koalicjantów to fakt. Ale fenomenem tu jest pis który przy słabym rządzeniu Tuska blokowaniu go przez Nawrockiego traci. To jest mistrzostwo. 

Godzinę temu, Takeda napisał(a):

Braun już zaczął robić swoje cyrki w sądzie więc będzie ciężko. Chociaż czy naprawdę chcą? Tutaj przydałaby się wypowiedź naszej forumowej arykapłanki propagandy rządowej @hubertuss, ty tu specjalista w dziedzinie neosędziów, nieważnych wyroków i wypuszczanych przestępców  bo odmieniałeś na forum to przez wszystkie przypadki. W związku z tym, moje pytanie. To jak to jest, że Walduś alimenciarz pozwolił by neosędzia decydował o Braunie? Skarżą go i wypuszczą bo proces nieważny czy jednak jak pasuje to neosędzia dobry a jak nie to zły?

Braun zasłaniający się unijnymi wyrokami w którą to unie nie wierzy i pluje na nią jak może to było mistrzostwo świata. To cynik i hipokryta. Jeśli faktycznie sądzi go neosędzia to Braun po wyroku pójdzie do unijnych instytucji na które pluje walczyć o zniesienie wyroku któy zapadł niezgodnie z orzeczeniami unijnych instytucji. Kto to rozumie bo ty jak widać nie to się w cyrku śmiał nie będzie. Braun pobiegnie do unii po ratunek. 😄

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Przykro mi ,ze ci taką diagnozę postawili. Może są na to tabletki zapytaj Krzyśka speca od Choroszczy. Chociaż on twierdzi, ze mu na oddziale nie pomagają 

To jest właśnie ten skowyt Kaczyński w opozycji nawet traci a wy musicie tu wyć. 

Konfederacja to jest partia z sufitem max nastu procent. Więcej z tym przywództwem nie dadzą rady bo przywódców mają głupich.  Jeden stracił dofinansowanie przez bzdurne błędy drugi uważa Matkę Boską za najbardziej wpływową kobietę a trzeci okradł ikee. 

KO rośni kosztem koalicjantów to fakt. Ale fenomenem tu jest pis który przy słabym rządzeniu Tuska blokowaniu go przez Nawrockiego traci. To jest mistrzostwo. 

Braun zasłaniający się unijnymi wyrokami w którą to unie nie wierzy i pluje na nią jak może to było mistrzostwo świata. To cynik i hipokryta. Jeśli faktycznie sądzi go neosędzia to Braun po wyroku pójdzie do unijnych instytucji na które pluje walczyć o zniesienie wyroku któy zapadł niezgodnie z orzeczeniami unijnych instytucji. Kto to rozumie bo ty jak widać nie to się w cyrku śmiał nie będzie. Braun pobiegnie do unii po ratunek. 

Wy tu znowu o sondażach? Ile miał kolorowy Rafał? A kto wygrał wybory prezydenckie? Te sondaże z niezależnych źródeł 🤦😁

Opublikowano (edytowane)

Sondaże przed drugą turą się zmieniły przed pierwszą też zaczęły się zmieniać na korzyść Nawrockiego. Zaczęły się zmieniać na jego korzyść po debacie którą rozbił Hołownia. Przed drugą turą było widać, że Nawrocki ma poważne szanse zwłaszcza z sondaży.

Tutaj sondaże zmieniają się na nie korzyść pisu. Pisowcy już otwarcie w telewizji się atakują. Dzisiaj któryś chyba Sasin zaatakował Morawieckiego i zarzucił, że nie będzie już premierem. Morawiecki stwierdził, że Ziobro u niego ministrem nie będzie. Jaki zaatakował Terleckiego. Bo ten powiedział zresztą prawdę, że Ziobro szkodzi pisowi. Maślarze walczą z frakcją Morawieckiego. Biorą się za łby już przed kamerami to co ty chcesz by sondaże rosły. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

I ten PiS i to PO powinno się ro***erdolić. Albo ich wszystkich pozamykać, tylko wszystkich. Oni się zmieniają od x lat ale u nas się nic nie zmienia. Przyszliby nowi może by było lepiej.

Opublikowano
35 minut temu, hubertuss napisał(a):

Braun zasłaniający się unijnymi wyrokami w którą to unie nie wierzy i pluje na nią jak może to było mistrzostwo świata. To cynik i hipokryta. Jeśli faktycznie sądzi go neosędzia to Braun po wyroku pójdzie do unijnych instytucji na które pluje walczyć o zniesienie wyroku któy zapadł niezgodnie z orzeczeniami unijnych instytucji. Kto to rozumie bo ty jak widać nie to się w cyrku śmiał nie będzie. Braun pobiegnie do unii po ratunek. 😄

To chyba ty nie rozumiesz. Po co dawali sedziego którego nie uznają, ba Braun nawet chciał by go wyłączyli z tej rozprawy to rządzący go wyśmiali, czyli z premedytacją to zrobili co już w sumie @dysydent ci wyjaśnił Potopem.

Obstawiłbym, że KO będzię dążyło by na cyrku procesowym z Braunem zyskiwała jego partia kosztem pisu. By za dwa lata mieć 3 partyjki do pokonania w granicach max 15% poparcia każda, może i to sumarycznie dałoby rządzenie  Polską, ale szans by konfa, pis i korona brauna się dogadały jest znikoma.

Dziel i rządź, akurat tą maksymę to Herr Tfusk opanował perfekcyjnie

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, hubertuss napisał(a):

Sondaże przed drugą turą się zmieniły przed pierwszą też zaczęły się zmieniać na korzyść Nawrockiego. Zaczęły się zmieniać na jego korzyść po debacie którą rozbił Hołownia. Przed drugą turą było widać, że Nawrocki ma poważne szanse zwłaszcza z sondaży.

Tutaj sondaże zmieniają się na nie korzyść pisu. Pisowcy już otwarcie w telewizji się atakują. Dzisiaj któryś chyba Sasin zaatakował Morawieckiego i zarzucił, że nie będzie już premierem. Morawiecki stwierdził, że Ziobro u niego ministrem nie będzie. Jaki zaatakował Terleckiego. Bo ten powiedział zresztą prawdę, że Ziobro szkodzi pisowi. Maślarze walczą z frakcją Morawieckiego. Biorą się za łby już przed kamerami to co ty chcesz by sondaże rosły. 

Screenshot_20251209_103530_com.facebook.katana_edit_506377793576896.jpg

https://www.facebook.com/share/v/17XiJUdTUM/

• Like 2
Opublikowano

Widzę frustracja sięga zenitu. A pis się rozpada od środka, wzięli się za łby. W konfie same gamonie i kosmita Braun. Będzie wesoło na jesieni 2027.

44 minuty temu, Wpaw napisał(a):

I ten PiS i to PO powinno się ro***erdolić. Albo ich wszystkich pozamykać, tylko wszystkich. Oni się zmieniają od x lat ale u nas się nic nie zmienia. Przyszliby nowi może by było lepiej.

I kto ma rządzić. Braun czy gamonie z konfy? Do polityki nikt inny się nie pcha.

21 minut temu, Takeda napisał(a):

To chyba ty nie rozumiesz. Po co dawali sedziego którego nie uznają, ba Braun nawet chciał by go wyłączyli z tej rozprawy to rządzący go wyśmiali, czyli z premedytacją to zrobili co już w sumie @dysydent ci wyjaśnił Potopem.

Obstawiłbym, że KO będzię dążyło by na cyrku procesowym z Braunem zyskiwała jego partia kosztem pisu. By za dwa lata mieć 3 partyjki do pokonania w granicach max 15% poparcia każda, może i to sumarycznie dałoby rządzenie  Polską, ale szans by konfa, pis i korona brauna się dogadały jest znikoma.

Dziel i rządź, akurat tą maksymę to Herr Tfusk opanował perfekcyjnie

Nie wiem nie będę z tym dyskutował nie znam kulis obsady składu sędziowskiego ale scenariusz nie najgorszy.  Zresztą o tym pisze Braun plujący na unię zasłania się wyrokami unijnych instytucji to jest cyrk.

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

od zawsze przecież tu piszę że Kaczyński nie jest zagrożeniem dla popaprańców;

Aleeeeee dla zwykłych, normalnych ludzi już tak.🤣

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

a mnnie zastanawia co trzeba mieć w głowie żeby tak bardzo się emocjonować, wręcz mieć paranoje czy to na punkcie Tuska czy Kaczyńskiego?? tym bardziej że w sferze społecznej bardzo się nie różnią!! Bardziej ufam jednemu, drugiemu lub trzeciemu to na niego głosuję a Pan i wielu innych juz tu w obsesje wpadacie, wyluzujcie ludzie, zajmijcie się czymś pożyteczniejszym😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Pożyteczne to uwolnić Polskę z rąk tuska

być trollem internetowym i myśleć że się naprawi Polskę tym co się robi... nie chce być złośliwym ale to się nie lepi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, mirro napisał(a):

Aleeeeee dla zwykłych, normalnych ludzi już tak.🤣

(w wątku - Kaczyński nie zagraża)
chyba tylko tym że budzi złudne nadzieje jakoby "ci normalni" mieli jakieś predyspozycje na "ponad normalność"

co i tak popaprańce są dużo gorszym zagrożeniem bo kretyństwami jakie coraz to większe wdrażają wręcz zmuszają do tej ponad normalności kiedy to nie będzie innego wyjścia jak raz na zawsze z nimi oddolnie skończyć i tym razem bez tej pobłażliwości jakiej komuchy dostąpiły
no i tutaj próżno sobie będą marzyć (te popaprańce) aby przywódcą tych egzekutorów był Kaczyński; będzie ktoś dużo skuteczniejszy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Wy tu znowu o sondażach? Ile miał kolorowy Rafał? A kto wygrał wybory prezydenckie? Te sondaże z niezależnych źródeł 🤦😁

Oczywiście, że z niezależnych - na zlecenie GW, robione w siedzibie PO.🤣

Te same według których Trzaskowski został prezydentem w I turze.

• Like 1
  • Haha 1