Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał(a):

karbid załadowany do puszki po farbie i wyjebało kawałek szyny .

W H...j z takim zamachem propaganda .

Weź nawet nie ośmieszaj się takimi bajkami🫣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

To są tory wysadzone przez ładunek wybuchowy ty był w wojsku widziała jak działa ładunek ?.

Kolejny wrogi akt dywersji w Polsce. Wysadzono tory kolejowe | PKB24.pl

A ty miałeś fizykę w szkole i cokolwiek z niej zrozumiałeś?

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

To są tory wysadzone przez ładunek wybuchowy ty był w wojsku widziała jak działa ładunek ?.

Upraszczasz. Inaczej robi się z materiału plastycznego a inaczej z pakietowanego. Jeżeli mieli C4 to kształt  boków szyny umożliwia takie ułożenie aby zadziałało na ścinanie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Ciekły hel w temperaturze 268,95   i szynę młotem

Tory pękają tak zimą od mrozu jak i latem od upału. Czyli twardość szyny sprawia również problemy. A że musi być najtwardszym elementem w układzie koło- szyna ( bo zużywać się mają obręcze kół a nie główka szyny) to i konsekwencje wytrzymałościowe na inne czynniki mogą być różne.

Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał(a):

Kamyczków nie ruszyło bo k**wa szyna z masła jest .

nieuk jesteś to i pojecia nie masz . Tak zasadniczo jest ze wszystkim o czym piszesz. Nie rozumiesz co widzisz nie rozumiesz jak działa świat, nie umiesz liczyć i potem głosujesz na lewicę która twierdzi ze jest prawicą. Jak tobie podobnych sa miliony to nie sposób zaprzeczyć że w demokracji rządzi głupia wiekszość. 

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

bo rano rozmawiałem ze szwagrem i powiedział żęby jechać bo u niego w BMW  cos nie zatrybiło i sporo błędów wywaliło i musiał dodatkowo kasować mu błędy a chciałem dodatkowo start-stop zkasować 

Czym bardziej nafaszerowane elektroniką auto tym większe wymagania co do takich operacji. Start stop nie w każdym się da wykodować. Często trzeba dedykowany komp serwisowy.

Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Propaganda jak H...J Z TYMI TORAMI KONIEC DYSKUSJI .

Patrz tu gamoniu.

https://joemonster.org/filmy/136196/Cos_dla_swiezo_upieczonych_ekspertow_od_dywersji_i_wybuchow

Opublikowano

Inaczej. Szyna jest osmolona, dwa podkłady wyjęte ze żwiru, żwir też jakby osmolony. Trzeci podkład zakopany. Przekrój szyny jest taki, że wystarczy pod główką kawalek kiszki założyć i nad stopką. Dajesz cztery kulki w miejscach podkładu a jak mieli czas to narzucili jeszcze na to osłonę z wora z piaskiem i poszło. Jeszcze jest opcja, że użyli klocków od kontakta pierwszego tylko bez pancernej obudowy.

Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał(a):

Inaczej. Szyna jest osmolona, dwa podkłady wyjęte ze żwiru, żwir też jakby osmolony. Trzeci podkład zakopany. Przekrój szyny jest taki, że wystarczy pod główką kawalek kiszki założyć i nad stopką. Dajesz cztery kulki w miejscach podkładu a jak mieli czas to narzucili jeszcze na to osłonę z wora z piaskiem i poszło. Jeszcze jest opcja, że użyli klocków od kontakta pierwszego tylko bez pancernej obudowy.

Naprawdę Ci się chce?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Ulman napisał(a):

UPAina ma interes by wojna trwała możliwie jak najdłużej i kasa płynęła z zachodu jak najszerszym strumieniem. Co do tego ze to upaińcy i zostali namierzeni to nie ma znaczenia bo przeciez i tak nikt ogłupiony propagandą nie uwierzy że to nasi wspaniali przyjaciele. Nawet jakby ich złapali i by się pod przysięgą przyznali ze to zrobili by eskalować wojne i  to pospólstwo by nie uwierzyło. Poza tym - jak na psoceniu w Polsce złapią jakiegoś banderowca, litwina, kazacha, turka , mongoła albo murzyna czy eskimosa to i tak spadnie na ruskich - taka jest narracja całej POPISowskiej swołoczy. 

A że tak jesteśmy w temacie- za Przewodów ktoś przeprosił? Przyznali się chociaż? 

Ukrainie czy wojna czy pokój i tak będxzie zachód kasę pompował no chyba że kacapy całą podbiją ale na to się nie zanosi w tępie jak im idzie do połowy tego stulecia.

ukry ani za rzeź wołyńską nie przeproszą ani za Przewodów i gdyby nie strategiczny pożytek z nich że kacapów trzymają w szachu to wsio mi by ryba czy jedni czy drudzy wygrają ale z tego co naprawdę widać to całemu zachodowi też zwisa kto tam kogo na tej Ukrainie i skoro taka postawa ukrów historyczna jaka jest to bez wyrzutów sumienia napisałem co napisałem. Jeśli kacap na tyle głupi że wojną liczy zapanować nad kimkolwiek to wszystko jedno kto go rozumu nauczy a choćby i banderowcy byle i ci banderowcy zbyt cało z tego nie wyszli jeśli nie wiedzą komu cześć komu chwała.

Pragmatyzm z polskiego punktu widzenia nakazuje wspierać słabszego w tamtej wojnie i tylko to tę wojnę przedłuża i akurat dla Polski najoptymalniejsze aby obie strony tej wojny wyszły z niej najsłabsze jak się da. Póki co właśnie ten wariant się dzieje bo przyjdzie czas kiedy naprawdę się zadecyduje czy to już koniec rosji w Historii czy początek kolejnego okresu jej odrodzenia w sile i skoro zachód niezdolny emu drugiemu zapobiec to równie dobrze mogą to być banderowcy a że później z nimi może być niemniejszy problem jak z rosją to już będzie inna historia ale ona jeszcze się nie zaczęła i nie wiadomo czy kiedykolwiek zacznie bo Ukraina już raz pokazała co potrafi gdy zostanie sama sobie; czyli nic

a że kacapy wytykają rusofobię? no jak się napada militarnie słabszego od siebie to na co liczyli?

Edytowane przez dysydent