Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podlicz sobie Tomek ile przez te lata pobierania dopłat otrzymałeś wraz z wszelkimi PROW itd to są grube mln zł na pojedyncze gospodarstwa , bez tych dopłat zbożę nie było by droższe takie jest otoczenie i trzeba się dostosowac albo zginąć 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja jestem akurat przeciwnikiem dopłat, bo one prawdziwym rolnikom tylko szkodzą ...

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

fenomen kasy biorącej się z powietrza?

bez powietrza nie byłoby życia, więc także i kasy :D 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Podlicz sobie Tomek ile przez te lata pobierania dopłat otrzymałeś wraz z wszelkimi PROW itd to są grube mln zł na pojedyncze gospodarstwa , bez tych dopłat zbożę nie było by droższe takie jest otoczenie i trzeba się dostosowac albo zginąć 

Odpowiednia polityka celna i było by droższe. Nam nie jest potrzebna kasa na konto a dokładne kontrolowanie tego co wjeżdża z za granicy i jakie tam są pozostałości ŚOR i jaka jest jakość tego ... A wtedy prawdziwy rolnik zajmujący się produkcją będzie zadowolony...

I nie wiem jakie miliony ... Jakbym sprzedawał pszenżyto po 800 zamiast po 600 to miałbym 1600 do ha więcej zamiast 1000zl dopłat ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał(a):

A może ty wyręczysz kolegę PISsocjalistę i wyjaśnisz ten fenomen kasy biorącej się z powietrza?

z drukarki się bierze, masz napisane na banknocie kto jest emitentem. kwestia odpowiedniego jej dystrybuowania. Przecież jakby państwo nie odpowiadało za jego dystrybucję to by miliarderzy doili biednych do cna 

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

z drukarki się bierze, masz napisane na banknocie kto jest emitentem. kwestia odpowiedniego jej dystrybuowania 

A potem 20% inflacji po takim drukowaniu ... Rząd zadowolony, ludzie niekoniecznie ...

Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

z drukarki się bierze, masz napisane na banknocie kto jest emitentem. kwestia odpowiedniego jej dystrybuowania. Przecież jakby państwo nie odpowiadało za jego dystrybucję to by miliarderzy doili biednych do cna 

No to pytanie pomocnicze - czemu upaina nie wydrukuje sobie tyle kasy żeby jej starczyło na rozpirzenie ruskich? 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Odpowiednia polityka celna i było by droższe.

Ale wiesz o tym żę Polska ma nadprodukcje rolną i musimy eksportować ? tak samo jak my wprowadzilibyśmy cła to i ini mogli by zrobić tak samo , można napisać żę norwegia nie jest w UE a ma dostęp do rynku tylko to jest kraj nic nie znaczący rolniczo , to nie jest tak zero jedynkowo .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Prawdziwy rolnik musi całe życie narzekać 👌

Ja tam nie narzekam, to widocznie nie jestem prawdziwym rolnikiem ... Tylko z 2 razy już zmieniałem główny profil gospodarstwa ;) a nie siedzę cały czas w tym samym ... Nawet nie zauważyłem kiedy dopłaty wpłynęły na konto bo to jakieś grosze ...

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I nie wiem jakie miliony ... Jakbym sprzedawał pszenżyto po 800 zamiast po 600 to miałbym 1600 do ha więcej zamiast 1000zl dopłat ...

kilka lat temu znajomy rolnik podliczył sobie żę gdyby za mleko dostawał więcej 9 gr . to by mu zrównoważyło brak dopłat , potem  przyszły podwyżki o 40 gr na litrze a dalej te 9 gr by mu sie przydało i to jest z życia wzięte wiec natura ludzka jest zachłanna i jak bym miał 800 za przenżyto to bym chciał 1000 zł i to niedawno było przerabiane bo było i po 1300 przenżyto a i tak było niektórym mało 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nawet nie zauważyłem kiedy dopłaty wpłynęły na konto bo to jakieś grosze ...

ja też nie zagladam na konto ale 2-3 lata dopłat i już można konkretny zakup zrobić , przynajmiej u mnie tak to wygląda 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

galanoza cie dopadła?

monty python mógłby się ode mnie uczyć  :D 

następnym razem jak coś chcesz, to napisz precyzyjnie

11 minut temu, jarecki napisał(a):

ja też nie zagladam na konto

błąd, dlaczego nie zamienisz na lokatę lub obligacje skarbowe?

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jarecki napisał(a):

spadek poziomu nauczania nastepował już od kilku dobrych lat ale teraz pod rządami obecnymi przyspieszył , ćpun i narkoman ma uczyć dzieci jak sobie radzic z hejtem . Kiedyś rodzic siadał z dzieckiem i odrabiała za dziecko prace domowe , teraz nie ma prac domowych to jest działanie na szkode Państwa Polskiego 

trudno jednoznacznie potępiać np nie zadawanie prac w jakichś "uczyliszczach" typu collegium tumanum
Większość informacji uczonych nawet w szkołach uznawanych za najlepsze nigdy w życiu potrzebna nie będzie i może gdyby mniej czasu zajmowało dzieciom przesiadywanie w szkołach i np max 20 godzin tygodniowo w szkole no góra 25 to zgoda - praca domowa może być uzupełnieniem nauki stacjonarnej ale jeśli pełna dniówka ustawowa obecnie...

czekaj bo sprawdziłem ale gdy już to napisałem i patrz co mi wyskoczyło, co prawda to głupkowaty aj waj inteligent odpisał no ale...

zatem może podyskutujemy o tym przy wolniejszym czasie bo teraz sprawdzę czy nie za mokro na orkę no ale to że aż na szkodę państwa to już kwestionuję; przy tym poziomie durnot jaki uczą obecnie to kto wie czy nie odwrotnie?

Screenshot 2025-11-13 at 11-54-03 średni wymiar godzin lekcyjnych w polskich szkołach podstawowych - Szukaj w Google.png

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, jarecki napisał(a):

ja też nie zagladam na konto ale 2-3 lata dopłat i już można konkretny zakup zrobić , przynajmiej u mnie tak to wygląda 

A jakbyś miał w zamian lepsze ceny płodów rolnych to byś nie zrobił tych zakupów ?? Prawdziwy rolnik żyjący z ziemii by na tym zyskał, patologia siejąca dla dopłat by straciła ...

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

No właśnie słucham mądrych ludzi, Gierek chociaż za kredyt coś pobudował, a PiS rozdał w 500+ ... PiS nauczył ten naród rozdawnictwa. I za to powinni być tępieni przez najbliższe 1000 lat ...

Teraz masz dokładnie to samo i w kolejnej i jeszcze następnej kadencji będzie tak samo 

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

tak wygląda człowiek wyprany przez peowską propagandę

medycyna tutaj jest bezradna

Goebbels któy już to raz się tak trafnie tu opisałeś Lotos sprzedali za grosze i wielu specjalistów to wyliczyło i pokazało i to jest fakt który ty desperacko próbujesz zakrzyczeć Chociaż nigdy na to nie masz argumentów. Bo jesteś wyprany przez propagandę i jak piszesz medycyna jest dla ciebie bezradna.

1 godzinę temu, nie napisał(a):

Robert Gwiazdowski

1.Prezydent nie powinien być "długopisem", ale powinien nim być gdy niektórzy chcą.
2.KRS jest nielegalna, ale Prezydent powinien powołać sędziów przez nią wnioskowanych.
3.Prezydent powinien podpisać ustawę Żurka, na podstawie której sędziowie ci będą usunięci.

Czego nie rozumiecie? :D 

Nie interesuje mnie co mówi Gwiazdowski nie jestem nim ja. Ja ci mówię jedno. Tych których nominacje tj awanse wczoraj Batyr zablokował nie miało nic wspólnego z neo KRS. Ja rozumiem aborcja wiatraki czy co tam jeszcze i walka polityczna ok. I już nie raz to napisałem ale ci sędziowie czy oficerowi to się odbije tez na Nawrockim. Na Tuska nie uda się zwalić wszystkiego. A to dotyczy zwykłych ludzi w tym wyborców pis.

Godzinę temu, Ulman napisał(a):

A może ty wyręczysz kolegę PISsocjalistę i wyjaśnisz ten fenomen kasy biorącej się z powietrza?

Ciemny pisowski lud który wszystko kupi jak mawiał o wyborcach pis Kurski nie interesuje skąd kasa. Micha ma być.

Na marszu było 100 tys ludzi. Żeby jeszcze napisali milion. Ale w Republice kłamstwa sięgają zawsze najwyższych poziomów i dali miliard. Co tu się rozdrabniać jak kłamać to kłamać 

main_02demografia_nie_jest_ju_problemem.jpg

Chińczyków to jest w sumie mało nas tylko miliard było na jednym marszu. 1,4 mld Chińczyków czapkami byśmy nakryli.😄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nie interesuje mnie co mówi Gwiazdowski nie jestem nim ja. Ja ci mówię jedno. Tych których nominacje tj awanse wczoraj Batyr zablokował nie miało nic wspólnego z neo KRS. Ja rozumiem aborcja wiatraki czy co tam jeszcze i walka polityczna ok. I już nie raz to napisałem ale ci sędziowie czy oficerowi to się odbije tez na Nawrockim. Na Tuska nie uda się zwalić wszystkiego. A to dotyczy zwykłych ludzi w tym wyborców pis.

sędziowie chcą żeby do awansu rekomendowała ich krs, której to nie uznają :D 

żurek żąda żeby prezydent awansował sędziów, którym to zaraz żurek odbierze awanse swoją ustawą :D 

cyrk na kółkach, dla największych idiotów

12 minut temu, hubertuss napisał(a):

Goebbels któy już to raz się tak trafnie tu opisałeś Lotos sprzedali za grosze i wielu specjalistów to wyliczyło i pokazało i to jest fakt który ty desperacko próbujesz zakrzyczeć Chociaż nigdy na to nie masz argumentów. Bo jesteś wyprany przez propagandę i jak piszesz medycyna jest dla ciebie bezradna.

kto, komu i za ile sprzedał lotos? - dawaj, pokaż te argumenty

ps. znalazłeś już te wszystkie moje kłamstwa, które wiele razy wykazałeś???

Edytowane przez nie
Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

błąd, dlaczego nie zamienisz na lokatę lub obligacje skarbowe?

mam obligacje , a na konto jak płacę przelew to widzę ale ogólnie mam płynność dość dobrą 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

następnym razem jak coś chcesz, to napisz precyzyjnie

a czego nie rozumiesz w poniższym pytaniu?

1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

39 minut temu, galan99 napisał(a):

Powiało smrodem czuć - Ruski mir .

Ach tacy pchają się do władzy .

Jak tam dziś twój poziom odstępstwa od norm psychicznych?  Bedzie 8/10 galanów?

1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

No to pytanie pomocnicze - czemu upaina nie wydrukuje sobie tyle kasy żeby jej starczyło na rozpirzenie ruskich? 

@nie a może na powyższe odpowiesz bo koledze najwyraźniej tlen odcięło po tak prostym pytaniu

• Like 1