Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, jarecki napisał(a):

każda wojna tak działa , trzeba kilku- kilkunastu lat na ogarnięcie podwórka po zakończeniu 

subtelna róznica jest taka że banderowcy kradli za ruskich , po odłączeniu się od nich, przed majdanem, po majdanie , przed wojną,  w czasie wojny i po wojnie bedą dalej kraść. Sami sią okradają od 30 lat, teraz nas okradają a potem dalej będą kogoś okradać. To jest genetyczne złodziejstwo i bandyterka. 

• Like 1
Opublikowano

hubcio -kazdy kto jezdzi po europie nie bedzie sie smial z ubikacji..

2 godziny temu, Ulman napisał(a):

subtelna róznica jest taka że banderowcy kradli za ruskich , po odłączeniu się od nich, przed majdanem, po majdanie , przed wojną,  w czasie wojny i po wojnie bedą dalej kraść. Sami sią okradają od 30 lat, teraz nas okradają a potem dalej będą kogoś okradać. To jest genetyczne złodziejstwo i bandyterka. 

ty co ile kradniesz i jak duzo ?? jako ukrainiec z dziada pradziada tez masz to we krwi.

jakiegos wieswagena z niemi😂ec tez ci  sie zdazylo ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

hubcio -kazdy kto jezdzi po europie nie bedzie sie smial z ubikacji..

ty co ile kradniesz i jak duzo ?? jako ukrainiec z dziada pradziada tez masz to we krwi.

jakiegos wieswagena z niemi😂ec tez ci  sie zdazylo ? 

Ja nie mam z tym problemu bo wiele stacji faktycznie zostało odnowionych i rozbudowanych. Natomiast śmieje się z tego, ze to największy sukces wg tego faceta.

23 minuty temu, jarecki napisał(a):

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Tesla-zrywa-z-Chinami-Producent-wymaga-od-dostawcow-wykluczenia-komponentow-9040210.html              kupiłem paste do zębów colgate i wyprodukowano w chinach gdybym wczesniej wiedział do bym nie brał 

A co od chińskiej zęby wypadły? Żyjesz tak samo jak po niemieckiej.

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał(a):

TK zwłaszcza ten pisowski to sobie może uchwalać co chce. Problem w tym, że w sądownictwie nie jest on najwyższą instancją i jego orzeczenia napisane na polityczne zamówienie w sądownictwie nic nie znaczą. Jak pisałem komu nie spodoba się wyrok noe sędziego idzie do sądu innego do TS czy TPC w unii i mówi, ze to był neo sędzia i wyrok albo do śmieci i odnowa albo odszkodowanie z naszych pieniędzy tj podatników.

możesz sobie bełkotać co chcesz, wolny kraj, ale prawo jest tutaj jasne

Polepszyłeś? Nowe słownictwo. Mnie za jeden błąd wyzywasz od pó-łgłóków a tu proszę.

Słownik języka polskiego PWN
polepszyć — polepszać - «zmienić coś na lepsze»

jakich jeszcze wyrazów nie znasz głąbie? :D 

Goebbels na Brauna? Serio? Myślałem chociaż na Mentzena. Jego wiara w pis musiała się wtedy poważnie zachwiać, że na Batyra nie chciał. 

jeżeli ktoś głosował na brauna, myśląc, że do drugiej tury wejdzie braun zamiast nawrockiego to musiał być tak samo głupi jak ty :D 

---------------------------------------------------------------------------------------

Cezary „Trotyl” Gmyz

Szok. Niemiecki dom aukcyjny handluje rzeczami ofiar niemieckiego bestialstwa. Można kupić oryginalne dokumenty Polek i Polaków z gett Warschau, Lizmanstadt obozów Auschwitz, Schasenhausen, Buchenwald, Ravensbrück.

https://auktionen.felzmann.de/Auktion/Onlinekatalog?intAuktionsId=1332

hitlerowskie ścierwa 🤮🤮 niech jeszcze wystawią kości zamordowanych

• Like 1
Opublikowano

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Miguel Berger
Szanowny panie pośle, myli się pan sądząc, że pański „raport” i pański aktywizm będą kształtować przyszłość naszych relacji. Ciągłe podziały kreowane przez ludzi takich jak pan, pomagają jedynie Putinowi.

bezczelny hitlerowski pomiot

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

@dysydent coś pisałeś, że 500+/800+ jest prostym świadczeniem i nie potrzeba armii urzędników do jego wypłacania ?? W takim razie zobacz, nasze urzędasy potrafią sp***dolić nawet tak prostą sprawę xD 

https://interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2025-11-14/musi-zwracac-800-choc-zus-dalej-wyplaca-swiadczenie/

pogubili się jak by komputerów nie mieli wszak zasiłek jest na dziecko a nie rodzica i nie mogli ... a czekaj - sławetna informatyzacja ZUS-u

z pensji urzędasom potrącić albo z majątku zająć to może mądrzejsi przyjdą na ich miejsce a jak nie to prywatna firma przejmie obsługę wypłat i wtedy na pewno takich fakapów by nie było

trzeba przyznać - ciekawy przypadek i kolejny z wielu potwierdzający nieprzydatność ludzi budżetówki do niczego

6 godzin temu, jarecki napisał(a):

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Tesla-zrywa-z-Chinami-Producent-wymaga-od-dostawcow-wykluczenia-komponentow-9040210.html              kupiłem paste do zębów colgate i wyprodukowano w chinach gdybym wczesniej wiedział do bym nie brał 

jeśli zamierzasz bojkotować wszystko co wyprodukowano w Chinach to będziesz chodził goły i bosy, telefon będziesz miał jak Kaczyński a kompa że nawet filmów tych co tu linkuję nie otworzy a samochód...

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

nie , nawet nie chce bojkotować ale takie proste rzeczy jak pasta do zębów to mogę kupić z europejskiej fabryki szczoteczka elektryczna to raczej chińska ale ręczna już nie koniecznie .             kilka dni temu . Dominacja USA musiała się kiedyś skończyć a konkurencja jest dobra , za kilkanascie lat Indie mogą  się włączyć w grę bo potencjał mają tylko nie mają kasy ale to się zmienia bo coraz więcej firm z ,, zachodu '' tam inwestuje 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

tylko nie mają kasy

pieniądze to fikcja i doskonałe narzędzie do blokowania mentalnie tych którzy wierzą że z pieniędzy robi się cokolwiek; tacy tylko szybko tracą suwerenność - patrz Balcerowicz. Odbudował znaczenie pieniądza tylko jakim kosztem. Polska nigdy tak mało nie znaczyła realnie jak dzisiaj bo za fikcję pieniądza Polaków zagoniono na służbę do robienia rzeczy które nie dają nic trwałego po za ową fikcją. Mniej znaczy życie nowych pokoleń bo pieniądze pierwsze.
Państwa które liczą na "inwestycje zewnętrzne" właśnie nie mają żadnego potencjału i są tylko makulaturą o wartości recyklingowej a nie jakiejkolwiek samoistnej.

więcej nie zamierzam tłumaczyć bo zaraz jakieś młotki okrzykną że zbyt długie co może i dobrze; liczenie na gotowe i krótkie to prosta droga do wymarcia i uj na grób takim
wierzcie sobie nadal że aby zarobić pieniądze potrzebne są pieniądze; każdy kto tak myśli potrafi tylko pieniądze stracić i żeby to tylko pieniądze, straci wszystko co ma oraz przyszłość nowych pokoleń których nie ma i mieć nie będzie bo je sprzeda za fikcję :P .

1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

ale takie proste rzeczy jak pasta do zębów to mogę kupić z europejskiej fabryki

powiem tylko tyle - nawet tych zwykłych szczoteczek do zębów już Europa nie potrafi samodzielnie zrobić i tak naprawdę nie wiesz z jakiej fabryki pochodzi czy to plastik czy głupia farba w nim w tej prostej szczoteczce co pono z europejskiej fabryki

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

pieniądze to fikcja i doskonałe narzędzie do blokowania mentalnie tych którzy wierzą że z pieniędzy robi się cokolwiek; tacy tylko szybko tracą suwerenność - patrz Balcerowicz. Odbudował znaczenie pieniądza tylko jakim kosztem. Polska nigdy tak mało nie znaczyła realnie jak dzisiaj bo za fikcję pieniądza Polaków zagoniono na służbę do robienia rzeczy które nie dają nic trwałego po za ową fikcją. Mniej znaczy życie nowych pokoleń bo pieniądze pierwsze.
Państwa które liczą na "inwestycje zewnętrzne" właśnie nie mają żadnego potencjału i są tylko makulaturą o wartości recyklingowej a nie jakiejkolwiek samoistnej.

więcej nie zamierzam tłumaczyć bo zaraz jakieś młotki okrzykną że zbyt długie co może i dobrze; liczenie na gotowe i krótkie to prosta droga do wymarcia i uj na grób takim
wierzcie sobie nadal że aby zarobić pieniądze potrzebne są pieniądze; każdy kto tak myśli potrafi tylko pieniądze stracić i żeby to tylko pieniądze, straci wszystko co ma oraz przyszłość nowych pokoleń których nie ma i mieć nie będzie bo je sprzeda za fikcję :P .

Tak mi wychodzi z tego...

..powinniśmy zrezygnować z pieniędzy, bo to w sumie samo zło?🤔

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..powinniśmy zrezygnować z pieniędzy, bo to w sumie samo zło?🤔

ależ wcale nie; tylko używajmy tego zła do zniewalania innych a nie pozwalajmy innym nim zniewalać nas

a jak to się robi? a nosz masz mieć łeb i byĆ .uj i dalej se sam kombiNUJ ;)

dlaczego takie opory przed zrabowaniem kacapskich pieniędzy co nieopatrznie ulokowały kacapy w zachodnich bankach zanim na ukrów nie poszły? czy z uczciwości wobec kacapów czy z obawy pozbawienia się siły owej broni jaką jest pieniądz ale tylko wtedy gdy się nie odrywa tego pieniądza od materialnego kapitału do którego został przypięty
te ruskie pieniądze mają pokrycie tylko w majątku na terenie rosji bo tam zostały wygenerowane i odebranie rosji jakiegokolwiek nominału spali pokrycie tego nominału tylko dopisując inflację emitenta i jeśli to xujro to xujni jeśli jankeski dolar to jankesów

myślę że tyle wystarczy i już zrozumiałeś bo nie mam za bardzo czasu A I OCHOTY ZBYT DOBRZE KWESTIE PRZECIEŻ WARTOŚCIOWE OT TAK ZA FRIKO TŁUMACZYĆ ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

ależ wcale nie; tylko używajmy tego zła do zniewalania innych a nie pozwalajmy innym nim zniewalać nas

Trochę opacznie chyba zrozumiałem może...

...ale że złem to powinno się walczyć, a nie....

...czyli nie chce pieniędzy, to jestem niezależny....🤭

....no to żem z rana....wydedukował....😆

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...ale że złem to powinno się walczyć, a nie....

traktowanie broni w kategoriach zła lub dobra jest takie trochę karkołomne żeby nie napisać - głupie
nie sądzisz? ;)

..czyli nie chce pieniędzy, to jestem niezależny....🤭

jeśli nie chcesz bo masz swoje to wcaleś całkiem'ś niegłupio

wydedukował.

tylko trzeba znaleźć takiego głupiego co za przecież fikcję jaką są każde pieniądze zechce Ci oddać czy to swój czas i pracę czy cokolwiek co jest naprawdę coś warte i będzie Ci służył produktem który też kolejnego głupiego wymaga co da Ci więcej tej fikcji niż temu pierwszemu Ty dałeś
Różnica musi być szybko w podobny sposób wydana i jesteś pan i władca "inwestor"

niby takie proste ale dopiero wtedy gdy ujęte w słowa
Pieniądz to Matematyka plus oszustwo pod przymusem; ni mniej ni więcej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał(a):

możesz sobie bełkotać co chcesz, wolny kraj, ale prawo jest tutaj jasne

Słownik języka polskiego PWN
polepszyć — polepszać - «zmienić coś na lepsze»

jakich jeszcze wyrazów nie znasz głąbie? :D 

jeżeli ktoś głosował na brauna, myśląc, że do drugiej tury wejdzie braun zamiast nawrockiego to musiał być tak samo głupi jak ty :D 

Bełkoczesz to na razie ty Goebbels. Bo w tym wolnym kraju wolne sądy z prawdziwymi sędziami wyrzucają do kosza wyroki neo sędziów.

Polepszyć to gamonie mówią bez szkoły. 

Ja na Brauna nie głosowałem ale ty tak. Na koniec jak widać sam się oceniłeś, że jesteś głupi. 

Opublikowano
19 minut temu, dysydent napisał(a):

traktowanie broni w kategoriach zła lub dobra jest takie trochę karkołomne żeby nie napisać - głupie
nie sądzisz? ;)

jeśli nie chcesz bo masz swoje to wcaleś całkiem'ś niegłupio

tylko trzeba znaleźć takiego głupiego co za przecież  jaką są każde pieniądze zechce Ci oddać czy to swój czas i pracę

PSL rozdaje sprzęt za pieniądze z KRUS, jakby był z własnej kieszeni. Hipokryzja level expert.

UDOSTĘPNIJ! Pokaż hipokryzję arbuzów .  Da się da tylko tym obecnym wolno .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

nie , nawet nie chce bojkotować ale takie proste rzeczy jak pasta do zębów to mogę kupić z europejskiej fabryki szczoteczka elektryczna to raczej chińska ale ręczna już nie koniecznie .             kilka dni temu . Dominacja USA musiała się kiedyś skończyć a konkurencja jest dobra , za kilkanascie lat Indie mogą  się włączyć w grę bo potencjał mają tylko nie mają kasy ale to się zmienia bo coraz więcej firm z ,, zachodu '' tam inwestuje 

W Chinach, Indiach itp. biedota za***rdala za miskę ryżu, a nie jak u nas, że " dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy" i zapierdalają po zasiłek.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja na Brauna nie głosowałem ale ty tak. Na koniec jak widać sam się oceniłeś, że jesteś głupi. 

Sikorski powiada tak .  Gnać Rusa .

Relacje Polski z Rosją mają 500 lat, byliśmy rosyjską kolonią. Rosjanie napadli nas razem z nazistowskimi Niemcami w 1939 r. i narzucili komunizm na 45 lat — przypomniał Sikorski.

— Prędzej będziemy jeść trawę, niż staniemy się ponownie rosyjską kolonią .

Według Sikorskiego, przywódca Rosja Władimir Putin nie wytrzyma kolejnych trzech lat wojny z Ukrainą, która będzie wspierana przez Zachód. Pomóc mają w tym m.in. środki pozyskane z zamrożonych rosyjskich aktywów.  Ukraina produkuje obecnie około połowy dronów i pocisków u siebie. Putin nie osiągnął tego, czego chciał; myśleliśmy, że ma drugą armię świata, a od 10 lat wciąż walczy w Donbasie. Nie nazwałbym tego zwycięstwem 

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/radoslaw-sikorski-o-wejsciu-ukrainy-do-ue-wskazal-kiedy-moze-do-tego-dojsc/g3th80b

Zaraz będzie czuć RUSKI MIR .

To macie nową partię - powstała głosować na nich żeby mogli dostać się do koryta .:D

Następne satelity Tuska :D

Na czele stoi senator Zygmunt Frankiewicz, a współzałożycielem jest Wadim Tyszkiewicz. Nowa partia samorządowców zapowiada start w wyborach

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „WP OIVA Pc Polska, bo ludzie Polska,boludzie OC2 r a 가선 zmiany WTK NOIA Udow Imy,żemo Udow.kimy,mol my, w.no ባምስ. linfo. Jest nowa partia. Nowa Polska zarejestrowana Link บบ komentarzu”

Edytowane przez galan99
Opublikowano
20 minut temu, galan99 napisał(a):

PSL rozdaje sprzęt za pieniądze z KRUS, jakby był z własnej kieszeni. Hipokryzja level expert.

peesel uważa że wszystko w Polsce jest ich własnością włącznie z ludźmi to co się czepiasz że rozdają swoje dla swoich?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, dysydent napisał(a):

peesel uważa że wszystko w Polsce jest ich własnością włącznie z ludźmi to co się czepiasz że rozdają swoje dla swoich?

Przecie to chłopska patria i chłopi  należą do nich są ich własnością i im wolno bo są u władzy :D

@dysydent Mam nadzieję że nie popierasz tych poj...nych protestów Rolniczych ?. Protesty to zło . Chłop chce żeby do wszystkiego mu dopłacać a takiego H...a .

Wprowadzili dopłaty do orzechów Laskowych i włoskich cena je...a .

Skończyli się dopłaty i cena jest bardzo dobra jedna z opłacalnych upraw w Polsce orzech laskowy w cenie 13 zł kilogram z 1 ha zebrać można 3 tony na czysto zadbanej plantacji .

Tak samo z Borówką cena jest bardzo dobra nie trzeba  dopłacać do danych upraw .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

powiem tylko tyle - nawet tych zwykłych szczoteczek do zębów już Europa nie potrafi samodzielnie zrobić i tak naprawdę nie wiesz z jakiej fabryki pochodzi czy to plastik czy głupia farba w nim w tej prostej szczoteczce co pono z europejskiej fabryki

żęby coś stworzyć to musi być  zespół ludzi opłacanych i na kilka takich zespołów jednemu tylko możę się udać  , dobry przykład korea płd . 50 lat temu , tak samo chiny setki firm które próbują a i tak padną , kolejny przykład Polska Husaria samochód wydano grube mln zł . więc i te indie przyciagaja kapitał i z zarobionych pieniędzy mogą finansować swój rozwój 

1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

a jak to się robi? a nosz masz mieć łeb i byĆ .uj i dalej se sam kombiNUJ ;)

dlaczego takie opory przed zrabowaniem kacapskich pieniędzy co nieopatrznie ulokowały kacapy w zachodnich bankach zanim na ukrów nie poszły? czy z uczciwości wobec kacapów czy z obawy pozbawienia się siły owej broni jaką jest pieniądz ale tylko wtedy gdy się nie odrywa tego pieniądza od materialnego kapitału do którego został przypięty
te ruskie pieniądze mają pokrycie tylko w majątku na terenie rosji bo tam zostały wygenerowane i odebranie rosji jakiegokolwiek nominału spali pokrycie tego nominału tylko dopisując inflację emitenta i jeśli to xujro to xujni jeśli jankeski dolar to jankesów

myślę że tyle wystarczy i już zrozumiałeś bo nie mam za bardzo czasu A I OCHOTY ZBYT DOBRZE KWESTIE PRZECIEŻ WARTOŚCIOWE OT TAK ZA FRIKO TŁUMACZYĆ ;)

problem w tym żę nie ma juz pojedyńczych krajów a powiązania gospodarcze dość szerokie i np takiej Rosji czym prócz waluty można płacić za zbożę czy ropę możę kubańska walutą putin z Kubą , wenezuelą dobrze zyje , pieniadz ma znaczenie i kto za nim stoi , ja przypominam żę rosja juz dawno chciała pokazać USA że ich dolar nie ma znaczenia i zapłate przyjeła za zboże w bitcoinach , to był ich tylko jeden deal taki , chiny od 10 lat utrzymują kurs swojej waluty żeby być konkurencyjnym 

Edytowane przez jarecki